Öncelikle selamlar uzun süredir temizlenmeyen bilgisayarımı bugün temizleme kararı aldım anakartım Gigabyte Aorus b450m Elite modeli termal macun bakımlarını falan yaptım hazır sökmüşken yılların emektarı kule tipi fandan da sıvı soğutmaya geçeyim dedim xigmatec marka bir sıvı soğutma aldım herşeyi güzelce temizledim kasanın montajını yaptım. Ledlerin kontrolcüsünü devre dışı bıraktım çünkü anakartımın üzerinde 3 tane RGB soketi gördüm ben de bütün ledlerim senkron bir şekilde yansın diye kasanın ön 3 fanın ledlerini birleştirip 1 girişe, pompayı ve egzoz fanın ledlerini 1 girişe sıvı soğutmanın ledini de bir girişe bağladım çalıştırdım PC açıldı, fakat sorunumuz ledlerin hiçbiri yanmıyor sadece sıvı soğutmanın pompası ve anakart üzerindeki kartal logosunun Ledi aynı yanıyordu hem de Görev yöneticisinden ramlerin 3200 den 2333 MHz ye düştüğünü gördüm biostan düzeltmek için PC kapattım ve biosu hallettim tekrardan bilgisayarı kapattım ve RGB çoklayıcı kablonun üzerinde GIGABYTE yazan 4lü kısmını deneyim diye anakartın VDG yazan LED soketine taktım ve ledleri tekrar kontrol etmek için bilgisayarı çalıştırdığımda kısa devre olur gibi ufak bir cızırtı gelince ben de hemen PSU şartelini kapadım, tekrar bütün led kablolarını söksem de nafile. Bilgisayar artık açılmıyor yani şöyle; Güç kablosunu bağlar bağlamaz sanki ben önden tuşa basmışım gibi fanlar dönüyor açılıyor CPU Ledi Kırmızı yanıyor PSU üzerinde ki tuştan açıp kapatamıyorum, power tuşuna bassam da kapanmıyor görüntü de yok. Anakarttan CPU besleme girişi kısmından da yanık kokusu geldi %80 anakartta hasar oluştu ama şüphelerim sadece anakarttan değil işlemci ve PSU dan da şüpheleniyorum sizce işlemci bu olaydan zarar görmüş olabilir mi veya PSU ? Başına gelen veya bilgisi olan çözüm yolu anakart değişmekten dışında başka bir fikri olan var mı acaba teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim