Şimdi Ara

CRYSIS Benchmark sonuclariniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Post Process i high yapıp çözünürlüğü 800x600 e düşürdüm
    8600GT

2X AA
    Post Process high
    Shadow medium
    Water high/medium

bunlara ağırlık veriyorum
  • 2900xt cler gene piyasada yok

1 2 test verseler iyi olurdu
    tabi ayarlari yazarak

ben bir 7600 gs ile low detailde test edem
  • 1280 pixel
    no aa
    no af
    low detail
    7600 gs default 256 mb

CRYSIS Benchmark sonuclariniz
  • valla bende 8800gts320 6750 işlemci 2gb ocz platinium 800mhz ram var defult hızlarda 1280*1024 te 4x aa ve harşey midium da40-55 arsı fps aldım aslına bakarsanazız çok memnun kalmadım çünkü, bütün detayları düşürdüm yani.
  • Bir de DX10 testi ekleyelim.

1600x1200, DX10, post-processing ve shadows medium, diğer bütün detaylar very high;

Average fps 30.33...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hyperborian

Bir de DX10 testi ekleyelim.

1600x1200, DX10, post-processing ve shadows medium, diğer bütün detaylar very high;

Average fps 30.33...

Eee supermis yaw? Sen dx9 hersey high'de 32 demio muydun? Simdi Dx10 hersey "very" high, medium shadow medium PP 30fps olmus, demek ki ben aynisini yapsam 36'den 33'e filan inicek o zaman cok guzel oynanir.

Peki grafik acisindan High ile Very High'in arasinda ne kadar fark gordun yani dx9 dx10 arasinda ?
  • DX10'da very high'da ışıklandırmalar ve hdr sanki daha iyi işlenmiş ve sanki gölgeler daha net, su altı ışıklandırmaları daha güzel göründü bana ama bariz büyük fark var demek bence yanlış olur. Ancak oyun içi fps dx9'a göre en az 5-10 fps daha az, bunu da belirtmek lazım, çatışmalarda da fps daha da düşüyor. Gündüz-gece fps farkı dx10'da daha büyük, gündüz ve güneş yükseldiğinde ışıklandırma ve hdr daha güzel ama bunun bir bedeli var.
  • Siz Alın 8800gts leri gtx leri böyle 30 fps yi ancak zor görürsünüz işte........

Aha Şuraya Yazıyorum........

dx9 ilk seri : Ge Force FX 5950 Ultra Far Cry i 30 fps de zor oynatıyordu....

2. seri 6800 ULTRA Serisi Far Cry i 70 Civarı FPS lerde oynatıyordu........

3. seri 7800 Serisi Far Cry i 100-120 arasi oynatıyordu...........

hatırladıklarım bunlar.......yanlışım varsa düzeltirsiniz ama..........sizin yaptığınız düpedüz sazanlık ilk çıkan seriye atlanılırmı hemen.....en az 2. serileri beklemeniz lazımdı ucuz 7900gs alsanız dx9 u kral gibi oynardınız
    30 fps civarı yeni ilk çıkan dx10 oyunlarını oynatmak için bu akdar müsriflik de olmaz artık yani.....dx10 u tam anlamı ile kullanan oyunlar çıkmaya başladığında 10 fps almaya başlayacaksınız........sonra 8800gtx 10 fps weriyo bu kartlar cortlakmış ahh almasaydım die gelirsiniz LoL

zaten yılbaşında yada baharda 9900serisi çıkınca adam gibi bekleyen ve sabırlı olanlar dx10 un asıl kaymak yiyicileri olacak ....

Not : Türkçe ile uğraşamıcam GG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 29 Ekim 2007; 1:05:44 >

• ya sen neden bahsediosun kardesim bu kartlar cikali 1 sene oldu herkes kartlari crysis icin filan mi aliyor zannediyorsun

piyasada TONLA oyun var hepsini de sahane olarak oynadi alanlar 1 senedir crysis oynayamamis da noolmus ?

ki crysis'i gtx sahipleri oyniyamicak kimler oynicak? en ii onlar oynuyor yine. ne yani gecen sene ekran karti alan adam "aa 15 ay sonra crysis cikicak onu beklyim" mi diycekti.

crysis'de iyi performans gostericek 9800 serisinin de cikmasina kafadan birkac ay var. noolcak yani senin mantiginla gecen sene ekran karti almak isteyen bi adam 20 ay filan beklicek miydi "aman yok ben crysis'i iyi oyniyim da bu 20 ay boyunca hicbisey oynamasam da olur" mu dicekti. biraz dusunun soylediklerinizi ya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: annihilator

ya sen neden bahsediosun kardesim bu kartlar cikali 1 sene oldu herkes kartlari crysis icin filan mi aliyor zannediyorsun

piyasada TONLA oyun var hepsini de sahane olarak oynadi alanlar 1 senedir crysis oynayamamis da noolmus ?

