Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.214
Cevap
11
Favori
391.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erenu89

2.0 hb at aracımda karma 7,9-8 lt, şehirdışı 5.8-6 lt ortalama, sadece şehiriçi ölçüm yapmadım, her gün şehir dışına çıktığım için karma tüketim de ağırlık %65-70'le şehirdışındadır.not:son 2 full depo hesaplamasında çıkan değerler bunlar.
    brus77 arkadaşın araca göre biraz daha fazla yakıyor sanki. 90-110 arası kullanımda 6. vitesi tercih etmeme sebebiniz nedir acaba? ayrıca ben aracı sürekli otomatikte kullanıyorum.
    not: lastikleri yeni aldım ve onlarla yaptığım bir ölçüm, lastiker goodyear EfficientGrip Performance 2014 üretimi.

Aracı eşim de kullanıyor yakıt olarak net veriyi hafta sonu uzun yolda göreceğim.

6. vitesin, 2.000 devrin çok altında kullanımı bana göre DPF te kurum birikimini çoğaltır.
    Bu nedenle hız 80 km ye geldiğinde, vitesi manuele alıp 5 devam ediyorum.
    Saygılar.

• 2,0 hb aracım ile hafta sonu uzun yol (~950 km) yaptım.
    Yolun %70 inde genellikle kurallar dahilinde gittim. Otoban 120-130 km, normal yol 90-100 km. %30 luk kısmında da, min 160 max 230+ km ile gittim. Genel ortalama, 6,5 civarı.
    Ekonomik sürüş esnasında, 5,5 lt ye kadar düştüğünü gördüm.
  • Tam bos depoya 38 lt lpg.

360 km yol.

Surus tarzi seri.

Ortalama hiz 42.

Ayni ortalama hizla sakin kullaninca 410 km gidiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam bos depoya 38 lt aygaz

410 km yol

Aydin-izmir-aydin ve biraz sehir ici

Sanirim 60 ortalama hiz

Uzun yol 100 le gitsem en az 450 yapar hatta 500 u zorlar. Ama hic denemedim.

• Bu gün bir cruze a bakmaya gideceğim.

Araç 2010 model ve design edition plus otomatik.

motor 113 lük müdür 124 lük müdür nasıl anlarım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga_kaan_

Bu gün bir cruze a bakmaya gideceğim.

DE versiyon 2011 model itibari ile geldi.

2011 ve DE ise 124bg
    2010 ise 113bg
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

2011 ve DE ise 124bg
    2010 ise 113bg

Cevap için teşekkür ederim, araca baktım.

Hüsran maalesef, Allahtan bana 2 km mesafede. Kalkıp uzaklara gitmedik.

Sunroflu ve DE olarak sahibinden de 2010 model listelenen birkaç araç var, sahipleri yanlış kategori de mi açmış oluyorlar ilanları.

113 lük ile 124 lük arasında yakıt ve performans olarak gözle görülür bir fark mevcut mu ?

iyi günler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

2011 ve DE ise 124bg
    2010 ise 113bg

Cevap için teşekkür ederim, araca baktım.

Hüsran maalesef, Allahtan bana 2 km mesafede. Kalkıp uzaklara gitmedik.

Sunroflu ve DE olarak sahibinden de 2010 model listelenen birkaç araç var, sahipleri yanlış kategori de mi açmış oluyorlar ilanları.

113 lük ile 124 lük arasında yakıt ve performans olarak gözle görülür bir fark mevcut mu ?

iyi günler.

Bilerek aracı yüksek versiyon göstermeye çalışanlar var, biz yinede yanlış kategoriye yazmışlar diyelim.

Ben 113'lük AT aracı 3 yıl, 124'lük aracı 2 yıl kullandım. Aynı şartlar altında ikisi de 9-9.5lt arası yaktı. Performans da öyle ilk kullanıcının
    hemen fark edebileceği derece de değil. 3 yıldan sonra 124'lüğe geçince 1tık hissettim ama sonra gün geçtikçe aynı gibi gelmeye başladı.
    Zaman zaman arkadaşın 113'lük aracını kullanıyorum, her seferinde "Maaşallah" diyorum...

• Dibine kadar tuketmenin anlami yok zaten hem pisligi cekiyor hemde benzin pompasi yanabilir bu sekilde uzun vadeli kullanimda fakat merak ettim:

Yol bilgisayari kabaca 60km menzil varken " full " yazisina donuyor. Bu hali ile kac km gidebiliyoruz?

Tabanca atana kadar dolun yaptirdigimda tahmini 52-53litre aliyorum yani arac icinde 7-8litre benzin hala kaliyor. Ne kadarin altina dusunce calismama durumu olur? Icinde 3-4 litre kalinca mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Dibine kadar tuketmenin anlami yok zaten hem pisligi cekiyor hemde benzin pompasi yanabilir bu sekilde uzun vadeli kullanimda fakat merak ettim:

Yol bilgisayari kabaca 60km menzil varken " full " yazisina donuyor. Bu hali ile kac km gidebiliyoruz?

