Şimdi Ara

Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro İnceleme / Windows 7 ve PAX Drivers incelemesi eklendi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
514
Cevap
11
Favori
67.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R0ME

    @enreka_tr

    Extinet_DeviL'in bağlantısı standart ve doğru bir 5+1 bağlantısı.
    Siz yan taraftaki kulaklık çıkışına X530'un ön 2 hoparlörünü bağlayarak arka hoparlörleri etkisiz hale getiriyorsunuz ve subwoofer performansını düşürmüş oluyorsunuz.

    Stereo parçalar adı üzerinde 2 kanaldan oluşmaktadır.
    Extinet_DeviL'in bağlantısı gibi bağlantı yaparsanız stereo parçaları yine ön sağ-sol hoparlörden alırsınız.Ancak X530'daki Matrix Mode ile sesi tüm hoparlörlere dağıtabilirsiniz.

    x540 var sanırım matrix mode bunda yok
    deneyelim bakalım bi de o şekilde fark edecek mi

    wooferı kısıtlama olayını anlamadım, sonuçta wooferın yeşil girişle alakası nedir sayın ROME :) ?




  • @enreka_tr

    5.1 bağlantısında merkez hoparlör ve subwoofer siyah çıkışa bağlanır.Böylece ses kartında işlenilmiş olan daha güçlü bas subwoofera aktarılır.
    Kulaklık çıkışına bağlantı yapıldığı zaman,gelen bas sinyali de stereo hoparlörlere aktarılır,sinyal ses sistemindeki crossover filtresi tarafından subwoofera yönlendirilir.

    X530'da bu farkı hissetmek pek mümkün olur mu tartışılır.
  • Rome sizde Edifier var sanırım, nasıl bir kalitesi var bu cihazların biraz fikir verebilir misiniz? Ben de 3500 düşünüyorum bu ara. Fikriniz var mı bu kolonlar hakkında?
  • @R0ME

    Üstat anladım bende mail atmıştım ama henüz bir cevap gelmedi anlaşılan bana'da aynı cevabı gönderecekler :)

    Üstat birde kartı almadan önce 5+1 ses sistemine geçtiğimde mikrofonlu webcam'de sorun yaşamıştım. Webcam'in driverlarını yüklediğim zaman ses iptal oluyordu mikrofondan dolayı.
    Webcam'ı bu yüzden kullanamıyordum. İlk fırsatta tekrar deneyeceğim webcam'ı bakalım bu sefer sorun yaratacakmı ? Çok garip bir sorun yaşamıştım :)

    Selamlarımla.
  • @kaleee17

    Evet,Edifier S530DW kullanıcısıyım.
    Sizi direkt Edifier Kullanıcıları Topluluğu linkine yönlendireyim.İncelemeler mevcut.

    @Extinet_DeviL

    Webcam'in sadece görüntü sürücülerini yüklemeniz mümkünse öyle yükleme yapın.Bağlantıları ses kartı üzerine yaptığınız zaman sorun olacağını pek sanmıyorum.Webcam'i kullanmadığınız zamanlarda ses kartı üzerinden mikrofon sesini kapatırsanız herhangi bir ses problemi ile de karşılaşmazsınız.

    İyi akşamlar efendim.




  • @R0ME

    Üstat günaydın,

    Webcam'in sadece görüntü sürücüsünü yükleyemiyorum işte mikrofon ile bir. Logitech'in bir kamerası mikrofonlu. Yükleme esnasında otomatik olarak mikrofona geçiyor ve işte orda sorun başlıyor. Eğer webcam'i kullanmak istersem ses'den oluyorum ya da ses'i istersem kamerayı kullanamıyorum :) Yeni bir webcam siparişi vereceğim artık anlaşılan.

    Selamlarımla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R0ME

    @kaleee17

    Evet,Edifier S530DW kullanıcısıyım.
    Sizi direkt Edifier Kullanıcıları Topluluğu linkine yönlendireyim.İncelemeler mevcut.

    @Extinet_DeviL

    Webcam'in sadece görüntü sürücülerini yüklemeniz mümkünse öyle yükleme yapın.Bağlantıları ses kartı üzerine yaptığınız zaman sorun olacağını pek sanmıyorum.Webcam'i kullanmadığınız zamanlarda ses kartı üzerinden mikrofon sesini kapatırsanız herhangi bir ses problemi ile de karşılaşmazsınız.

    İyi akşamlar efendim.

