Şimdi Ara

ÇÖZÜLEMEYEN SORUN! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • thenes_29 T kullanıcısına yanıt

    https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10


    Yukarıdaki linke girin Aracı şimdi indir linki var biraz aşağıda. Ona basıyorsunuz. Ufak bir yazılım indirecek. Elinizde bir tane en az 8gb'Lık bir usb flash olsun. Onu bilgisayara takın. İndirdiğiniz yazılımı çalıştırın. Orada windows imajını bu bilgisayar için mi başka bir bilgisayar için mi oluşturacaksınız diye seçenek var siz kendi bilgisayarınız için olanı seçin. Usb flash otomatik görüyor zaten. Görmüyorsa da siz elle seçebilirsiniz. Biraz uzun süren işlem sonucunda windows imajını hem indiriyor hemde usb'den çalışacak şekilde usb içine kuruyor. İşlem bittikten sonra bios seçeneklerinden kurmuş olduğunuz flash takılı iken usb'den başlatacak şekilde ayarlıyorsunuz. Açılırken zaten siyah ekranda ayarladıysanız kurulum için devam etmek vs... bir tuşa basın şeklinde ekran çıkıyor yada otomatik kuruluma geçebiliyor. Neyse bu şekilde windows kurulumuna giriyorsunuz. Aşağıdaki video'da zaten yukarıda anlattıklarımı ve windows kurulumunu nasıl yapabileceğinizi gösteriyor.



    Bence sorununuz disk kaynaklı ama siz video'da gösterilen şekilde kurulum yapınız. Belki bir ihtimal temiz kurulum ile sorunu çözebilirsiniz. Bunların dışında bir uyarıda da bulunayım. Windows 10 temiz kurulum yaptıktan sonra belki wifi ve ağ kartınızın sürücüsü kurulmayabilir. O yüzden bu sürücüleri hp'nin kendi sitesinden farklı bir bilgisayardan indirip kurmak zorunda kalabilirsiniz. Bilgisayar kurulumu bittiğinde eksik sürücü kurulumu 1-2 tane olabilir yada hiç de olmayabilir. O yüzden bilgisayarı açtığınızda internete neden bağlanamıyorum diye şaşırmayın. Windows her zaman sürücüleri otomatik kuramayabiliyor.


    Kolay gelsin.





  • Yaptım yine donmaya devam ediyor. Ne yapsak çözemedik. Şimdi ben özetle pc den şunu anladım. Bu bilgisayarda ne yazılımsal nede donanımsal olarak sorun yok. İkinci kısma geldiğimde oyun dışında hiçbirşey pc yi dondurmuyor vede kesinlikle bir oyun olmak zorunda. Acaba oyun oynarken pc nelere ihtiyaç duyuyor diye mi yaklaşssak?

  • ÇÖZÜLEMEYEN SORUN!

    benim burada sanki bir anormallik var. Grafiğe bakınca çok yükselip bi anda düşüyor ve birde benim pc de temel 2ç40 ghz. Burda neden 4.03 ghz yazıyor anlamadım

  • thenes_29 T kullanıcısına yanıt

    Anormallik falan yok. İşlemcinizin temel frekansı 2.40ghz. Turbo frekans ile beraber 4.10hgz'a kadar yükseliyor. Tabi sabit bu frekansta çalışmıyor. İhtiyaç halinde frekans yükseltilip azaltılıyor.


    https://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/products/sku/191075/intel-core-i59300h-processor-8m-cache-up-to-4-10-ghz/specifications.html


    Yukarıda işlemcinizin özellikleri açıkça belirtilmiş.


    Ben halen daha disk kaynaklı bir sıkıntınızın olduğunu düşünüyorum. Yazılımsal bir sıkıntının olmadığını düşündüğümü söylemiştim. Ama içiniz rahat olsun diye temiz format attırıp emin olmak istemiştim.


