Şimdi Ara

CREATIVE X-FI TITANIUM FATAL1TY CHAMPION PCI-E 7.1 SES KARTI alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir kulaklık almak nedeni ile yeni bir ses kartınada yelken açmak durumda kaldım.Hem kulaklık hemde 7.1 ses sisteminde en önemli unsur müzik + bass olmak üzere bir ses kartı seçeceğim ama kararsız kaldım.

Sistem şu şekilde = Kolonlar Creative Inspıre T7900 - Kulaklık AKG K701

En istediğim şeyde müzikte sınırsız bass duyumu , onun dışında yok oyunmuş yok film farkıymış alakadar etmiyor.Sonuna kadar açılmasına rağmen patlama yapmayan bir müzik + bass istiyorum buna nazaran arasında kaldığım 3 ses kartı şudur.

CREATIVE X-FI TITANIUM FATAL1TY CHAMPION PCI-E 7.1 SES KARTI

http://www.hepsiburada.com/creative-x-fi-titanium-fatal1ty-champion-pci-e-7.1-ses-karti/productDetails.aspx?categoryid=218&productid=bd850951

CREATIVE X-FI PLATINIUM FATAL1TY CHAMPION SERİSİ 7.1 SES KARTI
    http://www.hepsiburada.com/creative-x-fi-platinium-fatal1ty-champion-serisi-7.1-ses-karti/productDetails.aspx?categoryid=218&productid=bd49828

CREATIVE SOUNBLASTER X-FI PLATINIUM SES KARTI
    http://www.hepsiburada.com/creative-sounblaster-x-fi-platinium-ses-karti/productDetails.aspx?categoryid=218&productid=bd700122

Hepsinin fiyatı aynı ortamala 450.Özelliklerine bakıyorum yah hepsinin aynı sayılır yani bi farkı yok gibi ama işin üstadlarından bilgi almak en doğrusu.O dediklerine bu kartlar olmaz deyipte önereceğiniz başka kartla olursa 600 TL'yi aşmaması rica olunur : ) Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esTFyz -- 23 Nisan 2009; 3:44:45 >

• Patlama daha çok kabin ile ilgilidir. Kabin resonans ayarı sorunluysa olur. ve tabi bas hop. sorunluysa da olur.

Burada kulaklıkla kullanmada bir sorun var. Belirttiğiniz kulaklığın kablo üzeride ses ayarı yok olmalı bu sizi platinum üniteli bir modele zorluyor.
    Çünki dinleme sırasında fare ile pc den tray ikon ses ayarı yada ses yöneticisinden ses ayarı eziyet.
    Platinumlar manuel potansiyometre sunduklarından bu konuda daha pratikler. (Üzerlerinde manuel ses kontrolü sunan kulaklık anfisi barındırıyorlar diyelim)

Ancak creativelerde opamp hastalığı var. Front çıkış opamleri genelde lm4556 gene platinumlarda da kulaklık çıkışında bu opamp kullanılıyor.
    Bu konuda auzen xfi perlude ve asus konar daha iyi. Elite pro da iyi ama onun harici ünitesi bana çok ters geliyor. keşke 5.25 dahili olsaydı.

Xonar serisi elimden geçmediği içim bilmiyorum ama x-plosionu test ettim Cmedia çipli neyazıkki bendeki kartın çipinin bas/tiz denetimi yok.
    belki asusun kartlarındaki daha üsy model Cmedia larda vardır. Bu bass beklentisi olanlar için önemli bir ayrıntı. Bass i eq dan artırınca bana ses bozuluyor gibi geliyor ama bas/tiz denetiminden bozulmadan artıyor.

Kısaca sizin saydığınız kartlar 5.25 platinum ile manuel ses ayarı sunuyorlar, Opampleri sıradan, Ton denetimi xfi ciple geliyor.
    Prelude; manuel ses ayarı vermiyor, bence bass cevabı sizin saydıklarınızdan opamp farkıyla daha iyi (LM4562), Ton denetimi xfi çiple geliyor.
    Xonar serisinde de manuel ses ayarı yok, Opamleri iyi. Bas/tiz denetiminin varlığı konusunda bilgim yok.

