Şimdi Ara

CREATIVE GIGAWORKS S750 7.1 İSTASYONU (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.733
Cevap
5
Favori
123.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: aykutx

@armageddon

videoyu izledim.Odada ne kadar ses düğmesi varsa hepsini açmışsın valla.Kulaklar ne alemde? Bütün sesler en sonda nasıl seste bozulma, kesilme oldumu.Ne diyim sallamışsın ortamı Candy shop daki bass ları tahmin edebliyorum full seste.Neyse komşular kapıyı dayanmadan normal sese geç artık.Reklam kokan hareketler yapma bi daha

hemen abi sen iste yeter kısıyorum

• resim paylaşayım bende bu arada

• quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

resim paylaşayım bende bu arada

oo set klas duruo
  • eyvallah kardeş...kurana kadar o kadar kablo mablo bayaa uğraştık ama güzel oldu sonunda.
  • hayır gerekmiyor
    ben bir cevabımda 5.1 filmdeki yan seslerin nasıl üretildiğini kabaca anlatmaya çalıştım
    başka bir örnek vereyim
    mono bir yayın düşünün, tv kanalı olabilir mesela
    bu mono sesi analiz edip, ses içerisindeki efekleri ayırıp bu efekleri birbirinden bağımsız olan 7 uyduya gönderen bir teknolojinin olması imkansız mı sence?
    sesteki bası bir uyduya tizi bir uyduya konuşmaları bir uyduya vs. gönderebilen bir cihazın üretilmiş olması teknolojiye çokmu ters?
    7.1 amfiler ve ses kartları da buna benzer işlem yapıyor
    bu nasıl oluyor diye soracak olursan o soruyu bana değil 7.1 amfilere ve x-fi ses kartına soracaksın
    onlar beceriyor biz dinliyoruz
    ben hiç bir zaman gerçek 7.1 film var demedim ama yok diye de cahilce bir iddiada bulunamam
    her gün yeni buluşlar yapılıyor ama sen kati olarak 7.1 film yok diyorsun, ben olabilir desem bile aksi ispat edilemez zaten

hala soruma cevap veremediniz
    filmler hakkında ve cihazlar hakkında bu kadar bilginiz var madem 5.1 den daha fazla kanalı olan amfilerin ve sinema sistemlerinin üretim amaçlarını yazında göreyim bilginizi !!!

zapatero hepsini üstüne alınma
    cevap istediğim başka insanlar var

quote:

7 kanalın her birinden ayrı ses alabilmek için kaydın da 7 kanal yapılmış olması gerekmez mi peki arkadaşım...?
    eğer bana dersenki, DD 5.1 kaydı veya DTS 5.1 kaydı ben 7.1 dinliyorum diye, o zaman bunun adı arka (back) kanallardan matrikslenmiş surrond kanal seslerini alman olur...yok eğer 7 kanal yüklenmiş bir kayıt dinliyorum diyorsan o zaman böyle kayıtlar daha filmlerde yok.veya piyasada yok diyeyim.x-fi ses kartı ile dinlediğin de demin dediğim gibi kartın sesi işleyip , surround kanallar için yüklenmiş sesi backlere de matrikslemesi olabilir ancak....kayıt 5.1 çünkü...böyle yapılmış bir kayıttan bağımsız 2 arka kanal anlaşılması mümkün olamaz...
    İşlenmiş sesi 750 de de , veya şu andaki piyasada bulunan receiverlar veya amfilerde de alırsınız...bunun haricinde normal yayınları da işleyip 7 kanal dinlersiniz ama dediğiniz gibi 5.1 kaydı 7.1 gibi dinlemeniz sanaldır...gerçek 7 kanal anlamına gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratTURAN1977 -- 22 Şubat 2007; 14:13:02 >

