Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.215
Cevap
11
Favori
388.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jeodezman

    Ben 1 hafta oldu LT aldım 124 hp lik. 1. söyleyeceğim şey servisdeki ustanın bana dediği bas. Allah ne verdiyse bas. Artık şu andaki hiç bir arabada rodaj süresi diye bişi yok. Fabrikadan bu şekilde çıkıyor. Bende çıktım otobana bastım 220 :D şu an devrini vites değiştirme aralığını 2.5 ila 3bin devir arasında yapıyorum. 1200 km yol yaptım hız sabitleyiciyi 120 ye ayarladım hesaplarıma göre 31 kuruş yaktı. Ama şehir içinde bu mevsimde 45 ila 47 kuruş arası yada 50 kuruşuda bulması muhtemel bi yakışı var. Bence normal. Şu ara 1600 motor 120 hp üstündeki arabaların hepsi hemen hemen aynı yakıyor. 5000 km den sora yakıtın biraz daha düşeceğini söylediler . Şehir içinde kısa mesafelerde bile kruz kontrolü açarak kullanıyorum. Hiç bir sıkıntım yok . İyiki almışım :)) Ayrıca Lpg taktırmayı düşünüyorum ne tavsiye edersiniz.

    Doğru eönceden daha eski teknolojiyle yapılan motorlarda ilk 4000-5000 km rodaj vardı. Şimdi motor parçalarının daha hassas ölçümlerde yapılmasıyla bu kadar uzun sürelerde rodaja ihtiyaç kalmadı.
    ama mekaniğin olduğu herşeyde azda olsa rodaj vardır parçaların birbirlerine alışması için.Ki kullanım kılavuzunu okursanız orada "İlk birkaç yüz kilometrede yüksek devirde kullanmayın" yazıyor.
    Herhangi bir malı alınca Allah ne verdiyse bas diyen ustalardan değilde onu imal eden mühendisin yazdığı kullanım kılavuzundan faydalanırsanız daha verimli kullanabilirsiniz.




  • Aracım 1400 kmde şuan. Yakıt için biraz daha net konuşabilirim.

    60 litre depo ışık yandığında 53 litre benzin alıyor.
    53 litrede ağırlıklı şehir içi (İstanbul) ve akıcı trafikte olmak üzere 650 km yol yapıyorum klima sürekli açık.
    53*4.37=231 TL
    Kmde 35 kuruş ve 100 kmde 8.1 LT ortalama yakıt tüketimi.

    Kış şartlarında fena değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anotherbrick55 -- 28 Ocak 2012; 10:02:30 >
  • Benim aracım şu an 9.2 gösteriyo. Elazığda kullanıyorum. En fazla 3 km mesafede kruz kontrolü açabiliyorum. Malum küçük şehir . 1500 km olmasını baz alırsak yakışı normalmi . Km 5000 den sonra nekadar düşer acaba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jeodezman

    Benim aracım şu an 9.2 gösteriyo. Elazığda kullanıyorum. En fazla 3 km mesafede kruz kontrolü açabiliyorum. Malum küçük şehir . 1500 km olmasını baz alırsak yakışı normalmi . Km 5000 den sonra nekadar düşer acaba.

    Elazığ da 5 sene yaşadım az çok biliyorum. Trafik yok sayılır. Aracı kısa mesafelerde kullanıyorsanız bu değer normal bence. Güncel tüketiminizi görmek için yakıt aldığınızda ortalama tüketimi sıfırlayın.
    Bazen oradaki değerlerle uyuşmayabilir. Aldığınız yakıtla gittiğiniz yolu kendiniz hesaplayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anotherbrick55 -- 31 Ocak 2012; 11:11:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anotherbrick55

    quote:

    Orijinalden alıntı: jeodezman
    Benim aracım şu an 9.2 gösteriyo. Elazığda kullanıyorum...


    Elazığ da 5 sene yaşadım az çok biliyorum. Trafik yok sayılır...

    Elazığ'da bu aralar trafik çok kötü. Çaydaçıra kavşağının yapımı yüzünden yollar felaket. Bir de kavşak yapımı mahkeme kararıyla durdurulmuş diyorlar. üzerine tam tuz-biber oldu.
  • Şu Opel Astra, Insignia ve Chevrolet Cruze kullanan, yani kısaca ECOTEC motora sahip araçları kullanan insanların derdine bir türlü çare olamadı GM.

    Yani GM Türkiye'yi de tebrik etmek gerekir!!! Bir çok Avrupa ülkesinde bu olaylar aşıldı ama Türkiye gibi benzinin en uçuk fiyata satıldığı ülkede hala "yok servis garantisi kalkar, yok sübaplar erir, yok bilmem ne olur..." tantanasıyla insanlar LPG den uzaklaştırılıyor.

