Şimdi Ara

Creative Zen Vision:M Vs Apple iPod Video Score : 16 - 11 (güncelleniyor )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
118
Cevap
0
Favori
1.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• kafanı karıstırcak bı sorun yok ortada arkadasım. Creatıve zen vısıon:M ıncelıgı dısında İpod ezmıs gecmıstır. bana bu ozellıgı dısında artısını soylermısın İpod'un?
  • Vallahi bu konuda tartışmayacağım artık, daha önce tartışmaktan bıktık usandık hepimiz...

Sana sadece bilgileri özetliyorum, + ve - lerini sıralıyorum. Unuttuğum olursa kusura bakmayın, eklesin daha sonra yorum yapacaklar...

Zen Vision:M 1.7cm kalınlığında, iPod Video ise 1.1 cm...
    iPod lossless desteklerken Creative'in formatlardaki sınırı 320kbps, ama ikisi de WAV çalabiliyor...
    Creative'in ekranı 262bin renkli, iPod video'nun 65bin renk.
    Creative Zen Vision:M 4.5 saat video oynatıyor, iPod Video 2 saat.
    Creative Zen Vision:M'in pil ömrü kutu üstünde 14 saat müzik ile, ancak 12 saat gittiğini söyleyenler de var[ben de öyle değil ama öyle diyelim]. iPod video 16saate kadar gidebiliyormuş sade müzikle. Ancak Creative'in ekran parlaklığını en düşüğe getirildiğinde çok net şekilde 17-18 saate ulaşabiliyor, ki iPod ekranından çok daha parlak oluyor bu şekilde bile.
    Creative Zen Vision:M WMA dosyalarını çalabiliyor, iPod Video çalamıyor.
    Creative Zen Vision:M WMV dosyalarını oynatabiliyor, iPod Video oynatamıyor.
    Creative Zen Vision:M'in DivX4-5 ve Xvid desteği var, iPod Video'nun yok.
    İkisi de Mpg 4 oynatabiliyor.
    Creative Zen Vision:M'de dahili radyo ve mikrofon var, iPod video'da yok.
    Creative Zen Vision:M'de Custom EQ özelliği var, bunun yanında Bass Boost gibi bass sevenler için harika olabilecek bir özellik var. Bunun yanında da 8 hazır EQ ayarı var...
    iPod Video'da ise yalnızca hazır EQlar var, Custom EQ veya Bass Boost gibi eklemeler yok.
    Creative Zen Vision:M'in ses çıkış gücü yapılan teknik testlerde 83.8dB, iPod Video'nun ise 83dB. Ancak bu fark yine de kulağın net alabileceği bir fark değil.
    Her iki ürünün de çizilme sorunu var, ancak Creative'in beyaz modeli çizikleri göstermezken iPod modelleri çok daha beter çiziliyor.
    Kontroller kişiden kişiye değişiyor, ikisinin de yazılımı gayet iyi...
    iPod'da iTunes desteği, Creative Zen Vision:M'de ise PlaysForSure desteği bulunmakta. Ancak iTunes genelde daha kullanışlı olarak görülüyor...

-----------------------------
    Temel özellikleri bunlar... Uygun olanı seçBen Zen Vision:M derim, çok net şekilde üstün olduğunu düşünüyorum. Verdiğim bilgiler tamamen doğru bilgilerdir, aksini düşünen arkadaşlarım yazarlarsa kaynaklarıyla da anlatabilirim.

EDİT: Ekleme...

Bir de ekleme yapayım, bunların yanında çok güçlü bir aday daha var:
    "Toshiba Gigabeat S"
    Türkiye'de hakettiği ilgiyi görememiş bu alet, 12 saat aralıksız müzik çalabiliyor. 2,5 saat video oynatmanın yanında ZV:M gibi WMA-WMV dosyalarını çalıştırabiliyor. 2,4inc'lik ekranı iPod'unkinden daha iyi ama Creative Zen Vision:M'in ekranı ile yarışamayacak kadar zayıf. Dik bir ekranı olması da bazı videolarda zorlaştırıyormuş.

Yazılımı en muhteşem olan ürün bence Toshiba Gigabeat S aralarında, gerçekten çok çok iyi bir yazılım sistemine sahip...28 hazır EQ'un yanında temiz bir sesi var, düşünebilirsin bunu da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be Creative -- 22 Ağustos 2006; 3:49:13 >

• bunun ustune kımse bırsey yazamamaz @Be Creative.eyw guzel acıklama olmus
  • GörevimizCidden unuttuğum ve aklınıza gelen bir özellik olursa söyleyin, hemen gelmiyor insanın aklına..
  • bence artık iPodun sadece adı war başka birşeyi yok
  • hehe bende dahil olayım bari tartışarak çünkü Be Crea herşeyi dökmüş ellerine sağlık olsun
    Ipod nedense bana hep zaten sosyete işi geldi, asla sesini begenemedim gitti, hele radyo olmayışı da tarzmış misali bir eksiklik bence hep
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Be Creative

Çok güzel bir yazı olmuş...Ama bir hatanı düzeltiyim...

İpodda custom equalizer var...

Ben kullanıyorum canlı örnek olara....

