Şimdi Ara

Creative ep-630 Kullanıcı Değerlendirmesi (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
884
Cevap
4
Favori
85.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankaraya uzun zamandan sonra ilk gidişimde belediye otobüslerinde m p 3 kulananların sayısının bir hayli arttığını gördüm.Ancak bazıları resmen otobüse yayın yapıyorlardı!zatın biri Normal kulaklığın sesini öyle bir açtı ki,ben bile kulağımda kulaklık olmasına rağmen onun dinlediği müziği duyabiliyordum.Bunlar hiç mi düşünmezler, bu kadar yüksek sesle müzik dinlersem çevreme zarar veririm diye!Müziği hissetmek istiyorsan alırsın bir kulak içi,sonra ne yaparsan yaparsın
    Birde telefonun sesini sonuna kadar açıp müzik dnleyerek gezenler var.Onlara da çok kızıyorum.Kardeşim ben senin orhan babanı dinlemek zorunda mıyım?(Orhan Gencebay'ı severim ama yaptığı tarz ban uymuyor,not düşerim).Yaşadığım yerde bu şekilde dolaşan öyle çok insan var ki!Hele bu yaz millet birbirine nispet yaparcasına telefonlarını ellerinde göstere göstere müzik dinliyorlardı.Cahillik desem değil.Bu davranışa bir anlam veremiyorum.İnsan niye kullandığı aletle hava atma gereksinimi duyar !...
    Gerçi bu 2 örneğe halk dilinde APACHİ deniyor ve bu insanlar bu lakabı sonuna kadar hak ediyorlar.Ayrıca hak etmek için ellerinden geleni de yapıyorlar

• halen kullanıyorum 2007 den beri
    yine alırsam creative alırım
  • bu kulaklığı geçn arkadaş verdi dinledim biraz. burdaki çoğu arkadaş gibi o anda ilk duyduğum şey kulaklığın frekans aralığının %80 i bas frekanslaradn oluşuyor sanki. bence sennhesier cx200 street ii şaibesi daha az olan daha tercih edilesi bir kulaklık gibi duruyor bunun yanında.
  • arada fiyat farkı da var ama.cx200 yerine cx280 de alınabilir.uzar gider liste
  • Selamlar.. bundan önce iki tane ep630'um vardı kaybettim bu üçüncü arkadaşında hoyrat kullanımdan kablo dibinden gitti yazıcı glunda 7 tle yaptırdım ama 2 ay dayandı yine gitti ürün soylemem gerekirse 13 senedir muzikle ugrasaşn (Rock-metal Funk Blues) fiyat performan olarak harika bir ürün bassları çok iyi diger seslerde gayet dengeli bu ayzdıklarımın tabiki daha iyi sonuçları olan ürünler vardır neyse yine (4. sefer) ep630 alacam gibi gözükürken bi baktım bu keratanın 8302u çıkmış kimi güzel diyor yine kimi kötü senelr onceki 630 muhabbetinin aynısı gördügüm kadarıyla creative kötü bir rün yapmayacaktır hele ki 630'un satış başarısının gördükten sonra, cx300 De hep merak etmişimdir nette ilanda aksini iddia etseler de sahte diye düşündüğüm fiyatlara satılıyorlar ki seenheiser'ın çok sahtesi var , neyse artık 60-830 bişi alıcam alıştım :)

• ben ep-630'u ilk çıktığı zaman almıştım, 1.5 sene boyunca kullandım. kendi kendine bozuldu, arkasından bir kere daha aldım filan..

normal kulaklıktan ep-630'a geçince nimet gibi geliyor. ses izolasyonu bile yeterdi yani. bir de o zaman kulaklıkta bas olması kulaklığın kaliteli olduğunun göstergesiydi bana göre. yani o zamanlar müzik kalitesinden pek anlamazdım.