    Çok teşekkür ederim, sizin sayenizde pek çok sorumun cevabını buldum. İlgilendiğiniz için tekrar teşekkürler. Bu arada sisteminize baktım internetten süper bir cihaz. Güle güle kullanın.




  • Merhaba arkadaşlar ;
    Bende Creative SB X-Fi Surround 5.1 Pro ve z506 var, mesela bir film izlerken en yüksak kaliteyi nasıl elde edebilirim ve internetten izlediğimiz ve dinlediğimiz her şey stereo sanırım o yüzden indirerek izlemem mi gerekiyor veya izlediğimiz filmlerin orjinal mi olması gerekiyor ? ve ses kartının bir sürü ayarları var nasıl yaparsam güzel ve düzgün ses elde edebilirim ? Bunları bana açıklarsanız gerçekten çok sevinirim :)) Şimdiden Çok Teşekkürler ...
  • @omerascioglu

    Merhaba,

    İnternet sitelerinin çoğu film yüklemelerinde yerden kazanmak için surround sesleri kırpmak zorunda kalıyor,kalitesiz stereo ses ile film izlenmek zorunda kalıyor.
    Filmlerin orijinal olması surround ses verip-vermemesini etkilemez.Önemli olan şey,ses kodlanmasının surround olarak yapılmasıdır.Malum torrent sitelerinden film indirirken AC3,5.1,DTS gibi ibarelerin bulunmasına dikkat edin.Bu türde kodlanmış filmler ile surround ses alabilirsiniz.

    Ses kartında çok fazla bir ayar bulunmamakta.
    Film izlerken 5.1 kanal seçip,surround seviyesini %60'lara getirirseniz ses sisteminizin tüm hoparlörlerinden eşit ses alırsınız.Konuşmaların belirginleşmesi için Dialog Plus özelliğini aktif hale getirip,uygun seviyeye çekebilirsiniz.

    Müzik dinlerken ise 2.1 kanal seçip,surround seviyesini 0'da tutup,Crystalizer barını %50'lere çekebilirsiniz.

    Equalizer ayarları için ses kartını değil,medya oynatıcının ayarlarını kullanmayı tercih edebilirsiniz.




  • Peki programın içinde olan smart volume ve crystalizer ne işe yarıyor ayrıca settings e basınca crossover frequency ayarı ör. benimki 346 Hz o ne işe yarıyor onuda yanlışlıkla oynattım yani kaçta kalması gerekir bilmiyorum :D EAX effects ne işe yarar mixser bölümündeki ayarlar ne için, çok soru sordum kusra bakmayın ama merak ediyorum bulamadım bir yerde de cevaplarını ve DTS müzik dinliyemem dimi hoperlörüm mü yoksa ses kartımmı yetersiz :))
  • Bu arada bu ses kartına uyumlu kumandayı nereden bulabilirim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R0ME

    @enreka_tr

    5.1 bağlantısında merkez hoparlör ve subwoofer siyah çıkışa bağlanır.Böylece ses kartında işlenilmiş olan daha güçlü bas subwoofera aktarılır.
    Kulaklık çıkışına bağlantı yapıldığı zaman,gelen bas sinyali de stereo hoparlörlere aktarılır,sinyal ses sistemindeki crossover filtresi tarafından subwoofera yönlendirilir.

    X530'da bu farkı hissetmek pek mümkün olur mu tartışılır.

    hocam bi iletişim kopukluğu yaşıyoruz ya da ben sizi anlamıyorum :)
    ben sub ve rear baglantıları çıkarmıyorumki kulaklık girişine ön hoparlör baglantısını taktıgımda?
    yanlış mı anlıyorum?

    şöyle düşünelim,
    sub - rear - l/r(arkadaşın yaptıgı gibi)

    ile

    sub - rear - headphones (ara kablo olmadan direk kulaklık baglantısına taktıgımda)

    1.bir fark olmuyor? dediginizin dışında olur mu? olmalı mı?
    2.bir de bu civarda z506dan başka parasına degecek 5.1 tavsiyeniz var mı?
    3.ben surroundu kapatıyorum ses daha çok geliyor müzik dinlerken arkalardan ama filmlerde gerek arka plan sesi olmasından gerekse seviyeleri düşük olmasından çok az geliyor, arkaların sesini açıp digerlerini düşürmek gerekiyor ya da seviyelerle oynamadan sesi yükseltmek, o da apartmanda pek mümkün olmuyor. Bunun dışında hepsinden yakın düzeyde ses alabilmek için ne yapmak lazım acaba? dialog plusı deneyeyim ben de tekrar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: omerascioglu