    Ben de Chevy Cruze kullanıyorum. Aracım da 1.6 benzinli motor sınıfında ortalama (hatta ortalama altı) bir tüketim sergiliyor. Ama benzin fiyatı yüksek kardeşim, kullanamıyoruz işte. Yani 3 sene önce GM Türkiye sayfa sayfa ilan verdi Chevrolet araçlar LPG kullanacak, doğaya saygı, fabrika çıkışı LPG standart olacak, serviste yapılan montaj garanti kapsamında olacak vs. diye. Hatta gidildi BRC ile özel anlaşma yapıldı. Sonra?

    Sonrası yok, her şey iptal oldu ve insanlar benzine terkedildi. Eğer dizel kullanmıyorsan bu aracı kullanma demek mi oluyor bu? E dizel araç da getirmedin be arkadaş! İlk dizel Cruze'lar 2012'de gelmeye başladı-başlayacak. Bu nasıl iştir anlamıyorum.

    Aynı ECOTEC motorlara Almanya'da BRC ile anlaşarak LPG dönüşümü yapılıyor, GM 3 yıl garanti veriyor ama Türkiye'de insanlar 2 seneyi aşkın süredir karar çıksın diye bekliyor.

    Yazıklar olsun...




  • 15 günlük şubat tatili gezimde yaklaşık 1000 km yol yaptım. km'de 0.23 tl lpg harcamışım.yarısından çoğu şehirler arası 90-100 ile...
  • 25.05.2011 tarihinden beri kullanıyorum. istanbul trafiğinde ortalam yakıt tüketimi 9.4 LT idi. havaların soğuması ile birlikte ortalama yakıt tüketimi 10.05 LT oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gulickimi

    25.05.2011 tarihinden beri kullanıyorum. istanbul trafiğinde ortalam yakıt tüketimi 9.4 LT idi. havaların soğuması ile birlikte ortalama yakıt tüketimi 10.05 LT oldu.

    Otomatik vites için güzel değer.
    Ben de Cruze LT AT otomatik alma arefesindeyim.
  • bende otomatik alacam bu hafta içinde ama hemen lpg taktırıyım diyorum yanlış mı yaparım acaba arkadaşlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyye

    bende otomatik alacam bu hafta içinde ama hemen lpg taktırıyım diyorum yanlış mı yaparım acaba arkadaşlar

    Yıllık olarak yapacağınız km. fazla ise ozaman lpg avantajlı olur..
  • sıfır alıcaksan bıraz bekle derım 2bın 3bın yaptıkten sonra taktırsan daha ıyı olur.
  • cok fala km yapmam ama sonradan sıkıntı oluşturur mu? 11 lt yakıt tketımı var cok fazla
  • Izmir. Manuel. 250 km de henüz. 10.7 lt.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyye

    cok fala km yapmam ama sonradan sıkıntı oluşturur mu? 11 lt yakıt tketımı var cok fazla

    1.6 benzinli atmosferik c sınıfı araçların yakıt tüketimi üç aşağı beş yukarı aynıdır.

    manueller için, duruma göre 8-10lt. otomatikler içi 9-11lt tüketim gözlemlenir.

    honda civic, mazda3, astraH-J, C4, toyota, octavia, golf vs. üretici tüketim değerlerine ve forumdaki gerçek kullanıcı değerlerine bakın.
    cruze tüketiminden farklı bir durum görmezsiniz.

    tüketim sorun için 1.4 honda jazz, 1.2TSI gibi benzinlileri yada dizel araçları tercih etmekte fayda görüyorum.




  • benim cruze 725 km de, şehir içi kullanıyorum 13 lt gösteriyor,bu biraz fazla değilmi?
  • aracı ılk aldımda benımde oleydı bıraz daha km yaptıktan sonra yakıt tuketımı dusuyo ama yınede benzınle bas edılmıyo tek yol LPG bu arada chavrolet rodaj suresını gec tamamlıyo yanı 10.000 buluyo 10.000 sonra arac baska guzel emın olun
  • aracım 2011 ls at 26000 km de. ş içi bilgisayrın gösterdiği 7.4.sıfırlamadan önce8,5 idi.yol bilgisayarı ne kadar güvenilir bilemm ama sonuç bu.fulleyip ölçemedim.ama kırmızı yandı 50 liralık aldım 120 km sonra tekrar kırmızı yandı.41 kuruşa denk geliyo.Ama dediğim gibi kesin güvenilir bir ölçüm değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: idikut58

    aracım 2011 ls at 26000 km de. ş içi bilgisayrın gösterdiği 7.4.sıfırlamadan önce8,5 idi.yol bilgisayarı ne kadar güvenilir bilemm ama sonuç bu.fulleyip ölçemedim.ama kırmızı yandı 50 liralık aldım 120 km sonra tekrar kırmızı yandı.41 kuruşa denk geliyo.Ama dediğim gibi kesin güvenilir bir ölçüm değil.

    kesin güvenilir ölçüm için ort. tüketimi sıfırlayıp en az bi 600 km yaptıktan sonra ortalama tüketime bakıp buraya yazmakta fayda var.... en başta ort. hızıda sıfırlayıp 600 km sonunda ortalama hızıda buraya yazarsan iyi olur....
  • sıfırladım ama 600 değil 200 km ortalaması.hızıda sıfırladım şuanki ortalama hız 28 km
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.