Şimdi Ara

Çözülemeyen 3D printer baskı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Üniversitede bitirme projesini yapan bir imalat mühendisi adayıyım. Anlayacağınız üzere bitirme projem 3D printer üretimi.

Sanayi destekli bir proje yapıyorum. İyi bir mekanik sisteme sahip olduğumuzu düşünüyorum ancak baskılarda bazı problemler yaşıyoruz. Çünkü yaptığımız tarzda printer göremedik. Sistemden kısaca bahsedeyim;

8mm çapında 4mm hadveli vidalı miller X,Y ve Z eksenine yerleştirilmiş durumda. Lineer kızaklar ve arabalarla stabiliteyi sağladık. Her eksende 2 şer lineer kızak ve 4'er adet araba var. Bilyalı somunlarla da motorlardan aktarılan hareketi eksenlere iletiyoruz.

motor olarak hibrid step motorlarını kullanıyoruz. Sıradan sürücülerle kontrol edemeyeceğimiz için, bunların birer adet de ekstra encoderlerli sürücüleri bulunmakta. Kart olarak mks gen v1.4 kullanıyoruz.

Sizlerden fikrinizi almak istediğim konu tam olarak şu,

60-80 mm/s hızlara çıktığımızda ( kare veya köşeli bir parça hayal edin ) parça x ve y eksenleri yönünde yamuk çıkıyor. Ancak bu yamukluk mekanik bir hatadan değil buna eminiz. Sürücülerimizdeki adım başına bölüntümüz, 4 mm hadve için 1000 pulse. Yani bunun anlamı, 0.004 mm hassasiyet var x ve y ekseninde. Kare parçalarda bu tarz bir hata alıyoruz ancak, yuvarlak bir vazo tarzı bir şey bastığımız zaman asla kayma yok. Son derece güzel bir şekilde parçayı baskılayabiliyoruz.

Çözünürlüğü artırmayı denedik. 4/4000 = 0.001 mm ye kadar indirdik. daha iyi sonuçlar aldık kare parçalar için ancak yamulma, baskı yapılan parçanın değişik bir yerinde yine görüldü.

en son 4/5000=0.0008 mm ye kadar çektik çözünürlüğü ancak hızlarımız 25mm/s ' ye kadar düştü. ve bu kezde vazo tarzı bir parça bastığımızda parçanın dış yüzeylerinde kalitesizlik gözlemledik.

Son denemede 4/8000 gibi bi orana kadar çektik. Kare parçalar başarılı, circular parçalar vasat duruma geldi.

Marlin ayarlarından değiştirmemiz gereken bir şey mi var emin olamıyoruz. ilerlemelerimiz doğru, 100 mm verdiğimizde 100 mm gidişi alıyoruz. Yani işin basit kısımlarını çoktan geçtik.

Kullandığımız sürücüler leadshine ES-D508 ve ES-D808.

Konu hakkında bilgisi olanların yardımını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim...

3D YAZICI BASKI SORUNLARI
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.