Şimdi Ara

ÇÖZÜLEMEYEN SORUN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi gençler. Benim pc özelikleri bu linkte yazıyor=

    HP Pavilion Gaming 15-dk0002nt 6zj35ea I5-9300h 8gb Ram 256gb Ssd Gtx1050 15.6 Fhd Windows 10 Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL


    Konuyu şöyle özetliyim; ben pc yi 6 ay önce aldım. Aynı pc kuzenimde benle beraber aldı. Ama gel görki onda hiç bir sorun yok ama bende şu donma problemi var. Onun pc deki yazılım konusunda herşeyimiz aynı. Herşeyi geçtim pc HP onarım merkezine gitti geldi yine çözülmedi. Şimdi ben oyundayken alta bir resim bıraktım. Sizce bu değerler normalmi. Biri 0 kullanıyor diğeri 90 a doğru gidiyor. Zaten 90 doğru gidince pc donuyor hiçbirşey yanıt vermiyor. İşin garip tarafıda pc nin oyun bilgisayarı olup birde sadece oyunlarda donması.Şu sorunu bi çözemedim gitti. Burayada yazıyorum belki çözebilen biri olur.


    ÇÖZÜLEMEYEN SORUN!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thenes_29 -- 21 Haziran 2021; 16:53:50 >







  • Biri 0 kullanıyor biri 90'a doğru gidiyor dediğiniz nedir?


    İki ekran kartının kullanım oranı mı yoksa resimdeki grafikte gösterilen kullanım oranı mı? Neyse ikisini de açıklamaya çalışıyım.


    İki ekran kartından bahsediyorsanız zaten oyun oynarken yada yüksek grafikli bir iş yapılırken bilgisayar otomatik olarak daha performanslı ekran kartı olan 1050'liyi kullanmaya başlar. Bu normal bir şey. Diğer ekran kartı çok çok az kullanılır. Buda sıfır'a yakın bir şey olduğu için 0 yada %1 gibi bir kullanım oranı olur. Tabi yer yer inişli çıkışlı kullanım oranı da görebilirsiniz intel ekran kartı için. Yüzde 0 yada 1 olacak diye bir şey yok yani.


    İkinci durumda ise resimdeki Gtx 1050'nin performansını gösteren yerde yüksek grafikli bir iş yada oyun oynanırken ekran kartı kullanım grafiğinde 3d'nin kullanım oranı en fazla olacaktır. Çünkü o sırada animasyon çizimi yapılıyor. Yani oyunun yada grafik programının animasyonu oluşturuluyor. Kopyalama yada enkode işi olmadığı için o değer sıfır yada sıfıra yakın olarak gösterilir.



    Gel gelelim sizin sorununuza. Bilgisayar donuyorsa ilk olarak diskten şüphelenirim. Ama oyun oynarken donuyorsa önce ekran kartı sonra ise ram'den şüphelenirim. Çünkü bu ikili oyun sırasında en fazla kullanılan donanım birimi.


    Diskinizi hdd sentinel programını indirip kurarak kontrol edebilirsiniz. Program açıldığında ilk çıkan ekranda diskinizin performans ve sağlık bilgileri gösterilir. O sayfanın görüntüsünü çekip buraya yüklerseniz diskte bir sıkıntı varsa öğrenmiş oluruz.


    Ekran kartınızı test etmek için steam'den 3d mark demo sürümünü indirip programı çalıştırın ve yaptığı testleri gözlemleyin. Testler sırasında donma varsa ekran kartı şüpheli olur. İkincisi msi kumbostor ile de test yapın. Eğer 3d mark sorun çıkartmaz ise msi kumbostoru da kesinlikle deneyin test yapın ve o sırada gözlemleyin.


