Şimdi Ara

CREATIVE VS LOGITECH.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yahuuu Sizin hiçmi işiniz falan yok veya kafa yoracak bişeyiniz yok kardeşim yeter yaaaaaaa şu forumun içine ettiniz kaç aydır yok logitech daha iyi yok creative daha iyi sizene abicim ne geçiyo elinize adamlar gelip size ücret mi ödeyecek

Bırakın bu kompleksleri hepinizdeki mantık şu; ben xxx markayı kullanıyorum ve bende olduğu için en iyisi bu vs....bırakın bunları kandırmayın kendinizi bu kadar fanatiklik ve kompleksli olmayın yeter artık....Forum tutturdu bi logitech-creative muhabbeti 2-3 aydır bıktık yaaaaaa kim ne kullanıyosa kullansın, bi laf vardır ya görmemişin speakerı olmuş tutmuş *ükünü kopartmış....
  • creative i böyle canla başla savunan kişilerin mutlaka creative ile direk bi alakası olması lazım

o yuzden
    sizin burda yeriniz yok!!
  • Aşırı marka fanatikliği yapıp yazılanlara hakaret etme derecesinde gülerek geçtiği için tecnolog şikayet edilmiş ve ceza almıştır. Yanılmıyorsam süresiz kitlenmişti en son.
    O yüzden bence de marka fanatikliği yapmadan hangi modelin ne gibi artı ve eksileri var onu konuşmakta fayda var diyorum..
  • tarafsız biri olarak eşit ortamlarda alınan gercek sinus (rms) testleri
    25-40000hz aralığı gigaworks
    33-20000hz aralığı logitech 5500
    daha geniş freakanslaı kulağa verebiliyor giga ayrıca yine standart oortamda 1w güc ile verilen bd gigada yine fazla işitilmiş ve7+1 bunlar göz doldurucu yanları ancak pahalı ve decorder eksiliğini kesinlikle unutmamak lazım giganın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rãmîrêz ® -- 18 Haziran 2005, 15:05:30 >
  • Bir set 20khz-20hz aralığına ne kadar yakın olursa o kadar güçlü ve kaliteli bir sub-woofer'a sahiptir. 25khznin altına inemeyen gigaworks sub'ı ile 20khz-25000hz aralığında olan megaworks sub'ı kıyaslansa bile ben yine de megaworks daha iyi derim. Çünkü yüksek ses seviyelerinde gigaworks'un sub'ı bozuk ses vermeye başlar, oysa ki megaworks'ta bunu göremezsiniz.
    z5500 aslında 20khz-33000hz aralığında olmasına rağmen daha güçlü ses verme sebebi 10" lik sub'ı ve 188watt olmasındandır. Megaworks'un sub'ı o boyutta değil de daha büyük yapılsaydı kesinlikle piyasadaki tüm setler içinde en güçlü ve kaliteli sub olurdu. Ama adamlar boyutları küçük yapmakla güzelim setin max. gücünü kısıtladılar. Buna rağmen gigaworks'un daha büyük sub-woofer'ı olması sadece bass seslerinde daha güçlü bir ses almamızı sağlarken megaworks'unki kadar sağlam bass sesini alamama nedeni olarak 25khz-40hz aralığında olması gösterilebilir..

• eline sağlık kardeş
    quote:

Orjinalden alıntı: shadoww

Bir set 20khz-20hz aralığına ne kadar yakın olursa o kadar güçlü ve kaliteli bir sub-woofer'a sahiptir. 25khznin altına inemeyen gigaworks sub'ı ile 20khz-25000hz aralığında olan megaworks sub'ı kıyaslansa bile ben yine de megaworks daha iyi derim. Çünkü yüksek ses seviyelerinde gigaworks'un sub'ı bozuk ses vermeye başlar, oysa ki megaworks'ta bunu göremezsiniz.
    z5500 aslında 20khz-33000hz aralığında olmasına rağmen daha güçlü ses verme sebebi 10" lik sub'ı ve 188watt olmasındandır. Megaworks'un sub'ı o boyutta değil de daha büyük yapılsaydı kesinlikle piyasadaki tüm setler içinde en güçlü ve kaliteli sub olurdu. Ama adamlar boyutları küçük yapmakla güzelim setin max. gücünü kısıtladılar. Buna rağmen gigaworks'un daha büyük sub-woofer'ı olması sadece bass seslerinde daha güçlü bir ses almamızı sağlarken megaworks'unki kadar sağlam bass sesini alamama nedeni olarak 25khz-40hz aralığında olması gösterilebilir..

