Şimdi Ara

Cpu ile ilgili donma sorunu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Pc'min özellikleri : 1gb ddr ram 2.00ghz celeron işlemci 256 mb ekran kartı.
    Sorunum ise pcmin donması.
    Oyun oynuyorum tam canavarı öldürücem tak donuyor adamım ölüyor.Bir sürü zarar oluyor sonra.
    Oyun Knight Online.
    Görev yöneticis gözlemlerime göre cpu 100 olunca yani knight onlinein cpu kullanımı 100 olunca pc donuyor.Counter-Strike oyununda böyle değil iken neden sadece knight online'de oluyor?
    Pc donduktan sonra geri gelmesi bir 10sn alıyor.
    Performansı en iyiye ayarladım hiçbir program açık değil tak diye donuyor.
    Şimdiden teşekkürler.

• Sanırım kasanın temizlik zamanı gelmiş, kasanın içini açıp fanların tozunu giderin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HydroAcidX

Sanırım kasanın temizlik zamanı gelmiş, kasanın içini açıp fanların tozunu giderin.

peki başka çözümü olamazmı?
    Yani bu kesinmi
  • Malesef, iyi performans için şart
  • İşlemçi sicaklığından dolayı bu donmayı yapıyor sanırım. Bios'tan POWER MANAGEMENT SETUP kısmından, fan hızı ayarı ile ilgili kısmı; "CPU Fan Smart Control" diye bir seçenek var bu ayarın [Disabled] olduğunda CPU fanı devamlı son hız çalışacaktır, bu durumda donma yapmıyorsa soğutma ile ilgili bir probleme kanaat getirirsek çözüme yaklaşmış oluruz.
    Donma, Reset, Kapanma ve Açılmama Problemleri konusundakileri ve Isınma Problemleri Ve Çözüm Yolları konusundakileri deneyin.

• quote:

Orjinalden alıntı: nihat35nihat

İşlemçi sicaklığından dolayı bu donmayı yapıyor sanırım. Bios'tan POWER MANAGEMENT SETUP kısmından, fan hızı ayarı ile ilgili kısmı; "CPU Fan Smart Control" diye bir seçenek var bu ayarın [Disabled] olduğunda CPU fanı devamlı son hız çalışacaktır, bu durumda donma yapmıyorsa soğutma ile ilgili bir probleme kanaat getirirsek çözüme yaklaşmış oluruz.
    Donma, Reset, Kapanma ve Açılmama Problemleri konusundakileri ve Isınma Problemleri Ve Çözüm Yolları konusundakileri deneyin.

Yardımınız için teşekkür ederim.
    Fakat işlemci son hız ile çalışırsa bir sorun olmazmı ?

• quote:

İşlemçi sicaklığından dolayı bu donmayı yapıyor sanırım. Bios'tan POWER MANAGEMENT SETUP kısmından, fan hızı ayarı ile ilgili kısmı; "CPU Fan Smart Control" diye bir seçenek var bu ayarın [Disabled] olduğunda CPU fanı devamlı son hız çalışacaktır, bu durumda donma yapmıyorsa soğutma ile ilgili bir probleme kanaat getirirsek çözüme yaklaşmış oluruz.

Hocam bunu yapmadan önce everest ile oyunun donma anında sıcaklıklara baksa sonra dediğinizi yapsa daha iyi olmaz mı?Belki de sıcaklıkla hiç alakası yok?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Hocam bunu yapmadan önce everest ile oyunun donma anında sıcaklıklara baksa sonra dediğinizi yapsa daha iyi olmaz mı?Belki de sıcaklıkla hiç alakası yok?

Az önce incelediğime göre cpu kullanımı 99da takıldığı anda cpu sıcaklığı 40 civarı oluyor oyunu kapattıım 37 falan oldu.
    Sanırım dediğinizi yapmalıyım.
    Ya da oyunun kullandığı cpuyu azaltmanın bir yolu varmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfer Rosa -- 14 Şubat 2009; 11:46:16 >

• Eğer sıcaklıklar böyle ise dediğimizi yapmana gerek yok.Sıcaklıkla ilgili bir sorunun yok çünkü.
    Şimdi böyle konularda çok da "somut" çözümler üretebilmek mümkün değil.
    Virüs temizliği yap,sistemini stabil çalıştıracak düzenlemeler yap vs diyebiliriz de ben senin yerinde olsam bir format atar oyunu kurmadan bir imaj alırdım.Sonra oyunu kurar deneme yapardım.
    Çünkü online oynuyorsun ve eminim ki patch tarzı dosyalar da kurmuşsundur ki bu tarz dosyalar güvenilir kaynaklardan temin edilmiyor malesef
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

Eğer sıcaklıklar böyle ise dediğimizi yapmana gerek yok.Sıcaklıkla ilgili bir sorunun yok çünkü.
    Şimdi böyle konularda çok da "somut" çözümler üretebilmek mümkün değil.
    Virüs temizliği yap,sistemini stabil çalıştıracak düzenlemeler yap vs diyebiliriz de ben senin yerinde olsam bir format atar oyunu kurmadan bir imaj alırdım.Sonra oyunu kurar deneme yapardım.
    Çünkü online oynuyorsun ve eminim ki patch tarzı dosyalar da kurmuşsundur ki bu tarz dosyalar güvenilir kaynaklardan temin edilmiyor malesef

Anladım.
    Şuana kadar yaptığım önlemler msgconfigden sadece gerekli olan programları işaretledim.
    Windows'u en iyi performansa ayarladım.
    Anti-virüs ile taramalar yaptım temiz çıktı.
    Tekrar teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.