Şimdi Ara

ÇÖZÜLEMEYEN Windows 7/8.1/10 ATI HD7770 Siyah Ekran Sorunu !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

AMD X6 CPU
    Gigabyte GA970A-UD3P anakart
    Sapphire ATI Radeon HD 7770

Defalarca Windows 7/ 8.1 / Windows 10 kurmama rağmen hem eski AMD sürücüleri hemde son sürücüleri kurduktan sonra PC açılışta masaüstü gelmiyor direk siyah ekrana düşüyor. VGA Mönitöre bağladım, HDMI ile TV' ye bağladım, hem monitör hemde TV ayı anda bağladım ama sonuç alamadım.

DDU ile güvenli modda tüm AMD sürücüleri kaldıdım, elle mauel yükledim ama yine sonuç yok. Sadece 1 defa AMT 13.1 ile başlayan sürücüyü kurdum masaüstü geldi ama internet sayfası acınca ekran komle griye dönüyor. BIOS güncelledim, Clear Cmoss yaptım ama sonuç nafile. Başına gelipte sorunu çözen veya tavsiyede bulunacak arkadşlardan yardım bekliyorum. Çok can sıkıcı bir durum

• yeni aldığın bir kart mı yoksa sonradan mı yapmaya başladı. psu kaç watt bu arada
  • Kaliteli bir kasa ve 600w PSU var. Karti aldigim günden beri kullaniyoruz. Windows 7 Pro vardi yıllardır kullaniyoruz. Windows çökünce format atip yeniden kurayim dedim ama ne yaptiysak sorun çözülemedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokmu sorunun çözümünde tavsiyesi olan ?

• Karta bios update yapın. Ekran kartı için muadil msi, powercolor markaların biosunu yazdırın sorununuz çözülecektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BIOS updatesi için ekran kartının sürücüsünün yüklü olması lazım. Sürücü yükleyince zaten masaüstü gelmiyor. BIOS update yapamaıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

BIOS updatesi için ekran kartının sürücüsünün yüklü olması lazım. Sürücü yükleyince zaten masaüstü gelmiyor. BIOS update yapamaıyorum
    Hiç alakası yok. Bootable flash disk oluşturup dos ekranında yapacaksınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 8.1 Çözünürlük Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    cs 1.6 win 10 tam ekran sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam adim adim anlatan veya videolu bir site yada döküman varmi ? Bendeki ekran karti Sapphire HD 7770 var. Hangi BIOS u yükleyeyim kart komple pert olmasin ?

• Bilgi ve tecrübe gereken bir iş. Benim için 5 dk fakat size tarifle yaptırılacak bişey değil inanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C034FACC7

Bilgi ve tecrübe gereken bir iş. Benim için 5 dk fakat size tarifle yaptırılacak bişey değil inanın.
    BIOS' u DOS'tan güncelledim. Ama son BIOS hariç diğerlerinde ekran kartına görüntü gelmiyor. Mecburen 2.ci ekran kartı talığ BIOS u son çalışır hale getiriyorum. Peki başka markanın BIOS' unu atsam olurmu ?
  • Bu işin incelikleri var. Kart id gibi numaralara göre muadil marka biosu atılabilir. Powercolor mesela

• Kart ID mi önemli yoksa saat ve ferekans hızlarımı ? Yaklaşık 10 küsür fakrlı BIOS denedim olmadı.
  • Kart ID dediğiniz SSID' midir ?
  • Kartın gpuz görüntüsü varmı acaba? Size uygun bios bulayım

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C034FACC7

Kartın gpuz görüntüsü varmı acaba? Size uygun bios bulayım
    ÇÖZÜLEMEYEN Windows 7/8.1/10 ATI HD7770 Siyah Ekran Sorunu !!!!

Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extralarge -- 21 Ocak 2019; 13:7:29 >
  • bu biosları deneyebilirsiniz ben olsam bu şekilde yapardım.

• Teşekkür ederim hocam hemen deniyorum.
  • MSI Bios updatede ekran cizgi cizgi oldu ilk açılış.

Powercolor hiç görüntü gelmedi, en alttaki linktekinde ise görüntü geldi ama Windowsta kilitlendi çizgiler çıktı.

Sanırım saat ve frekans ayarları kartın default ayarlarından daha yüksek. Orjinali 950 mhz, Bşos updatetekiler 110 ile 1150 Mhz arası
  • s2.dosya.tc
    mod7770.rar dosyas�n� indir - download
    http://s2.dosya.tc/server6/rql5vt/mod7770.rar.html

saat hızlarını düzenledim. tekrar denermisiniz ?

• Hocam sizin sorun sanırım şöyle pc açılıyor görüntü geliyor tam windows açılacak ekrandan görüntü gidiyor doğrumu anladım?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.