    Mümkünse disk değiştirip deneme yapmanız en iyisi olacaktır.


    https://www.n11.com/urun/kingston-a400-ssdnow-sa400m8120g-120-gb-m2-ssd-987320?magaza=techburada


    Misal yukarıdaki gibi bir ürün alıp deneme yapabilirsiniz. Nvme m2 ssd'nizin standardını bilmediğim bu modeli attım. Siz uygun bir model bakabilirsiniz.


    Ama illede nvme m2 ssd olacak diye bir şey yok. Bilgisayarınızda 2,5" lik sata disk girişi var ise aşağıdaki modeli alıp buna windows kurarak da deneme yapabilirsiniz.


    https://www.n11.com/urun/sandisk-ssd-plus-sdssda-120g-g27-25-120-gb-sata-3-ssd-616707?magaza=tekno-center&utm_source=comp_cimri&utm_medium=cpc&utm_campaign=cimri_genel


    Hep masraflı çözüm öneriyorum ama elinizin altında yok ise satın alıp deneme yapmanız gerekiyor. Yanınızda ssd değil de 2.5" lik hdd var ise ona da kurulum yaparak deneme yapabilirsiniz. Açılma kapanma programların yüklenme süreleri yani genel olarak sistem hızınız ssd'ye göre düşük olacaktır. Ama başka bir sıkıntı yok ise donma olmayacaktır.


    Disk deneme seçeneğini ısrarla istememin sebebi, diğer donanımlarda gözle ve test sonuçlarına bakarak bir sorun olmadığındandır.


    Konunun başında size söylediğim gibi ve sizin sorduğunuz "oyun oynarken pc nelere ihtiyaç duyuyor" sorunun cevabı hususunda oyun oynarken pc gereken bütün donanımı kullanır. Donanım testleri sonucunuza göre disk'iniz şu anda baş şüpheli. Çoğu kişi pek önemsemez ama şöyle açıklayayım. İşlemci ekran kartı ram bellekler çalışırken yani bir görevi yerine getirirken bu göreve ait veriler disk üzerinden temin edilir ve işlenir. Diskiniz diğer parçalar kadar öneme sahiptir. Verilerin disk yazılma işleyişi nasıl bilemem ama eğer diskiniz de bozuk bir bölge var ise kullanım sırasında bu bölgeye veri yazılmaya çalışıldığında, veri yazılamayacağı için bilgisayar hata ile karşılaşır ve donma takılma mavi ekran hataları gibi sorunlara neden olur.


    Şimdi nasıl düşündüğünüzü bilir gibiyim. Ben bu diske windows kuruyorum. Oyun kuruyorum. Bilgisayarım normal şekilde açılıp kapanıyor. Testlerde aşırı bir arıza belirtisi yok. Bunun bozuk olma ihtimali yok. Bozuk olsa çalışmaz böyle diye. İnanın öyle durumlar gördüm ve yaşadım ki Diski %100 sağlıklı ve 99 performanslı çalışan disklerin donduğunu. Ram belleklerden birinin bozuk olduğu ama bozuk olmasına rağmen düzgün çalışır gibi gözüktüğünü. Ama işte tam ihtiyacınız olduğunda sizi yarı yolda bırakıyor.


    Velhasıl siz yapabiliyorsanız kendiniz yapamıyorsanız bilen bir arkadaşınızda ikinci el de olsa başka bir diske kurulum yaparak sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.


    Kolay gelsin.





  • bios güncellemesi deneyebilirsin. Bios ayarlarını da bi resetle istersen...

  • Haklısınız, bir sorum daha olacak. Şimdi hani oyunda donuyorya , sonra pc açtığımda NVIDİA hiç bir yerde bulamıyorum. NVIDIA denetim masası yok. Bu her donduğunda oluyor. Bu sorunda donma ile başladı. Buda donma ile ilgilimi?

