Şimdi Ara

Creative X-Fi sorular, sorunlar ve daha fazlası... (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
434
Cevap
1
Favori
36.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: åziz
    1. Benim X-Fi Extreme de Coax çıkışı yok sizinkinde varsa bilmem
    kartın üzerindeki mavi çıkış digitaldir, direkt coax bağlantısı yapabilirsin.

quote:

Bende affınıza sığınarak size sorayım Bu sorularınızın size veya yapmak istediklerinize bir yararı var mı ?
    evet var, eğer böyle evde yapma optik-coax çıkışlar ses kalitesini düşürmüyorsa ben de yapmak istiyorum. soru yağmurumun sebebi o. ayrıca bir de o aparatı nereden bulabiliyoruz, yardımcı olur musunuz. teşekkür ederim.

• xfi extreme music te stereo surround seçili olmasına rağmen ön sağ ve ön sol uydudan gelen sesler diğerlerinden farklı yada şarkının sadece bazı seslerini duyuyorum desem daha doğru olur en çok "black eyed pies-pump it" de belli oluyor.stereo surround sesi uydulara eşit dağıtmıyor muydu? yoksa ben mi yanlış biliyorum .bunu hoparlörün(logitech x 530) kulakık çıkışını kullandığımda farkettim kulaklıktan acayip garip sesler geliyodu sonra 5.1 den kulaklığa ayarladım kulaklıktan düzgün ses geldi ama 5.1 seçiliyken kulaklık taktığımda her seferinde(müzik için bile) ses kartını kulaklığa ayarlamam gerekiyo
  • Benim X-Fi galiba arızalandı.. Sadece homur homur boğuk bir ses çıkıyor... Hoparlorlerde sorun yok... onboard ses çalışıyor... başına böyle bişey gelen arkadaşımız varmı.. Bu konuda bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırmısınız...
  • Bende de arada bir tizlerde dalgalanma oluyor.Sanki biri tiz sesleri kısıp açıyormuş gibiFilimlerde konuşmalarda gariplikler oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DELTA53

Bende de arada bir tizlerde dalgalanma oluyor.Sanki biri tiz sesleri kısıp açıyormuş gibiFilimlerde konuşmalarda gariplikler oluyor.

Özellikle de dekoderden efect: 6 ch direct harici modları seçtiğimde bu durum meydana geliyor.z-5500 yada z-5450 kullanıcısı bir arkadaş x-fi ayarlarını paylaşırsa çok memnun olurum.

• quote:

quote:

Bende de arada bir tizlerde dalgalanma oluyor.Sanki biri tiz sesleri kısıp açıyormuş gibiFilimlerde konuşmalarda gariplikler oluyor.

Özellikle de dekoderden efect: 6 ch direct harici modları seçtiğimde bu durum meydana geliyor.z-5500 yada z-5450 kullanıcısı bir arkadaş x-fi ayarlarını paylaşırsa çok memnun olurum.

Evet entartainment modundan Game moduna geçince sorun ortadan kalkıyor.Anlaşılan creative'in yazılım konusunda daha çok çalışması gerekiyor.

• arkadaşlar merhaba, aranızda z-5500 ü x-fi ile kullanan arkadaşlarıma önemli bi sorum olacak

ben uzun zamandır sorun yaşıyom bağlantılar ile ilgili olarak... ve kafayı yiyecem ne yaptımsa halledemedim acba cihacmı arızalı??? :(

x-fi platinum var elimde ve z-5500 ile bağlantısını hem optik hem, coax hemde analog olarak yapıyorum. fakat şöle bi sorunum var hepsindede, hoperlör düzenini test ettiğimde ön ve arka hoparlör ve merkezden sırası ile ses gelmiyo ve arka hoparlörlerin sesi test sırasında ön hoparlörden çıkıyo...

bütün bağlantı çeşitlerinde denedim , yeni driverlar yükledim ama bi türlü hoparlörlerin yerini tanıtamadım..

bu normalmi???

değilse lütfen yardımcı olun.... teşekkür ederim ilgilenen herkese
  • arkadasşım senin sistemin çıkışları yanmış olabilir

ya da ses kartın arızalı olabilir

istersen ikisini de garantiye gönder
  • millet nerdesiniz?neden kimse bişey yazmıyor.forum çok sönük kaldı.bari ben bişey sorayım.ben de x-fi fatal1ty var.yeni driver'ı yükledikten sonra şöyle bir sıkıntı başladı; bazen hoparlörlerden durduk yere hışırtı geliyor.hiçbi müzik programı yada başka bi program açık değilken sadece desktopta boş dururken bunu duyuyorum.müzik dinlerken anlaşılmıyor ama sessizken duyuluyor.bunu sürekli yapmıyor arada bir yapıyor.optic yapıyorum yada coax yapıyorum sonuç aynı.yeni driver'ı yükledikten sonra başladı bu olay..driveri sildim eskisini yükledim gene aynı.acaba format mı atmalıyım alete.böyle bi sıkıntı yaşayan varmı?
  • Benim bir sorum var :

Elite pro'nun Fatality'yle arasındaki fark sadece kayıtlarda daha kaliteli olması mı ?? Onun dışında daha kaliteli müzik dinleme yada daha kaliteli sesler verme konusunda da daha mı iyi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: darthnihilus

Benim bir sorum var :

Elite pro'nun Fatality'yle arasındaki fark sadece kayıtlarda daha kaliteli olması mı ?? Onun dışında daha kaliteli müzik dinleme yada daha kaliteli sesler verme konusunda da daha mı iyi ?