ki crysis'i gtx sahipleri oyniyamicak kimler oynicak? en ii onlar oynuyor yine. ne yani gecen sene ekran karti alan adam "aa 15 ay sonra crysis cikicak onu beklyim" mi diycekti.

crysis'de iyi performans gostericek 9800 serisinin de cikmasina kafadan birkac ay var. noolcak yani senin mantiginla gecen sene ekran karti almak isteyen bi adam 20 ay filan beklicek miydi "aman yok ben crysis'i iyi oyniyim da bu 20 ay boyunca hicbisey oynamasam da olur" mu dicekti. biraz dusunun soylediklerinizi ya.

tabi... çoook haklısın......ucuza 7900 ile dx9 u krallar gibi oynamak warken dx10 un daha emekleme aşamasındaki oyunları ve yetersiz ekran kartlarını alıp medet umup sonra......kartlar sürünmeye başladığında....huzursuzlanmak çok daha iyidir ewt haklısın ewt..........hangi akıl ve mantık ile dx10 un daha çiçeği burnunda ve daha ilk dx10 oyunlarında yerlerde sürünen ekran kartlarını alır bunu merak ediyorum.......bi de 8800gts ler gt ler falan var dx10 için muhteşem kartlar bunlar.......

akıllı olan elden düşme 7800 7900 unu alır 2. nesilleri çıkınca satar adam gibi dx10 un kaymağını yer...

8800gtx cilerin biyerinde de 700 dolar+kdv patlar.....

bu iş yıllardır böyle sen daha yenisin sanırım tavırlarından belli oluyor.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 29 Ekim 2007; 1:13:55 >

• bence sen cok yeni gibisin bu alayci tawirlarin filan...

DX10'u napiyim ben, DX10 kac tane oyun var, DX10 grafiklerle DX9 grafikler arasinda cok az fark var... DX9'da gecen sene GTX alan bi senedir kartinin keyfini suruyor

o kadar mantiksiz konusuosun ki ".hangi akıl ve mantık ile dx10 un daha çiçeği burnunda ve daha ilk dx10 oyunlarında yerlerde sürünen ekran kartlarını alır bunu merak ediyorum......."

valla cok merak etme sana soyliyim DX9 tum oyunlari mukemmelen oynatiyor GTX... sanki ole bi konusuosun ki artik hic dx9 oyun yok tum oyunlar direk DX10, dx10'un da dx9'dan inanilmaz bi grafik kalitesi farki war... sen dx10'un "kaymagi yenilebilicek" bisi oldugunu zannediyorsun ne yazik ki ole bisi yok oyunlarin ADAM gibi dx10 destegi vermesi belki de en erken 2009dan itibaren olabilir... bu arada 7900gtx'le tum oyunlari "krallar gibi" oynayabilecegine cok katilmiyorum. ahehahe

gtx'i 700 dolar + kdv'ye diil 600 milyon YTL'ye aldim o ayri sen 7900gtx'i kaca aldin 100 milyona filan mi ? kaca satican 350 milyona filan satican heralde? auahaauh

yalniz saka degil bu stratejini cok begendim dostum... ekran karti almak istedigin zaman "aa 20 ay sonra bunlarin ikinci nesli cikicak ben onu bekliyim en iyisi" her zaman karli cikar bu strateji... yalniz olan senin o aradaki 20 ayina olur tabi o ayri paeuhaeoha

• 1680x1050 shader ve shadows low diger herşey high avarage 30fps sistem avatarın altında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: annihilator

bence sen cok yeni gibisin bu alayci tawirlarin filan...

DX10'u napiyim ben, DX10 kac tane oyun var, DX10 grafiklerle DX9 grafikler arasinda cok az fark var... DX9'da gecen sene GTX alan bi senedir kartinin keyfini suruyor

o kadar mantiksiz konusuosun ki ".hangi akıl ve mantık ile dx10 un daha çiçeği burnunda ve daha ilk dx10 oyunlarında yerlerde sürünen ekran kartlarını alır bunu merak ediyorum......."

valla cok merak etme sana soyliyim DX9 tum oyunlari mukemmelen oynatiyor GTX... sanki ole bi konusuosun ki artik hic dx9 oyun yok tum oyunlar direk DX10, dx10'un da dx9'dan inanilmaz bi grafik kalitesi farki war... sen dx10'un "kaymagi yenilebilicek" bisi oldugunu zannediyorsun ne yazik ki ole bisi yok oyunlarin ADAM gibi dx10 destegi vermesi belki de en erken 2009dan itibaren olabilir... bu arada 7900gtx'le tum oyunlari "krallar gibi" oynayabilecegine cok katilmiyorum. ahehahe

gtx'i 700 dolar + kdv'ye diil 600 milyon YTL'ye aldim o ayri sen 7900gtx'i kaca aldin 100 milyona filan mi ? kaca satican 350 milyona filan satican heralde? auahaauh

