Şimdi Ara

cpu sıcaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar core sıcaklıkları normal iken cpu sıcaklığı neden bukadar yuksek sogutucu red scarpıon

cpu sıcaklığı

cpu sıcaklığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soykanhalil -- 28 Nisan 2011; 12:40:05 >

• yokmu yardımcı olacak arkadaş
  • 58 derece olan işleminin dış yüzey sıcaklığı,diğerleri ise çekirdek sıcaklıkları ve önemli olan çekirdek sıcaklıklarıdır.Yalnız dikkatimi çeken nokta ise çekirdek sıcaklıkları ile yüzey sıcaklığı aralarında fark çok şaşırdım.Real temp ile ölçermisin???
  • quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

58 derece olan işleminin dış yüzey sıcaklığı,diğerleri ise çekirdek sıcaklıkları ve önemli olan çekirdek sıcaklıklarıdır.Yalnız dikkatimi çeken nokta ise çekirdek sıcaklıkları ile yüzey sıcaklığı aralarında fark çok şaşırdım.Real temp ile ölçermisin???

hocam sizce dışı neden bukadar sıcak macun dışa taşmasından olabilirmi
    real temp değerleri

cpu sıcaklığı

• macun dışa taştıysa zarar verebilir hemen temizlemen lazım orayı güzelce temizle çok küçük bir miktar arpa gibi büyüklükte olabilir sür ve üstüne dağıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgi_meraklısı

macun dışa taştıysa zarar verebilir hemen temizlemen lazım orayı güzelce temizle çok küçük bir miktar arpa gibi büyüklükte olabilir sür ve üstüne dağıt

macunu sürerken az dışarıya taşırmıştım sonra sıldım merak ettığım bu sıcaklık cpu zarar veririmi
    teşekkurer
  • quote:

Orijinalden alıntı: farcry535

quote:

Orijinalden alıntı: bilgi_meraklısı

macun dışa taştıysa zarar verebilir hemen temizlemen lazım orayı güzelce temizle çok küçük bir miktar arpa gibi büyüklükte olabilir sür ve üstüne dağıt

macunu sürerken az dışarıya taşırmıştım sonra sıldım merak ettığım bu sıcaklık cpu zarar veririmi
    teşekkurer

yani verir belki sogutucunda bir sorun olabilir macunu yaneden temizle kaliteli bi macunla dene umarım ise yarar
  • İşlemci soğutucun ve macun ne marka?
  • soğutucu xgimatek red scarpıon macunda içinden çıkan macun
    not:stok sğutcu varkende cpu core sıcaklıklarına nazaran herzamn daha yuksek oluyordu .
  • up
  • fanı düzgün oturtuduğundan emin misin? biraz oynatınca çıkmıyor demi? ayrıca kasanın içi nasıl, temizmi ve oda sıcaklığı ve bilgisayar nerde duruyor? bunlar önemli bilgilerdir arkadaşım biraz daha açıklarsan bizde bir çözüm yolu bulmaya çalışırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xaerocide -- 8 Mayıs 2011; 1:22:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1néxoRabLe

fanı düzgün oturtuduğundan emin misin? biraz oynatınca çıkmıyor demi? ayrıca kasanın içi nasıl, temizmi ve oda sıcaklığı ve bilgisayar nerde duruyor? bunlar önemli bilgilerdir arkadaşım biraz daha açıklarsan bizde bir çözüm yolu bulmaya çalışırız.

dostum fan oturmamışsa core sıcaklıkları neden düşük ki fa oturmuş zaten
  • bu forumda gerçekten yardıma ihtiyacı olanlara yardınmcı olmuyolar
  • merhaba,

Real Temp programında gördüğünüz 2. sıcaklıklar ( 61-65-64-63) sizin işlemcinizin Tj. Max sıcaklığına erişmesi için gerekli olan sıcaklık farklarıdır. Tjç Max ise kullandığınız işlemcinin maksimum kaldırabileceği sıcaklık eşiğidir.Bu eşik geçildiğinde işlemcinize zarar verirsiniz. Bu programların kullandıkları Tj. Max sıcaklık değerleri kesin değildir. Bu programın sitesine girip kontrol ederseniz , size Tj. max değerini kendi işlemcinize göre ayarlama yapın (Calibre edin ) der. Kullandığınız işlemcinin bu değerini ya kendiniz Prime95 vb. programlarla test edip bulacaksınız yada formlarda benzer işlemcileri kullanları bulup onların yaptıkları testlerde elde ettikleri değerleri alacaksınız.
    Sizin sıcaklıklara dönersek CPU sıcaklıklarınız normal, Real Temp programına göre sizin işlemcinizin Tj. Max değeri (bu değer kesin değildir bunu siz araştırmalısınız, yukarıda belirttiğim gibi) 100 derece gibi ve sizin işlemcinizin 61 derece daha gidecek yolu var. Bir de aşağıda bağlantısını verdiğim programı indirip kurun, demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
    Cpu sıcaklıklarınız normal Speed Fan programı problemli bir program, ben denediğimde bilgisayarımı kilitlemişti. Hardware Monitör Pro, AIDA64 gibi programlarla da CPU sıcaklığınızı ölçebilirsiniz.

Sağlıcakla kalın

http://www.alcpu.com/CoreTemp/CoreTemp32.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ring -- 10 Mayıs 2011; 19:10:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.