  • thenes_29 T kullanıcısına yanıt

    Yine disk ile ilgili diye düşünüyorum. Nvidia denetim masası ya da geforce experince'i bulamıyorsanız ya siliniyor yada dosyaları bozuluyor diye düşünüyorum. Tabi tahmini bir şey. İncelemeden kesin bir şey diyemem. Sizin durumunuz serviste çözülecek gibi değil. Çünkü servisteki elemanlar genelde bilgisayarınızı sıfırlar format atar. Bir iki yazılım ile test ve deneme yapar. Sıkıntı görmezse geri yollar. Çokça başıma gelmiştir. Servisin bulamadığı bir çok sorunu ben kendim tespit edip ıspatlayarak geri gönderip parça değişimi ya da iade olarak paramı geri aldım.


    Ama bir bilgisayarda veriler siliniyor bozuluyorsa %99 disk sorunludur. Arkadaşımın bilgisayarında genelde donma olmuyordu ama oyun dosyaları sürekli bozuluyordu. Steam'den sürekli dosyaları kontrol ettiriyordu ve bozuk dosya çıktığı için bozulan dosyaları tekrar indiriyordu. Çok fazla olmasa da donma da oluyordu. Bir süre sonra diski tamamen gitti. Para iadesi aldı. Onun diskinin performans oranı da %96 idi.


    Kolay gelsin.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: thenes_29

    Haklısınız, bir sorum daha olacak. Şimdi hani oyunda donuyorya , sonra pc açtığımda NVIDİA hiç bir yerde bulamıyorum. NVIDIA denetim masası yok. Bu her donduğunda oluyor. Bu sorunda donma ile başladı. Buda donma ile ilgilimi?

    farkı bir nvidia sürücüsü deneyebilirsin. şu anki kullandığını kaldırıp başka bir versiyon dene bence...

  • attığınız videodaki herşeyi adım adım yapsam sorun çözülür gibime geliyor ama kişisel verilerim resimler filan gidermi. Birde bende windows original , orjinalliği gidermi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thenes_29 -- 23 Haziran 2021; 15:4:43 >
  • Birşey daha soracam. Şimdi bu attığınız video aslında bir nevi format gibi. Baştan söyliyim bu bilgisayar fortmatlandı ama yinede düzelmedi. Hatta gün geçtikçe daha çok sık donmaya başlamış gibi geliyor artık.

  • @thenes_29


    Arkadaşım sana bir kaç soru sormak istiyorum. Bilgisayar nasıl donuyor? takılmamı yaşıyorsun yoksa kitleniyor mu? 2. sorum yukarıda işlemci kullanım oranlarını paylaşmışın, oyundayken mi yoksa boş durduğunda mı bu şekilde işlemci kullanımın mevcut?


    Senin sıkıntın büyük ihtimalle driverlardan kaynaklı gibi duruyor. Önce ekran kartı driverı ile başlaman lazım. Önce ekran kartı driverını indir, sonra bilgisayardaki interneti kapat ve nvidiayı sil, bazı dosyalarda çer çöp nvdia dosyaları kalabilir onlarıda sil daha sonra driverı kurarken temiz kurulum yap, hızlı yükleme yapma. Ardından bilgisayarı yeniden başlat ve interneti aç.


    Eğer yukarıdaki işlem sonuç vermezse, bütün driverları gözden geçirmen gerekecek. Sanırım driverları sen yüklemiyorsun, bilgisayarcıya format attırmışın. Yanlış driver kurulumu yapılmış olabilir. Bunu şu yüzden söylüyorum, yukardaki işlemci kullanım oranın boştaysa ve işlemci kullanımının bu kadar dalgalanması, sürücülerde çakışma olmasından olabilir.


    Sana başka bir tavsiyem, sürücüleri tekrar silip uğraşmak istemezsen kendin format at, laptopun driverlarını indir ve kurulum sırasına göre kurman sorununu çözebilir.


    Oyunlarda işlemci veya ekran kartı sıcaklıkları ne durumda?





