Şimdi Ara

Crosshair VI Hero :(RYZEN 5000 CPU DESTEĞİ) BİOS Güncelleme AMD AM4 AGESA ComboV2PI 1208 8702 (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.389
Cevap
18
Favori
87.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun bir aradan sonra PC'yi kullanmaya başladım. Başlangıçta tabi cold boot gördük ancak ram hızları ve OC bozulmamıştı çalıştırmakta zorlandı. BİOS sürümüm 1401 Haziran'dan bu yana sistemi böyle kullanıyorum aslında. Ripjaws 5 ile PC kesinlikle açılmıyor diyenler vardı ben kurarken. Rahat duramayıp biraz sonra bir 1701 deneyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kurt Knispel

    Uzun bir aradan sonra PC'yi kullanmaya başladım. Başlangıçta tabi cold boot gördük ancak ram hızları ve OC bozulmamıştı çalıştırmakta zorlandı. BİOS sürümüm 1401 Haziran'dan bu yana sistemi böyle kullanıyorum aslında. Ripjaws 5 ile PC kesinlikle açılmıyor diyenler vardı ben kurarken. Rahat duramayıp biraz sonra bir 1701 deneyeceğim.

    Yeni bios daha mi iyi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün PSU 4 pinlik kabloyu takmak için güç kablosunu çıkarttım(sadece 8 pinlik ile çalıştırıyordum, corsair psu olanlar benim gibi 4 pin yok diyenler için 8 pinlikler 2 parçaymış).Ondan önce baz frekansı 100.000 yerine 100.020 yaparak kaydettim.Kabloları takıp çalıştırdığımda 2 kere açılmaya çalıştı ve 3200 Mhz ile açıldı.Ramlerim Flare X 3200 Mhz.Daha önceden 2400 Mhz Cl 16 ile açılıyordu.
  • Ben de ikinci el uygun fiyata ryzen 1700+ crosshair vi+ ve gskill 3200 ram bulmustum 2800 gibi anlasicaktik suan kafam karisti. Hala bir cozum yok sanirim. Peki bu cold boot olayi nedir arkadaslar?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    Cold boot elektrik kesildiğinde sistemin kendini ilk seferde açamaması. Sistem açılır,kapanır ve tekrar açılır. Elektrik kesildiğinde 1 defa yaşanıyor. Bazı durumlarda Ram yüksek hızda başlatılamaz ise, çalışabileceği daha düşük hızda çalışır. Bu durum herkesde olmasada yaşayan kişiler mevcut. Ramleri stabil çalıştığı hızı bulup, o hızda problemsiz çalıştırabilirsiniz. İnce ayar yapıalrak yüksek hızlarda çalıştırmakta mümkün. Coldboot kafaya takılacak bir sorun değil.
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Buna normal demiyorum, sorunların olduğu ortada. Hala tam bir çözüm üretilebilmiş değil, %100 çözüm üretileceğinide düşünmüyorum. Bu sorunların sebebi belkide işlemci, kimse sorunu orada aramıyor. Anakart ve ram üreticilerinde sorunu arıyorlar. 1700 kullanıp cold boot yaşamayan kişiler mevcut. 1800x kullanıcıları ince ayar yapmadığı sürece sorunlar ile baş etmek zorunda kalıyorlar. İşin garibi sorun yaşayanların birçoğunun umrunda değil.

    Buradaki sorun sistemin kendini 1 kere resetleyerek açması değil. Eğer sistem kendini 3000 mhz yerine 2133 mhz da açıyorsa sorun odur. Elektrik kesilsin kesilmesin böyle bir durum varsa sorun odur. Ayda 1 defa anca kesiliyor elektrik buda büyük bir sorun teşkil etmiyor, etmemelide.

    Yüksek mhz ddr3 belleklerdede ayni sorun mevcuttu. Sistem defalarca kendini yeniden başlatıp, çalışabiliyordu. 2000li yılara gidersek o zamanlar sistem kendini hiç başlatamıyordu. Bu problem çok yeni birşey değil.