    Peki programın içinde olan smart volume ve crystalizer ne işe yarıyor ayrıca settings e basınca crossover frequency ayarı ör. benimki 346 Hz o ne işe yarıyor onuda yanlışlıkla oynattım yani kaçta kalması gerekir bilmiyorum :D EAX effects ne işe yarar mixser bölümündeki ayarlar ne için, çok soru sordum kusra bakmayın ama merak ediyorum bulamadım bir yerde de cevaplarını ve DTS müzik dinliyemem dimi hoperlörüm mü yoksa ses kartımmı yetersiz :))

    Smart volume hiç kullanmadım ama sanırım kaynaklar arası ses değiştirirken veya sesi ilk kez açarken, sesi belli bir seviyede tutuyor.
    Crystalizer ses netliği ile ilgili, ne kadar yükseltilirse netlik o kadar artar. Şarkının kalitesi kötü olsa bile bu özellik açılarak, parça kalitesi bir nebze arttırılabilir.
    Eax effects, eax destekleyen oyunlar için. Eğer oyunlar bu özelliği destekliyorsa, açılır ve çok sağlam bir ortam oluşturulur. Mesela ormandaki ve taşlık bir alandaki ortam sesleri daha gerçeğe yakın olarak duyulur, bunun gibi.

    Dts müzik dinlemek için km player ya da gom player ya da vlc player kullanabilirsin. Sanırım en iyisi de km player, çünkü bütün kodekleriyle yüklü halde geliyor. Dts'yi bu medya oynatıcı çözer, ses kartı da iletir. Bu tamamen media player programının kapasitesine bağlıdır. Tabii ki 5.1 destekleyen bir ses kartı ve 5.1 bir sistemle.




  • @omerascioglu

    Tekrar merhaba,

    Uzun zaman ürün kumandasını Türkiye'de araştırdım,Creative'ye de mail attım ancak Creative tarafından harici olarak satılan bir kumanda bulmak imkansız.
    Çeşitli sitelerde de aradığım kumandaya ulaşamadım.Ancak universal kumandalar ile ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

    Terimlerin anlamlarına gelecek olursak;

    Smart Volume; Örneğin bir filmdeki yada müzikteki aşırı farklı ses değişimlerin önüne geçmiş olursunuz.Filmlerde kullanılması önerilmez,çoğu zaman efektlerin önünü keser,tam performans alınmamasına yol açar.Günümüzdeki MP3 formatları da oldukça kaliteli kaydedildiği için kullanımı gereksizdir.

    Crystalizer; Tizleri belirginleştirmeye yarayan bir özellik.%50 seviyesinde kalması kafidir.Eğer ses sisteminizde harici bir tiz sürücüsü yoksa seviyeyi istediğiniz kadar yukarı çekin,tizleri belirginleştirmekten çok kulakları tırmalamaya neden olur.

    Crossover ;En basit tabiri ile filtre demektir.Örneğin üç kanallı bir hoparlörde,kaynaktan gelen her ses sinyalinin farklı kanallara hoparlörün kendi frekans aralığında en yüksek performans ile çalışmasına yardımcı olmak için filtreler.Hoparlörlerin sinyal aralıkları belirli bir frekans aralığındadır.Crossover sayesinde hoparlörün çalamayacağı frekans aralığındaki sinyaller hoparlöre iletilmez.

    X-Fi Surround 5.1 Pro'daki crossover frequency 80Hz'dir.

    Hoparlörden gelen sesin en belirgin ve kaliteli olacağı ana kadar frequency ayarı ile oynayabilirsiniz.

    EAX Effects ile ilgili mesajlar ve bilgiler 2. sayfada mevcut.

    Mixer bölümündeki ayarlarlar,farklı kaynaklardan çıkan sesin,hoparlörlere hangi şiddette iletileceğini gösteren bir bar.Aktif bir mikrofon kullanmıyorsanız,tüm seviyelerin en üstte olmasında herhangi bir problem bulunmamakta.

    DTS formatındaki sesler hoparlör ile alakalı olan bir durum değildir.DTS bir çeşit yüksek çözünürlükte ve kalitede olan kodlama-sıkıştırma biçimidir.Çoğu medya oynatıcısı DTS formatındaki sinyalleri yazılımsal olarak çözer ve hoparlör kanallarına iletir.Ancak yazılımsal çözme,donanımsal çözmeye oranla daha fazla kayba yol açar.Harici bir decoder ile DTS,DD gibi ses formatlarını donanımsal olarak çözebilir ve hoparlörlere iletebilirsiniz.