• Shadowww sanırım 5500'ün frekans aralığını ters yazmışsın birde sormak istediğim madem giganın wooferı 5500'ünkinden daha kücük nasıl oluyorda frekans aralığı daha geniş olup daha alt frekanslara inebiliyor?
  • Yo, z5500ün frekans aralığını doğru yazdım ki... Bu arada gigaworks'un daha geniş frekanslarda ses verdiğini de nerden çıkardın? 40hz'e çıkması iyiliğinden değil aksine kötülüğündendir. Yani 20000den ne kadar uzaklaşırsa o kadar kötü. Yani 35ten yukarısı iyi değildir. En iyi sub'lardan biri megaworks'tadır, çünkü 20-25 aralığını sunar ama sub'ın boyu ve ebatı küçük olduğundan istenilen gerçek sesi veremez bir türlü. Keşke megaworks subını biraz daha büyük yapsalarmış..
    quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

Shadowww sanırım 5500'ün frekans aralığını ters yazmışsın birde sormak istediğim madem giganın wooferı 5500'ünkinden daha kücük nasıl oluyorda frekans aralığı daha geniş olup daha alt frekanslara inebiliyor?

• Logitech in sitesinde Frequency response: 33 Hz — 20 kHz yazıyor sen 20khz-33000hz yazmışsın heralde oyüzden kafam karıştı benim. Mesela bose un wooferi falan hangi frekans aralıklarında bilgin var mı?
  • Dostum aynı şey ki, ben sadece rakamların yerini değiştirdim...
    quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

Logitech in sitesinde Frequency response: 33 Hz — 20 kHz yazıyor sen 20khz-33000hz yazmışsın heralde oyüzden kafam karıştı benim. Mesela bose un wooferi falan hangi frekans aralıklarında bilgin var mı?
  • cambridge soundworks ün sitesinde megaworks ün sub ı için 32 hz e inebildiği yazıyo ; jazz logitech ve creative in de üst düzey sistemlerinde genelde hep bu düzeyde ; sanırım bass ın ne kadar iyi olduğu sadece frekans aralığına bağlı değil boyut da önemli
  • herşey sub değildir ki!
    mesela mega piyasadaki en iyi uydulara sahip sistemlerden biridir.ayrıca meganın sub ı için tomsharware deki uzmanlar 20hz e inemiyo demişler.ancak yinede o sub a gore iyi.cunku kabini cok kucuk yapmışlar.kabin kucuk ve ağır.aslında gigaworks un kabini de yeterli değil bence.logitech lerin en buyuk avantajları herzaman kabini geniş tutmalarıdır.ayrıca 9940 ta o oldurucu bas ı nı kabininin genişliğine borçludur..
  • Hay tylor ağzınla bin yaşa...
    Söylenmesi gerekenler bunlardı işte..
    Megaworks'un sub'ını küçük tutmaları, gigaworks'un sub'ının daha büyük olduğu halde yine yetersiz olması, jazz ve logitech'in özellikle son çıkardığı modellerde sub'ın büyük boyutlarda olması... Bunlar sub performansını frekans aralığı, sub'ın kaç inç olduğu ve watt miktarı gibi etkileyen diğer sebepler arasında...
  • vallaha buraya bakmamıştım son kararımdan sonra ama arkadaş giga ile z5500 ü karşılaştırarak hiçbirşey anlamadığımı söylemiş belki çok birşey anlamıyorum ama onun verdiği resim ile benim sorduğum sistemler farklı bir kere z5500 decoder artısı var bu konuda ve baya bir sitede bu sistemin giga ile kapıştığını hatta bass larda öne çıktığı yazıyordu.....bunu için öneri istemiştim ama mantıklı düşününce giga+decoder neredeyse 1500ytl ye felan gelir ki böyle birşey alacağıma pro ses sistemlerine yönelirimki bu konuda da bilgim sağolsun kendime yetecek kadar var....

en azında paramın olduğu zaman bowers wilkins(jbl)+denon(onkyo/technics) birleşmesini yapacak kadar bilgim var......

diğer yorum yapan arkadaşlara da çok teşekkürler....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.