Tabanca atana kadar dolun yaptirdigimda tahmini 52-53litre aliyorum yani arac icinde 7-8litre benzin hala kaliyor. Ne kadarin altina dusunce calismama durumu olur? Icinde 3-4 litre kalinca mi?

ben uzun yolda benzinlik bulamadığım için "fill" yazısı çıktıktan(bu durumda hesaplamalarıma göre depoda 6 litre yakıt kalıyor) sonra 60 km daha gidip yakıt aldığımda 58 litre almıştı. Yani depoda 2 litre civarı bir yakıt kaldı. Hergangi bir problem olmadı.

Şu pislik efsaneside iyice herkesin aklına yerleşmiş. Yakıt filtresini süs olsun diyemi koyuyorlar ?

Ancak yinede Uzun süreli olarak çeyreğin altında kullanmamak bize bir zarar getirmez. Fayda getirebilir bu sebep ile çeyreğe düşünce depoyu fullemek en mantıklı davranış olacaktır

• quote:

Dibine kadar tuketmenin anlami yok zaten hem pisligi cekiyor hemde benzin pompasi yanabilir bu sekilde uzun vadeli kullanimda fakat merak ettim:

Bunu bilse bilse @joliva bilir.

*Yanlış hatırlamıyorsam, denemek için benzin bitene kadar kullanmıştı.
  • @intikam91 bilgi icin tesekkur ederim. Bu demek oluyor ki 58 litrelik (tecrube edilmis) kullanim imkanimiz var. ( aklimdan icinde 5 litre kala gibi cekis dusmesi ve tekleme yasarim gibi geciyordu. )

Pislik cekme konusu ise: zaten cok ciddi bir birikme olmuyordur yoksa depo belli bir sure sonra pislikle dolar ve benzin alamazdik, demek istedigim gereksiz zorlayip dibini cektirmenin faydasiz olduguydu. Hem pompa icin hemde filtre icin. Yoksa zaten zararli olan bu tur tortular veya katman tarzi olusumlar filtrede kaliyor.

@panther: goze alip yaptigi seyden dolayi tebrik ediyorum. 😄 @intikam91 icinde 2 litre kalana kadar yolda kalmadiysa demek ki tam depoyu kullandiktan sonra yolda kaliyoruz. Yinede @joliva da tecrubesini paylasirsa memnun olurum.

• quote:

Arkadaşlar az önce depoyu doldurdum, fotoğrafları çektim. Otomobil genelde bazı cambazlar yalan yanlış 20litre yakıyor diye saçmalamaya başlamışken bu ölçüm çok güzel denk geldi.

Genelde akıcı, ara ara yoğun trafikte kullanım sonucu elde edilen tüketim verileridir. Çok çok yoğun bir trafikte (Örn: İstanbul) kullansaydım da tahminen 9.5-10L arası tüketim olacaktı.

Ortalama tüketim:7,3L
    Ortalama hız: 39.5km/h
    Gidilen mesafe: 742.6km
    Alınan yakıt litresi:53,790L
    Ödenen ücret:256,04

Muhtemelen yola devam etsem 60 kilometre daha gidecektim ve toplam 800km yol gitmiş olacaktım 1 depo ile.

Sağda solda saçmalayanlar umarım bu yakıt tüketimini de göz önünde bulundurarak konuşurlar artık.
     CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!!

Hocam sen bakma onlara, görmezden gel.
    Sen birde 2010-2011 yıllarında olsaydın, tüm DH içindeki Cruze yakıt tüketimi saçmalıklarını okusaydın, tam şenlikti.

• Gunluk yasamda da burada da oyle cahilce yorumlar oluyor ki artik bunlara cevap vermeyede yoruldum " evet, evet dogru evet " diye gecistiriyorum. Ama artik soylenenlere/yazilanlara vucutta beyinde isyan ediyor.

Cok yakiyor diyenlere bu tuketim tablosunu kolaj yapip celceveletip yollayasim var.

Forumda yazilanlari okudukca sinirlendim bugun.. 😒

• 88 tl 40 lt gaz

400 km yol.

50 km ort hiz.

10 km de 10 lt gaz tuketimi yani.

• ...
    quote:

Cuma-Cumartesi-Pazar gunlerini birlestirip hem Ege havasi alalim, hem tatil yapalim, hemde akraba ziyareti yapalim diye Kusadasi, Sirince, Aydin bolgesine gittik ailecek. Yakit tuketimim soyle:

3 kisi, toplam 200kg'a yakin insan agirligi, yarim dolu bagaj, goodyear efg performance lastigi ile,

Ortalama hiz: 85.8km/h
    Ortalama tuketim: 6.7L
    Gidilen mesafe: 824.6km
    Alinan yakit litresi: 55.2L

Yakiti Bursa'dan aldim tekrar Bursa'da doldurdum. Yani 1 depo ile 824km yol gidebildim.

Icinde 5 litre benzin daha kalmis ama Fuel yazisi ciktigi icin tedirgin oldugumdan sehiricinde daha fazla zorlamadim devam etsem 850km gidebilirdim belki.

