Şimdi Ara

Cpu Soğutucu Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba anakartım asus crosshair V formula ve işlemci amd fx 8150 sistemin üzerindeki orjinal soğutucu boşda 47 derece yükde 65 e çıkıyor.

çok ses yapıyor kafam bir milyon oluyor pc nin başında kaliteli,sessiz cpu yu iyi soğutacak ayrıyeten ramlerin üzerine gelmeyecek bir soğutucu tavsiyesi önerenlere

teşekkür ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kingof98

Herkese merhaba anakartım asus crosshair V formula ve işlemci amd fx 8150 sistemin üzerindeki orjinal soğutucu boşda 47 derece yükde 65 e çıkıyor.

çok ses yapıyor kafam bir milyon oluyor pc nin başında kaliteli,sessiz cpu yu iyi soğutacak ayrıyeten ramlerin üzerine gelmeyecek bir soğutucu tavsiyesi önerenlere

teşekkür ediyorum

250 tl gibi corsairin sıvı soğutma sistemini alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: piskow42

quote:

Herkese merhaba anakartım asus crosshair V formula ve işlemci amd fx 8150 sistemin üzerindeki orjinal soğutucu boşda 47 derece yükde 65 e çıkıyor.

teşekkür ediyorum

250 tl gibi corsairin sıvı soğutma sistemini alabilirsin

tamamı 250 tl mi tutuyor peki güvenli mi bir kaçak olsa sistem ne olur

• Overclock yapılmayacaksa o fiyatlara soğutucu almanın gereği yok ve onlar da fanla çalışıyor çok daha uygun fiyatlı ve tabii ki daha sessiz olabilecek bir soğutucu alınabilir. Eğer kasanız müsaitse 120mm fanlı bir soğutucu alın işinizi çok rahat görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

Overclock yapılmayacaksa o fiyatlara soğutucu almanın gereği yok ve onlar da fanla çalışıyor çok daha uygun fiyatlı ve tabii ki daha sessiz olabilecek bir soğutucu alınabilir. Eğer kasanız müsaitse 120mm fanlı bir soğutucu alın işinizi çok rahat görür.

kasa atx kasa 120 mm fanlı bir soğutucu büyük ihtimal ramlar işlemcinin yanında olduğu için iki tanesini kapatır.kasada 120 mm fan var şöyle bir onu

işlemcinin üzerine koyup ölçerim bir sorun olmazsa deneyebilirim.Overclock 4.0-5.0 olsun yeter bana yardımların için teşekkürler.
  • quote:

quote:

Overclock yapılmayacaksa o fiyatlara soğutucu almanın gereği yok ve onlar da fanla çalışıyor çok daha uygun fiyatlı ve tabii ki daha sessiz olabilecek bir soğutucu alınabilir. Eğer kasanız müsaitse 120mm fanlı bir soğutucu alın işinizi çok rahat görür.

kasa atx kasa 120 mm fanlı bir soğutucu büyük ihtimal ramlar işlemcinin yanında olduğu için iki tanesini kapatır.kasada 120 mm fan var şöyle bir onu

işlemcinin üzerine koyup ölçerim bir sorun olmazsa deneyebilirim.Overclock 4.0-5.0 olsun yeter bana yardımların için teşekkürler.

Soğutucu fanını arka tarafa montajlarsınız fark olmaz RAM slotlarına da etki etmez o zaman yada Thermalright True Spirit 120 vb nispeten ince bloklu bir soğutucu alırsanız slotlara sıkıntı olmaz yine

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700529

Cpu Soğutucu Önerisi

Kasanıza sığarsa Thermalright True Spirit 140 bile olabilir;

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700536

Cpu Soğutucu Önerisi

• quote:

quote:

quote:

Soğutucu fanını arka tarafa montajlarsınız fark olmaz RAM slotlarına da etki etmez o zaman yada Thermalright True Spirit 120 vb nispeten ince bloklu bir soğutucu alırsanız slotlara sıkıntı olmaz yine

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700529

Cpu Soğutucu Önerisi

Kasanıza sığarsa Thermalright True Spirit 140 bile olabilir;

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700536

Cpu Soğutucu Önerisi

Overclock 5.0 yapınca bu fan ses çıkartır mı ram slotlarının üzerine gelmesin yeter birde kasaya sığması sorun değil yan kapağı açık bırakıyorum

büyük gözüküyor

• quote:

Overclock 5.0 yapınca bu fan ses çıkartır mı ram slotlarının üzerine gelmesin yeter birde kasaya sığması sorun değil yan kapağı açık bırakıyorum

büyük gözüküyor

O soğutucuların blokları nispeten ince olduğundan resimlerde de görebileceğiniz gibi RAM slotlarına sıkıntı olmazlar sessizdirler o konuda da sorun olmaz.
  • quote:

quote:

büyük gözüküyor

O soğutucuların blokları nispeten ince olduğundan resimlerde de görebileceğiniz gibi RAM slotlarına sıkıntı olmazlar sessizdirler o konuda da sorun olmaz.

