Şimdi Ara

Crysis Serisi Farklı Oyun Türlerine Uyarlanabilir (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peps1

    Crysis 3'ten pek ümitli değildim, bu haberle de iyice oyunu almaktan çekinir oldum.

    Crysis için yeni PC almıştım. Warhead'ı seve seve oynamıştım. 2 de de eğlenmiştim bayağı. Ama 3 cıks alacağımı sanmıyorum..

    ne alaka? hadi önceki oyunları beğenmeseydin anlardıkta, madem beğendin, crysis 3 ü niye almayacaksın?
  • @S!rJohN
    Sanırım yapay zekası kötü dediğin crysis 2, crysis ve crysis warhead yapay zakası mükemmeldir zaten eleştirmenler tarafından da bu konuda olumlu yorumlar almıştır.
  • Saçma olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S!rJohN

    @ghostliving;
    Önce yapay zeka nedir onu öğrenin, sonra yorum yapın. Tüm dünya yapay zekası yüzünden eleştirirken senin gibiler de mükemmel der işte...

    Bilim kurgudan anladığınız 3.sınıf filmler gibi bol aksiyonlu uzaylı saldırılarını klişe biçimde işleyen yapımlarsa yoruma gerek kalmıyor. Önce açın bilim kurgu kitapları okuyun, kaliteli filmeri izleyin, sonra da Crysis in konusu muhteşem diyebilecek misiniz?

    Ayrıca FPS türünden pek hazetmem ve COD den nefret ederim. Ağzınıza bir sakız dolamışsınız, işinize gelmeyen bir yorum görünce COD, BF ile aşağılama çabasına giriyorsunuz.

    Kazık kadar adamsınız, biraz üslubunuza dikkat edin.

    Yapay zeka nedir çok iyi biliyorum, Burada sandbox bir FPS'de yapay zeka kullanımından bahsediyoruz Sandbox olupta yapay zekası iyi olan tek oyunda Halo var yani anlayacağınız bunu yapmak zor iştir. Öyle diğer fps ler gibi düşman önüne gelsin çatış mantığı değil.

    Bilim kurguya gelirsek Sizin düşündüğünüz gibi düşünsek her şey klişe olurdu... Ana hatlara bakmak yerine anlatılan hikayenin kendine özgü noktalarına bakmalısınız.

    Crysis'de Uzaylılar nereden geldi ?, Nanosuit Nasıl yapıldı ?, Neden Yapıldı ?, Uzaylılar Neden Dünya'ya geldi ?, Ne zamandan beridir Dünya'da idiler ?...

    Bunlarda Crysis'in kendini diğer uzay konulu bilim kurgulardan ayırtan noktalarıdır. Siz bunlara cevap verebilecek misiniz ?.

    Geriye kalan her şey diğer tüm oyun ve filmlerde olduğu gibi Uzaylı Bilim Kurgu türünün değişmez klişesidir...




  • Ben 3.oyundan sonra seriyi bitirsinler.İnsanlık için en iyi karar olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rodri

    quote:

    Orijinalden alıntı: Peps1

    Crysis 3'ten pek ümitli değildim, bu haberle de iyice oyunu almaktan çekinir oldum.

    Crysis için yeni PC almıştım. Warhead'ı seve seve oynamıştım. 2 de de eğlenmiştim bayağı. Ama 3 cıks alacağımı sanmıyorum..

    ne alaka? hadi önceki oyunları beğenmeseydin anlardıkta, madem beğendin, crysis 3 ü niye almayacaksın?

    Oynanış videoları vs. Pek sarmadı açıkçası.
  • Crysis serisini haklıca eleştirebilmek için bence oyun programlama hakkında biraz bilgiye sahip olmak gerekiyor. Çünkü bu bilgiye sahipseniz oyunu hayranlıkla oynayacağınızdan şüphem yok. Oyunun her karışını incelemekten oyun başında normalden daha fazla vakit geçirirsiniz. Dokular,yapay zeka,gerçek zamanlı doğa etkileşimleri ve karakter tasarımları hepsi bir oyun için neredeyse eşsiz. Bunların yanında hikaye ve atmosfer de çok güçlü kurgulanmış yani tam anlamıyla bir bilim-kurgu. Yani demek istediğim klasik,zayıf nedenlerle bu oyun eleştirilemez. Bana göre genel anlamda Crysis 1 den itibaren bu seriden daha iyi bir FPS geldiğini düşünmüyorum( Tabi Bioshock'un yeri ayrı :) ). Oyunun yapıldığı CryEngine motorunu da incelemenizi kesinlikle tavsiye ederim.http://www.youtube.com/watch?v=JWvgETOo5ek

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • @bsc_gamer, teknik açıdan çok iyi oyun yapmışlar, buna lafımız yok. Ancak yapay zeka konusuna hala katılmıyorum. Karaktere en zor seviye de örneğin 2 vuruşta ölüm koyarsanız bu yapay zeka olmaz. Böyle olsaydı Demon Souls, Dark Souls gibi tek vuruşta ölebildiğiniz oyunlar en iyi yapay zekaya sahip olurdu.

    CryEngine 2 PC için geliştirildiği için Crysis 1 ve Warhead 2.oyuna göre çok daha iyiydi ancak CryEngine 3 konsol tabanlı olduğu için çok şeyi kısmışlar.

    Bu senaryo ile, sadece grafik ile yüksek satışlara ulaşamaz bu oyun.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Crysis bilmem de, CryEngine 3'ün birçok oyunda grafik motoru olarak kullanılması harika olur.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.