    Ram'leri test eden yazılımlar da var doğrudan olmasa da dolaylı olarak test edebilirsiniz. Bunun için aida64 yazılımı indirip kurun. Programın açıldığın sol taraftaki listenin en sonunda testler var. İşlemci ekran kartı ve ram'ler için ayrı ayrı testler var onlar ile de test yapıp bilgisayarın durumunu gözlemleyin.


    Kolay gelsin.





  • Teşekkür ederim, Hemen teker teker yapmaya başlıyorum. Her işlem bittiğinde ekran görüntüsü alıp sizinle paylaşacağım.

  • ÇÖZÜLEMEYEN SORUN!
    1. Adım: hdd sentinel programını indirip açtım ve keran görüntüsünü paylaştım.
  • ÇÖZÜLEMEYEN SORUN!

    2 Adım: 53 dk boyunca programı açık tuttum ve gözle görülür bir problem görmedim. Dediğiniz demo program steam da buldum ama 7gb di, çok istiyor. 80 dereceye gelip kapatmamım sebebi internette 80 derece ve üstü ekran kartınıza zarar verebilir diye. Sizde bi incelerseniz sevinirim. Aslında oyundayken de bu sıcaklıklarda çalışıyor ama oyunda donuyor.





  • ÇÖZÜLEMEYEN SORUN!

    Bellek okuma, yazam gibi şey vardı ondan itibaren tüm testleri yaptım. Oyuna girdim donma devam ediyor. Nasıl çözecem ben bunu ya

  • thenes_29 T kullanıcısına yanıt

    Diskinizde çok az da olsa sıkıntı var. Sağlığı çok daha düşük olup çalışan disklerde gördüm. Misal sağlığı %50'lerde hatta daha düşük. Sürekli donma olmuyordu ama belli belirsiz aralıklar ile mavi ekran hatası verebiliyordu. Bazen ayda 1 kez yada 5-10 günde bir. Daha uzun süreler sonrada verebiliyordu. Ama sağlığı %99 olup donma takılma vs.. hatalar veren disklerde oluyordu. Ekran aynen sizinki gibiydi. Yakın zamanda olmasa da forumda sizinle benzer sorunu yaşayan biri vardı. Onunda diskinin sağlık oranı %99 idi. İmkanın varsa başka bir diske windows kurup kullan dedim. İkinci diskine windows kurdu arkadaş. Sorunu tamamen çözülmüştü. Sizin durumunuzda diskin sıcaklığı da yüksek geldi bana biraz. 51 dere biraz fazla.


    Ekran kartı testi konusunda ise benimde oyun leptopum var. İşlemci sıcaklığım 90-95 derece ekran kartımda 80-85 derecelerde çalışıyor. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Model olarak yeni çıkan bir leptop olsa da parça ve soğutucu üretim yılı ve teknolojisi eski olan leptopların soğutucuları genelde bu kadar yüksek sıcaklıklarda çalışıyorlar zaten. Yeni nesil yani bu sene yada diğer sene çıkan leptoplar için pek konuşamam ama diğer leptoplardan çok gördüğüm için çoğu özellikle oyun oynarken aşırı ısınıyorlar. 80 derece sıcaklık yüksek olsa da leptop için o kadar yüksek sayılmaz. Masaüstü bilgisayarların ekran kartları bile o sıcaklıklara ulaşabiliyorlar. Leptop termal macunu çok eskimiş ve fanları da bozulmuş veya az performans ile çalışıyorsa, soğutma işlemi düzgün yapılamayacağı için sıcaklığınız artmaya devam edecek. O yüzden ısınmaya bağlı donma olabilir. Ama düzgün çalışan soğutma ile ekran kartınız o sıcaklıklarda bile donmadan çalışması lazım.


    Kısacası msi kumbostor ile yaptığınız teste devam edin. 80 derece ve üstü sıcaklıklarda belli bir sıcaklık değerine ulaşınca mı bilgisayar donuyor yoksa belirsiz sıcaklık değerlerinde mi donuyor. Misal bi 83 derecede dondu bi de 85 yada 90 derece de dondu diyelim. O zaman doğrudan sıcaklık ile ilgili bir durum olmaktan çıkar. O yüzden o testi donma olana kadar devam ettirin. Ve birden fazla testi yapıp hangi sıcaklıklarda donma oluyor tespit edin.