• Teşekkürler yorum ve seçenekleriniz için araştırmaya devam ediyorum, ses kartı değilde amfide alabilirim bakacağız.
  • Bence ses kartı yerine önce ses sistemi alın. Yani 450 veya 600 lirayı ses kartına değil ses sistemine ayırın. T7900 ile bassı sonuna kadar açıp müzik dinlemek imkansız. İkinci el bir Audigy 2 ZS veya X-Fi Gamer ile bass karakteristiği güzel veya sizin istediğiniz gibi bir set alırsanız işte o zaman bass konusunda sıkıntı kalmaz diye düşünüyorum.
  • İşte onu ilk olarak kulaklıktan başladım çünki dediğim gibi kolonlar her zaman açılamıyor, kulaklık sınırsız.Yok T7900 idare edebilir bir kolon iyi bir kolon değil bassı zaten çok küçük bende almak isterim bir logitech Z5500 müydü neydi şu 1 milyarlık bi kolonlar varya çok hoşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esTFyz -- 24 Nisan 2009; 7:29:08 >
  • 2.1 olarak Z2300 var, 5.1 olarak; ikinci el veya kampanyadan ucuza bir Z5500, Microlab X15 veya Creative G500 bakabilirsin. Setleri dinlediğin zaman zaten bass konusunda aradığını bulacaksın diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paramparca -- 24 Nisan 2009; 14:44:57 >
  • Kulaklıktan sonra, alabilirim evet Z-5500 ler beni deli ediyor : ).Ben zaten malları her zaman ABD'den aldığım için direk direk 1 milyar olarak nitelendimek yanlış olur 422 milyon aslında hadi gelişiyle 500 olsun.Önce kulaklığı alayım kısa zamanda kolon sistemide yenilenir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • selam arkadaslar yeni konu acamıyorum o yuzden buraya yazma geregi duydum bana bi yardımcı olursanız sevinirim evde pioneer vsx-808rds amfime hem digital hemde analod 5.1 baglayarak film ve muzik dinlemek istiyorum
    amerikada bi arkadar alma sansı var iki ses kartı arasında kaldım asagıya linkleri koydum sizden bana yardımcı olmanızı istiyorum eger uyugun oldugunu dusundugunuz bir baska model varsa onuda alabilirim butcem 100$ civarıdır.............. saygılar
  • Creative 70SB088000004 7.1 Channels 24-bit 96KHz PCI Express 1x Interface PCI Express Sound Blaster X-Fi Titanium

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16829102024

HT OMEGA STRIKER 7.1 Channels 24-bit 96KHz PCI Interface Sound Card

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16829271001

• Oyun önemliyse 1. olanı alacaksın
    önemsiz ise 2. olanı da alabilirsin.

2. olan auzen xplosion un benzeri aynı main cipi barındırıyor -CMI 8770- Auzen üretimi olabilir ama nedense auzen kendi markasını basmamış.
    Sanırım satan firma Auzen e kendi markasını bastırtarak ürettirmiş.
    x-plosiondan üstün yanları front panel bağlantısı var, in/out sayısı optik 1 spdif fazla. Yalnız opamlerinin ne olduğu belirsiz ve sabit.
    x-plosion zaten fireball de indirimli satılıyor.
  • hayır ustam oyunla işim olmuyor genelde muzik sonrada film dd dts gibi pioneer amfim var analog 5.1 baglantıyı dusunuyorum auzenin bir modeli sitede mevcut
    bu ucu arasından hangisi pc arayuzu ve ses kalitesi olarak beni tatmin eder y7ada baska bir onerin olurmu

AuzenTech AZT-XPCINE 7.1 Channels 24-bit 96KHz PCI Interface X-Plosion 7.1 Cinema Audio Card

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16829156006

Creative 70SB088000004 7.1 Channels 24-bit 96KHz PCI Express 1x Interface PCI Express Sound Blaster X-Fi Titanium

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16829102024

HT OMEGA STRIKER 7.1 Channels 24-bit 96KHz pcI Interface Sound Card

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16829271001

• Auzen X-Plosion 7.1 Cinema ve Creative X-Fi Titanium bu iki kartı tr dende alma sansım mevcut bana bu iki kart arasından tavsiyeleriniz ne olucaktır

• Öncelikle bu kadar fazla flood yapmamanı tavsiye ederim ben bile ikinci mesajı yazmak zorunda kalıyorsam birince mesaja ekleme yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince, onun dışında böyle fiyat farklılıklarınını olması günecllememeden kaynaklanıyor sitesin hatası yani o yüzden bir malı bir siteye bağlı olarak araştırmamak lazım.Sen googleye yaz 3-5 siteyi aç fiyatlara bak hangi fiyat aralığında mesela ben N81 8 GB alıcam yakında 900 milyon olarak gösteren siteler var hala :) ama 650 milyon civarında her sitede eee nasıl oluyor bu.Bu işte sitenin ilk koyduğu fiyatı güncellememesinden kaynaklanıyor hala eski fiyat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esTFyz -- 29 Nisan 2009; 19:25:38 >
  • Gercekten cok üzgünüm ama bu sorun forumun bir özürüdür. Bana hızlı mesaj dısında hiçbir sey için yetki vermiyor yeni konu bile acamıyorumn. kendi yazdıgım mesajı degiştiremiyorum hatta mesaj yazmam uzun sürerse tekrar giriş yapmam gerekiyor..
    anladım sitelerin guncel fiyatları takip etmemesi ben surum farkı olabileceginden şüphelendim..
    ilginiz için tesekkür ederim ...
  • Bu arada sen nasıl mesajları değiştiremiyosun yeni konu açamıyosun anlamış değilim öyle birşey yok, her üye bu hakka sahiptir yetkililerle görüşmeni tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.