Şimdi Ara

CPU acilmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bilgisayarin acilis dugmesine basiyorum ama bip sesi gelmiyor, fan ilk acilista duzgun bi sekilde calismiyor, ama bilgisayar biraz isindiktan sonra CPU'dan bip sesi geliyor.. Ses gelene kadar bilgisayari acik olarak bekletmem gerekiyor. Sorun fandan kaynaklanabilir mi ? Fanda ilk acilista bazi takilmalar oluyor ama sonra fan da takilmiyor. Sorun fanda gibi gorunuyor ama tam emin olamadim. yardimlarinizi bekliyorum..

• Bilgisayarın CPU sundan bip sesi gelmez. Bip sesi internal hoparlörden gelir ve bip seslerinin özellikleri vardır. İki kısa bir uzun, iki kısa gibi. Bu sesler arızanın özelliğini belirler.
    Konu hakkında daha detaylı yazarsan bir fikir verebiir.
    Yukarıdaki yazdıklarından ilk aklıma gelen, işlemci ısısı uyarısının çok düşük bir ısıya ayarlanmasından dolayı, ısı ikaz bipi gibi geldi ama yine de emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi messire -- 22 Aralık 2008; 12:16:50 >
  • Bilgisyar isindiktan sonra 1 uzun 2 kisa bip sesi geliyor. Bir de bi tanidik bu konu hakkinda su yorumu yapti:

"bu tür problemlerde anakartın üzerindeki kapasitörler elektrik akımından şişiyo ve artık görevini yerine getiremez duruma geliyor ısınıyo ve akım geçmeye başlıyo ozaman çalışıyo velhasıl anakartında problem var"

Yorumlarinizi bekliyorum
  • Yalniz biseyi vurgulamak istiyorum, ilk baslarda bilgisayardan hic bip sesi gelmiyor. Bilgisayar isindiktan sonra(ki bunun icin 20 dk civarinda beklemem gerekiyor) 1 uzun 2 kisa bip sesi geliyor..
  • 1 uzun 2 kısa bip sesi ekran kartı arızasına işarettir. Ama donanımlar üzerinde denemeler yaparak hatanın kaynağını bulmak en doğru sonuçtur.
  • Söylendiği gibi anakart arızası var. Bir ihtimal PSU arızası da olabilir. 1 uzun iki kısa bip ekran kartı arızasıdır. Ekran kartını söküp takarsan belki o kısmını halledebilirsin ama her halükarda PSU ve anakarta bakılması lazım.
  • sorun ya anakart tan yada ekran kartın dan olabilir ekran kartını kontrol et ekran kartını çıkart baştan tak başka bir ekran kartın la dene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.