    Velhasıl diskini hem çok sıcak hemde az da olsa sağlığı düşmüş durumda. İmkanınız var ise başka bir disk takıp bilgisayarınızda yeni bir windows kurulumu yapıp bilgisayarınızı öyle deneyin. İkincisi ise ekran kartının dediğim durumlarını kontrol edip sonuçları yine paylaşın. Bu gece daha bakamam ama yarın cevap veririm size.


    Kolay gelsin.





  • İşin garip tarafı şu; pc sistem çok garip çalışıyor. Şöyle diyim, ben herhangi bir oyunda olmadığım sürece ister msı bu programıda zorlasa veya başka bir programda zorlasa asla donmaz. Bunu gerçekten farkettim ve şöyle birşey oyun dışında asla donmuyor vede donma süreleri çok garip. Mesela aynı oyunda bazen hiç ısınmadan donuyor, bazen 5dk içinde donuyor bazende 2 saat oynuyorum sonra donuyor. Bilgisayar oyun dışında asla donmuyor anlayacağın. Artık ne yapacağımı şaşırdım.

  • ÇÖZÜLEMEYEN SORUN!

    Sistem performansı yaptığımda WSEARH hizmeti durdurulamıyor diyor. Acaba bundan dolayı olabilirmi?

  • ÇÖZÜLEMEYEN SORUN!

    Hp nin donanımsal olarak kapsamlı test yaptım hepsinde geçti. O zaman donanımsal bir sorun yok. Yazılımsal bir sıkıntı var ama yazılım alanında ne yaptıysak çözemedik. Acaba steam da kaynaklanan bir sorun olabilirmi. Yok ya steam la ilgili değildir de , başka bir sebep var. Sebebini bulsak çözümünüde bulacağız.

  • ÇÖZÜLEMEYEN SORUN!

    İşletim sistemindede hiçbir sorun bulunmadı.

  • thenes_29 T kullanıcısına yanıt

    Cevaplarınızı inceledim. Şimdi yanlış anlamayın da üreticinin çıkartmış olduğu programlara pek güvenmem. Güvenilir yada değil. Kötülemek gibi bir amacım yok tabi. Ama her zaman farklı yazılımların verdiği sonuçları baz alırım.


    Sizin durumunuzu çok iyi anlıyorum. Yalnız bu noktadan sonra yapabileceğiniz şeyler sınırlı. Testler bize donanım tarafında diskinizde bir sıkıntı olduğunu gösteriyor. Tabi %100 sorunun kaynağı budur diyemem.


    O yüzden sizin yapacağınız ya farklı bir disk ile deneme yapmak. Ya da aynı diske sıfırdan windows kurmak. Sıfırdan diyorum çünkü windowsu sıfırlamanızı istemiyorum. Doğrudan diski formatlayıp içine temiz bir windows kurmak bahsettiğim.


    Steam yada farklı bir programın bu donma ile doğrudan bir bağlantısı olduğunu sanmıyorum. Ama tabi ki de ne kadar az program olsa o kadar daha performanslı çalışır bilgisayarınız ama donma sorunu ile bir ilgilisi yoktur diye düşünüyorum. Program kaynaklı donma durumları çok çok düşük ihtimal. Yok demiyorum ama sizin durumunuzla ilgili değil bence.


    O yüzden ilk önce bilgisayarınıza sıfırdan windows kurun. Sadece gerekli sürücüleri yükleyip. Steam kurup oyunlarda deneme yapın. Donma varsa yine, mümkün mertebe farklı bir disk ile deneme yapmanız gerekecek. Çünkü bu tarz sıkıntıların çözümünü bulmak için deneme yanılma yoluyla donanımlarınızı test etmeniz en iyi yol. Bilgisayarcıların bir çoğu deneyimli ve titiz çalışanlardan bahsediyorum, bu şekilde sorunu çözme yoluna gider. İlk mesajımda dediğim gibi donma durumlarında yapılacaklar belli.