yalniz saka degil bu stratejini cok begendim dostum... ekran karti almak istedigin zaman "aa 20 ay sonra bunlarin ikinci nesli cikicak ben onu bekliyim en iyisi" her zaman karli cikar bu strateji... yalniz olan senin o aradaki 20 ayina olur tabi o ayri paeuhaeoha

dx9 oyunları en yuksek detayda 35-60 arası oynatabiliyorum ekran kartımıda 2005 kasımda aldım.......çıktıktan 6 ay sonra yani...dx9 un 3.nesil kartıydı.........hala bile en guncel oyunları 30-60 fps de full detayda oynatıyordu.......crysis çıkana kadar.......noldu...........2 sene boyunca........beni idare etti....8800 almama gerek kalmadı full detayımdan yine vazgeçmedim son oyunlarda AA ve AF den accık kıssamda.....beni bu zamana kadar çok rahat getirdi.....tam 2 sene oluyor işte......8800gtx geçiş kartları idi........aynı dx9 a geçiş FX serisi gibi tam performans veremeyen bir kart serisi............8800 serisi alanlar, 2. nesil için 1 sene ara ile bir daha boş yere para harcamak zorunda kalacak......strateji bu.....7800 serisi ilede bu zamana kadar dx9 oyunlarını krallar gibi oynadım yani.......bana 8800 lerin verdiği 100+ fps bi işime yaramaz, boş performanstır, 50+ fps yeter single player oyunlarda.....

diyeceğim şu ki artık her sene ayrı bir seri kart çıkıyor iken....her sene bu kartlara boşa para vereceğinize devrim zamanı en iyi serisi alırsınız en az 2-2.5 sene rahat edersiniz....örnek işlemci devrimi.....2 yılda bir.....ekran kartları devrimi(2 senede bir)....

ha yok sanane bende para çok 100+ fps ile egomu tatmin ediyorum dersen tamam bilader sen bilirsin karışan yok!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 29 Ekim 2007; 8:04:37 >

• 2005 kasimda 7900GTX aldin kaca aldin o zaman en high-end kart oydu...nooldu 2 sene kullandin degistiriceksin simdi bi durum mu war ? 2006 oyunlarini full detay belki oynamissindir, 2007'de naaptin? Bioshock calistirabilir misin full detay 1680x1050de 50+ fps ile ?

2006 ekimde 8800gtx almis olanlari dusun bi kere ciktigi zamana gore dusunsen bile 8800gtx 7900gtx'ten daha basarili bir kart. onlar 1 senedir tum oyunlari abartabildikleri kadar abartip rahat rahat oynuyorlar. 1 sene daha cok cok rahat herseyi fulleyip oynarlar. Bu bi tek crysis'te gecerli degil ama dikkatini cekiyorum BIR TEK crysis'te. UT3 gibi son moda hatta daha cikmamis oyunlarda 1680x1050 hersey full 8xAA 50+fps oynayacak GTX'ciler. Yani 1 sene daha ekran karti almalarina filan hicbir gerek yok.

ee senin o super avantajina nooldu simdi anlamadim?

- 2005te 7900 aldin 2006'da oyunlari full detay oynadin (2006da ben de 2 tane x1900xt aldim ki bi tanesi 7900gtx'ten hizlidir, ve 2006'da bile oyunlari full detay oynamakta sorunlar yasiyordum ozellikle oblivion'i) 2007'de full detay oynayamiyorsun.

- 2006da 8800gtx alan 2006'da da 2007'de de tum oyunlari en full detayda hic kasilmadan rahat rahat oynadi. Seneye yine full detay oynayabilecekler muhtemelen crysis disinda, ve de belki 1 2 oyun disinda.

2 senelik periyodu dusunursen nerde senin avantajin ?

• Ben de bilgisayara modifiyeli xp kurdum mecburen o da fps yi düşürmüş yeni farkediyorum,oyunlar kasmaya başladı. Gerçi arkada 40 küsur işlem çalışıyor ama sistemdendir büyük ihtimalle.

1440x900 AA : 4x ti sanırım bütün ayarlar : HİGH. DX9
    Ekran kartı: palit Nvidia 9600 GT sonic

• Tüm Ayarlar Very Hign
    9800Gtx+Amp

• @gazisaltuk
    @İmportant

Crysis'in benchmark yazılımını kullanın (Crysis Benchmark). Kolay olur.
    Konu Crysis'in demo'sunun çıktığı zamanlardan kalma olduğu için o ilkel yöntem kullanılmış.

Güzel hort bu arada. Eski günleri hatırladım. R800 falan gelsin başlarız gene muhabbete
    Hatta "Dx11'de sürünecek ilk nesiller nihaha"cılar çoktan başlamıştır bile.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.