Şimdi Ara

[ÇÖZÜM] HG253 ip sabitleme nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Superonline Fiber ve HG253 modemde port yönlendirme yapmaya çalışıyorum.

Yerel IP her bağlanışta değiştiğinden yaptığım ayarı her seferinde yenilemem gerekiyor.

Windows 8.1 üzerinde ethernet bağdaştırıcıya IPv4 ayarlarından sabit IP verdiğimde bu sefer de DHCP kapalı olduğu gerekçesiyle Windows ağa bağlantı kurmuyor.

Port yönlendirme için yerel IP'yi cihaz bazında nasıl sabitleyeceğimizi bilen var mı?

(Forumdaki başlıklarda aradım ama o kadar karışmış ki her şey birbirine, tam olarak bu sorunla ilgili çözüm bulamadım, bu başlıkta bunu netleştirebiliriz diye umuyorum)

ÇÖZÜM:

Network-Change adapter settings-Ipv4 ayarlarında, subnet mask, gateway ve DNS kısımlarını da doldurunca sorun çözüldü.

IP address: 192.168.1.X
    Subnet mask: 225.225.225.0
    Default gateway: 192.168.1.1

(Router'daki DNS ile aynı olarak:)
    Preferred DNS: 8.8.8.8
    Alternative DNS: 8.8.4.4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dx486107 -- 24 Mayıs 2014; 13:52:10 >

• hocam dedıgın gibi yaptım hata vermedı ancak ip sabit kaldı.

genel yapılandırmadanda ayar yapmam gerekıyormu yoksa sedece soyledigin gibi diger yapılandırma yapmak yeterlımı
  • o modem sabit ip deyip dinamik ip verdiğinden olmasın? işareti kaldırdım statik ip verdi resmen çöp modem... hg253 aynı çöpü gigabit portlusuna hg253s denir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.