Şimdi Ara

Cpu Sıcaklıgı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.Aleyküm Öncelikle Arkadaşlar Abiler Benim İşlemci 2 Çekirdekli.. Cpu Sıcaklıgından Dolayı Bilgisayarımı Kullanamıyorum Termal Macun Yeniledik Dün 40 45'e Kadar Düştü Ve Oyunları Filan Normal Eskisi Gibi Oynuyabildim Ama Gece Birden Geri 90 95'e Çıktı Dedim Macun Az Geldigindendir Macunu Azcık Daha Fazla Koydum Bilgisayar Boştayken 50 52 Arasında Gidiyor Böyle İnternet Açtıgımda Veya Oyun Açtıgımda Yine 75 85 Arasına Çıkıyor Ben Şimdi Ne Yapabilirim Bilmiyorum Abim Var Oda Diyor 2 Gün Bekle Kurusun 2 Gün Sorna Düzelir Filan Neymiş Dün Macun Sürdügümüzde Ben 3-4 Saat Oyun Oynadıgım İçin Bilgisayarın Hızı Geri Çıkmış Dedikleri Dogrumudur Bana Bi Yarıdm Edin Sogutucu Alsam 35 40 Arasına Geri Düşermi Veya Macunu Yanlışmı Sürdük Kalitesi Filan Lütfen Acil Cvp Atarsanız Tşkler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allinhfs -- 8 Eylül 2013; 17:59:47 >

• Tam ortaya nohut kadar koyacaksın aradaki boslugu kapatmak için cok koyarsan oda engeller soğutmayı.....
  • Macunu bol sürmek çözüm değil. Kaliteli bir macun alıp işlemcinin ortasına küçük bir damla sürün. Sonra elinizle yayın iyice. Kenarlardan taşmamasına dikkat edin. Bir de soğutucu da tam olarak oturmuyorsa sıcaklık artabilir.
  • Teşekkür Ederim İkinizede Az Birşekilde Taşırmadan Güzelce Sürdüm Bilgisayarı Normal Hiç Kullanmadan Masaütstünde Durursam 30 35 40 Arası Gidiyor Sıcaklık Ama Mesela İnternete Girdigimde Veya Bir oyuna Girdigimde 80 85 :( Ne Yapabilirim ? Neden Dolayıdır Sizce. Normal Masaüstündeki Gibi 30 35 40 Arasında Kalması İçin Ne yApabilirim.
  • internet haricinde eğer böyle bir sorun vermiyorsa aşağıdaki senaryolardan biri gerçekleşiyor olabilir.

İşlemciyi çok fazla kullanan bir pulgin kurulu olabilir chrome yada explorar a bu kaldırılmalı bunu anlamak için görev yöneticisinden bakmakta yarar var flash video oyun oynarken yada izlerken cpu %40 %50 civarında normal reklamı az bir siteyi açtığınızda %15 seviyelerinde olmalı cpunuz. işlemciye göre değişiklik gösterebilir işlemci modelinizi bilmediğimden ortalama bir cpu ya göre verdim değerleri

2. senaryo
    hdd de bad sectör oluşmuş yada döngüyü fazla yaptığından işlemciye yük bindirebilir. Bu durumda hdtune indirip healt sekmesinde renkli bir yazı varsa bu alana koyarsanız yorumlayabilirim. Ayrıca error scan kısmından taratmakta fayda var hdd de bad sectör olabilir.

3. Senaryo
    fan çok fazla kirlenmiş ve dönüş hızını max seviyede gerçekleştiremiyordur. bu durumda nekada hiç bir zaman işlemci soğumayacaktır haliyle ısı artacaktır. Termal macunu sürdükten sonra fanın ustune gelen kısım ve klipsleri iyi kapattığınıza emin olun fan hiç bir yere 1 mm bile sallanmamalı ve işlemciyi olabildiğince sıkı oturmalı üstüne..

Bunları kontrol etmekte yarar var. Kolay Gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

internet haricinde eğer böyle bir sorun vermiyorsa aşağıdaki senaryolardan biri gerçekleşiyor olabilir.

