Bildirim
ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ FARKLI OLAN JPEG LERDE KALİTE FARKI ANLAŞILIRMI??
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
bunun cevabını bılen yokmu ?? -
çünkü çözünürlük kalite deil boyut belirtir -
çözünürlüğün kalitesini yüksek boyutta anlayabilirsin.Mesela düşük çözünürlükte olanı atıyorum 20x20 ye çok rahat basabilirken boyut büyüdükçe karelenmeler bozulmalar vs olacaktır.Ama büyük olanı 40x40 a kadar gayet kaliteli basabilirsin.Yani küçük olaın 40x40 a basmaya çalışırsan çok kötü bir sonuç alırsın.
Not: boyutlar sallamadır... -
tamamda senın dedıgınle benım sordugum arasında bır anlam goremedım..sen basım falan demıssın..ben gordugum goruntuyu(ekrandakı ) dıyorum..o yuksek cozunurluklu resımdekı kalıte farkını anlamak ıcın yuksek cozunurluk hd tv veya hd lcd monıtor falanmı lazım..benım sordugum bu..
quote:
Orjinalden alıntı: ::ExtremE::
çözünürlüğün kalitesini yüksek boyutta anlayabilirsin.Mesela düşük çözünürlükte olanı atıyorum 20x20 ye çok rahat basabilirken boyut büyüdükçe karelenmeler bozulmalar vs olacaktır.Ama büyük olanı 40x40 a kadar gayet kaliteli basabilirsin.Yani küçük olaın 40x40 a basmaya çalışırsan çok kötü bir sonuç alırsın.
Not: boyutlar sallamadır...
-
ekranda gördüğün görüntü monitörünün çözünürlüğü ile alakalı
eğer monitörünün çözünürlüğünden daha yüksek çözünürlüklü resimler varsa elinde kalite olarak arada fark elbette göremezsin
bir arkadaşın da belirtmek istediği gibi çözünürlük asıl baskı da ön plana çıkar
büyük ebatlı bir baskı alacaksan çözünürlüğün de büyük olmalı ki ğiksellerde dağılma olmasın
küçük baskıda iki resim arası zaten anlaşılmaz
birde aklıma geldi her iki resmin aynı noktasına zoom yaparsan aradaki farkı daha iyi görürsün
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morcin -- 2 Ağustos 2008; 10:48:25 > -
Bu şunun gibi olmuş. Bir oyunu 800*600 çözünürlükte oynamak veya 1680*1050 çözünürlükte oynamak gibi. Sence hangisinde daha kaliteli görüntü elde edersin? -
bizim millette mp yükseldikçe kalite artacağını sanma olayı var...çözünürlük sadece daha büyük görüntü alanlarında görüntülemek veya daha büyük baskılar alabilmek için yüksek olmalıdır...
standart 17inç monitör 1024*768 tir senin bahsettiğin 5bin küsürlü resimde niye fark olsun ki arkadaşım... -
XD arkadaşım sen okadar yüksek çözünürlüktekini göremessinki monitöründe:)
onları parçalara bölüp a4 kağıtlarına fln bastır yazıcıdan, mesela 10 tane kağıttan oluşacak şekilde bas, ozaman görürsün farkı:) -
Fotoğrafların çekildiği kameraların lens kalitesi birbirine çok yakınmış demek ki. Bu nedenle her iki fotoğraf arasında da kalite yönünden fark görülmüyordur. Kalite derken renklerin canlılığından, doygunluğundan, objelerin netliğinden bahsediyorum; çözünürlükten değil. Çözünürlüğü yüksek olan fotoğraf daha kaliteli olur diye bir kaide yok. Çözünürlüğü yüksek olan fotoğraflar daha büyük alanda pikseller bozulmadan görüntülenebilir. Biri 3 MP diğeri 6 MP olan iki ayrı fotoğraf makinesi olsun. Eğer 3 mp' lik makinenin lensi daha laiteli ise 6 mp' lik makineye göre daha kaliteli fotoğraflar çekilir. 3 mp' lik makinenin çektiği fotoğraflar ekranda daha küçük alanda görüntülenir diğeri daha büyük alanda. Görüntelenir derken orjinal boyutlarda görüntülemeyi kastediyorum. Görüntüleme esnasında fotoğraflar büyütüldükçe görüntü bozulacaktır.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X