Şimdi Ara

Cruze şehir içi tüketimim sizce nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3.45 den 29 litre lpg aldım ve tüketimi sıfırladım, istanbul şehir içi bayağı bir yol yaptım.

Cruze şehir içi tüketimim sizce nasıl?
    Cruze şehir içi tüketimim sizce nasıl?Cruze şehir içi tüketimim sizce nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 23 Ağustos 2020; 10:19:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben bir şey anlamadım ?

• Km hiç değişmemiş. Anlaşılmaz ki ya da ben de anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: A.h.met

Km hiç değişmemiş. Anlaşılmaz ki ya da ben de anlamadım.
    Yazıyor hocam yol bilgisayarında yapılan km, 64 km yol yapmışım ortalama hızım 22km yakıt tüketimi 8.9litre.Şehir içinde 8.9 normal değil mi ?

• Sen hala LPG sistemini sokturmedin mi ?

• Bu ortalama hızda benim tüketimim sabit 10.5 litre idi

Otomatik vites 124 hp versiyon.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Bu ortalama hızda benim tüketimim sabit 10.5 litre idi

Otomatik vites 124 hp versiyon.
    Dur kalk trafiğe girene kadar 7.5 du trafiğe girince hemen 8.5 fırladı klimada açınca 8.9 fakat uzun süreli kullanımda yaklaşık 1000km nin ortalaması 9 litreydi sıfırlamadan önce.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracım Çok Yakıyor Diyenler..
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onyargisiz

Sen hala LPG sistemini sokturmedin mi ?
    Muayene seneye bitiyor, lpg tankınında senesi doluyor sanırım tam bakmadım evraklara.Eğer duruma göre bana sıkıntı çıkarmadan çalışmaya devam ederse söktürmem ama muayeneye kadar en ufak bir sıkıntı çıkardığı takdirde söktürücem.Zaten tank yenileme vs söktürmeyle aynı paraya geliyor, söktürüp kurtulurum.Aslında bana kalsa daha bugün söktürürüm lpgyi sevmiyorum pek güvenemiyorumda ama malum maliyetler yüzünden katlanıyoruz, mecburiyet diyelim.

Yaklaşık 1000km şehir içi yol yaptım benzinde, denedim bir lpgsiz nasıl oluyormuş diye.Gerçekten baya zorluyor cebi.Çeyrek depo benzin vardı 200 liralık benzin aldım fullendi depo, öyle kullandım biraz.Daha sonra yarım depoya düşünce 150 liralık daha aldım üstüne.Yine full gösterdi ibre.Bu sefer çeyrek depo kalana kadar kullandım.Fakat ilk benzin aldığım zamandan beri yol bilgisayarını hiç sıfırlamadan kullandım.350 liraya 850km yol yapmışım şehir içi bir ay içinde ve bir ayda 350 lira yakıta vermek biraz zorladı açıkcası.Eğer lpg de kullansaydım 200 liraya yapardım bu yolu.

• War Rock W kullanıcısına yanıt
    LPG' nin güvenemediğiniz tarafı nedir? Yıllardır keyifle sorunsuz kullanırım. Cruze az kaçar çok yakar bir araçtır. Yakıt tüketiminiz güzel. Ortalama 9 litre benzin yakıyorsanız tam 11 litre lpg yakar aracınız. Cruze gibi hantal bir araba için 11 litre LPG çok iyimser bir rakam. Eğer satma değiştirme vs. fikriniz yok ise komple sistemi söktürüp güzel bir brc comfort taktırırdım. Subaplarıda çelik subap yaptıktan sonra 200 bin km sorunsuz binersiniz o araca. Anladığım kadarıyla sakin zorlamadan sıkıştırmadan kullanıyorsunuz. Pek bir problem yaşamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34HIL34

LPG' nin güvenemediğiniz tarafı nedir? Yıllardır keyifle sorunsuz kullanırım. Cruze az kaçar çok yakar bir araçtır. Yakıt tüketiminiz güzel. Ortalama 9 litre benzin yakıyorsanız tam 11 litre lpg yakar aracınız. Cruze gibi hantal bir araba için 11 litre LPG çok iyimser bir rakam. Eğer satma değiştirme vs. fikriniz yok ise komple sistemi söktürüp güzel bir brc comfort taktırırdım. Subaplarıda çelik subap yaptıktan sonra 200 bin km sorunsuz binersiniz o araca. Anladığım kadarıyla sakin zorlamadan sıkıştırmadan kullanıyorsunuz. Pek bir problem yaşamazsınız.
    Mesela geçenlerde youtube da denk geldiğim bir videoda adam arabasını lpg filtresini değiştirmek için götürdüğünde gaz kaçağı tespit ediyorlar, lpgciye gitmese haberi bile olmayacaktı.

Lpg tankının üzerinde ki koruma valfi sanırım arızalanmış, anahtarı çıkarıp stop etse bile gaz kesmiyor motora gaz göndermeye devam ediyor.Lpg filtresini değiştirmek için söktüklerinde gaz gelince anlıyorlar durumu, peki ya fark etmeseler ?

