Şimdi Ara

Çözülemeyen ekran takılma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

hp 1270et laptopum var. sorunu en başından anlatayım. bundan 3-4 ay öncesinde normal age of oynarken 15dk sonra ekran takıldı. kapatıp açtım yine oyunu açtım 5dk sonra yine ekran takıldı. Farklı oyunlarda denedim yine takıldı. Yani oyunla ilgili bir sorun yok. Daha sonradan bu takılmalar devam etti ve laptop açılmaz duruma geldi. Servise götürdüm arızayı tespit ettiler, kuzey çipi yanmış dediler ve çipi değiştirdiler. Oradayken denedik laptop açılıyor yani problem yoktu. Fakat eve getirince laptop yine oyuna girdiğimde 5dk sonra takılıyor, sorun devam ediyordu. Bende tekrar servise götürdüm böyle böyle sorun devam ediyor diye. Tamam dediler, kontrol edelim oyun açalım test edelim, problemi bulunca arayalım. 3-4 gün geçti aradım, dediler problem yok bizdeyken takılmıyor. Neyse gittim orada denedim oyuna girdim harbiden takılmıyor. Aldım geri getirdim evde oyuna giriyorum yine takılıyor. Adamlara diyorum böyle böyle, problemi bilemeden bişey yapamayız bizdeyken arızayı vermiyor diyor. İşin içinden çıkamadım 120tl para verdim laptop açılıyor kuzey çipi değişmiş fakat bu sorunum hala çözülmedi. Bu laptopun sorunu nedir yardımcı olabilecek arkadaş var mı?

• Evinizin elektrik hattından kaynaklana bilir , bilindiği üzre laptop'lar az enerji tüketimine önem verdikleri için işlem yaparken gerektiğinde elektiriği fazla alır gerekmediğinde oranı düşürürler.Bunda kaynaklı bir sorun olabileceğini tahmin ediyorum. Ayrıca pil ayarlarınızda , pildeyken kullandıgınız güç seçeneğini düzenleyip en iyi performans seçenekleriyle şarjda denemenizi öneriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: syberblack

Evinizin elektrik hattından kaynaklana bilir , bilindiği üzre laptop'lar az enerji tüketimine önem verdikleri için işlem yaparken gerektiğinde elektiriği fazla alır gerekmediğinde oranı düşürürler.Bunda kaynaklı bir sorun olabileceğini tahmin ediyorum. Ayrıca pil ayarlarınızda , pildeyken kullandıgınız güç seçeneğini düzenleyip en iyi performans seçenekleriyle şarjda denemenizi öneriyorum.

hocam pil zaten bitik, yani olup olmaması farketmiyor. ayrıca 2 ayrı yerde denedim fakat yine takılıyor. anakartla ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum fakat orada ekran takılmadığı için bakamıyoruz diyorlar
  • güncel.
  • az önce farklı bir durum oldu o yüzden upluyorum ve özet geçiyorum.

ekran takılma sorunu olunca biraz bekletip açıyorum, açılıyor. fakat şöyle bir durum var. az önce aynı şekilde biraz bekletip biosa gireyim dedim, biosa girince ekran titreşiyor ve pc kapanıyor. fakat normal şekilde windows açabiliyorum.

en son bios güncellemesi yaptım. ayrıca oyuna girdiğimde pc donuyor bunuda belirteyim.

aklımda olanlar, ramde sorun olabilir mi ? 4gb ram var, yerlerini değiştirsem farkeder mi ? işlemcide sorun olabilir mi ? işlemcide sorun olsa windows normal şekilde çalışmaz ama ?

önerilerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kortex -- 3 Şubat 2012; 23:12:17 >
  • Hocam bilgisayar takıldığında beklediğinizde kapanıyormu yada reset atıyoru mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulmicort

Hocam bilgisayar takıldığında beklediğinizde kapanıyormu yada reset atıyoru mu?

hayır hocam onuda denedim, bekledim yani. windowsdayken ekran takılıyor olduğu biçimde, klasörler fln gözüküyor, yada oyundaysam aynı şekilde olduğu gibi takılıp kalıyor. mavi ekran vs. olmuyor. fakat az önce dediğim gibi biosu açmayı denedim ekran göz kırpar gibi oldu pc kapandı. sonra biraz bekledim açtım şimdi windows açık yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kortex -- 3 Şubat 2012; 23:26:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses kartı ve kasma sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Ses ve kasma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kortex

quote:

Orijinalden alıntı: Pulmicort

Hocam bilgisayar takıldığında beklediğinizde kapanıyormu yada reset atıyoru mu?

hayır hocam onuda denedim, bekledim yani. windowsdayken ekran takılıyor olduğu biçimde, klasörler fln gözüküyor, yada oyundaysam aynı şekilde olduğu gibi takılıp kalıyor. mavi ekran vs. olmuyor. fakat az önce dediğim gibi biosu açmayı denedim ekran göz kırpar gibi oldu pc kapandı. sonra biraz bekledim açtım şimdi windows açık yani

Problem anakarttan kaynaklanıyor gibi gözüküyor. Ya gpu chipsetinde bir problem var yada kuzey köprüsünde. Ama kesin birşey söyleyemem

• bence anakart stabıl calısmıyor.. bırden fazla problem aynı zamnalarda tesaduf etmısde olabılr ..cıp degıstı dedınız ..sız cıpe odaklanırken karttakı baska bır uyusmazlık yada arızayı tekılmeıs olabılr ..basda dedgım gıbı benım fıkrım anakart stabıl calsımıyor .
  • ZEMİN DEĞİŞİKLİĞİ DENE laptoplar bazen yapıyor masa üstünde dene kucağında koltukta vs
  • buna etken olarakda elektrık tesısatı olabılr..yukarıdakı msjlarda arkadasalr bahsetmıs zaten ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

bence anakart stabıl calısmıyor.. bırden fazla problem aynı zamnalarda tesaduf etmısde olabılr ..cıp degıstı dedınız ..sız cıpe odaklanırken karttakı baska bır uyusmazlık yada arızayı tekılmeıs olabılr ..basda dedgım gıbı benım fıkrım anakart stabıl calsımıyor .

quote:

Orijinalden alıntı: metecan1996x

ZEMİN DEĞİŞİKLİĞİ DENE laptoplar bazen yapıyor masa üstünde dene kucağında koltukta vs

quote:

buna etken olarakda elektrık tesısatı olabılr..yukarıdakı msjlarda arkadasalr bahsetmıs zaten ..

@nıggaa

bu problem sonucu laptop hiç açılmamaya başladı o yüzden north bridge değişti
    ayrıca başka yerdede denedim ordada aynı sorun çıktı

@metecan1996x

bahsettiğim bu şekilde bir problem değil

• anladım hocam .. umarım cozersın .. bundan otesıne bısı gelmıyor aklıma .. masaustu olsa pc ın deneyerek belkı daha kolay cozum bulunur ..ama laptop olunca bazı seylerde zor oluyor..
  • quote:

anladım hocam .. umarım cozersın .. bundan otesıne bısı gelmıyor aklıma .. masaustu olsa pc ın deneyerek belkı daha kolay cozum bulunur ..ama laptop olunca bazı seylerde zor oluyor..

saolun hocam
  • problemi hala çözemedim arkadaşlar, güncel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.