ep-630'lar yüksek seste dinleyince uğultu yapıyordu ve kulaklıkları çıkardığımda bir süre net duyamıyordum. ama ben bunları yüksek sesli ve yüksek baslı dinlemeye bağlıyordum. ancak ikinci ep-630'um da kendiliğinden bozulunca (sol taraftan gelen ses gitti) sinirlendim ve başka bir iem aldım. ep-630'dan bir sınıf yukarıda bir iem idi. bana göre tabi. zaman geçtikçe, eve de kaliteli bir ses sistemi aldığım zaman, müziğin bastan ibaret olmadığını gördüm. tabi müzik kalitesi konusunda okuduklarım ve işi bilenlerden öğrendiklerim bu konuda etkili oldu. hatta bu yüzden logitech x540'larımı değiştirmiştim.

müzik bastan ibaret değildir, müziği müzik yapan her sesin/enstrümanın birbiriyle uyumudur. her enstrümanın sesini duyduğunuz zaman müzikten zevk alırsınız. mesela bir klasik müzik konserinde tam, bütün haldeki müziğin yerine enstrümanlara tek tek kulak vererek onların oluşturduğu uyumu dinlerseniz daha büyük zevk alırsınız. aynı durum metallica dinlerken elektronun ve basın seslerini ayrı ayrı dinlemek, solo atılırken alttaki davullara da dikkat etmek şeklinde de açıklanabilir. benim basların müziğin ayrılmaz bir parçası olmadığını anlamam uzun sürmüştü.

creative ep-630 fazlasıyla bas ağırlıklı bir kulaklık. o kadar ki, son zamanlarında mp3 çalarımda ekolayzırdaki bas ayarını dibe indirmiştim. buna rağmen yüksek seslerde gene uğultu ve baş ağrısı yapıyordu. frekans dengesi pek yok bu kulaklıkta. ayrıca ses seviyesi yükseldikçe yüksek frekanslar çatırdamaya ve birbirine karışmaya başlıyor. özellikle metal dinlerken parçaların sololarında resmen kulakları acıtıyor.

çıktığı zaman kraldı ancak bence artık ep-630 kullanılmamalı. 830'u bilemem, dinlemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 30 Kasım 2010; 14:47:33 >

• ben 2007 den beri kullanıyorum ama eğer yenisini almam gerekirse bu yorumlardan sonra alternatifleri düşüneceğim
  • @crosshair
    çoğumuzun gerçek müziğe geçiş tecrübesini çok güzel anlatmışsın
    ama metallica'da bas mı var arkadaş adamlar cliff'ten sonra inatla kısmış bas gitarın sesini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peacelick

@crosshair
    çoğumuzun gerçek müziğe geçiş tecrübesini çok güzel anlatmışsın
    ama metallica'da bas mı var arkadaş adamlar cliff'ten sonra inatla kısmış bas gitarın sesini.

evet o konuda haklısın. ne varsa eski albümlerde var zaten (:
  • Arkadaşlar ben Azerbaycanda yaşıyorum.Creative markasını çok kullandım daha önce creative ep480 kullanmıştım çok hoşuma gitmişti.Harikaydı.kutusundan bir de kılıf çıkmıştı ama ne yazık ki kaybettim o kulaklığı beyaz renkti.Neyse ep630 sifariş verdim.Türkiyedeki fiyatlara bakıyorum da 50 tl falan alıyorsunuz ep630 u.Ben şahsen orjinalini türk parasına çevirdiğmiz zaman 33TL ye aldım.Daha elime ulaşmadı yarın ulaşacak.Ve merak ettiğim bir konu var ep630 la ilgili.Kulaklığın kendi ses seviyesi ne kadar.Mesela ben ses seviyesi güçlü olmayan ama normal olan bi cihaza bu kulaklığı takarsam ne sonuç alırım ses yine yüksek çıkar mı.Bir de benim Marshall mp3 çalarım var,Sesi 31 kademeden oluşuyor ve ucuz 10 tl lik bir kulaklıkla dinlediğimde basslar zayıf geliyor ama müziğin sesi yüksek geliyor.Şimdi ep 630 o bassız gelen sesi basslı bir sese dönüştürecek mi
  • ep-630'un şanı eskidendi, şimdi burda 33 TL dahi olsa almam :)

