Şimdi Ara

Cpap maskesi kullanaları askere alıyorlar mı?(LÜTFEN BİR BAKIN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağdaş -- 26 Ocak 2008; 14:02:51 >

• quote:

CPAP
    CPAP burun ve/veya ağızdan pozitif basınçlı hava vererek üst solunum yolunun kollabe olmasını engelleme amacıyla kullanılan bir cihazdır. Tüm dünyada milyonlarca uyku apne hastası bu cihazları konforlu bir şekilde kullanmaktadırlar.
    CPAP nasıl çalışır?
    CPAP sabit basınç üretmeyi amaçlayan bir cihazdır. Cihaz içindeki tribün sayesinde pozitif basınç üretir, basınç sensörleri sayesinde hortum ve maske içindeki basıncı ölçerek sabit basınç sağlamak amacıyla hortum içinde basınçlı hava verir. Bir maske aracılığı ile basınçlı hava hastanın üst solunum yoluna uygulanır.
    CPAP'ın faydaları nelerdir?
    CPAP uyku apne sendromu nedeniyle bozulmuş olan vücut fonksiyonlarının tümünü düzeltir. CPAP ayrıca uyku apne sendromu olmasa bile kalp yetmezliği olan hastalarda kalp yetmezliği tedavisinde ve hamilelerde preeklampsi tedavisinde kullanılabilmektedir.
    CPAP maskelerinin önemi
    CPAP maskesi hastalar açısından tedavinin en önemli unsurudur. Çünkü CPAP tedavisinin en önemli sorunu hastaların tedaviyi kabul etmesi ve tedaviyi sürdürmesi konusundadır. CPAP tedavisi ile ilgili en sık karşılaşılan sorun CPAP maskesi ile ilgilidir. İyi seçilmiş ve hastanın rahatlıkla kullandığı bir maske CPAP tedavisinin hasta tarafından kabul edilebilirliğini ve sürdürülebilirliğini artırır.
    Isıtıcı ve nemlendiricinin önemi
    Üst solunum yoluna uygulanan hava basıncı tedavisi ile hava akım hızında artış burunun solunan havayı nemlendirme fonksiyonunu tam olarak yapmasını engeller. Burun ve boğazda kuruma ve soğuğa bağlı sorunlar ısıtıcı nemlendirici aparatlar ile düzeltilebilir. Uyku apne sendromu nedeniyle CPAP tedavisi kullanacak tüm hastalara ısıtıcı nemlendirici fonksiyonu kullanması önerilmektedir.

cpap ın ne olduğunu bilmiyordum belki benim gibi bilmeyen arkadaşlarda vardır.

• Anladığım kadarı ile yapımdan dolayı bu makineyi uzun bir süre kullanmak zorundayım ve merak ettiğim bu cihaz ile askere alıyorlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağdaş -- 26 Ocak 2008; 13:23:25 >
  • Sanırım bana kimse yardım etmeyecek
  • askerlik yoklaması yapılırken (belgelerinizi yanınıza alın)
    sizi askeri hastaneye sevk ederler orada kurula girmeniz gerekir ilgili uzmanların raporu ile sizi askere almazlar
    fakat siz durumunuzu anlatmazsanız yada yoklama sırasında söylemezseniz askere alırlar fakat makinayı içeri sokmazlar bizim
    askerde iken bizim bölükte eklem romatizması olan arkadaşın ilaçlarını almamışlar 2 gün sonra gataya sevk edildi
    askerliği sağlıklı olan kişi yapar (silah veriliyor-nöbet tutuluyor 5 km koşuluyor)
    buna da doktorlaqr karar veriyor
    siz doktorlara şunu diyeceksiniz
    komutanım askerliğe elverişliysem yapayım o kadar
  • İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim
  • yeni bir düzenleme var mı acaba bu konuyla ilgili?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar uyku apnesi sonucum bu askerden muaf olabiliyormuyum Cpap maskesi kullanaları askere alıyorlar mı?(LÜTFEN BİR BAKIN)
    https://store.donanimhaber.com/77/18/39/771839054b43794df70538d2300a2305.jpg Cpap maskesi kullanaları askere alıyorlar mı?(LÜTFEN BİR BAKIN) Cpap maskesi kullanaları askere alıyorlar mı?(LÜTFEN BİR BAKIN)

• Gecmis olsun umarim iyilesirsiniz de askerliginizi yaparsiniz, benim de kilo vermem lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap verecek kimse yokmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.