Lpgnin kaçak gibi durumlarda bomba gibi infilak etmesi gerçekten korkunç, hadi öldürmedi diyelim o an araçtan ben genç olduğum için atlarım peki ya araçta ki yaşlı insanlar ne olacak? Zaten zor inip biniyorlar.Arka koltukda oturanlar ne olacak? Düşüncesi bile korkunç.Sırf bu yüzden dizel araç almayı düşünüyorum fakat şuanki piyasa yüzünden arabayı satsam bile kendi aracım gibi düşük kilometreli modelli bir araç alamayacağım için mecbur kullanıyoruz.

Bu arada cruzun performansından ben memnunum aracın gidişi vs çok güzel asla hantal diyemem, fakat tek bir konu hariç.Oda şudur; eğer ki rampaya geldiğinde zamanında vites küçültüp en az üç bin devir civarında o rampayı çıkmazsan ne kadar gaza basarsan bas araç hızlanmıyor.İşte sadece ozaman hantallığını hissediyorum.

Şöyle ki; mesela 2 bin devirde rampaya girdim hızlanmak istedim üçüncü vitesde ve gaza bastım, araç asla devirlenmiyor hızlanmıyor sabit hızla ikibin devirde çıkıyor.İkinci vitese düşsen bile çok yavaşsan yemiyor gazı devirlenmiyor.

Fakat rampayı görür görmez yada rampada sıfırdan kalkış yaptığım zaman, 3000 devir ve üzeri kullanırsam arabanın gidişi değişiyor resmen.Çok rahat devirleniyor ozaman ve çok rahat hızlanıyor.Atmosferik olduğu için bu şekilde devirli kullanmak lazım alt devirlerde ölü bayağı.

Mesela istinye park avm ye çıkan rampayı bilirsin, orada yokuşun başladığı noktadan sıfırdan kalkıyorum üç bin devirde gaza oturup 4500 5000 gibi vites atıyorum rampa bitene kadar 140km hızı görüyor.Hatta dahada gider ama şehir içi diye basmaya çekiniyorum.Deneme amaçlı bir iki denedim, devirli kullanınca gerçekten araba iyi yürüyor hiç öyle söylendiği gibi hantal değil.

Çoğu kişi turbo benzin yada dizellere alıştığı için sanırım onlardan inince hantal geliyor, belkide devir çevirmiyorlar çevirmeyi sevmiyorlar ama ben gerektiği zamanlarda devir çevirmekten çekinmiyorum.Kısaca alt devirlerde hantal evet ama devir çevirince güzel gidiyor bir problem yok bana göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: War Rock

Muayene seneye bitiyor, lpg tankınında senesi doluyor sanırım tam bakmadım evraklara.Eğer duruma göre bana sıkıntı çıkarmadan çalışmaya devam ederse söktürmem ama muayeneye kadar en ufak bir sıkıntı çıkardığı takdirde söktürücem.Zaten tank yenileme vs söktürmeyle aynı paraya geliyor, söktürüp kurtulurum.Aslında bana kalsa daha bugün söktürürüm lpgyi sevmiyorum pek güvenemiyorumda ama malum maliyetler yüzünden katlanıyoruz, mecburiyet diyelim.

Yaklaşık 1000km şehir içi yol yaptım benzinde, denedim bir lpgsiz nasıl oluyormuş diye.Gerçekten baya zorluyor cebi.Çeyrek depo benzin vardı 200 liralık benzin aldım fullendi depo, öyle kullandım biraz.Daha sonra yarım depoya düşünce 150 liralık daha aldım üstüne.Yine full gösterdi ibre.Bu sefer çeyrek depo kalana kadar kullandım.Fakat ilk benzin aldığım zamandan beri yol bilgisayarını hiç sıfırlamadan kullandım.350 liraya 850km yol yapmışım şehir içi bir ay içinde ve bir ayda 350 lira yakıta vermek biraz zorladı açıkcası.Eğer lpg de kullansaydım 200 liraya yapardım bu yolu.

Alıntıları Göster
    hesap yanlış hocam benzinde 350 liraya 850 km gidebilmek için km'de 41 kuruş yakmak gerekiyor oda 6 litre civarı yapar şehir içi için imkansız değer. lpg'de 200 lirayla 850km gidebilmek için 23 kuruş yakmak gerekiyor oda imkansız şehir içi için cruzeda

• War Rock W kullanıcısına yanıt
    Siz bu paranoyaklık ile çok sıkıntı yaşarsınız. LPG Benzinden daha güvenli bir yakıttır. Kaza anında daha güvenilirdir. Size tavsiyem bu bomboş saçma örnekler milyonda 1 denk gelen şeyleri bırakıp biraz daha detaylı araştırmanızdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

hesap yanlış hocam benzinde 350 liraya 850 km gidebilmek için km'de 41 kuruş yakmak gerekiyor oda 6 litre civarı yapar şehir içi için imkansız değer. lpg'de 200 lirayla 850km gidebilmek için 23 kuruş yakmak gerekiyor oda imkansız şehir içi için cruzeda

Alıntıları Göster
    pandemi döneminde kullandığım için olağan bir durum, yollar boştu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.