ucuz kulaklığa göre tabiki farkedecektir, zaten bas ağırlıklı bir kulaklık olduğundan baslarda önemli bir artış olur.
  • Ben 5 dolara ebay dan getiriyorum. Birebir gerçeği gibi, fabrikadaki fazlalıkları yolluyolar :)
  • ben 2 dolara focalprice'tan getirtiyorum!!!
    var mı indiren
    o 5 dolarlıklar faketir.fabrikadaki fazlalık vs deyip mantıklı bi yalan uydurabilirler ama yalandır sonuçta.5 senelik ürün , üstünden yeni modeller geçmiş.hala üretimi ve fazlalığı olduğunu sanmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

ben 2 dolara focalprice'tan getirtiyorum!!!
    var mı indiren
    o 5 dolarlıklar faketir.fabrikadaki fazlalık vs deyip mantıklı bi yalan uydurabilirler ama yalandır sonuçta.5 senelik ürün , üstünden yeni modeller geçmiş.hala üretimi ve fazlalığı olduğunu sanmam

Arkadaşım bilip bilmeden konuşma. Ben bu ep-630 u ilk 45 liraya orjinal aldım. Yaklaşık 1 sene sonra bozulduğu için yenisini almam gerekti. Ebaydan getirip deneyeyim dedim. Ve sonuç mükemmel. Orjinali ile kıyasladığında orjinal olanın kablosu biraz daha esnek gibi onun dışında en ufak bir fark yok. Ses mükemmel, basslar harika. Aynı orjinal olanı gibi.

• şu an bu fiyatlara tavsiye edebileceğiniz güçlü bas veren bir kualklık tavsiye edermisiniz.
  • EP630 NOKİA 5230 DA KULLANAN VAR MI.BEN TELEFONUM 5230 DA KULLANIRSAM BU KLAKLIĞI KULAĞIMI RAHATSIZ EDECEK DERECEDE YÜKSEK VE BİR O KADAR DA KALİTELİ SES ALABİLİR MİYİM.

BİR SORUM DAHA VAR SANDİSK SANSA CLİP 4GB MP3 ÇALARDA NASIL OLUR BU ep630?
  • Bunu görmemişim. Bu klasik olur

quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

Ben 5 dolara ebay dan getiriyorum. Birebir gerçeği gibi, fabrikadaki fazlalıkları yolluyolar :)

Fiio E5 gibi bir amfi al, telefonun çıkışına bağla, sağır edene kadar dinlersin

quote:

Orijinalden alıntı: asaf_asaf

EP630 NOKİA 5230 DA KULLANAN VAR MI.BEN TELEFONUM 5230 DA KULLANIRSAM BU KLAKLIĞI KULAĞIMI RAHATSIZ EDECEK DERECEDE YÜKSEK VE BİR O KADAR DA KALİTELİ SES ALABİLİR MİYİM.

BİR SORUM DAHA VAR SANDİSK SANSA CLİP 4GB MP3 ÇALARDA NASIL OLUR BU ep630?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 16 Aralık 2010; 13:14:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

ben ep-630'u ilk çıktığı zaman almıştım, 1.5 sene boyunca kullandım. kendi kendine bozuldu, arkasından bir kere daha aldım filan..

normal kulaklıktan ep-630'a geçince nimet gibi geliyor. ses izolasyonu bile yeterdi yani. bir de o zaman kulaklıkta bas olması kulaklığın kaliteli olduğunun göstergesiydi bana göre. yani o zamanlar müzik kalitesinden pek anlamazdım.