Birde çizilme sorununa gelince ipod için icleaner var kullandınmı hiçbirçizik kalmıyor yeni gibi oluyor...
  • Tek kelimeyle süper cvp Be Creative, sanırım aradaki radyo farkını atladın yada ben göremedim.
  • @Mystical
    Yok ortalarda bir yere yazmıştım galiba

@The-Journal
    O iPod'un değil iTunes'un özelliği olduğu için yazmadım, iTunes avantajına girer yani ondaki EQ da.

icleaner'la çizilmiyor olabilir tabii ama aksesuarsız düşünüyoruz, yoksa her ikisine de BSE band uygulanarak çizilme sorunu ortadan kaldırılabilir.

-------------------------------------
    Bu arada bir madde de unutmuşum, ekleyeyim.

Creative Zen Vision:M'in yanında verilen Creative Ep-480 balansı ve malzeme kalitesi çok iyi olan, bu güne kadar bir mp3 player'ın yanında verilen en iyi kulaklıktır. iPod'un kulaklığı ise tek kelimeyle berbat ses veren ve son derece dayanıksız bir kulaklıktır. iPod Video alacaksan kesinlikle minimum 40ytl'lik bir kulaklık almak gerekiyor...

Saygılar herkese

• beyeler bilmiyorum ama bence creative ezici bir üstünlüğü war iPod kullanıcıları nederler bilmiyom ( ne GAz ama )
  • Evet ipodun kulaklığı kadar iğrenci yok...

İpod alan kulaklıkta almak zoruında kalır...
  • Arkadaşlar ben daha creative'm gelmeden creative Ep 630 siparişi werdim bu gün =)
  • Ben amerikadan nano getirtmiştim daha ilk çıktığı zamanlar, kulaklıkları tek kelimeyle rezaletti kesin apple birine fason ürettiriyo ve inanılmaz dandik ötesi varmıdır bilmiyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: The-Journal

Evet ipodun kulaklığı kadar iğrenci yok...

İpod alan kulaklıkta almak zoruında kalır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhat762000

Arkadaşlar ben daha creative'm gelmeden creative Ep 630 siparişi werdim bu gün =)

Çok iyi bir kulaklık, hayırlı olsun şimdiden. Zen Vision:M'e sesi muhteşem gider
  • bende öyle düşünüyorum böyle giderse creative fark atacak demi BE Creative KArdeşim
  • arkadaslar bu verilen bir adresteki tanitimda alete mp3 atmak icin illa MTP gerekiyor diye yaziyordu.. bunun acilimi ve anlamini yazarsaniz sevinirim.. zira bu almak istedigim alet benim ilk mp3 calarim olacak.. o yüzden bu konularda pek fazla bilgim yok.. simdiden tesekkürler...
  • @Vatich ürün isim model ver yardımcı olalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vatich

arkadaslar bu verilen bir adresteki tanitimda alete mp3 atmak icin illa MTP gerekiyor diye yaziyordu.. bunun acilimi ve anlamini yazarsaniz sevinirim.. zira bu almak istedigim alet benim ilk mp3 calarim olacak.. o yüzden bu konularda pek fazla bilgim yok.. simdiden tesekkürler...

MTP Media Transfer Protocole demek özetle XP kullanıyorsan mp3 medya vs. atmada sorun yaşamaycaksın demektir.

Bu arada ZVM ile ilgili detay bilgi aşağıda

http://forum.donanimhaber.com/m_4953768/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhat762000

beyeler bilmiyorum ama bence creative ezici bir üstünlüğü war iPod kullanıcıları nederler bilmiyom ( ne GAz ama )

Verdiklerim somut bilgiler ve bir mp3/mp4 player veya PMP için en önemli bilgiler. Yani iPod kullanıcılarının da bunun üzerine diyecek pek bir şeyi yok, ki The-Journal arkadaşımız da iPod Video kullanıyor. Ama o da inceliğe önem vermiş, "çok da kaliteli olmasa da olur ekranı, iPod'un ekranı da yeterli" diyor, sen de böyle düşünebilirsin yani. "WMA-WMV-DivX-Xvid'i kullanmıyorum, sesleri de yakınmış birbirine- e ben o zaman iPod Video alayım bari daha ince olsun da diyebilirsin". Son derece normal, çünkü ihtiyaçlara göre değişir en iyi alet, ama Zen Vision:M'in teknik olarak imkanları çok daha üstün gerçekten rakiplerine göre. iPod'un da Apple markasından doğan harika bir pazarlama üstünlüğü var, iPod aksesuarlarını rahatlıkla bulabilirsin Türkiye'de ancak Creative bu kadar kolay olmayabiliyor.

Kararı sen vereceksin, para senin paran...İki aleti de kullananlar çok memnun, ben şahsen her türlü video'yu desteklediği formatların fazlalığından dolayı çok rahat Zen Vision:M'e atabiliyorum. Hiç olmazsa Windows Movie Maker'dan 2dakikada WMV yapıp yollayabiliyorum ki o program da şu an bulunan formatların %90ını çevirebiliyor, Mpeg4'e çevirmek bir hayli zor olabilir birçok formatı iPod için. EQ ayrıntısı bir de çok önemliydi benim için, EQ ayarları çok önemli, ve Creative'in sadece ses kartlarında bulunan Bass Boost özelliğini bu alete de koyması [tabii o kadar ayrıntılı değil] EQ severler için büyük bir avantaj. Çünkü bu özellik iRiver ve Cowon'un bass üstünlüğünü de yok ediyor doğru EQ ile birleştirildiğinde...Ama hiç EQ da kullanmayabilirsin, bu da kullanıcı tercihidir. İşte bu yüzden diyorum karar senin diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be Creative -- 23 Ağustos 2006; 2:11:40 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.