ya kardeş ben araştırmaya devam ediyorum bir kaç tane beğendim mesela şunlar var

akasa venom vodo thermalteke frio ock cooler master v8 bu biraz pahalı xıgmatek thor's hammer bunda ayrıyeten iki fan alınca 190-200 tl oluyor

birde şu noctua mı ne varmış oda iyi diyorlar ama akasa venom uygun gibi birde direk temas var bunda 80 cfm ayrıyeten vallahi şaşırdım kaldım

• quote:

quote:

quote:

büyük gözüküyor

ya kardeş ben araştırmaya devam ediyorum bir kaç tane beğendim mesela şunlar var

akasa venom vodo thermalteke frio ock cooler master v8 bu biraz pahalı xıgmatek thor's hammer bunda ayrıyeten iki fan alınca 190-200 tl oluyor

birde şu noctua mı ne varmış oda iyi diyorlar ama akasa venom uygun gibi birde direk temas var bunda 80 cfm ayrıyeten vallahi şaşırdım kaldım

En iyisi noctua elbette o baz alınarak diğerleriyle performans karşılaştırması yapılabillir;

noctua vs Thermaltake Frio OCK

Linkte güncel birkaç soğutucunun mukayesesini bulabilirsiniz;
    http://www.rwlabs.com/article.php?cat=&id=582&pagenumber=6

Cpu Soğutucu Önerisi

Cpu Soğutucu Önerisi

Bütün bunlar bir fiikir verebilir ancak neticede ayıracaağınız bütçe ve diğer bileşenleriniz ışığında karar verirsiniz

• quote:

quote:

quote:

quote:

büyük gözüküyor

En iyisi noctua elbette o baz alınarak diğerleriyle performans karşılaştırması yapılabillir;

noctua vs Thermaltake Frio OCK

Linkte güncel birkaç soğutucunun mukayesesini bulabilirsiniz;
    http://www.rwlabs.com/article.php?cat=&id=582&pagenumber=6

Cpu Soğutucu Önerisi

Cpu Soğutucu Önerisi

Bütün bunlar bir fiikir verebilir ancak neticede ayıracaağınız bütçe ve diğer bileşenleriniz ışığında karar verirsiniz

ilgilendiğin için çok çok teşekkür ederim.thermalteke frio advanced aldım.şimdi kargoda inşallah bir sorun olmaz ve çok ses çıkarmaz.en fazla nede olsa 2000 rpm olacak ama üzerindeki

fan büyük olduğu için ses çıkartabilir.db yüksek ama inşallah verdiğim paranın hakkını verir üzerindeki 5000 rpm dönüş hızı oluyor bu yarısı bile değil yan ama üzerindeki 80 mm ufak

bu 13 cm büyük o yüzden 5000 rpm deki gibi ses olasından korkuyorum birde üzerindeki orjinalin db si kaç acama bunu merak ediyorum. saol çok teşekkür ederim.

• Nedir Thermalteke Frio Advanced ile durumlar
  • quote:

Nedir Thermalteke Frio Advanced ile durumlar

havanın sıcaklığına göre değişiyor.boşda 40-41 derece yükde 55-56 gibi birşey ses yok o kadar 4.1 ghz de işlemci şuan nasıl 5 e çıkartacam bilmiyorum

çarpanı yükseltince mavi ekran geliyor pc açılmıyor.bende oto yaptım.
  • corsairin sıvı soğutma işini rahat çözer merak etme
  • Arkadaşlar burdan sorayim dedim.
    Thermaltake Frio Am3+ sokete uygun mu?Şuan Am3 ile kullanıyorum vatanda Am3+ yazmıyor.Am3+'a geçersem kullanabilir miyim?

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/thermaltake-cl-p0564-frio-intel-lga77511561366-&-amd-am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46882
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni_Çeri

Arkadaşlar burdan sorayim dedim.
    Thermaltake Frio Am3+ sokete uygun mu?Şuan Am3 ile kullanıyorum vatanda Am3+ yazmıyor.Am3+'a geçersem kullanabilir miyim?

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/thermaltake-cl-p0564-frio-intel-lga77511561366-&-amd-am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46882

ne allta nede üstte yazıyor am3+ uyumlu olduğu ama evrensenl soket uyumu ve aksesuar paketi diyor

birde soket işlemci soketin ne peki orada soket 938 falan yazmış buda önemli

• quote:

quote:

ne allta nede üstte yazıyor am3+ uyumlu olduğu ama evrensenl soket uyumu ve aksesuar paketi diyor

Şu an kullandığım anakartın soket tipi Soket 938 AM3

Anakartım
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-m68mt-s2-m68mt-s2-geforce-7025--nforce-630a-ddr3-1333mhz-(oc)-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=52447

• quote:

quote:

quote:

Şu an kullandığım anakartın soket tipi Soket 938 AM3

Anakartım
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-m68mt-s2-m68mt-s2-geforce-7025--nforce-630a-ddr3-1333mhz-(oc)-vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=52447

büyük ihtimal buna uyar soğutucu soket 938 uyumlu senin işlemcinde öyle aldığın yerede danışırsın öyle alırsın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.