Şimdi Ara

Cpu ve Gpu' nun %15 ' lerde çalışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle selam ben bir kaç sene önce bir laptop aldım. i7 7700 gtx 1050 ti 16 gb normalde bütün herkes iyi olması gerektiğini söylüyor bilgisayarımın ama öyle değil.

Çoğu oyunda minecraft lol bile dahil 30-40 fps in üstüne çıkmıyor ne denediysem hiçbir şekilde çözüm bulamadım. En son bir oyun oynarken görev yöneticisinden bakmak istedim fakat cpu ve gpu nun %10-%15 lerde olduğunu gördüm ilk darboğaz olabileceğini düşündüm ama donanımı görüyorsunuz sorduğum insanlar bunun mümkünatının olmadığını farklı bir şey olduğunu söylediler. Termal macunu 3 ayda bir yeniliyorum sorunun ne olduğunu hala anlayabilmiş değilim. Bilgisayarı ilk aldığımda böyle değildi

coğu oyunu ultra ayarlarda bile 120-150 arası bir şeylerde oynuyordum. Bunun sebebi nedir ?

• Hocam oyundayken alt+tab yapıp Görev Yöneticisine geçerseniz doğal olarak oyun arka plana atılacaktır. Bu yüzden CPU ve GPU Kullanım oranlarının %10'lara kadar düşmesi çok normal. MSI Afterburner indirip bakar mısınız oyun içinden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru1ns -- 11 Mart 2021; 11:41:57 >
  • yok hocam malesef maksimum %30 kullanıyor gözüküyor

• Harddisk problemi ilk işaret edeceğim olası problem olacak. Hdd ne kadar eski, ne kadar dolu ? Ayrıca hdd tune ile bir health check yapabilirseniz iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NotImportant -- 11 Mart 2021; 16:20:2 >
  • harddiskim yok sadece ssdm var ve şuan 70 gb boş alan var

• quote:

Orijinalden alıntı: NotImportant

Harddisk problemi ilk işaret edeceğim olası problem olacak. Hdd ne kadar eski, ne kadar dolu ? Ayrıca hdd tune ile bir health check yapabilirseniz iyi olur.

healt check yaptım ssd ye herhangi bir sorun gözükmedi

• Windows güç ayarlarından tasarruf için işlemci engeli var mı bakın. Biosta da benzer ayar olması mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NotImportant -- 12 Mart 2021; 0:4:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Windows güç ayarlarından tasarruf için işlemci engeli var mı bakın. Biosta da benzer ayar olması mümkün.

Maalesef hocam herhangi bir sorun bulamadım. Onun dışında her şey yüksek performans modunda zaten.

• Laptopların neredeyse tamamı batarya ile beslenirken ciddi performans kaybına uğrar, tabi 1050 ti ile lol de 40 fps vermesi yine de mümkün değil gibi ama laptopun AC güce bağlı olduğundan emin olun. Bazı durumlarda güce bağlasanız bile laptop güçte olduğunu görmez sağ altta pil butonun üstünden güçte olduğunu onaylayın. (eskiden prize bağlasam bile şarj olmuyor gösteren, şarjı dolmasına rağmen bir laptopum vardı.)

İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını kontrol etmiş olmalısınız yine de yazmış olayım.

oyunları 1050 ti ile açtığınıza emin olun çoğu laptopta 2 tane grafik işlemci vardır ve masaüstü görevlerini genelde onboard grafik işlemcisi yürütür. Aygıt yöneticisinden sürücüleri kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NotImportant -- 12 Mart 2021; 13:53:34 >
  • quote:

Laptopların neredeyse tamamı batarya ile beslenirken ciddi performans kaybına uğrar, tabi 1050 ti ile lol de 40 fps vermesi yine de mümkün değil gibi ama laptopun AC güce bağlı olduğundan emin olun. Bazı durumlarda güce bağlasanız bile laptop güçte olduğunu görmez sağ altta pil butonun üstünden güçte olduğunu onaylayın. (eskiden prize bağlasam bile şarj olmuyor gösteren, şarjı dolmasına rağmen bir laptopum vardı.)

İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını kontrol etmiş olmalısınız yine de yazmış olayım.

oyunları 1050 ti ile açtığınıza emin olun çoğu laptopta 2 tane grafik işlemci vardır ve masaüstü görevlerini genelde onboard grafik işlemcisi yürütür. Aygıt yöneticisinden sürücüleri kontrol edin.

Evet 1050 ti ile açtığıma eminim neredeyse her zaman girmeden önce kontrol ederim. Laptopun güçte olduğuna eminim batarya butonunun üstünde güç simgesi çıkıyor. Ayrıca bir kaç kere kabloyu oyundayken çıkardım ve fps değerinin daha da düştüğünü gördüm. Sıcaklık konusuna gelirsek maalesef bence sorun bu yüzden dolayı. Çünkü oyunlardayken genelde 86 derecelerde oluyor sıcaklık. Şaşırdığım nokta çok benzer laptopa sahip olan bir arkadaşımda bu sorunlar yok. Onunki de eski ve donanımlarımız neredeyse aynı. Onun sıcaklığı da yüksek ama o aynı oyunlarda 150-200 arası fps alıyor. Garantisi bitti ve çevremdeki bilgisayarcılara götürmek istemiyorum hepsi zaten aç kurt gibi bilgisayarın neresini söksek diye bekliyor. Yeni bir bilgisayar almama az yaklaşık 4 ay kaldı ama gerçekten idare etmek çok zor. Hem belki düzeltebilirsem kendimi bir kaç masraftan kurtarabilirim diye düşünüyorum. Herhangi bir düşürme çarpma vb bir şey de olmadı. Umarım çözebilirim bu sorunu. Çok uzun zamandır canımı sıkıyor. Eskiden bir nevi iyiydi bu kadar kötü değildi. Şuan kullandığım bilgisayardan daha kötü olan bilgisayarlarda bile lol 60-70 fps sabit veriyor. Neyse her şey için teşekkürler galiba sorunumun bir çözümü yok.

• Hemen pes etmeyin benim fikirlerim daha bitmedi. Çözebileceğimi düşünüyorum.

aid64 adlı programı indirip hem cpu hemde gpu stress testi başlatın, ikisi aynı anda olsun.

Test bölümü sol üstte menü seçeneğini altında bir grafik sembolünde olur.

Isınma sorunu kısa sürede kendini belli edecektir. Eğer '' overheating detected '' uyarısı veriyorsa (ve genelde yanında % bazında ne kadar performans bariyeri konduğu da yazar, daha fazla ısınmaması için) sorun sıcaklıktan kaynaklanıyordur. ayrıca boşta çalışma sıcaklıklarını da yazarsanız iyi olur.

Bunun dışında aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcıları bölümünün görsellerini atabilir misiniz ? Aygıt yöneticisinde herhangi sarı ünlemli donanım var mı ?

Bilgisayarda sdd kullandığınızı söylemişsiniz ve heath check yaptım demişsiniz ancak yine de sorayım, yavaş açılma, masaüstünün çok yavaş kendini toplaması. Kopyalamalarda yavaşlık ve donma hata var mı ? Karşılaşıyor musunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NotImportant -- 13 Mart 2021; 21:12:16 >

• quote:

Hemen pes etmeyin benim fikirlerim daha bitmedi. Çözebileceğimi düşünüyorum.

aid64 adlı programı indirip hem cpu hemde gpu stress testi başlatın, ikisi aynı anda olsun.

Test bölümü sol üstte menü seçeneğini altında bir grafik sembolünde olur.

Isınma sorunu kısa sürede kendini belli edecektir. Eğer '' overheating detected '' uyarısı veriyorsa (ve genelde yanında % bazında ne kadar performans bariyeri konduğu da yazar, daha fazla ısınmaması için) sorun sıcaklıktan kaynaklanıyordur. ayrıca boşta çalışma sıcaklıklarını da yazarsanız iyi olur.

Bunun dışında aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcıları bölümünün görsellerini atabilir misiniz ? Aygıt yöneticisinde herhangi sarı ünlemli donanım var mı ?

Bilgisayarda sdd kullandığınızı söylemişsiniz ve heath check yaptım demişsiniz ancak yine de sorayım, yavaş açılma, masaüstünün çok yavaş kendini toplaması. Kopyalamalarda yavaşlık ve donma hata var mı ? Karşılaşıyor musunuz ?

Şimdi öncelikle pes etmediğiniz için çok teşekkür ederim. CPU ve GPU nun stress testi sonuçları rezalet çünkü overheating detected diyip %50 lik bir perfromans bariyeri koyuyor galiba % nin yanında 50 yazıyor. Her ne olursa olsun bu sıcaklık bariyerini kapatmak için bir şey yapamaz mıyım ? Bilgisayarım bozulacak olsa bile 4-5 ay sonra yenisini alacağım zaten. boştaki sıcaklığı 65-70 arası. Herhangi bir sarı ünlemli donanım yok ve yavaş açılma, masaüstünün çok yavaş toparlanması, donma tarzı bir şey yok. Komik olan bir nokta şu ki daha stress testi başlatmadan orda overheating detected %30 falan yazıyordu. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim ama 4-5 ay sonra laptop almayacağım kesin.

Cpu ve Gpu' nun %15 ' lerde çalışması

• Öncelikle bilgisayarı artık açmayın :) Ne kadar zamandır bu halde olduğunu bilmiyorum ama vaziyet korkunç. Daha başlamadan %30 işlemci bariyeri, %50 gibi bir değer görmesi boşta çalışma sıcaklıkları 40 olması gerekirken 65-70 derece olması. (bariyere rağmen) İyi niyetimle diyorum ki kafanız neredeydi...