    @enreka_tr

    Estağfurullah Hocam,kusura bakmayın,Benim de şu aralar başım biraz dağınık,Ben de anlayamamış olabilirim,kusura bakmayın.

    Ancak ısrarla,yaptığınız bağlantıyı anladığım konusunda iddia ediyorum.

    Benim de anlatmak istediğim şey şu Hocam; Normalde kulaklık çıkışına yani ses kartının yan tarafındaki yeşil çıkışa bağlantı yapıldığında o çıkış haricindeki tüm bağlantıların kesilmesi gerektiği.Kesilmemesi ve 5.1 ses formatındaki filmlerde tüm kanallardan ses alınabilmesi garip geldi.

    Z506 fiyatına muadil ve daha kaliteli bir ses çıkışına sahip bir 5.1 ses sistemini bulmak oldukça zor.Z506 için bu açıdan f/p ürünü denilebilir.

    Surround kapatıldığı zaman daha çok ses gelme konusu bir kulak yanılgısı olabilir.Kulak çevreden gelen seslerden çok,direkt olarak sesin geldiği belirli bir noktaya odaklandığı için ses daha yüksekmiş gibi gelebilir.
    Ancak 5.1 ses sistemlerinde arka hoparlörlerden daha az ses gelmesi her zaman görülen ve problem olarak nitelendirilemeyecek bir durumdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 8 Mart 2012; 18:05:50 >




  • ROME arkadaşım merak ettiğim bir soru var creative ürünü hakkında.Bunu ps3'e takıp çalıştırmak mümkün mü?optik giriş ile bağladıktan sonra çalışması lazım ama gücünü usb'den aldığı için ps3'de çalışır mı emin değilim.Deneme şansın var mı acaba?
  • @_Rico_

    Sorun sadece güçten kaynaklı bir problem değil Hocam.
    Ses kartındaki optik bağlantı noktası,çıkış portu.Sinyalin işlenebilmesi için optik bir girişe ihtiyaç duyulmakta.Dolayısıyla sinyal sadece USB portundan aktarılmakta ve ses kartı tarafından işlenmekte.
  • @R0ME

    Üstat merhaba,

    Sistemim için geceleri kullanacağım kaliteli bir kulaklık arıyorum. Bir öneriniz varmı ?
    Sennheiser 201 modelini beğendim fiyat olarak'da uygun yalnız bizim kart ile performans alabilirmiyim kulaklık çıkışından ?

    Selamlarımla.
  • @Extinet_DeviL

    Merhaba ,

    Kulaklık seçimi ve önerisinde pek başarılı olduğum söylenemez.
    Bunun için sanırım ayrı bir konu açmanız daha doğru olur ancak seçiminizde olduğu gibi alacağınız kulaklığın kafa üstü kulaklık olması,kullanım ve kulak yorgunluğu oluşmaması bakımından daha iyi olacaktır.

    Daha önce de belirttiğim gibi,şahsi olarak X-Fi Pro'nun kulaklık empedansını yeterli bulmuyorum.Tabi kulaklıkla kullanıp,memnun kalan kullanıcılar da var.Elbette onboard ses kartına nazaran daha iyi bir performans sunsa da yeteri kadar başarılı değil.
    Kulaklığa verilen paranın yanında biraz daha kıyıp,kulaklık amfisi almak Bence en iyi yol.

    Ancak HD201 teknik verilerinde 24 Ohm olarak gözüküyor.X-Fi Pro'nun tahmini 33 Ohm değeri göz önüne alınırsa bu kulaklık için herhangi bir kulaklık amfisi almaya gerek kalmayacaktır.




  • R0ME
    wallahi size hayranım böyle uzun uzun erinmeden cevap veriyorsunuz ya anlayışla sizin gibi insanlara ihtiyacımız var :)
    daha fazla sıkıntı etmemize gerek kalmadı sistemi sahibine geri verdim, bi süre sonra z506 alacagım galiba
    onda da girişler aynıdır galiba? 3lü?

    bu arada son kez: dediginiz şekilde baglantı yaptıgımda ya da benim dedigim gibi yaptıgımda surroundda ve ses seviyesinde bir fark olmuyor, en azından ben farketmedim, siz kendi sisteminizle deneyebilir misiniz merakımızı tam olarak gidermek adına?

    tekrar teşekkür ederim
  • Vallahi her şey için çok teşekkür ederim, geçekten çok iyi anlattınız her şeyi açık açık, tekrar teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.