Fazla zorlayamiyorum isik yaninca bende tedirginlik basliyor sanki her an teklemeye baslayip kalacakmisim gibi.

Bu tabloya gore ben yakittan cok memnun kaldim. Ailecek sohbet ederek, guvenli ve sakince giderek hem tasarruf sagladik hemde radar vs gibi etmenleri takip etmek zorunda kalmadim, yorulmadim. Yol boyu yasal sinirlarda hareket ettim.

Ek olarak: gidis/gelis klima tamamen acikti, hic kapatilmadi.

• Cruze için üç sorum vardır(bu mereti bir ara çok düşünmüştüm! Hanım ise arabaya hasta olmuştu acaip yakışıklı diye daha sonra bu geçtiğimiz yaz sıfır 2014 model Corsa almıştım)

1-Sadece "Benzin" yakışı ile aracın ortalama Şehir-içi/dışı tüketimi nedir veya böyle bir ölçümü varmı aracın zira bildiğim kadarıyla araç fabrika çıkışı Gazlı sistemle geliyor?

2-Yine bildiğim kadarıyla GM-Chevy TR den çekildi? ve bunun bir negatif etkisi varmı? bu durum da aracın sanırım artık 2015 ve belki de 2014 modelleri de ithal edilmedi,sıfır artık
    yok galiba ama fiyatları ne alem de aracın(2.elde)

Ve Opel Servisleri devam ediyor galiba servis v.s hizmetlerine?

TR den çekilmiş olmasının eksi yönleri size yansımıdı veya ilerisi için durum nedir?

3-Bu araçların tamamı da Gaz lı sistemlimi çıkıyor örneğin TR için veya çıktı diyelim buna? zira ben Gaz dan hiç hoşlanmıyorum,biraz fazla yaksın ama
    Gaz maz istemem arabada! dolayısıyla Gaz sistemi olmayan Cruze varmıdır?

++

Ben yıl da çok az KM yaparım ki bu max.2,5/3bin KM dir veya 4bin olur(memlekete giderim arada) Diesel den nefret ederim! Benzin li aracı çok severim

Herkes "yakıt" diyor başka bir şey demiyor,açıkası haklı da olabilirler ama beni fazla etkilemiyor fazla KM yapmadığım için dolayısıyla aracın başka yerleri benim
    için çok daha mühimdir! bir kere araç sanırım full-fulll gibi yok yok galiba ve bana acaip fiyakalı geliyor ve son olarak oturmuş bir fiyatı varmıdır veya şu modeli
    şu KM de olursa şu kadar eder gibisinden tavsiyeler olabilirmi??

Saygılar
    CAN++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 28 Mayıs 2015; 13:52:25 >

• Araba orjinal lpg'li olarak gelmiyor(hiç bir zaman). Montajı daha sonra yapılıyor, subap ile ilgili sorunaları var.

Benzin şehiriçi 9-10lt şehirdışı 6.5-7lt, lpg de kabaca +%20 yakar.
  • Bu "şehir" dediğiniz yer İstanbul veya o şekilde illet bazı şehirler ise daha bile fazla yakar/yakabilir
    Ben Antalya da yoğun trafiğe hemen hiç girmeden ya da çok nazik girerek okşar gibi giderim 650/660KM yi buluyorum bir Depo ile(45 Lt)

Bu model de Gaz deposu standard geliyor diye sanmıştım zira herkes böyle kullanıyor olunca standard demiştim(çevrem de bu aracı çok kullananlar vardır)
    Hala gözüm de bu araba var hocam hatta sanırım 3 sene önce de çok cazip fiyatları vardı diye aklımda kalmıştı,zira yerli teneke kutusu Symbol hatta
    Clio nun bazı modellerine ve özellikle fiyatlarına bakınca bazı ithal araçların fiyatları ciddi cazip geliyor gözüme

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Bu "şehir" dediğiniz yer İstanbul veya o şekilde illet bazı şehirler ise daha bile fazla yakar/yakabilir
    Ben Antalya da yoğun trafiğe hemen hiç girmeden ya da çok nazik girerek okşar gibi giderim 650/660KM yi buluyorum bir Depo ile(45 Lt)

Bu model de Gaz deposu standard geliyor diye sanmıştım zira herkes böyle kullanıyor olunca standard demiştim(çevrem de bu aracı çok kullananlar vardır)
    Hala gözüm de bu araba var hocam hatta sanırım 3 sene önce de çok cazip fiyatları vardı diye aklımda kalmıştı,zira yerli teneke kutusu Symbol hatta
    Clio nun bazı modellerine ve özellikle fiyatlarına bakınca bazı ithal araçların fiyatları ciddi cazip geliyor gözüme

Cruze ile 7lt yakman mümkün değil.
    Aynı okşar gibi kullanım ve maksimum dikkat ile minimum 9lt yakarsınız(lpg ile 11lt gibi yapar).

Benim Cruze AT /Antalya'da 27km ortalama ile maksimum 9.5lt ydi.

Lpg montajı kişilerin tercihine göre sonradan yapılıyor. Kapuyu açınca;
     CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!!

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.