İşlemciler sıcağa karşı çok dayanıklıdır ama uzun süre yüksek sıcaklığa maruz kalmak oldukça kötü etkileyebilir, umarım şişme falan yapmamıştır. Ayrıca

'' 4-5 ay sonra yenisini alacağım zaten. '' ''ama 4-5 ay sonra laptop almayacağım kesin.'' şurada bir yazım hatası yapmışsınız sanırım.

Çözüme gelirsek, sıcaklık bariyerini kaldırma diye bir şey yok, eğer olsaydı da açma düğmesine bastığınız an işlemci yanardı.

Normalde yüksek sıcaklıklar termal macun kaynaklı derdim ancak bu ayrı seviyeye çıkmış.

İşlemci ve varsa ekran kartı fanlarının çalıştığına emin olun fan çalışmaması bu seviyede bir ısınmaya sebep olabilir.

Laptoplarda %95 bakır boru ısıtmaları kullanılır. Bakır boru işlemci üzerine kuvvetle yapıştırılır ve ısıyı alır ardından fan bakır boruya üfletilerek soğutma yapılır. Bazen bakır boruyu işlemci ve ekran akrtına yapıştıran vidalar atar, kopar veya gevşer bunları kontrol etmelisiniz. Ayrıca termal macunları da yenilemeniz gerek. Eminim onlarda kaskatı kesilmiştir artık.

Bilgisayara en son ne zaman bakım yapıldı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NotImportant -- 14 Mart 2021; 12:54:50 >

• 6-7 ay kadar oluyor o zaman bu tarz problemler yoktu. Fanlar çalışır durumda ama sanırım haklısınız bilgisayar bitmiş durumda benim yüzümden elimden geleni yaptım fakat yeterli değildi sanırım. Neyse yeni alacağım bilgisayar için daha çok özen gösteririm. Ama daha uzun süre kullanıp termal macunu bile değiştirmeyen tozunu falan silmeyen arkadaşlarımın bilgisayarları böyle değil. Tamam bu yaptıkları doğru değil ama anlayamıyorum yani onlarda herhangi bir sorun olmazken neden bende olduğunu. 3 yıl boyunca kullandığım herhangi bir süre içerisinde düşürme çarpma vb bir sorun yaşamadım. Tekrardan verdiğiniz ilgi ve emek için size çok teşekkür ederim.

• Bitip bitmediği ancak bakımı yapıldıktan sonra belli eder. Bilgisayarı şuan bu şekilde çalıştırmak hiç iyi değil. O yüzden bakımı yapana kadar açmanızı önermiyorum.

Eğer fanlar çalışıyorsa, sorun bakır borunun vidalarında olmalı diye düşünüyorum.

Bilgisayarın içini açabilecek durumunda mısınız ?

• hayır maalesef gerekli tornavida bende yok. Bir kaç güne bakıma yollamayı düşünüyorum en azından yeni bilgisayar alana kadar idare etmem gerekiyor. Dediğiniz gibi bilgisayarı açmamak daha iyi bir fikir galiba.

• Güvendiğiniz bir bilgisayarcıya verin, 3-4 ay idare etsin gibi şeyler söylemeyin.

• quote:

Güvendiğiniz bir bilgisayarcıya verin, 3-4 ay idare etsin gibi şeyler söylemeyin.

Yakınlarda olan fakat çok bir samimiyetimin olmadığı bir bilgisayarcıya verdim. Adam sorunu düzelttiğini söyledi fakat sorun düzelmedi adama bunu söyledim adam ısı sorunu falan dedi ama galiba olayın ısı sorunu olmadığını bugün öğrendim. Gpu sıcaklığı 82 derece iken oyunun açılış ekranında %96 falan kullanılıyor tabi sabit değil. Fakat oyuna geçtiğim an işlemci sıcaklığı 77 dereceye düşüyor ve %10-%15 lerde kullanılmaya başlıyor. Sorun çok ayrı bir şey fakat gerçekten ne olduğunu anlayamadım.

• '' boştaki sıcaklığı 65-70 arası. Herhangi bir sarı ünlemli donanım yok ve yavaş açılma, masaüstünün çok yavaş toparlanması, donma tarzı bir şey yok. Komik olan bir nokta şu ki daha stress testi başlatmadan orda overheating detected %30 falan yazıyordu. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim ama 4-5 ay sonra laptop almayacağım kesin. ''

Eğer bu yazdığınız doğruysa sorun sıcaklıktandır. Başka alternatif yok. Bilgisayarı açıp kendiniz bakmanız en hayırlısı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.