Şimdi Ara

ÇÖZÜLDÜ - Windows 7 yüklerken klavye ve mouse çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar yeni bir kasa topladım, dün bütün bağlantılarını yaptım. Pc açıldığına ve bios'a girebildiğime göre doğru yaptığımı düşünüyorum. Bios'tayken klavye ve mouse çalışıyor. Mouse nedense çok yavaş ve takılarak çalışıyor, ama en azından güç var ve bilgisayar algılıyor. Klavyede ise bir sorun olmuyor bios ekranındayken.

Sorun şu: Windows 7 yuklemeye calistigim zaman (hem dvdrom, hem flash bellekten), en baştaki dil secme ekranina girer girmez, o noktaya kadar normal çalışan klavyenin ışıkları sönüyor ve devreden çıkıyor, mouse da ayni sekilde. Hal boyle olunca yuklemede ilerleyemiyorum.

İkisi de usb'den bagli, usb 3.0 ve 2.0 bütün portlari denedim. Bios ekranini da baya kurcaladim. İnternette bu gibi durumlar icin kimisi UEFI diye bir bölümü degistirin CMS yapin demis, kimisi boot onceligini degistir demis. Bu sekilde çok sey denedim, ama nafile.

Sadece ps2 uçlu klavye ve mouse denemedim henüz, elimde olmadiklari icin. Bu aksam denemeye calisacam.

Bunun haricinde bir tavsiyesi, bir bildiği olan varsa, her türlü fikre açığım. Saatlerce uğraştım sabaha kadar, ve insanın yeni aldığı bilgisayarı çalıştıramaması çok rahatsız edici bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 24 Temmuz 2020; 1:38:11 >

• Windows 7 yanlış hatırlamıyorsam USB 3.0 cihazlara destek vermiyor. Bu sebeple kurulum esnasında klavye ve fare, usb 3.0 portuna bağlıysa belki bu sebepten devre dışı kalıyor olabilir. Fakat 2.0 portlarıda denediğinizi belirtmişsiniz. Diğer taraftan, bazı klavye ve fareler driver kurulumu gerektirebiliyor ve ilk taktığınızda tanımsız cihaz olarak sistem algılıyor. Belki böyle bir durumda yaşanıyor olabilir. Farklı bir klavye ve fare ile deneyebilirsiniz.

Öte yandan belki bir bağlantısı olabileceğini tahmin ederek söylüyorum. Sıfır kurulum yapılacak sistemlerde, hem donanımsal hem yazılımsal problemler yaşanmasın diye ilk olarak BIOS güncellemesi yapıyorlar. Format işleminden önce BIOS güncellemesini kontrol edip varsa BIOS'u güncelleyip tekrar deneyebilirsiniz.

Diğer yandan, yanlış anlamazsanız bir soru sormak isterim.. Topladığınız sistemin konusunu hatırlıyorum. O sistem için neden Win7 düşünüyorsunuz? Direk güncel bir Windows 10 bence daha iyi bir hareket olur. Sonuçta Win7'nin desteğide sonlandırıldı.

• Hocam elimde win7 vardi hazirda, bir de her ne kadar işyerimde win10 kullaniyor da olsam, win7'ye daha hakimim sanirim, daha tanidik geliyor bana. Biosu bu arada nasil guncelleyebilirim windowsu kurmadan? Usb bellege mi atmak gerekiyor dosyalari?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biostan usb keyboard ve usb mause seçeneklerini enable yapın
  • Arkadaslar ps2 mouse ve klavye taktim. Windows ekraninda imleci hareket ettirebildim sorunsuzca, ve windows 7 kurabildim. İlerde ayni sorunu yasayanlar olursa, tavsiyem bu sekilde çözmeleri. Bios ayarlari ile boşuna hic uğraşmasınlar.

Bu noktada sorun yok. Ama şöyle bir sorun var şu anda da: Windowsu yuklemis olmama ragmen, halen usb portlarim calismiyor, hem usb 2.0, hem de usb 3.0 portlarim. Hem anakarta bagli olan arka portlar, hem de kasaya ait olan ve kablolarini anakarttaki usb pinlerine taktigim portlar. Özetle hicbir usb calismiyor.

Anakart ile gelen cd'den driverlari da yukledim, ama durum bu. Henuz ekran karti surucusunu yuklemedim, msi sitesinde usb 3.1 surucusu de var, onu da yukleyecem. Sonucu burada paylasacagim.

Edit 1: Usb 3.1 surucusunu indirdim, ancak yuklemeye calistigimda sisteminizde amd installer yok uyarisi aliyorum.

Edit 2: Anakartin kendi web sitesinde surucuyu indirip yukledim. Usb 2.0'lerin hepsi calisiyor artik, hem kasanin uzerindekiler, hem arka taraftakiler. Ama usb 3.0'ler halen calismiyor.

