Şimdi Ara

Cryptocoin ve Blockchain teknolojisi ile ilgili herşey (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.627
Cevap
149
Favori
111.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • meraktan soruyorum. dolar ile bitcoin satın alıyoruz başta. peki bu bitcoin'i istediğimiz zaman dolara ya da başka bir para birimine çevirebiliyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: spookytr

meraktan soruyorum. dolar ile bitcoin satın alıyoruz başta. peki bu bitcoin'i istediğimiz zaman dolara ya da başka bir para birimine çevirebiliyor muyuz?

Evet
  • Mining yapan kimse yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ateşle Barut

Mining yapan kimse yok mu?

Ether minelıyorum
  • anladığım kadarıyla bitcoin bir para birimi gibi. peki altcoin denen şeyler nasıl bitcoin'e karşı değerlenebiliyor ve bunları kim yaratıyor? yanlış anlamış olabilirim ama bitcoin-dolar ile değiştirilebiliyor bu onu değerli kılar ancak alt coinleri değerli kılan nedir? Bu şekilde düşünüldüğünde sonsuz sayıda işe her elini atan altcoin çıkarır. denetleme mekanizması olmadığından bir gün kapatıp gidebilir mi? altcoin değerini altcoini çıkaran kontrol edebilir mi?

bir de çok sık duyuyoruz ancak bitcoin meselesini tam olarak anlatan yok. ne olduğunu nasıl işlediğini sistemin anlatanlar var. ama yazılımsal, matematiksel olarak izah bulunmuyor internette. çok bulanık.
  • Grup kuruldu arkadaşlar pmden ulaştırabilirsiniz numaranızı. 8 kişiyiz şuan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mikuru Asahina

quote:

meraktan soruyorum. dolar ile bitcoin satın alıyoruz başta. peki bu bitcoin'i istediğimiz zaman dolara ya da başka bir para birimine çevirebiliyor muyuz?

Evet

hocam yardımcı olursanız sevinirim ben hiç anlamam bu olaydan, 200 tl ile başlayıp.kazanmak mümkünmü daha fazla yatırma imkanım yok..

• Her elini atan altcoin üretemez. Büyük bir yatırım ve kripto programlama bilmeniz gerek.

• quote:

anladığım kadarıyla bitcoin bir para birimi gibi. peki altcoin denen şeyler nasıl bitcoin'e karşı değerlenebiliyor ve bunları kim yaratıyor? yanlış anlamış olabilirim ama bitcoin-dolar ile değiştirilebiliyor bu onu değerli kılar ancak alt coinleri değerli kılan nedir? Bu şekilde düşünüldüğünde sonsuz sayıda işe her elini atan altcoin çıkarır. denetleme mekanizması olmadığından bir gün kapatıp gidebilir mi? altcoin değerini altcoini çıkaran kontrol edebilir mi?

bir de çok sık duyuyoruz ancak bitcoin meselesini tam olarak anlatan yok. ne olduğunu nasıl işlediğini sistemin anlatanlar var. ama yazılımsal, matematiksel olarak izah bulunmuyor internette. çok bulanık.

