Şimdi Ara

Cruze rolantide dalgalanma, arada dizel gibi ses çıkarma ve fan açma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cruze 1.6 LPG li aracın yetkili serviste trigeri eksantrik dişlileri termostatı üst kapak contası yağı suyu ıvır zıvır herşeyi yeni değişti.Çekişi felan güzel iyi gidiyor, bakımdan önce bayağı güç kaybı var gibiydi ama şimdi herşey düzeldi ancak canımı sıkan bazı şeyler var.

Aracı kapalı otoparka koyuyorum, otopark havalandırması var ama ne kadar havalandırma olsa bile içerisi bayağı havasız.Araç normal şartlarda hiç fan açmaz fakat 15 20km sakin bir şekilde yol yapıp otoparka girince tam park ettiğim sırada durduğumda fan açıyor yada durunca değilde mesela motoru park ettikten sonra stop ettim, fakat park yerini beğenmeyip başka yere koymak istedim.Tekrar marş bastığımda hemen fan devreye giriyor.Bu normal midir ?

İkinci sıkıntı ise, yine arabayı ertesi gün motor soğukken ilk çalıştırdığımda rolantide dalgalanma oluyor 1500 devire kadar inip çıkıyor sanki düzensiz çalışıyor ilk marşta ve biraz titreşimli çalışıyor.Ancak otoparkdan çıkıp kapının önüne açık havaya gelince rölanti dalgalanması kesiliyor.

Birde hava sıcak olduğu için midir bilmem daha otoparkdan çıkıp yüz metre gitmeden motor sıcaklığını gösteren ibre çeyrek dilime bile gelmeden LPG ye geçiyor.Daha sonrasında motor sıcakken benzin veya LPG de rölanti dalgalanması görmedim.

Birde ilk çalıştırdım otoparktan çıktım diyelim, kapının önünde dururken motor zangır zangır titreşim yapıyor otuz kırk saniye kadar sanki magirus dolmuşlar vardır ya hani dizel onların titreşimden düzgün oturmamış arka camları titrer ya aynen öyle ses geliyor.Fakat otuz saniye sonra buda geçiyor.Yinede kafaya takıyorum ben.

Birde bu arabanın motoruna güvenemiyorum pek çok sıcak çalışıyor 105 derecede çalışıyor, stop ettikten sonra kaputu açıp termostata giden büyük hortumu sıkınca bayağı sert olduğunu farkettim bu normal midir ? Şuan herhangi bir yağ su eksiltme yok araçta çekiştede bir problem yok iyi gidiyor aksine fakat sanki biraz zorlasam hararet yapacakmış gibi geliyor çok sıcak çalışıyor makina güvenemiyorum bu motora.

İstanbul şehir içi 260km yakıt ortalaması 8.8litre gösteriyor yol bilgisayarı tabi LPG de yaptım bunun yüzde doksanını. 8.9 gösteriyordu benzine geçince 8.8 e düştü hemen, LPG'de giderken yol bilgisayarı fazla gösteriyor yakıt tüketimini onunda nedenini anlamadım.

İlk çalıştırmada ki o sarsıntılı ve titreşimli çalışmada dizel gibi ses çıkarıyor otuz saniye felan ama sonra geçiyor, eksantrikler değişmeden önce yani eksantriklerde sorun varken ki çıkan ses daha farklıydı ozaman sadece marş bastığım anda gar gar diye bi ses çıkarıp sonrasında komple dizel gibi ses çıkarıyordu fakat şimdi otuz saniye sonra normale dönüyor.Acaba bunun sebebi selenoid valflere oradanda eksantriklere yağ ulaşana kadar eksantrik dişlilerin ilk çalıştırmada yağsız kalmasından dolayı mı yapıyor?

Yorumlarınızı bekliyorum, birde ben bu motora hiç güvenmiyorum dediğim gibi araçtan memnunum aracın kendisi güzel gidişi felanda normal bakımlıyken ama motor sağlamlık olarak güven vermiyor hatta bu sebeple satıp dizel 1.5 Clio almayı düşünüyorum şuan fakat onlarında bakımı masraflı olur diye düşünüyorum.Enjektörleri felan pahalı oluyormuş öyle diyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Opel, Chevrolet, Ford grubu 105 derecede çalışır bu normal bir durum, şu anda hava nın sıcak olması ile hararet ortanın bir tık gerisine gelir ve durur. Durmazsa sıkıntı vardır. Buna bağlı olarakta lpg ye çok hızlı geçer. Ses içinde dişli değişti ama selonoid walfler yağlamayı yeterli seviyede yapamabilir, rölanti içinde gaz kelebeği temizliğinden olabilir. Bu söylediğiniz sorunlar için araçtan anlayan birine gitmeniz gerekli. Ses ve dalgalanma normal değil.

• LPG yi geçtim o seri motorlar benzinde bile yüksek sıcaklıkta çalışıyorlar, bunu bilmeyen kalmadı artık.
    O yüzden fan v.s. normal.

Titreşim ve dalgalanma ile ilgili birşey söyleyemem,
    Obd bağlayın kod veya dengesiz veri varsa onu söyleyin.
  • Selenoid valfleri bir değiştirin bana da haber verin

Zira ben de dişlileri değiştirdim ama selenoidleri değiştirmedim ikisi bir değişse daha iyi olur diyorlar.

Rölanti dalgalanması ise map maf sensörlerine bakılmalı ilk olarak sonra oksijen. Şuan aklıma başka bir şe gelmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

Selenoid valfleri bir değiştirin bana da haber verin

Zira ben de dişlileri değiştirdim ama selenoidleri değiştirmedim ikisi bir değişse daha iyi olur diyorlar.

Rölanti dalgalanması ise map maf sensörlerine bakılmalı ilk olarak sonra oksijen. Şuan aklıma başka bir şe gelmedi
    Yorumlarınız için sağolun, en iyisi obd cihazı alıp telefondan torque ile bir inceleyeyim önce ne var ne yok ondan sonra emin olup bilip öyle bir ustaya göstereyim, bilmeden gidince yolmaya çalışıyorlar çünki.

• quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

Selenoid valfleri bir değiştirin bana da haber verin

Selonoid valfe 12 volt verin çalışıp çalışmadığını anlarsınız. Valf filtrelerini balata sipreyi ile temizleyin

• quote:

Orijinalden alıntı: War Rock

Yorumlarınız için sağolun, en iyisi obd cihazı alıp telefondan torque ile bir inceleyeyim önce ne var ne yok ondan sonra emin olup bilip öyle bir ustaya göstereyim, bilmeden gidince yolmaya çalışıyorlar çünki.

Alıntıları Göster
    Aynen öyle hocam. Obd ile inceleyin burda paylaşın az çok bilgim var sensörlerle alakalı.

@farukkk

Tamamdır hocam ben bunu bir yapayım en iyisi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.