İşlemciyi çok fazla kullanan bir pulgin kurulu olabilir chrome yada explorar a bu kaldırılmalı bunu anlamak için görev yöneticisinden bakmakta yarar var flash video oyun oynarken yada izlerken cpu %40 %50 civarında normal reklamı az bir siteyi açtığınızda %15 seviyelerinde olmalı cpunuz. işlemciye göre değişiklik gösterebilir işlemci modelinizi bilmediğimden ortalama bir cpu ya göre verdim değerleri

2. senaryo
    hdd de bad sectör oluşmuş yada döngüyü fazla yaptığından işlemciye yük bindirebilir. Bu durumda hdtune indirip healt sekmesinde renkli bir yazı varsa bu alana koyarsanız yorumlayabilirim. Ayrıca error scan kısmından taratmakta fayda var hdd de bad sectör olabilir.

3. Senaryo
    fan çok fazla kirlenmiş ve dönüş hızını max seviyede gerçekleştiremiyordur. bu durumda nekada hiç bir zaman işlemci soğumayacaktır haliyle ısı artacaktır. Termal macunu sürdükten sonra fanın ustune gelen kısım ve klipsleri iyi kapattığınıza emin olun fan hiç bir yere 1 mm bile sallanmamalı ve işlemciyi olabildiğince sıkı oturmalı üstüne..

Bunları kontrol etmekte yarar var. Kolay Gelsin..

Öncelikle Teşekkür Ederim Yorumun İçin..

1.İnternette Hangi Siteye Girersem Gireyim İki Çekirdekde 80 85 Arası Sıcaklıkta Kasıyor Zaten Çok Isınınca Youtube'dan Video İzlerken Bile Mozilla Chrome Explorer Herşeyde Aynı Sıcaklık İnterneti Açtıgımda 80 85 Arası Ama Pc Boşken Yani Hiçbirşey Yapmazken 40'a Kadar Sıcaklık İniyor Düşüyor..

2.Tşk Ederim Baktım HdTune Programıyla Scan'da Yaptım Hiçbir Hata Bulmadı..

3.Şimdi Pc'mi Kapatıp Bunu Deniyecegim Güzelce Temizleyim İçini Toz Moz Varsa Filan Fanı Oturtma Konusunda Tam Oturmadıgının Farkındayım Aslında Yani Döndürüyorum Klipsleri Ama Tam Olarak Oturmadıgının Farkındayım Yerinden Çıkmaz Ama Yani Sert Bir Şekilde Çeksem Çıkar.. İşte Şimdi Güzelce Temizleyip Birkere Daha Sıkı Bir Şekilde Oturtmayı Deniyecegim.

3 Ay Tatilim Zehir Geçti Resmen Ögrenciyim Normalde Çalışırdım Ama Bu Sene Çalışmadım Evde Oturup Biraz Oyun Kasıyım Dedim :) Ama İşte Malasef Pc'ye Birden Birşey Oldu Eski Oynadıgım Hiçbir Oyunu Oynuyamaz Oldum. 5 Ay İdare Etsem 5 Ay Sonra Laptop Alıyorum Oyun Üzerine Kurulu 2000 - 2500 TL Civarında Ozaman Zaten Sorun Olmazda 5-6 Ay Ben Dogru Düzgün Dedigim Gibi Video Bile İzliyemiyorum Ki Ben Günde 1-2 Saat Fps Oyun Oynamadan Zaman Geçiremiyen Biriyim :(

Edit : Valla Yaşını Bilmiyorum Abi Kardeş Allah Rahazı Olsun.. Güzelce Temizledikten Sonra Klipslerini 10 15 Dk Ugraştıktan Sonra Güzelce Oturttum Ve Şuan Sıcaklık 28 Dereceye Kadar Düştü Be :) Browser Oyun Açtım FPS Contract Wars Belki Bilirsiniz Bi Onu Açtıgımda 50'lere Kadar Çıktı Ama Mesela Şuan Bunu yazarken 27 29 Derece :)) Gerçekten Nekadar Teşekkür Etsem Azdır.. Birde Aklımdayken Ayıp Olmassa Birşey Daha Soruyum Mesela Macunu Bugün Sürdükya Şuan 27 30 Derece Sıcaklık İşlemcinin Macun Yemesi Filan Diye birşey Varmı Yani Mesela 1 Gün Sonra Veya 2 Gün Sonra Dahada Düşme İhtimali Varmı Bi Abim Varda 2 Gün Bekle Dedi İyice Düşer Demişti 80 85 Derece Oldugu Zamanlar Dogruluk Payı Nedir Acaba ? Tekrar Tşkler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allinhfs -- 9 Eylül 2013; 0:48:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VRM SICAKLIK SORUNU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.