Şimdi Ara

Çözünürlükler hakkında yardım (FHD,HD)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bildiğime göre aynı ekran kartına sahip iki laptoptan çözünürlüğü daha düşük olanın performansı daha yüksek oluyor. Yanlışsam düzeltin lütfen.

Bu yaz bir laptop almayı düşünüyorum. Okuduklarıma göre 1366x768 çözünürlük çoğu kişinin hoşuna gitmiyor. ben hayatım boyunca 1280x720 kullandım , büyük ihtimalle çok rahatsız olmam HD den.
    Ama bir yandan da alınca da iyisini alalım lan diyorum
    Şimdi size sorum:
    Diyelim ki GTX950m ve 'FHD' bir laptop aldım, Oyuna girdim ve çözünürlüğü FHD ye ayarladım ve baktım ki düşük fps alıyorum. Çözünürlüğü 1366x768 e düşürsem; sanki 1366x768 bir laptopa sahipmişim gibi bir fps mi alırım? Yoksa panel FHD olduğundan HD panele göre daha az fps almaya devam mı ederim?

Umarım anlatabilmişimdir teşekkürler

Kabalık Editi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biyologc -- 23 Nisan 2016; 13:40:05 >

• Fps artar zaten cogu kisi oyle yapiyor bu devirde artik hd laptop alinmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuperPunch

Fps artar zaten cogu kisi oyle yapiyor bu devirde artik hd laptop alinmaz

yani 1366x768 bir laptopa sahipmişcesine oynarsın diyorsun?
    Hiç bir fark olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: biyologc

quote:

Orijinalden alıntı: SuperPunch

Fps artar zaten cogu kisi oyle yapiyor bu devirde artik hd laptop alinmaz

yani 1366x768 bir laptopa sahipmişcesine oynarsın diyorsun?
    Hiç bir fark olmaz mı?

Olmaz notebook ekraninini istedigin zaman hd ye cevirip oyle kullanabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperPunch -- 23 Nisan 2016; 14:45:26 >

• biyologc B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Full hd den hdye çevirirsen hd ekran kalitesinde bir görüntü alırsın. Ancak pikseller tam oturmadığından bir nebze görüntü daha düşük gözükebilir ama çok faketmez. Ancak şöyle bir durum var senin gözün fulll hd ye alışırsa hd görüntü sana çok bozuk gelecektir. Full hd varken hd görüntü epey bozuk gelir. Şimdi bazıları 15" de hd de yeter diyebilir ancak ben katılmıyorum. İnanın çok fark ediyor. Canlı gözle rahat bir şekilde fark gözüküyor. Ben hatta şu anda 4k ekranlı bir laptop almayı düşünüyorum (15.6" için). 4k için çok gereksiz diyenler var ancak inanın fark ediyor. Benim telefonumda 2k ekran var ve full hd ekrana göre fark edilebiliyor(Burda amoled ekran vs. de farkedebiliyor tabi.)

Kardeşim işin özü paran yeterliyse full hd al, hatta bana göre hd artık mazi oldu, full hd standart oldu ve şu an 4k ya geçiş var. Ben 4k ya da bir an önce geçilmesini savunuyorum ancak 8k ya çok gerek yok diyebilirim .

• quote:

Orijinalden alıntı: lovekrand

Öncelikle Full hd den hdye çevirirsen hd ekran kalitesinde bir görüntü alırsın. Ancak pikseller tam oturmadığından bir nebze görüntü daha düşük gözükebilir ama çok faketmez. Ancak şöyle bir durum var senin gözün fulll hd ye alışırsa hd görüntü sana çok bozuk gelecektir. Full hd varken hd görüntü epey bozuk gelir. Şimdi bazıları 15" de hd de yeter diyebilir ancak ben katılmıyorum. İnanın çok fark ediyor. Canlı gözle rahat bir şekilde fark gözüküyor. Ben hatta şu anda 4k ekranlı bir laptop almayı düşünüyorum (15.6" için). 4k için çok gereksiz diyenler var ancak inanın fark ediyor. Benim telefonumda 2k ekran var ve full hd ekrana göre fark edilebiliyor(Burda amoled ekran vs. de farkedebiliyor tabi.)

Kardeşim işin özü paran yeterliyse full hd al, hatta bana göre hd artık mazi oldu, full hd standart oldu ve şu an 4k ya geçiş var. Ben 4k ya da bir an önce geçilmesini savunuyorum ancak 8k ya çok gerek yok diyebilirim .

Yani aslında benim sormak istediğim görüntünün kalitesinden çok FHD laptopta 950m yetersiz, oyun ayarından çözünürlüğü HD ye düşürsem sanki HD bilgisayarım varmış gibi mi performans verir yoksa FHD panele sahip olduğundan daha mı düşük fps verir? Aynı performansı alabilir miyim ?
    Görüntü tabi ki de kötüleşir, ama bizim de bütçemiz küçük olabildiğince katlanmaya çalışıcaz :)

Teşekkür ederim

• biyologc B kullanıcısına yanıt
    Üstteki arkadaşın dediği gibi evet, çözünürlük düşerse performans artar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.