  • awsalli kullanıcısına yanıt
    valla dostum 10 gün 3200 mhz de bir kez kapanır gibi yapıp 3200 de sorunsuz açılan sistem 11.ci gün 3200 de açamayıp 2400 de açabiliyor işin saçmalığı bu 2400 vaat ettiği oc olmayan değer yani işlemcinin desteklediği değer ama bunda da yapıyor elektrik yada fişi çekince yada hiç çekmeyince bunun neresini ince ayar yapacak millet tutturulmuş bir ince ayar palavrası gidiyor ddr3 yüksek mhz de yapıyor demişsin ama vaat ettiği hızdaki bellekte bunu yapmıyordu ddr3 fark burada. zaten elektrik kesilmese de bu açılışı durduk yere de yapıyor bu sistem yani 3200 mhz yi geçtim doğal destekte böyleyse bunun ince kalın ayarı nedir çözemedim varsa versinler yapalım neyse ben yıllardır her elektronik cihazı anahtarlı gurup priz ile işim bitince kapatırım şimdi bu sistem bu saçma açılışı yapacak diye hep açık tutacak değilim yok böyle bir saçmalık intelin yeni çıkan işlemci ve anakartlarında bu saçma açılış varsa o zaman tamam yeni teknoloji böyleymiş deyip kabul ederiz ama yok böyle bir saçmalık bece bu sorun çözülemiyorsa ve hangisindeyse geri toplatılıp müşteriyi mağduriyetten kurtarmaları gerek ama şaka gibi sorun yok bunun açılış şekli böyle diyenler varken bu dediğim de asla yapılmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 19 Kasım 2017; 18:30:48 >




  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Şimdilik bir şey algılamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • overlock nette Elmor kaçtı diyenlere Elmorun cevabı altta umarım dediği gibi olur ama helal olsun adam banada cevap yazmış anlayış ve kalite farkı bu işte ben Yeni AGESA BIOS gelincede soğuk ön yüklemeden kurtuluş yok asus güzel kandırdı yazmıştım


    Yine de buradayım, ama bu iş parçacığını artık yönetmek için vaktim yok. Hâlâ okumaya devam ediyorum ve diğer şeylerin yanı sıra hata raporlarıyla uğraşmakla meşgulüm. Yeni AGESA BIOS çok yakın ve 9920 ile aynı soğuk önyükleme düzeltmesine sahip olacak, umarım daha da iyisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 20 Kasım 2017; 8:37:40 >




  • 1401'e geri döndüm. 1701 sık sık açılışta zorlanma yaşıyor, ayarları kaybetmiyor ama 2 kez açılıyormuş sanki gibi davranıyor. 1401'de Haziran çıkışlı yani 6 aydır memnun edici bir gelişme yok. Büyük çapa atılmamış olsa vallahi değiştirilir sistem.
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Hocam desene hic biseyin duzeltilecegi yok zaten 9920 dede bu mevzu var 1 ay kullandim 9920 biosu

    Inan 2700k gibi 5 senelik islemciden gectigime pişman ettiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt
    bakalım göreceğiz 9920 den daha iyi olacak demiş umarım düzelir bekleyip göreceğiz sorma benim 7 yıllık am3 sistem daha hızlıydı açılışta artı böyle saçma ram sorunu olmadı hiç doğal hızlarda. neyse girdik artık bu işe beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Hocam sanirim gozlemledigimiz sorun cold boot degil sadece 2133 mhz ustundeki butun frekanslar cod wwii de oyundan atmaya sebebiyet veriyor ilk defa bu oyunda bu sekilde sorun yasadim cunki oyun ramlere iyi yukleniyor 10 gb civari kullanim var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt
    doğrudur ağır oyunsa yapabilir ben ats yada ets2 simülasyon oyunları oynadığım için sorun yaşamadım 3200 mhz de birde belki bu garip açılıştan dolayı ram ler dengesizlik yapıyor olabilir oyunlarda yada işlemci oc dengesizliğinden tabi benim tahminim bu yanlışta olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 20 Kasım 2017; 23:7:59 >
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi stock hızlarda çalıştırıp, ramleri yüksek hızda çalıştırmayı denedin mi?
  • Yok hocam 5. Aydan beri ryzenkullaniyorum ram kullanimi yuksek oyun hata veriyor. Baska yuksek kullanimli oyunlarda sorun yoktu fakat bunda var oc ile alakali degil bunu kontrol ettim ram frekansindan sorun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • awsalli kullanıcısına yanıt
    Denedim hocam sorun devam etti rami 2133 yaptim islemciyi 3900 atmadi oyundan uzun sure ram frekansi ile alakali durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt
    o zaman oyun seçiyor valla ne bileyim kardeşim garip bir sistem kimde ne yapacağı belli olmuyor
  • ömr0681 kullanıcısına yanıt
    Bazı genel sorunlar mevcut. Bazı sorunlarda kişiden kişiye değişiyor. Bence buradaki sorunların kaynağı işlemcilerin kendileri, herkesde farklı olan bir tek o, Ryzen refresh ile sorunların giderileceğine inanıyorum.

    Aida64 testindede sistem çakılıyor mu?
  • awsalli kullanıcısına yanıt
    Malesef normal



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 21 Kasım 2017; 7:58:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.