Ben elite pro kullanıyorum.İlk çıktğında extreme music de kullandım.Bu ikisi arasında ses kalitesi farkı yok.Elite pro da X-ram ve external modül var.External modül birçok cihazı bağlama imkanı tanıyor.X-ram teknolojisi de oyunlar içişn geçerli.x-ram destekli oyunlar çıkınca bu daha da belli olacak.Fatality i kullanmadım ama aynı durum söz konusu.Yani ses kalitesinde fark yok müzikte.
  • İyi bari.. Ama yine de bazen elite pro almadığıma üzülüyorum çünkü kayıtlarda fatality yetersiz bence. Yada ben o komplike ayarları doğru yapamadım.. İstediğim kalitede ses kaydı alamıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: darthnihilus

İyi bari.. Ama yine de bazen elite pro almadığıma üzülüyorum çünkü kayıtlarda fatality yetersiz bence. Yada ben o komplike ayarları doğru yapamadım.. İstediğim kalitede ses kaydı alamıyorum

Kayıt işi ile pek uğraşmadığım için bir şey diyemeyeceğim bu konuda.Arada audio cd leri ripleyip mp3 e çeviririm ki nu konuda çok başarılı x-fi.Hele süper rip özelliği mükemmel
  • yanılmıyorsam Xtreme musicte sinyal gürültü oranı 109 Db iken Elite pro da 116db bu fark belki çok yüksek kaliteli hoprlorlerde anlaşılıyordur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: atorbaci

yanılmıyorsam Xtreme musicte sinyal gürültü oranı 109 Db iken Elite pro da 116db bu fark belki çok yüksek kaliteli hoprlorlerde anlaşılıyordur.

Evet bir de o fark var ama ben o farkı pek göremedim.Multimedya speakerlarda durum bu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thule

millet nerdesiniz?neden kimse bişey yazmıyor.forum çok sönük kaldı.bari ben bişey sorayım.ben de x-fi fatal1ty var.yeni driver'ı yükledikten sonra şöyle bir sıkıntı başladı; bazen hoparlörlerden durduk yere hışırtı geliyor.hiçbi müzik programı yada başka bi program açık değilken sadece desktopta boş dururken bunu duyuyorum.müzik dinlerken anlaşılmıyor ama sessizken duyuluyor.bunu sürekli yapmıyor arada bir yapıyor.optic yapıyorum yada coax yapıyorum sonuç aynı.yeni driver'ı yükledikten sonra başladı bu olay..driveri sildim eskisini yükledim gene aynı.acaba format mı atmalıyım alete.böyle bi sıkıntı yaşayan varmı?

alete format attım.bununla yetinmedim bağlantıları tekrar gözden geçirdim.bakalım ne olacak?eğer sorun devam ederse garantiye vereceğim.eğer sorun çıkmazsa problem kesinlikle yeni driver'da..bu arada z5500 thread'i kapatılmış. inşallah yeniden açılır

• quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz196

Bildiğim kadarıyla hepsi var şu an Türkiyede.Zaten 4 modeli var.

http://www.hardwareschotte.de/preise.php3

bakmanız da fayda var
  • quote:

quote:

millet nerdesiniz?neden kimse bişey yazmıyor.forum çok sönük kaldı.bari ben bişey sorayım.ben de x-fi fatal1ty var.yeni driver'ı yükledikten sonra şöyle bir sıkıntı başladı; bazen hoparlörlerden durduk yere hışırtı geliyor.hiçbi müzik programı yada başka bi program açık değilken sadece desktopta boş dururken bunu duyuyorum.müzik dinlerken anlaşılmıyor ama sessizken duyuluyor.bunu sürekli yapmıyor arada bir yapıyor.optic yapıyorum yada coax yapıyorum sonuç aynı.yeni driver'ı yükledikten sonra başladı bu olay..driveri sildim eskisini yükledim gene aynı.acaba format mı atmalıyım alete.böyle bi sıkıntı yaşayan varmı?

alete format attım.bununla yetinmedim bağlantıları tekrar gözden geçirdim.bakalım ne olacak?eğer sorun devam ederse garantiye vereceğim.eğer sorun çıkmazsa problem kesinlikle yeni driver'da..bu arada z5500 thread'i kapatılmış. inşallah yeniden açılır

az evvel hışırtıları duydum.sanırım kartta bi problem var.kalp atışı gibi güp güp ses geliyor durduk yere.arada bir hışırtı da yapıyor.büyük olasılıkla yarın garantiye vericem.böyle bi sıkıntı yaşayan oldu mu?

• çıldırmak üzereyim sesler pop sesini andırıyor sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thule -- 8 Mayıs 2007; 21:40:10 >
  • yaptığım araştırmaya göre bu sorundan muzdairp çok insan var.ağırlıklı olara motherboard uyumu veya pci slotlarındaki latency ayarları üzerinde duruyor herkes.creative'in sitesinde elle tutulur bi sonuç göremedim.zaten topic 70 sayfa olmuş.okumak ölüm..ama bi forumda bios ayarları vermiş.benim mainboard için.deneyip sonucu buraya aktaracağım.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.