Şimdi Ara

Creative Zen Aurvana vs Sennheiser IE 4 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
4.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • creative zen ürünü kullanıyorum genelde rock dinliyorum Aurvana in ear kullaklığı tercih edeyim mi
  • kesinlkle hele birde rock ve metal müziklerde müthiş ses çıkıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enıac -- 24 Nisan 2008; 21:23:04 >
  • bu kulaklığı nerde bulabilrim en cuz olarak
  • bi aralar 69 ytl ye satan bi site vardı ama artık orası satmıyor şimdiki fiyatını hak etmiyen bi kulaklık bana göre...
  • tam istedğim fiyat aralğı keşke başka benzer yerlerde olsaydı
  • Bence para varsa SHURE SE530 tavsiye ederim 350-500$ arası değişiyor fiyatı. Ya da WESTONE UM2 de datmin edici. Bende para olmadığı için ben

WESTONE UM1 aldım ebay'den. 109$'a geldi(140ytl). iPod Touch ile s... s... datmin olmak zorundayım çünkü hiç param yok. Ama benim de müziğin sesi

%20'lerdeyken dış dünya ile hiç alakam kamıyor bu kulaklıklar ile. Yani bence mükemmele yakın. Ama daha iyileri var, mesela yukarıdakiler.

Hatta onlardan da iyileri var ama bence bi kulaklık alıncaksa en kötü UM1 olsun derim. UM1 25ohm, iPod'un kendi kulaklığı 32 ohm olduğundan ondan çok

daha yüksek seviye ses, bass ve tiz veriyor. Apple kulaklıkları da ses seviyesinin AB normlarına uyumlu olması için 32ohm. 16 ohm luklar bile rahat

kullanılıyor. Kardeşimdeki ZEN Stone ile de süper performansı var UM1'in. Zaten ABD fiyatı 109, adam beleş gönderdi ve 6 günde geldi bana.

Bence burdan alıp da değerinin %40'ını boşa vermeyin. Ha "helal olsun Devletime milletime" derseniz o ayrı. Bence de öle ama öğrenciyim şindilik.

• quote:

Orjinalden alıntı: elozengin

Bence para varsa SHURE SE530 tavsiye ederim 350-500$ arası değişiyor fiyatı. Ya da WESTONE UM2 de datmin edici. Bende para olmadığı için ben

WESTONE UM1 aldım ebay'den. 109$'a geldi(140ytl). iPod Touch ile s... s... datmin olmak zorundayım çünkü hiç param yok. Ama benim de müziğin sesi

%20'lerdeyken dış dünya ile hiç alakam kamıyor bu kulaklıklar ile. Yani bence mükemmele yakın. Ama daha iyileri var, mesela yukarıdakiler.

Hatta onlardan da iyileri var ama bence bi kulaklık alıncaksa en kötü UM1 olsun derim. UM1 25ohm, iPod'un kendi kulaklığı 32 ohm olduğundan ondan çok

daha yüksek seviye ses, bass ve tiz veriyor. Apple kulaklıkları da ses seviyesinin AB normlarına uyumlu olması için 32ohm. 16 ohm luklar bile rahat

kullanılıyor. Kardeşimdeki ZEN Stone ile de süper performansı var UM1'in. Zaten ABD fiyatı 109, adam beleş gönderdi ve 6 günde geldi bana.

Bence burdan alıp da değerinin %40'ını boşa vermeyin. Ha "helal olsun Devletime milletime" derseniz o ayrı. Bence de öle ama öğrenciyim şindilik.

