Şimdi Ara

CPU TERMAL MACUNLARIN İNSAN SAGLIGINA ZARARLARI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar pc toplarken veya upgrade ederken cpu yuzeyine surdugumuz termal macunlarin ne kadar iyi yıkasakta el veya parmak ucundan yiyecek ve gıda maddeleri ile vucudumuza "bi-şekilde" girmelerinin (özellikle gumus/silver olanlarinin) insan sagligina ciddi zararlari olup/olmadigini çok merak ediyorum. Bu konuda nette kismen bir arastirma yaptim ama maalesef herhangi bir bilgi veya makaleye rastlamadim. Bu macunlarin uretim aşamasında insan sagligina zararli ve riskli madde içerip/içermediklerini kim veya hangi kurum denetliyor (muhtemelen kimse denetlemiyor), kan veya oral yolla insan bedenine alindiklarinda çok dusuk dozlarda bile olsa kanser etkileri ne olabilir vs gibi sorular maalesef yanitsiz??

Çevremde konuyu sordugum insanlardan kimileri bunun çok tehlikeli oldugunu ve kanser yaptigini iddia ederken, kimileri'de oldukça "umursamaz" davrandilar bu konuda. Bir'de sizlerin fikir ve dusuncelerinizi almak istedim..

• bir zararın olacagını zannetmiyorum ama olabilme ihtimali olabilir.elimize yapıştırıcı bulaşınca ne oluyorsa ondan olur heralde
  • termal macunların büyük bir bölümü ağır metaller (özellikle gümüş) içerir.ağır metaller insan vücüdünda birikirler.vüzüda bir kere alındığında ondan kurtulmanın pek bir yolu yoktrur.zamanla birikiminin artması kansere kadar(bu ağır metalin tipine bağlı) varan hastalıklara neden olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arheneus

termal macunların büyük bir bölümü ağır metaller (özellikle gümüş) içerir.ağır metaller insan vücüdünda birikirler.vüzüda bir kere alındığında ondan kurtulmanın pek bir yolu yoktrur.zamanla birikiminin artması kansere kadar(bu ağır metalin tipine bağlı) varan hastalıklara neden olur.

İşte beklenen cvp Peki hocam, bu maddeyi çiplak parmak ucu ile surup, akabinde sabunla yıkamanın ardından macun bulaşmiş parmak ile yenilen gida maddeleri (ne kadar yıkansa da, yinede biraz iz kaliyor deride) ekmek vs gibi yiyecekleri tutarken, min boyutlar'da olsa'da, oral yolla ister-istemez alinacak olan bu maddeler vucuda zarar verir mi sence?

• doktor değilim ama çok az miktarda ve çok nadir alındığında ben bir zarar vereceğini sanmıyorum. bu tabiki gümüşten yapılmış termal macunlar için (gümüş kadmiyum,kurşun ve kroma göre daha az zararsız).şimdi yeni bir tip termal macun var;metal termal macun.içeriğini bilmiyorum ama tahminimce bolca gümüş harici ağır metal içeriyorlar.bu yüzden onları kullanırken özellikle dikkat etmekte fayda var.

şu linkte ağır metallerle ilgili daha detaylı bilgiler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arheneus -- 4 Aralık 2006; 20:01:33 >

• Gümüş (Ag)
    Metalik gümüş zararsız olduğu gibi reaksiyona girmeyen bir maddedir. Aynı zamanda gıdalarda renklendirici olarak ta kullanılır (E174)

Çözünebilen gümüş tuzlarının, özellikle AgNO3, yaklaşık olarak 2 gram kullanılması yetişkinlerde öldürücü etkiye sahiptir. Gümüş bileşikleri dokular tarafından yavaşça emilir, ve bunun sonunda deri mavimsi veya siyahımsı bir renk alır.

Derinin gümüşle sürekli teması sonucu alerjik deri iltihabı oluşur. Yüksek miktarda gümüş buharına maruz kalmak baş dönmesi, nefes alma zorluğu, baş ağrısı yada sinirliliğe sebep olabilir. Özellikle çok yüksek miktarlar uyuşukluk, sendeleme, şaşkınlık, bilinç kaybı, koma ve ölüme sebep olabilir.

Gümüşün sıvı ya da buhar formu cildi, gözleri, boğazı ya da ciğerleri tahriş edebilir. Gümüşün, konsantre edilmesi ve solunması gibi yanlış kullanımı zararlı ya da ölümcül olabilir.

Mide rahatsızlığı, bulantı, kusma, ishal ve bayılmaya neden olabilir. Gümüş akciğerler tarafından solunduğunda öldürücü olabilen kimyasal zatürreye sebep olabilir.

Gıdalardan kaynaklanan gümüşe dayalı toksisite vakasına rastlanmamıştır, zira konsantrasyonları çok düşüktür.

Kaynaklar :
    www.food-info.net
    Food-Info.net : Ağır metaller > Gümüş (Ag)
    http://www.food-info.net/tr/metal/silver.htm

• Peki cpu'larda kullandigimiz gumus agirlikli termal macunlar (gri, kucuk tüp içinde olanlar) hangi sınıf gumuse griyor sence hocam?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • RoHS ile gelen hükümlere uymadan imalat yapmak yasaklandı bu tarz bilindik marka ürünlerinde bu sistem içerisinde imal ediliyor olması gerekli ve insan sağlığına zarar verecek düzeyde riskli madde taşımadığını düşünüyorum.

Ama siz bunu kullanılacak yer dışında ağız yoluyla vücudunuza alıyorsanız kimse size garanti veremez kendi önleminizi kendiniz almak durumundasınız. Sonuçta bu ekmeğe sürülüp yenecek bişi değil

Ayrıca bir şey daha yıllardır insanlara diş dolgularında amalgam denilen gümüş içerikli dolgular yapılıyor ve bunların zamanla vücuda karıştığı biliniyor ama sanırım vücut bunu tolare edebiliyor en azından bana daha bişi olmadı

• Bu tür bilmedğimiz tanımadığımız yada sağlık açısından zararlı olabilecek maddelere elle temas etmek yerine siteril eldivenler kullanarak riski en aza indirmiş oluruz.
  • Temkinli kullanmakta fayda vardır,direkt cilt teması önlenmeli eldiven veya spatula benzeri bil aletle kullanılmalıdır.
  • ben arctic cooling almıştım ve satıcı saf gümüş olduğunu söyledi , bunun çok zararlı olacağını sanmam ama içindeki maddelere göre değişir. hem elle çok nadir temas ediyor sürerken,
    biz civayı elimizin içine alıp oynardık. sanırım o daha zararlıydı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.