Yabancılarda çok gelişti bu sektörde Türkiyede pek duyulmamış olabilir. Bitcoin global ve merkezi olmayan bir ekonomi yaratmaya çalışıyor kendisi bir para birimi dijital bir para birimi insanlar bu para birimini madenleyerek işletiyor bir ödeme yolladınız birine diyelim bir sonraki bloğun içine veri olarak yazılıyor ödemenizin detayları bir madenci o bloğu kırınca (blok süresi 10 dakika btcde şu an) ödemeniz onaylanmış oluyor ve birden fazla onay alabiliyorsunuz. Bitcoinde, Altcoinlerde belli kodlar, algoritmalar ve yazılımlardan oluşuyor çoğu birbirine benziyor çoğu birbirinden farklı şeyler sunuyor ve farklı teknolojilere sahip oluyor kimisi merkezi oluyor ve bankalarla çalışmak istiyor (ripple) kimisi ben para birimi değilim ben bir platformum uygulamalar için diyor ve o platform üzerinden farklı altcoinler oluşuyor (ethereum-golem vs) çok değişik bir dünya. Yazılım ekipleri, takımlar, şirketler, bankalar herkes olabilir ben bile şu an gidip bir altcoin çıkarabilirim ama değeri 0 olur insanlar daha çok ilgi duymaya başlarsa coinime ve almak isterlerse asıl değeri artmaya başlar altcoinlerle bitcoinin bir farkı yok aslında teorik açıdan ama öncü ve ilk coin bitcoin olduğu için ve 2017 ye kadar nerdeyse bitcoin hariç diğer coinlerin useless çöp coinler olarak görülmesi yüzünden bitcoin biraz yüceleştiriliyor ancak çok sorunlu bir coin bitcoin eğer kendine çeki düzen vermezse bilemiyeceğim nerelere düşer. Altcoin değerini altcoin çıkaran kontrol etmez birsürü etken var almak isteyen insan, coine yatırım yapılan para ve market toplam değeri, piyasada toplam kaç coininiz var (az daha değerlidir) Bitcoini dolarla değiştirebiliyorsak altcoinleride bitcoinle değiştirebiliyoruz ve çoğu yerde artık direk dolarlada değiştirebiliyoruz büyük altcoinleri ülkemizdeki Akbank bile ripple kullanmaya başladı bu iş öyle küçük birşey değil Japonya merkez bankasından tutun Japonyadaki 50 banka Hint, Çin bankaları mesela ripple kullanıyor, çoğu mobil uygulama ve yazılım Ethereum ve smart contracts teknolojisini kullanıyor, Litecoin segwit, ln gibi birsürü güzel teknoloji aldı oda yakında kalkıncak geri Litecoin zaten Bitcoinin kardeşi denilirdi bir zamanlar Bitcoin altın Litecoin gümüş denilirdi yine öyle olcağını umuyorum.

• Güncel olarak piyasada istediğim coin türlerinin kurlarını takip edebileceğim bir application ve ya bir site mevcut mu acaba?

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinku -- 23 Mayıs 2017; 22:6:9 >
  • Jour J kullanıcısına yanıt
    coindeskten btc ve ethyi takip edebilirsiniz. 5 farklı tabandan gösteriyor.

• Shinku kullanıcısına yanıt
    btc o fiyattan satıyor da kaçtan alıor bakalım ?
  • Arkadaşlar telegram grubumuza katılabilirsiniz. 13 kişi olduk. Konu hakkında bilgili,bilgisiz herkesi beklerim.

Telegramı telefonunuza yada pcnize indirip katılabilirsiniz.

• Hocam peki ben şuan tüm coinlerin piyasasını nerden izleyebilirim.Yani varmı şöylem20coini alt alta izleyebileceğim bi site?

Ayrıca kredi kartıyla coin almak istiyorum diyelim.Alt limit ne kadar acaba? 10dolar 20dolarla işe girmek mümkünmüdür?

Ayrıca aldığım pek bilinmeyen coinleri nerde satabilirim.Her türden coin ticareti yapan site varmıdır?

Şimdiden teşekkürler

• Cryptocoin ve Blockchain teknolojisi ile ilgili herşey

https://c-cex.com/?rf=832225AFF288E577

Her coin satılmıyor her sitede. Belli bir hacim oluşması gerek. c-cexte 120 coin mevcut.

• bitcointalk.org
    Tane Tane Bitcoin
    https://bitcointalk.org/index.php?topic=971241.0

Sonunda buldum salağa anlatır gibi anlatmış adam.

• Mischievousz M kullanıcısına yanıt
    Kartla ödeme yapabiliyoruz peki ödemeyi nasıl alıyoruz acaba

• şuan girilir mi bu işe, zira btc nin fiyatı tepe yaptı. ek olarak kraken mi bitit mi yada hangisi? btc alımı için.

250 usd ile giriş yapıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yenibirmesajvar

Hocam peki ben şuan tüm coinlerin piyasasını nerden izleyebilirim.Yani varmı şöylem20coini alt alta izleyebileceğim bi site?

Ayrıca kredi kartıyla coin almak istiyorum diyelim.Alt limit ne kadar acaba? 10dolar 20dolarla işe girmek mümkünmüdür?

Ayrıca aldığım pek bilinmeyen coinleri nerde satabilirim.Her türden coin ticareti yapan site varmıdır?

Şimdiden teşekkürler

Ana konuda önerdiğim site poloniex.com'da yapabilirsiniz bunu
    Cryptocoin ve Blockchain teknolojisi ile ilgili herşey

virwoxdan alıcaksanız eğer bi 70-80 tl falan alt limit lazım yoksa parayı çekemiyorsunuz 0.012 bitcoin almanız lazım en az çünkü 2 si çekerken gidiyor ve site en az 0.01 çekmenize izin veriyor.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.