Şimdi Ara

Crash Dump - Windows 7 64Bit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
16.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ***STOP:0X00000050 (0x998 67000,0x00000001,0x828834F3,0x00000002)

Collecting data for crash dump...
    initializing disk for crash dump...
    beginning dump of physical memory...
    dumping physical memory to disk:100
    physical memory dump complete.
    contact your system admin or technical support group for further asistance.

Merhaba arakdaşlar,

Bir süredir mavi ekranda bu hatayı alıyorum, bilgisayarım kendi kendine resetleniyor ardından. Nette o kadar aramama rağmen bir çözümünü bulamadım. Sorunun donanımsal mı yazılımsal mı olduğunu bile çözemedim. Yazılımsal olsa diye düşünüyorum ama format attıktan bile hemen sonra aynı uyarıyı alıyorum. RAID kullanıyorum acaba ondan mı yapıyor diye düşündüm ama henüz bir konu açtım windows 7 yüklemesi sırasında güncel RAID'i yüklemek için. Bu sorunla karşılaşan ve çözüm bulabilen varsa çok memnun olurum benimle paylaşırsa.

Teşekkür ederim arkadaşlar..

• windows7ye geçtim geçeli bende 3-4 defa aldım bunu.genelde oyun yada dvd izlerken oluyordu.

dumping physical memory to disk ramlerle ilgili mavi ekran hatası sanırım çünkü physical memory ram ile alakalı.

ramlerim serviste şu an bu hata için.ama bilmiyorum neden windows7 de oldu.
  • ya şu soruna biri çare bulsun aynı sorun bendede var...
  • aynı problem bendede var format attım yine çözülmedi aksine arttı nedir bu problem çözümünü bulan yok mu?
  • benim gibi 2x2 gb ram kullananlar bir rami çıkarak denesinler oluyor,birde hdd bolumlu olanlar hdd in iki bolumunude silip yeniden oluştursun,suan ikiisinide yaptım ve bir problem olmadan kullanıyorum sanırım ramlari garantiye yollayacagım,ramler problem çıkarıyor gibi geldi bana...
  • bende de oluyor mavi ekranlar. 2x2 gb ram kullanıyorum.
  • Arkadaşlar aynı sorun bende de vardı malesefki Zotac GTX275 896MB 448BIT GDDR3 win 7 64bit ile kullanıyordum Nvidianın çıkarmış olduğu driver yüzündenmiş günler sonra anladım.
    en sonhttp://www.nvidia.com/object/win7_winvista_64bit_197.13_whql.html bunu kurduktan sonra gitti. Durduk yere mavi ekran ve dump alıyordu.
    bu şekilde çözmüş oldum geçmiş olsun herkese...

Saygılarımla MiNiK_eŞeK
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MiNiK_eSeK

Arkadaşlar aynı sorun bende de vardı malesefki Zotac GTX275 896MB 448BIT GDDR3 win 7 64bit ile kullanıyordum Nvidianın çıkarmış olduğu driver yüzündenmiş günler sonra anladım.
    en sonhttp://www.nvidia.com/object/win7_winvista_64bit_197.13_whql.html bunu kurduktan sonra gitti. Durduk yere mavi ekran ve dump alıyordu.
    bu şekilde çözmüş oldum geçmiş olsun herkese...

Saygılarımla MiNiK_eŞeK

bunu kullanıyorum ama malesef bende cozum olmamıştı,suanda bu kurulu olmasına ragmen 2x2 gb team elite ramlerimi kullanamıyorum

• bugun tek 2 gb ram olmasına ragmen aynı hatayı verdi olayın yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olup olmadıgını anlıyamadım,uzun sure bilgisayarsız kalacagım içinde ramlarımı garantiye boşu boşuna yollamak istemiyorum ama bu gidişle yollamak zorunda kalacagım sanırım
  • Arkadaşlar eğer daha öncesinde sorunlu versiyonu yüklediyseniz elle dahi temizleseniz olmuyor. Gerçekten çok uğraştırdı. Sonrasında Formatlayıp tekrar kurduktan sonra 197.13 nolu driverı direk kurdum. Sorun kalmadı. Eskisini kaldırsanız bile sorun devam ediyor. Hatta bu yüzden bir kaç kere formatlamak zorunda kaldım. Direk kurulumdan sonra 197.13 kurunca normal çalışmaya başladı bendeki sistem.

