Şimdi Ara

[Çözüldü] - YouTube kanalımdan para kazanamıyorum, neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Mevcut bir kanalım var ve AdSense'e kayıtlı, reklam ayarlarını da doğru şekilde yaptığımı düşünüyorum. Ve 2 yıl önce ilk videoyu yüklemiştim, tuttuğunu görünce kanal açıp para kazanma opsiyonunu etkinleştirip AdSense kaydını falan yaptırdım, 2 hafta önce ikinci bir video yükledim ve izlenme sayısı 120.000'i geçti, gel gelelim AdSense kısmına bakıyorum ve 3-5 liradan (ya da dolardan, bilmiyorum, para birimi olması gereken yerde kare şeklinde bir simge çıkıyor) bahsediyor.

    Bu kanalı doğru dürüst para kazanılabilecek hale nasıl getiririm? Yardımcı olacak olan arkadaşa benim de yardımım dokunur elbet :)

    Şimdiden teşekkürler, cevaplarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitesr -- 15 Ağustos 2016; 21:45:32 >



  • YouTube'dan para kazanmak o kadar kolay değil. Her önüne gelen YouTube kanalı açıyor ve herkes para kazanmayı umuyor. Ama YouTube işindeki ilk hedef, zevk almaktır yani aslında YouTube bir iş yeri değil bir hobi yeridir. YouTube işine ilk hedefiniz hazırladığınız videoları başkaları ile paylaşma olarak girmelisiniz. Eğer sonradan kanalınız sevilirse para kazanmayı düşünebilirsiniz. Öncelikle kanalınızda telif hakkı içeren içerik olmamalıdır. Arka fon müziği bile telif olsa para kazanmanız mümkün değil. Ayrıca YouTube sabıka kaydınız da oldukça temiz olmalıdır. Kendi hazırladığınız içerikleri kullanmalı ve asla hileye yaklaşmamalısınız. Şuanda izlenmeniz ya da abone sayınız kaç bilmiyorum keşke link verseydiniz. Eğer kanalınızın linkini verirseniz bu konu hakkında size yardımcı olabilirim.
  • Merhabalar..

    Cevap için teşekkür ederim @CowboyDreamer, şu an her türlü yoruma ihtiyacım var.
    Reklam olmasın diye kanal ismi vermemiştim, kanala "Patlat Bakalım" yazarak ya da www.youtube.com/PatlatBakalim adresinden ulaşabilirsiniz.

    Sicilim temiz, reklam ayarları etkin, para kazanma ayarları vesaire herşey yerinde. Abone sayısı 3000'i geçti ve toplamda 2 videomuz var.
    Tabi ki para kazanmak olarak bakmıyorum olaya, ilk videoyu yüklediğimde zaten ortada bir kanal bile yoktu ve herhangi bir AdSense başvurusu vesaire yapmamıştım. Ama kanalın beğenildiğini ve talep gördüğünü görünce tabi ki bundan bir şeyler kazanmak istedik. Yalnız hakkım olan şeyi alamamak, bu devamlılıktaki motivasyonumu bozuyor ve tamamlanmış olan üçüncü videoyu bile yükleme isteği olmuyor içimde.

    Herkes yaptığı şeylerden karşılık bekler, severek yapıyor olsa bile. Ki severek yaptığı şeylere karşılık aldığında, o şeyleri daha çok sever insan. Haksız mıyım :)

    Birkaç ekran görüntüsüyle durumu açıklayayım sizlere.


    Screenshot 1
    Şu ana kadar toplam 4,26 TL kazanmışız. Diğer detaylara bakarak fikir sahibi olabilirsiniz.

    Screenshot 2
    Her ay için kazanmış olduğum miktarlar..

    Screenshot 3
    Bir arkadaşın "rapor görüntüleme" kısmından filtreleyerek ulaşmamı sağladığı ekran.. Burada 59,61 TL yazıyor (ki bu da fazlasıyla düşük). Ve anasayfada böyle bir rakam görünmüyor.

    Screenshot 4
    Paza kazanma seçenekleri aktif, YouTube hesabım da AdSense hesabım ile ilişkilendirilmiş durumda.

    Screenshot 5
    Reklamlar da etkin.


    Şimdi şöyle birkaç detay vereyim, anladığım kadarıyla hesabımda 20 TL'den fazla para olduğunda AdSense tarafından adresime bir zarf yollanacak ve o zarfın içerisinden çıkan PIN kodunu AdSense'e girdiğimde para kazanmaya tam olarak başlayacağız.
    Şöyle bir şey daha duydum, AdSense kendilerine vereceğim banka hesabına 0,01 TL gibi bir miktar yatırıp, bu ödemenin açıklama kısmına bir kod yazacakmış ve o kodu bir yerde kullanacakmışım, ne kadar doğrudur bilmiyorum. Gerçi demin yazdığım şeyin doğruluğundan da emin değilim, doğru şeyleri araştırabilecek kadar şanslı olmadım hiç :) Yanlışlarım varsa düzeltmenizi, eksiklerim varsa eklemenizi rica ederim..

    Ek olarak, herhangi bir hile hurda yok, ilk videodaki ufak tefek telif zımbırtıları kanal açılmadan önceydi, telif ile ilgili herhangi bir problemimiz olmaz. Sabıka durumu 2 gösterge de en iyi durumda. İçerikler tamamen bizim tarafımızdan hazırlanıyor, müzik bile kullanmıyoruz videolarda. Çocuklar takipçi sayısını arttırmak için "bot atmak"tan bahsediyorlar ama takipçi sayısı gerçektir ve bot vs. hakkında hiçbir fikrimiz yoktur.

    Durum bu yani, bu noktadan sonra ne yapılır ne edilir, sizin yardımlarınız bizi yönlendirir.

    Mesajlarınızı bekliyoruz. Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitesr -- 2 Ağustos 2016; 20:08:19 >




  • Güncel.. Abone sayısı 6000'i geçti ve raporlar kısmındaki tahmini kazanç gittikçe artıyor, fakat kazanmış olduğum toplam para hala 4,26 TL olarak görünüyor..
  • adsense den falan kaynaklı olabilir dostum . izleyen herkes görmüyor ya reklamları
  • Merhaba arkadaşlar,

    Kısaca çözümü yazayım, çözüm beklemek. AdSense her ayın 10-15'i arası güncelleniyormuş, benimki 2 ay gecikmeli olarak güncellendi ve 2 gün önce hesabıma belli bir miktar para geçti.
    PIN kodu da adresime gönderildi, 4 hafta içinde ulaşır diyor AdSense.

    Bu konuyla ilgili epey bir canım sıkıldığı için çözümün ne olduğunu yazayım dedim. Umarım birilerinin işine yarar.

    Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.