    Velhasıl yazılımsal durum ise zaten format attığınızda düzelir ama yazılımsal olmayan durumlarda parça değişimi yapıp bozuk olan parçayı tespit etmeniz gerekecek. Tekrar ediyorum sorununuz pogramlar sürücüler değil bence. Ama emin olmak için, parça değişemediğinizi varsayarak yapacağınız ilk iş temiz bir format atmak olacak. Format atılmış ve halen bu durumda ise o zaman sorunun kaynağı diskiniz olma ihtimali yüksektir.


    Kolay gelsin.





  • Bilgisayara iki kere format atıım ama çözelmedi sorun aynen devam etti. Diske yeniden windows nasıl kuruyoruz onu bilmiyorum. Youtubede var birçok video ama siz link atarsanız daha iyi olur çünkü bazıları farklı yapıyor.

  • Bilgisayarın dizkini tarayıp düzeltecek bir program biliyormusun?

  • Teker teker deneme yapıyorım.

    Dün nvidia ve inteli silip yükledim = çözülmedi

    biraz önce disk hataları filan youtube den izledim uyguladım çözülmedi

    pil ayarlarını denetledim hp nin uygulamasında düzelmedi

    Garantisi var , şimdi diyecenki neden yollamıyon. Ben sorunu ayrıntılı bir şekilde yazıp yolladım. Onlar sorun bulamadı. Ve geri yollladı. Gittim bilgisayarcıda format attırdım yine çözülmedi . Gitti 50 TL boşa.

    Virüs vardır diyorlar ESET İndirdim bulmadı, ayrıyeten format attırdım yine sorun devam etti.

    Yokya çözemiyorlar. Herhalde dünyada oyun bilgisayarı alıp oyun oynayamayan tek kişi olabilirim.ÇÖZÜLEMEYEN SORUN! 

  • Şöyle bir özetle anlatiyim sorunu. Şimdi bu bilgisayar oyun dışında hiçbir program dondurmuyor. Sadece oyunda iken donuyor. Oyun dışında, oyun gibi bilgisayarı zorlayan başka programlarda asla donmuyor ama gel görki aynı değerlerle bir oyunda olunca donuyor.

  • xmedia recode ile uzun bir videoyu gtx ekran kartı ile farklı bir formata x265 nvenc olabilir çevir bakayım onda donuyormu film çözünürlüğü yüksek olsun bir de uzun olsun ki test uzun sürsün yoksa çabucak biter kodlama o esnada görev yöneticisinden bakarsın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökşen PASLI -- 21 Haziran 2021; 19:17:52 >
  • Aga denedim de yok olmuyor. Sebebini bulamıyorizki sonuç üretelim. Kendi servisi sorunsuz dedi ama hala aklım ermiyor. Geçen msı ekran kartı zorlayan bir programını yaptım derece 95 e doğru gidiyor ne donma var ne başka birşey. Ama oyunda olsam hemen donuyor. Oyun dışında hiçbir proglemi yok. Aldığımdan beri 6 aydır kimse sorununu çözemedi. O kadar pc den ben nasıl buna denk geldim aklım ermiyor bide 6 bin filandı yazık paraya. Bilgisayarın tek sıkıntısı oyunda donması, gerisi cayır cayır çalışıyyor. . Bilgisayarda 50 gb alan kaldı hala 5 saniyede açılıyor. Sistemi gayet iyide bi Allahın kulu çözemedi. Artık bundan sonra ne yapacam hiç bir fikrim yok.

  • RAM testide yaptırdım, ondada bir sorun bulmadı.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.