ep-630'lar yüksek seste dinleyince uğultu yapıyordu ve kulaklıkları çıkardığımda bir süre net duyamıyordum. ama ben bunları yüksek sesli ve yüksek baslı dinlemeye bağlıyordum. ancak ikinci ep-630'um da kendiliğinden bozulunca (sol taraftan gelen ses gitti) sinirlendim ve başka bir iem aldım. ep-630'dan bir sınıf yukarıda bir iem idi. bana göre tabi. zaman geçtikçe, eve de kaliteli bir ses sistemi aldığım zaman, müziğin bastan ibaret olmadığını gördüm. tabi müzik kalitesi konusunda okuduklarım ve işi bilenlerden öğrendiklerim bu konuda etkili oldu. hatta bu yüzden logitech x540'larımı değiştirmiştim.

müzik bastan ibaret değildir, müziği müzik yapan her sesin/enstrümanın birbiriyle uyumudur. her enstrümanın sesini duyduğunuz zaman müzikten zevk alırsınız. mesela bir klasik müzik konserinde tam, bütün haldeki müziğin yerine enstrümanlara tek tek kulak vererek onların oluşturduğu uyumu dinlerseniz daha büyük zevk alırsınız. aynı durum metallica dinlerken elektronun ve basın seslerini ayrı ayrı dinlemek, solo atılırken alttaki davullara da dikkat etmek şeklinde de açıklanabilir. benim basların müziğin ayrılmaz bir parçası olmadığını anlamam uzun sürmüştü.

creative ep-630 fazlasıyla bas ağırlıklı bir kulaklık. o kadar ki, son zamanlarında mp3 çalarımda ekolayzırdaki bas ayarını dibe indirmiştim. buna rağmen yüksek seslerde gene uğultu ve baş ağrısı yapıyordu. frekans dengesi pek yok bu kulaklıkta. ayrıca ses seviyesi yükseldikçe yüksek frekanslar çatırdamaya ve birbirine karışmaya başlıyor. özellikle metal dinlerken parçaların sololarında resmen kulakları acıtıyor.

çıktığı zaman kraldı ancak bence artık ep-630 kullanılmamalı. 830'u bilemem, dinlemedim.

arkadaş dogru soylemiş. ben orta seviye bir dinleyeyiciyim günde 2- yada 4 saat kadar... daha once creative muvo mp3 kulaklıgı ve phılıps ın 2002 model kaliteli bir kulaklıgını kullandım ozamankı DR fiyatı 20 küsür tl idi...
    ep 630u vatan bil. alalı 2 gun oldu. ilk kullandıgımda gün dumura ugradım verdiğim paraya acıdım. şimdi ses gittikçe açılmaya başladı. rock,tekno arası olan rammstein, 90's yanacı pop ve çeşitli müziler dinliyorum, açıkça soyliyeyım rock muzik dinliycekler bu kulaklıktan uzak dursun sesler son seste kulagını dövüyor, rahatsız edici. baslar iyi ama tiz ler kotü ve herşey bastan ibaret değil malesef ve kulağınızı dayak yemiş bir hal alıdırıyor. sert rock dinliyip eco.sunu ayarlamadan uzun süre durucak ınsan evladı olacagını sanmıyorum. ekolayzır ayarlarıyla oynayınca değişkler oluyor. yabancı pop dinlerken keyif alıyorum o yönden beyendim. dediğim gibi, rock müzikte kulağı rahatsız ediyor. benim görüşlerim budur alırken iiyi düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magancı -- 17 Aralık 2010; 15:34:45 >

• ark.lar bir haftadır araştırmaktayım... amx 50tl bütçem var... aklımda ep630 vardı ama burdaki yorumlar korkuttu beni aklımda mx370 ve mx270 de var idi ama ep360 kulakiçi oldugu için onu düşünüyordum...

yardımcı olursanız ssevinirim önereblcgnz baska kulaklıklar var ise max50tl olacak biçimde onları da degerlendirebilirim... anlıcagınız kafam iice karıştı S:
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.