• Burada konuşuyoruz ve tartışıyoruz arkadaşım, öncelikle bunu söylemek isterim...ben bilgimle seni eziyorum havasına da girmem...haddimi bilirim...çok bilgiç bir havaya da bürünmem, bunu bilesin.Laflarımdan böyle birşey çıkacağını da sanmıyorum...
    7.1 film var dersen de , sevinirim, bize de söyle bizde alalım , izleyelim derim sadece...aksini ispat etmeye çalışmam merak etme...olaylara müspet tarafından bakan bir insanımdır..negatifliği sevmem.
    Söylediklerinle ilgili fikirlerimi paylaşmaya gelince de sana şunları aktarabilirim.Sesin 7 kanal yüklenmesi , sadece yüklenen seste bası bir uyduya tizi bir uyduya , konuşmaları bir uyduya verme olayı değildir.Burda bir filmdeki objelerin konumlarına göre sesin de yüklenmiş olmasıdır.Hareketle sesin pozisyonlarının aynı olması, ekranda görünen ortamı, hem görüntü olarak hem de ses olarak izleyiciye yansıtabilmektir.Mesela ekrana sağdan giren bir uçağın sesinin sağ ön hop.den girip sonra merkeze, sonra da sol ön hoparlöre yönelmesi gibi.
    7 kanallı amfilerin ve receiverların yapılma amacı da , ne kadar fazla kanal olursa gerçek sarmal sesin o kadar verimli olacağını ve insanları tatmin edeceğini bilen üreticiler, yeni ses formatlarının da bu kanal edetlerini destekleyeceğini bildikleri için bu cihazları üretiyorlar diyebilirim sana...o formatlar çıkana kadar da , bu kanalları insanlar kullanabilsinler diye sanal ses ortamları yaratan özellikler ve dekoderlar katıyorlar cihazlarına...daha önceki yazımda yazdığım formatlarla yüklü filmler çıkınca ise, bu cihazlar gerçek performanslarını gösterebilecekler.
    Sadece paylaştım.

• @ZAPATERO

aynı şeyleri söylüyoruz.Kullandığım avr sanal surruound özelliğini kullanarak bana 7.1 ses veriyor.yani 7 tane uydudan aynı ses subwooferdan da bass geliyor daha açık yazarsam.Zaten hiçbir zaman her kanaldan farklı ses yani alkış sesi önden arkadan topa vurma,zil sesi centerdan geliyo demedim.Kısaca her kanaldan aynı ses geliyorAma netice de 7.1 ve sanal olsa da çevreleyen bir ses elde ediyorum.Bu benim için bir artı özellik, bazıları için ne kadar olmasada. Ayrıca 7.1 dolby digital kayıtlı film var adını unuttum internetden araştırıyorum.Çok kısa zamanda da bu 7.1 olayı daha yaygınlaşacak, hatta 9.1 avr ler piyasada varken bu çok uzak bir hayal değil.Merak ettiğin bu konu ile ilgili sorular varsa yanıtlayabilirm.Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 22 Şubat 2007; 14:32:53 >
  • bütün söylediklerim sana değildi arkadaşım
    sonradan en alta ekledim fakat görmemişsin demekki
    en son senle konuştuğum için sana söylemiş gibi oldum kusura bakma onu belirtmeliydim
    bir şey ekliyeyim; monoyu 7 kanala ayırma işlemini ben örnek diye söyledim
    filmle tabi ki alakası yok olsa da saçma bir şey olur

quote:

Burada konuşuyoruz ve tartışıyoruz arkadaşım, öncelikle bunu söylemek isterim...ben bilgimle seni eziyorum havasına da girmem...haddimi bilirim...çok bilgiç bir havaya da bürünmem, bunu bilesin.Laflarımdan böyle birşey çıkacağını da sanmıyorum...
    7.1 film var dersen de , sevinirim, bize de söyle bizde alalım , izleyelim derim sadece...aksini ispat etmeye çalışmam merak etme...olaylara müspet tarafından bakan bir insanımdır..negatifliği sevmem.
    Söylediklerinle ilgili fikirlerimi paylaşmaya gelince de sana şunları aktarabilirim.Sesin 7 kanal yüklenmesi , sadece yüklenen seste bası bir uyduya tizi bir uyduya , konuşmaları bir uyduya verme olayı değildir.Burda bir filmdeki objelerin konumlarına göre sesin de yüklenmiş olmasıdır.Hareketle sesin pozisyonlarının aynı olması, ekranda görünen ortamı, hem görüntü olarak hem de ses olarak izleyiciye yansıtabilmektir.Mesela ekrana sağdan giren bir uçağın sesinin sağ ön hop.den girip sonra merkeze, sonra da sol ön hoparlöre yönelmesi gibi.
    7 kanallı amfilerin ve receiverların yapılma amacı da , ne kadar fazla kanal olursa gerçek sarmal sesin o kadar verimli olacağını ve insanları tatmin edeceğini bilen üreticiler, yeni ses formatlarının da bu kanal edetlerini destekleyeceğini bildikleri için bu cihazları üretiyorlar diyebilirim sana...o formatlar çıkana kadar da , bu kanalları insanlar kullanabilsinler diye sanal ses ortamları yaratan özellikler ve dekoderlar katıyorlar cihazlarına...daha önceki yazımda yazdığım formatlarla yüklü filmler çıkınca ise, bu cihazlar gerçek performanslarını gösterebilecekler.
    Sadece paylaştım.