Saygılarımla
    MiNiK_eŞeK
  • quote:

Arkadaşlar eğer daha öncesinde sorunlu versiyonu yüklediyseniz elle dahi temizleseniz olmuyor. Gerçekten çok uğraştırdı. Sonrasında Formatlayıp tekrar kurduktan sonra 197.13 nolu driverı direk kurdum. Sorun kalmadı. Eskisini kaldırsanız bile sorun devam ediyor. Hatta bu yüzden bir kaç kere formatlamak zorunda kaldım. Direk kurulumdan sonra 197.13 kurunca normal çalışmaya başladı bendeki sistem.

Saygılarımla
    MiNiK_eŞeK

ben formattan sonra kurmama ragmen çozum olmamıştı...işin garibi bu hata hakkında internette yeterli bilgi yok
  • Birde 196.34_desktop_win7_winvista_64bit_english_beta versiyonunu denermisiniz?

(Beta olduğu için tercih etmemezlik yapılabiliyor ama sorunu çözecek durumdaysa neden olmasın? diye bir düşüncem var)

Birde bunu denemenizi tavsiye edeceğim bir kaç hintli arkadasın forumunu google translate ile cevirmem sonucu karsıma cıktı.
    alternatif çözüm olarak..

Saygılarımla
    MiNiK_eŞeK

quote:

Orijinalden alıntı: magicool

quote:

Arkadaşlar eğer daha öncesinde sorunlu versiyonu yüklediyseniz elle dahi temizleseniz olmuyor. Gerçekten çok uğraştırdı. Sonrasında Formatlayıp tekrar kurduktan sonra 197.13 nolu driverı direk kurdum. Sorun kalmadı. Eskisini kaldırsanız bile sorun devam ediyor. Hatta bu yüzden bir kaç kere formatlamak zorunda kaldım. Direk kurulumdan sonra 197.13 kurunca normal çalışmaya başladı bendeki sistem.

Saygılarımla
    MiNiK_eŞeK

ben formattan sonra kurmama ragmen çozum olmamıştı...işin garibi bu hata hakkında internette yeterli bilgi yok

• quote:

Birde 196.34_desktop_win7_winvista_64bit_english_beta versiyonunu denermisiniz?

(Beta olduğu için tercih etmemezlik yapılabiliyor ama sorunu çözecek durumdaysa neden olmasın? diye bir düşüncem var)

Birde bunu denemenizi tavsiye edeceğim bir kaç hintli arkadasın forumunu google translate ile cevirmem sonucu karsıma cıktı.
    alternatif çözüm olarak..

Saygılarımla
    MiNiK_eŞeK

quote:

Orijinalden alıntı: magicool

quote:

Saygılarımla
    MiNiK_eŞeK

gerek kalmadı bunu kurmama,bugun 2.rami taktım ve suan problem olmadan kullanıyoum,fakat olayı hala anlıyamadım rami zorlaması için 3 tane virus programını aynı anda çalıştırdım,banamısın demedi, 1-2 gün bu şekilde kullanıcam bir problem çıkarmazsa overclock yapıcam,bir problem olursa tekrar başlıga yazarım,yalnız bu sorun nedir_bir anda olup bir anda neden kayboldu çözemedim ama buyuk ihtimal yazılımsal oldugunu düşünüyorum,umarım bir problem olmadan kullanırız...

• quote:

Bug Check 0x50: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

The PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA bug check has a value of 0x00000050. This indicates that invalid system memory has been referenced.

Bug check 0x50 usually occurs after the installation of faulty hardware or in the event of failure of installed hardware (usually related to defective RAM, be it main memory, L2 RAM cache, or video RAM).

Another common cause is the installation of a faulty system service.