Edit 3: Aygit yöneticisinde PCI bolumunde komple ünlem isareti var. Windows 10'a yükseltmeyi deniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 23 Temmuz 2020; 23:6:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Arkadaslar ps2 mouse ve klavye taktim. Windows ekraninda imleci hareket ettirebildim sorunsuzca, ve windows 7 kurabildim. İlerde ayni sorunu yasayanlar olursa, tavsiyem bu sekilde çözmeleri. Bios ayarlari ile boşuna hic uğraşmasınlar.

Bu noktada sorun yok. Ama şöyle bir sorun var şu anda da: Windowsu yuklemis olmama ragmen, halen usb portlarim calismiyor, hem usb 2.0, hem de usb 3.0 portlarim. Hem anakarta bagli olan arka portlar, hem de kasaya ait olan ve kablolarini anakarttaki usb pinlerine taktigim portlar. Özetle hicbir usb calismiyor.

Anakart ile gelen cd'den driverlari da yukledim, ama durum bu. Henuz ekran karti surucusunu yuklemedim, msi sitesinde usb 3.1 surucusu de var, onu da yukleyecem. Sonucu burada paylasacagim.

Edit 1: Usb 3.1 surucusunu indirdim, ancak yuklemeye calistigimda sisteminizde amd installer yok uyarisi aliyorum.

Edit 2: Anakartin kendi web sitesinde surucuyu indirip yukledim. Usb 2.0'lerin hepsi calisiyor artik, hem kasanin uzerindekiler, hem arka taraftakiler. Ama usb 3.0'ler halen calismiyor.

Edit 3: Aygit yöneticisinde PCI bolumunde komple ünlem isareti var. Windows 10'a yükseltmeyi deniyorum.
    hocam ps2 klavyemi kaldı artık. anakartların %90 artık bu soketi barındırmıyor.

biostan dediğim ayarı açsaydınya.

• Hocam dedigin ayarin birebir aynisi yoktu benim biosta ama usb destegi tarzi secenekler açıktı. zaten klavye de mouse da, bios ekraninda calisiyordu, ama windows install ekranina gelir gelmez deaktif hale geliyorlardi. Ps2'lerde boyle bir sey olmadi hic. Keske dedigin gibi cozulseydi, win 10 istemeye istemeye yukluyorum, yalan yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Windows 10 yukledim ve sorun tamamen çözüldü arkadaşlar. Tavsiyelerde sık görüyordum ama son çare olarak denemek istemiştim, sahiden de işe yaradı. Herşey şu anda gayet iyi çalışıyor.

@HakanYüksel Diğer konuda bahsettigim o eski ekran kartım calisti çok sukur, simdilik beni idare eder. Borcu biraz azalinca rg580 alacagim tavsiye ettiginiz gibi, malum bebek bekliyoruz bu ara daha fazla açılamam

Eski pcdeki 1 tblik hdd'deki belgelerimi almak icin taktim sansimi denemek icin, o da calisiyor. Bunda ben bad sector var diye biliyordum ama şimdilik sorunsuz calisiyor. Acaba yeni aldigim hdd'nin altina takıp torrentleri depolamak icin bunu da kullansam, bir sorun yaratir mi bana ilerde? Çokmesi ve belgelerin silinmesi sorun degil de sisteme zarari olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Windows 10 yukledim ve sorun tamamen çözüldü arkadaşlar. Tavsiyelerde sık görüyordum ama son çare olarak denemek istemiştim, sahiden de işe yaradı. Herşey şu anda gayet iyi çalışıyor.

@HakanYüksel Diğer konuda bahsettigim o eski ekran kartım calisti çok sukur, simdilik beni idare eder. Borcu biraz azalinca rg580 alacagim tavsiye ettiginiz gibi, malum bebek bekliyoruz bu ara daha fazla açılamam

Eski pcdeki 1 tblik hdd'deki belgelerimi almak icin taktim sansimi denemek icin, o da calisiyor. Bunda ben bad sector var diye biliyordum ama şimdilik sorunsuz calisiyor. Acaba yeni aldigim hdd'nin altina takıp torrentleri depolamak icin bunu da kullansam, bir sorun yaratir mi bana ilerde? Çokmesi ve belgelerin silinmesi sorun degil de sisteme zarari olur mu?
    Öncelikle bebeğiniz için Rabbim en hayırlısını nasip etsin. Annesi, babası ile büyümek nasip olur inşallah

HDD'nin bozulması durumunda sisteminize herhangi bir sıkıntısı olmaz. Zaten depolama amaçlı diyorsunuz yalnızca onca dosyanın heba olma riski var. Kullanabilirsiniz.

• zeki1981 kullanıcısına yanıt

bende o yer yokki

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.