• üstteki yazıyı akrepmt nin yazısına ithafen yazmıştım arkadaşım...ama bu arada 7.1 DD kayıtlı filmi bulursan söyleyiver , çok memnun olurum....

quote:

@ZAPATERO

aynı şeyleri söylüyoruz.Kullandığım avr sanal surruound özelliğini kullanarak bana 7.1 ses veriyor.yani 7 tane uydudan aynı ses subwooferdan da bass geliyor daha açık yazarsam.Zaten hiçbir zaman her kanaldan farklı ses yani alkış sesi önden arkadan topa vurma,zil sesi centerdan geliyo demedim.Kısaca her kanaldan aynı ses geliyorAma netice de 7.1 ve sanal olsa da çevreleyen bir ses elde ediyorum.Bu benim için bir artı özellik, bazıları için ne kadar olmasada. Ayrıca 7.1 dolby digital kayıtlı film var adını unuttum internetden araştırıyorum.Çok kısa zamanda da bu 7.1 olayı daha yaygınlaşacak, hatta 9.1 avr ler piyasada varken bu çok uzak bir hayal değil.Merak ettiğin bu konu ile ilgili sorular varsa yanıtlayabilirm.Saygılar

• Bu arada bu tarz çok kanallı (7.1) medyalardan haberiniz olursa ve paylaşırsanız (bulunabilecek site v.s. gibi) çok iyi olur...herkesin haberi olmuş olur.
  • @armagedon@ video hakikaten güzel olmuş Benim de merak ettiğim bir şey var daha önce bir çok kere s750 dinlememe rağmen evvelden de söylediğim gibi hiçbir zaman sesini son seviyeye getiremedim. Öğrenmek istediğim hep bahsedilen uydulardaki sesin gidip gelme durumu son ses de yaşandı mı acaba? Eğer yaşanmadıysa bu söylenen sorun sadece windows ses ayarından tizleri fulleyip bir de s750 kontrol panelinden tizleri fulleyince mi oluyor beni aydınlatırsanız sevinirim
  • @ustapala foruma yeni üye olmuşsun ve böyle bir mesaj yazmışsın bence hiç hoş olmamış. Geçmişte kalmış hararetli bir laf kavgasını neden alıntı yaparak 'ooo kavgada söylenmez' gibi gereksiz bir yorum yaptın ki? Böyle şeyleri hatırlamamız gerekmiyor dostum daha güzel şeylerin hatırlanması daha doğru değil mi sence? Mesaj sayınızı arttırmak için bu tarz gerekesiz yorumlar yapmayın lütfen. Belki böyle bir amacın yoktur ben yanılmışımdır ama varsa da lütfen bir daha bu tür bir mesaj yazma rica ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: venom800

@armagedon@ video hakikaten güzel olmuş Benim de merak ettiğim bir şey var daha önce bir çok kere s750 dinlememe rağmen evvelden de söylediğim gibi hiçbir zaman sesini son seviyeye getiremedim. Öğrenmek istediğim hep bahsedilen uydulardaki sesin gidip gelme durumu son ses de yaşandı mı acaba? Eğer yaşanmadıysa bu söylenen sorun sadece windows ses ayarından tizleri fulleyip bir de s750 kontrol panelinden tizleri fulleyince mi oluyor beni aydınlatırsanız sevinirim

ses kartından ayarlar bass ve tiz %50 deydi onlara ellemedim yani gigadan tüm ayarlar sonda decoderden sonda bir çok şarkı dinledim bozulma kesilme çatlama olmadı seste gayet güçlü ve kaliteliydi

• quote:

Orjinalden alıntı: @armagedon@

quote:

Orjinalden alıntı: venom800

@armagedon@ video hakikaten güzel olmuş Benim de merak ettiğim bir şey var daha önce bir çok kere s750 dinlememe rağmen evvelden de söylediğim gibi hiçbir zaman sesini son seviyeye getiremedim. Öğrenmek istediğim hep bahsedilen uydulardaki sesin gidip gelme durumu son ses de yaşandı mı acaba? Eğer yaşanmadıysa bu söylenen sorun sadece windows ses ayarından tizleri fulleyip bir de s750 kontrol panelinden tizleri fulleyince mi oluyor beni aydınlatırsanız sevinirim

ses kartından ayarlar bass ve tiz %50 deydi onlara ellemedim yani gigadan tüm ayarlar sonda decoderden sonda bir çok şarkı dinledim bozulma kesilme çatlama olmadı seste gayet güçlü ve kaliteliydi

Saol dostum cevap için teşekkürler

• quote:

@ZAPATERO

şimdi anladım

• quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

NOT: Daha hanginiz ve hangimiz ddts-100 decoderi ile s750ye bağlayıp dvd izlerken decoder üzerindeki dts-es matrix ve dts es discrete ledlerini yakabildi? Bunu yapabilmek için bu ayarda kodlanmış dvd filmi gerekir.. Bırakın bu işleri.. dts-es matrix 6.1 kodlanmış dts filmleri için, discrete ise 7.1 kodlanmış dts filmleri içindir. Bu ayarda kodlanmış dvdler dünyada vardır ama ülkemizde yoktur. Artık s750yi ve ddts decoderi iyi bilmeden konuşmayın burda..

6.1 dvd dolu türkiyede 7.1 de gelir elbet
  • quote:

Ben dvd dükkanında sabahlıyorum nerseyse... Elimde yüzlerce dvd filmi var. Hergün 2-3 dvd izliyorum. İlk gelen dvd filmlerini kapıyorum desem yalan olmaz. Neden senin dediğin gibi 6.1 dts veya dolby digital ex filmleri hiç gözüme gelmiyor, denk gelmiyorum? Oysa benim de izlediklerim orjinal kutusunda dvd ler...

bende fazla dvd arşivi yok az cd im var bunlar :
    superman geri dönüyor , starwars 3 , arabalar , king kong
    bu filmlerin hepsinde dolby digital ex var hemen decoderin lambası yanıyor yani 6.1

• Madem aynı şeyi konuşuyoruz ne için bizi bu kadar uğraştırdınız anlamadım gitti gerçekten.Bİz zaten 7.1 ses alınamaz derken tabi ki her kanaldan yani hoparlörden ayrı ayrı ses alınamaz dedik bunu kastettim.Tv de oynanan bir maçı özellikle mono yayını asla hoparlörlerden farklı efekt gelmesi suretiyle prologik modunda asla izleyemezsisniz hangi sistemi kullanırsanız kullanın.Bunun dışında 7+1 veya 5+1 olarak tabi ki izlersiniz ama her hoparlörden aynı ses gelir bunu kastettiğimi nasıl anlamıyorsunuz anlamadım gitti...
  • quote:

Aslında sevgili aziz dostum @Affan buraları bırakıp gitmekle en doğrusunu yapmış. Çünkü sizler gibiler yüzünden bu foruma hiçbişey katmak istemiyor insan.. çünkü karakteriniz çirkef...

Sevgili @Wolvi dostum,kardeşim abim vs...İşte bu yüzden sevgili abim artık katılmıyorum foruma,sıkıldım artık,sadece okuyorum,tüm mesajları da okudum ama cevap yazma gereği dahi duymuyorum,gel sana da HiFi set kuralım,bana kalırsa gel kendini huzursuz ve mutsuz etme,kim ne yaparsa yapsın,bizim dostluğumuz ölene kadar,sıkma canını abimmm...

Hoşçakalın,saygılar...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: vaynett

quote:

@ZAPATERO

şimdi anladım

Anladın da sevgili @vaynett, sence bu 7.1 mi oluyo? Ne dersin? Bir hata yok mu? Anladın sen onu.. Buna 7+1 mono desek mi biz, bırakalım aykut başka desin...

Evet dostum tamamiyle haklısın ya 7.1 ve 7+1 çok farklı ...arkadaşlar pionerr receiver kullanıyor ve bunu bilmiyorlar hayret

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.