Antivirus software can also trigger this error, as can a corrupted NTFS volume.

Sorunun hatalı ram, işletim sistemi ya da antivirus programı ya da hdd tarafından oluşturabileceği söyleniyor Microsoft tarafından. (Geriye ne kaldı :P )
  • problem tekrar etti bu sefer hiç açılmıyor,çok nadir masaüstünü gorebiliyorum ondada hemen tekrar aynı hatatı veriyor,yarın garantiye yollayacagım...
  • urunu xp de test edip,problem yok diye geri gondereceklermişgelişmeleri yazacagım...
  • 2x2 1066MHz ramler çok kişide ve sanırım özellikle Gigabyte anakartlarda Mavi ekran hatası veriyor.

Ramleri biostan 800MHz e çekip kullanınca hata vermiyor

Bir deneyebilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 16 Nisan 2010; 16:33:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

2x2 1066MHz ramler çok kişide ve sanırım özellikle Gigabyte anakartlarda Mavi ekran hatası veriyor.

Ramleri biostan 800MHz e çekip kullanınca hata vermiyor

Bir deneyebilir misiniz ?

benim anakartta gigabyte ama ramleri zaten 800 mhz de kullanıyordum...
  • Sistem:
    ASUS M4A785TD-V EVO AM3 AMD 785G/SB710 DDR3 VGA&DVI Anakart
    AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
    AOPEN H500-Y15 400W MidT ATX SİYAH KASA
    Ram ler Kingston DDR3 1333 Mhz.
    SEAGATE 160GB 8MB SATA2 7200RPM NCQ HARDDISK

2 Kez windows 64 bit kurduk. Crash dumping phsyical memory deyip 100 e kadar sayıp mavi ekran geliyor. Anlayamadık gitti. Baze sorunsuz saatlerce çalışıyor. Bazen de ard arda kitlenmeler yapıyor. Aniden ekran donup kalıyor resetlemekten başka seçenek bırakmıyor. ne yaptıysam sorunu çözemedim. Bios u da güncelledim gene olmadı. En son ATI driverını yükledim biraz hızda toparlanam oldu ama kitlenmeler devam ediyor. Sorun yazılım mı donanım mı onu bile çözemedik. Eğer 64 bit win 7 yüzünden ise hiç d,ş,nmeden formatı basıp XP ye dönebillirim lanet olsun yeter ki bilgisayar sorunsuz çalışsın. Ömrümü yedi bu prb. Lütfen yardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdilek -- 3 Mayıs 2010; 13:04:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bdilek

Sistem:
    ASUS M4A785TD-V EVO AM3 AMD 785G/SB710 DDR3 VGA&DVI Anakart
    AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
    AOPEN H500-Y15 400W MidT ATX SİYAH KASA
    Ram ler Kingston DDR3 1333 Mhz.
    SEAGATE 160GB 8MB SATA2 7200RPM NCQ HARDDISK

2 Kez windows 64 bit kurduk. Crash dumping phsyical memory deyip 100 e kadar sayıp mavi ekran geliyor. Anlayamadık gitti. Baze sorunsuz saatlerce çalışıyor. Bazen de ard arda kitlenmeler yapıyor. Aniden ekran donup kalıyor resetlemekten başka seçenek bırakmıyor. ne yaptıysam sorunu çözemedim. Bios u da güncelledim gene olmadı. En son ATI driverını yükledim biraz hızda toparlanam oldu ama kitlenmeler devam ediyor. Sorun yazılım mı donanım mı onu bile çözemedik. Eğer 64 bit win 7 yüzünden ise hiç d,ş,nmeden formatı basıp XP ye dönebillirim lanet olsun yeter ki bilgisayar sorunsuz çalışsın. Ömrümü yedi bu prb. Lütfen yardım.

problemin o kadar çok kaynagı olabilir ki hala bende çözemedim bu problemi,ama genel olarak problem ram veya ekran kartından kaynaklanıyor anladıgım kadarıyla,ama hala kesin çözüm yok malesef

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.