Şimdi Ara

CPU ve GPU Voltaj Değerleri Problemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İmzamda yazan sisteme sahibim. Problemim şu işlemci voltaj değeri BİOS'tan baktığım zaman 1.26V olarak görünüyor fakat Core Temp,Hardware Monitor,Everest ve benzeri programlarla baktığım zaman tam yük altında 1.3V yüksüz 0.95V olarak görünüyor. Hangi değer doğru acaba? Bir de ASUS'un kendi programıyla TurboEVO programıyla voltajı artırsam bile 1.3V'tan fazla değer göstermiyor bu programlar. Biostan 1.3V yapmayı denediğim zaman ise Cool'n Quite ve C1E özelliği devre dışı kalıyor. Neden 1.3V derseniz stok voltajı bu diye biliyorum ben.

Bir de GPU voltajını Asus Smart Doctor programıyla 1.2V'tan 1.125V değerine çektiğim zaman da bu programlarla hala 1.2V olarak görmekteyim. Acaba bu programlar mı yanlış değer veriyor yoksa anakart ya da başka bi donanımdan kaynaklanan bi problem olabilir mi. (Anakartın biosu güncel)

• Standart voltaja 1.3 diyorsun, yük altında 1.3 'te çalışıyor, sorun yok yani.

Boşta düşük göstermesinin nedeni güç tüketimi , ısıl durum vs. için kendini yavaşlatması, o da voltaj düşürürerek oluyor.
  • Standardı ben 1.3V die biliyorum doğru mu emin değilim ayrıca problemim o değil.Boşta düşük göstermesinin sebebinin de Cool'n Quite özelliğinden kaynaklandığını da biliyorum. Problem,cpu voltajı biosta 1.26V olarak ayarlı autodayken fakat windowstan programlar aracılığı ile baktığımda tam yük altındayken 1.3 V görünüyor. Voltajı artırsam da düşürsem de tam yük altında hep 1.3 V gösteriyor programlar. Eğer standartı gerçekten autoda ayarlı olan 1.26 ise neden 1.3 gösteriyor programlar,1.3 standard ise biosta gösterilen değer yanlış bu sefer onu da 1.3e getirince Cool'n Quite ve C1E devre dışı kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seronimo -- 23 Eylül 2010; 0:18:23 >
  • AMD'de Intel'in Cool'n Quite teknolojisi yok, o isimde yok en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertacaygun

AMD'de Intel'in Cool'n Quite teknolojisi yok, o isimde yok en azından.

hocam yanlış yazdınız herhaldehttp://www.amd.com/us/products/technologies/cool-n-quiet/Pages/cool-n-quiet.aspx

coolquiet ve c1e support ihtiyaç olmayan durumlarda enerji tasarrufu ver ısınmayı engellemek için devreye girip hem işlemci çarpanını hemde voltajını düşürün bunu neden sabit tutmak istediğinizi anlayamadım gereksiz enerji kaynağı be ısı sorunu olur boşuna. voltaj tespiti yapan programlar çoğu zaman doğry bilgileri vermez bu nedenle oc anakartlarına voltaj ölçüm noktaları koyuyorlar.

• Intel'in SpeedStep'i ile karıştırdım hocam, çok özür dilerim.

Algılayıcılar ile ilgili bir sorun olması muhtemel. Everest, CPU-Z , HWinfo gibi yazılımları da deneyin. (Everest'i yazmıştınız gerçi)
  • Voltajı sabit tutma gibi bi amacım yoktu zaten. Biosta görünen voltaj değerleri ile masaüstüne programlarla baktığım zaman görünen voltaj değerlerinin uyuşmaması idi. Everest,PC Wizard,HW Monitör,Core Temp,Everest vb programlarla baktım. CPU-Z ile bakınca problem düzeldi Bios ve CPU-Z değerleri uyuşuyor,problem diğer programlardan kaynaklanıyormuş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU cpu 3.3v sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yanlış birşey yok.gayet normal.bios da voltaj biraz düşük gözüküyor.neden olduğunu bilmiyorum.ama gördüğüm,bildiğim kadarı ile öyle. everest ile cpu-z arasındada farklılık gösterilebilior.bazıları dediğin gibi son küsüratı almıyor vs vs...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.