  • Evet oyunda iken donmadan 2 dk önce çekmiştim . Dediğim gibi sadece oyunda, süreleri belirsiz, donuyor. Kapatma tuşu dışında hiçbirşey yanıt vermiyor. Driver lar herşeyi yaptık. Sildik, yükledik, güncelleştirdik ama sonuç hiç değişmedi. Zaten bilgisayar donduktan sonra pc tekrar aştığımda NVIDİA görünmüyor veya geç geliyor. Buraya sistem boştayken de şu resmi bırakıyorum;

    ÇÖZÜLEMEYEN SORUN!




  • O videodaki herşeyi yaptım, şuan güncelleştirmeleri kuruyorum ama pc normalde 256 gb , bilgisayarıma giriyorum 140 gb gösteriyor. Neden? Birazdan oyunu indirip pc yide deneyeceğim.

    ÇÖZÜLEMEYEN SORUN!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thenes_29 -- 24 Haziran 2021; 7:49:27 >
  • Keşke başta deseydin, şimdi pc yavaş, sıfırlasam diyorum hata veriyor of of. Ben ne yapacam şimdi? 140 gb alan ne ya

  • Windows usb kurmadan önceki windows uma nasıl dönebilirim . 89 gb alan var daha oyun bile indirmedim.

  • disk yönetiminde atanmamış veya biçimlendirilmemiş alan var mı diye kontrol et.

  • Windows kurulumu yaparken diski ikiye böldünüz sanırım. Kalan alanı bölümlendirmediğiniz için gözükmüyor. Disk yöneticisinden kalan alanı da ikinci disk olarak bölümlendirebilirsin.


    Masaüstündeki bu bilgisayar simgesine sağ tıklayıp yönet'e bas ya da arama kutusunu direkt bilgisayar yönetimi yaz. Çıkan kısa yola bas. Gelen ekranda sol tarafta disk yönetimi var oraya bas. Bölümlendirmediğiniz alan siyah olarak gözüküyor. Diğer ufak tefek alanlara dokun. Siyah alanın üzerine sağ tıkla. Yeni basit birim oluştura tıklayıp gelen yönergeleri izle ve bölümü oluşturup harf ata. D, E gibi. Bölüm oluştuktan sonra üzerine sağ tıklayıp biçimlendirebilirsin. Ondan sonra Bu bilgisayar ikinci disk olarak gözükecektir. Oraya kurulum yapabilirsiniz.


    Yok ben tek disk bölümü istiyorum diyorsan, bence yine en temizi usb'den format atıp disk seçimi ekranında bütün bölümleri silip tek bölüm oluşturmak.


    Kolay gelsin.





  • Şimdi ben bu dediğinizi açtım ama siyah bir yer görmedim. Attığınız videoda adamın 1 terebayt ssd vardı ve 500000 böldü alanı. Bende 238000 vardı 100000 böldüm. Orda ne yapıldıysa onu yaptım ama şuan yükseltemiyorum. Hepsini bir arada toplamaya çalışıyorum ama olmuyor

    ÇÖZÜLEMEYEN SORUN!
  • Şöyle yaptım . Böylede olur ama birleştirirsem tek bir disk yaparsam çok iyi olacak ama onu yapamadım

    ÇÖZÜLEMEYEN SORUN!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thenes_29 -- 24 Haziran 2021; 11:58:10 >
  • Aynı sorunu 2.3 aydır bende yaşıyorum.Format falan her şeyi denedim.

    Sorun büyük ihtimal diskinden kaynaklı.

    3 önerim var sana.

    1; c diskine sağ tıkla özelliklere gir.Açıan pencerede (bu sücüdeki dosyaların, dosya özelliklerine ek olarak içeriklerinin de dizin haline getirilmesine izin ver) bu bölümün tikini kaldır.


    2;Hizmetlerden, SysMain hizmetini bul.Başlangıç türünü devre dışı yap.Ve hizmeti durdur de.


    3;cmd exe yönetici olarak çalıştır. ve bu komutu ver.Y harfine bas ve enter de sistemi yeniden başlat.

    chkdsk c: /r

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.