Daha yeni bilgisayar topladım ve açıkçası bir zarar veririm diye korkuyorum bilgisayarın parçaları şöyle Ekran kartı:Rx 6650 TI İşlemci:I5 12400f Ram:32gb Dying light ı yüksek grafiklerde açınca opera ile birlikte CPU kullanımı 100% kullanıma çıkıyor ve bir zarar veririm diye korkuyorum bilgisi olan varmıdır < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sharpwater32 -- 31 Temmuz 2023; 20:38:28 > |
CPU 100% de çalışıyor

-
-
monitörün hz i kadar fps limiti koyarak oyna, yine %100 ise cpu ısısı 100ün üzerine çıkmıyorsa kabaca 95 altı ise sorun yok devam.
-
cpu değilde gpu olmasın ?
bi ss atın bakalım.
"Dying light ı yüksek grafiklerde açınca" bu olayı yaptıgınızda cpu kullanımı duser "genelde".
windows aramaya "msconfig" yazıp boot kısmının ss ınıde paylasın belkı tek cekırdek calısıyordur.
-
Rx 6650 12400f i öyle yüzde yüzde çalıştıracak bir kart değil. İşlemci eski nesil güçsüz bir işlemci hiç değil.
Cpu ısısı kaçlarda ? yukarda sorulan soru gibi o gpu olmasın ekran kart kullanımı ? gpu o işlemci ile gpu kullanımı
yüzde 98 - 100 lerde dolaşır normaldir. Oyun içi rakamları gösteren resim atın.
İşlemci sistemde virüs varsa veya arkada işlemciyi çok kastıracak programlar çalışıyorsa ancak cpu kullanımı o kadar yüksek olur.
-
-
Atılan resim hangi oyuna ait ? on line rakabetçi bir oyun mu hikayeli oyun mu? Rekabetçi oyun ise cs go tarzı oyunsa gpu kullanımı normal o şekil biraz düşük olur.
Hikayeli single ise oyun işlemci kullanımı normal, gpu kullanımı düşük. Gerçi sahneden sahneye bazen değişir ama gpu (ekran kartı) kullanımı bu kadar düşük olmamalı hikayeli single oyunda genelde.
Ramler falan da xmp gibi şeyler açık ve frekans hızları doğru ayarlanmıştır biostan diye kabul ediyorum. İşlemci soğutucu stok soğutucu galiba...
Oyun hangi oyunsa da işlemci kullanımında sorun yok şu foto için.
-
Konu ondan başladı diye dying light'tan attım resmi.Sizin dediğiniz gibi bende gpu kullanımınım az olduğunu düşünmüştüm nedendir bilmem.Escape The Backrooms oyununda denediğimde %90 larda geziyodu ama dying light'ta bu civarlarda.Bilgisayarcı aracılığıyla toplandı o yüzden dediğiniz ayarların yapıldığını varsayıyorum ve evet stok soğutucu
-
Bu kombinasyona ait video da seyrettim emin olmak için dedim gibi hikayeli oyunlarda grafik ayarları üst seviye açılırsa gpu kullanımı yükseklerde oluyor ve olur. Bazı online oyunlarda dahil.
İşlemci düşük bir işlemci olmadığından sıkıntı oluşturmuyor. Dying lightta ya oyunun kendisinden yada sahnesinden olabilir. Her oyunda tabi baştan sona yüzde 98 - 99 larda durmaz o kullanım.
Arada 80 küsür 70 küsürlere de düşer çıkar. Oyunun iyi optmize edilmesiylede ilgili bir durum bu. Biri iki oyunu baz almayın çoğu oyunda ne olduğu önemli.
Sistemde veya yazılımsal bir sıkntı yoksa oyunlarda genelde sizde gpu kullanımı yükseklerde olur. Cpu kullanımıda ortalarda genelde , aşırı işlemciye yüklenen oyunlar hariç.
Durum böyle ise kafaya takılcak bir durum yok merak etmeyin.
-
Tamamdır çok sağolun bir sorun yok gibi o zaman sadece dediğim gibi yeni olduğu için biraz tedirgin oluyo insan parçaları gayet iyi olsada çok zorlamak istemiyo.Teşekkürler cevaplarınız için
-
Rica ederim, geçen şunu belirtmeyi unuttum. Oyunlarda dlss veya fsr açmak gpu (ekran kartı) kullanımını normale göre yüzde 5 - 15 arası düşürebilir bunlarda az da olsa etki eder.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X