Sana kesinlikle katılıyorum, bende Touch ile Um1 kullanıyorum. Bence Westone-Shure gibi kulaklıkları diğerleri ile karıştırmayın çok daha üstün kulaklıklar, Aurvana falan alacağınıza 109$ a Um1 alın en azından bir karşılaştırma şansınız olsa farkı anlarsınız arada uçurum var nerdeyse.
    100ytl üstü kulaklık alacaklar kesinlikle Um1 i göz ardı etmeyin, özellikle Creative in tum kulaklıkları veya Cx500 le falan karşılaştırılamaz bile. Ben 1.5 sene Cx300 kullandıktan Um1 geçtim. Metal müzik dinleyenler, mesela bir Metallica dinleyin derim Um1 ile 256kbps olsun en az, o midleri duyun, o tizleri duyun derim. Cx300 ile Korn dinlemek bir işkenceydi benim için belli bir nokta sesler karışıyordu, Um1 ile Korn dinlemenin keyfini çıkarıyorum.
    Aslında çok daha iyi kulaklıklar var tabi ama paramın yettiği en iyi kulaklık Um1 di onu aldım, şansıma Touch ile mükemmel uyum gösterdi...

• Şuanda ie4 kullanıyorum.Üniversiteye girdiğimde kendi kazandığım parayla shure yada westone a geçmeyi düşünüyorum.
  • hocam kusura bakma pek konuyla alakalı olmıyacak ama ben 31.07.2008. tarihli hepsiburadadan creative zen aurvana aldım ve bir kaç gün dinledim elinde ie4 olan arkadaşlarla takasa girebilirim çünkü bass ı beni tatmin etmedi o yüzden takasa giriyorum ilgilenen arkadaşlara duyurulur....
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdem mevran

hocam kusura bakma pek konuyla alakalı olmıyacak ama ben 31.07.2008. tarihli hepsiburadadan creative zen aurvana aldım ve bir kaç gün dinledim elinde ie4 olan arkadaşlarla takasa girebilirim çünkü bass ı beni tatmin etmedi o yüzden takasa giriyorum ilgilenen arkadaşlara duyurulur....

Doğru taktığına emin misin? Şaşırdım açıkçası.
  • quote:

Orjinalden alıntı: A Dying Wish

Aurvana,Tr de anlamsız fiyata satılan ve yurtdışında da daha ucuz olsa dahi fiyatını hak etmeyen bir ürün olarak kabul ediliyor.

Hiçbir shure yada westone modeli ile karılaştırlabilecek bir kulaklık değil.(shure'un um1 diye modeli yok,um serisi westone'a ait )

ie4 kullanmıs biri olarak kulaklığın;yüksek sese dayanıklı olduğu çok güçlü basları ve sivri fakat metalik tizleri olduğunu söyleyebilirim.Malesef mid sesler neredeyse yok gibi mid baslar ise son derece yapay ve boğuk.Bence dengeli bir kulaklık değil.

Aurvana ses açısından daha iyi bir seçim fakat kesinlikle abartılacak bi kulaklık değil.Hele hele shure yada weston'ların yanından dahi geçen bir kulaklık değil.Konu hakkında süpheleri olanlar head-fi.org forumlarına bakmalılar.

Aurvana,ie4'mü derseniz aurvana daha iyi bir kulaklık fakat bence westone yada shure kulaklıklara yönelmek çok daha anlamlı.

cevabı cnet versin:

http://reviews.cnet.com/headphones/creative-zen-aurvana/4505-7877_7-31951301.html?tag=prod.txt.1

bana cnetten 7 üzeri puan alan 10 tane kulaklık gösterin

evet belki um2 ye, e4c ye, etymoticlere erişemez lakin türkiyedeki fiyatına göre bile iyi bir kulaklık e2c ile neredeyse denk...

ben kendim de metal üstelik senfonik ağırlıkta dinlememe rağmen beni yolda tatmin ediyor...

ne basslar ağırlıkta, ne tizler ağırlıkta, ne de bir dengesizlik sorunu var, sadece ziller bazen geride kalıyor hepsi bu...

türkiyedeki fiyatını bile hakeden bir kulaklık, ie4 ten basların gerçekçiliği konusunda iyi, gücü konusunda zayıf...

izolasyon ise tek kelime ile mükemmel...

• arkadaşlar daha önce ohm bir sorun yaratmıyo demiştim aurvana için iphone da tam bir rezalet oldu aurvanayı cihazınızda denemeden almayın
  • Aurvana
  • quote:

Orijinalden alıntı: scaniaperest

Ohhooooooooooooo !!! Zen Aurvana Shure'un UM1'inden vs. kat kat daha üstün. 700YTL'lik kulaklıklarla kapışan fiyat/performans kulaklığıdır. CX300,EP630,CX500 yanında halt eder.

aman hacı naptın dur yavaş..cx 500 öyle basite alınacak bir kulaklık değildir
  • Shure'un UM1'i mi? Bu tür konular niye sürekli hortluyor acaba? Kime ne faydası var? Ha ban yemek isteniyorsa orası ayrı mesele.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-testers

quote:

Ohhooooooooooooo !!! Zen Aurvana Shure'un UM1'inden vs. kat kat daha üstün. 700YTL'lik kulaklıklarla kapışan fiyat/performans kulaklığıdır. CX300,EP630,CX500 yanında halt eder.

• Sürekli konuları hortlatıp durmasan çok iyi olacak

quote:

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: MuttFTS.

Sürekli konuları hortlatıp durmasan çok iyi olacak

quote:

quote:

hasan abi bırak bunu ya cx serisini savunsun boşver

• quote:

Orijinalden alıntı: Fakir_çocuk

quote:

Orijinalden alıntı: MuttFTS.

Sürekli konuları hortlatıp durmasan çok iyi olacak

quote:

quote:

hasan abi bırak bunu ya cx serisini savunsun boşver

Birincisi sanki kulaklıktan çok anlıyormuş gibi bir yorum yaparak beni küçümsemişsiniz.İkincisi creativenin bu dandik ürününü (shure ve um 1 e göre dandik.) shure ve westone gibi markaların iyi modellerinden daha üstün tutmuşsunuz.Üçüncüsü cx serisinde özellikle cx 500 ve cx 400 ii serisinde bildiğim kadarıyla özel bir diyafram kullanılıyor. bobin sarımı diğerlerinden çok farklı ve mıknatıs kuvveti çok fazla bunlar ses kalitesini etkileyen en baştaki özellikler.cx serisi kötü demek.hadi cx 500 ü geçtim(ki asla es geçilemeyecek bir ürün creative aurvana dan daha iyi diyebilirim çünkü cx 500 ü iki kere deneme şansım olmuştu aurvanayı ise bir kere arkadaşımın arkadaşında olduğu için denedim öyle ahım şahım bir ürün değil hatta bassları kötü bile denebilir.)ya cx in yeni çıkan modelleri bunlar da mı kötü.cx 980 de mi kötü bırakın ALLAH aşkına.cx 500 bir internet sitesinde okuduğuma göre(interenet sitesinin adını hatırlamıyorum.hatırlasaydım söyleyecektim) sesi verirken diyafram 8 şeklinde oynarmış bu da tizlerin ve midlerin asla bassa yenilmeden ses vermesine neden olurmuş.ne kadar doğru bilmiyorum ama ses konusunda gerçekten de öyle.

• Cx500 Cx400'ün tizlerinin artırılmış hali başka birşey değil. Sana o yüzden tizler çok net gibi geliyor. Eğer cx500'ün tizleri net ise yurtdışında 30-40 liraya satılan kulaklıkların tizlerini dinlesen diyafram 888 şeklinde oynuyor dersin. Neyse dünya üzerinde oldukça kalitesiz bir seri olarak ün salmış bir seri için tartışmaya gerek yok. Cx980'i de dinelemeden yorum yapmaya gerek yok. Fiyatı yüzlerce dolar diye süper kaliteli olacak diye bir kesinlik yok. Ayrıca sen cx serisinden bu kadar memnunsan ne güzel ama başkaları memnun değil ve eleştiriyor diye celallenmeye gerek yok. Daha ucuz fiyata daha kaliteli kulaklıklar olduğu aşikar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.