Şimdi Ara

(Çözüldü)Windows 7 Formatlarken Harddiski Görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
39.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar önceden windows 7 kullanıyordum Ide sorunu fln çıktı xpye geçtim xpyi şuan kullanıyorum bütün harddisklerimi görüyor fakat windows 7 format dvdsini takınca hddmi görmüyor sorun nedir nasıl çözerim anakartım Gigabyte pcim açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Columbia- -- 12 Şubat 2013; 15:18:19 >

• upupuup
  • Günceldir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgpds

Arkadaşlar önceden windows 7 kullanıyordum Ide sorunu fln çıktı xpye geçtim xpyi şuan kullanıyorum bütün harddisklerimi görüyor fakat windows 7 format dvdsini takınca hddmi görmüyor sorun nedir nasıl çözerim anakartım Gigabyte pcim açılıyor.

biraz açıklayıcı net yazarsan iyi olur. w7 format atmaya çalışırkenmi görmüyor hata veriyormu. bios ta hdd görünüyormu? xp de görünüyor w7 de görünmüyormu hdd. disk yönetiminin ss ekle bakalım orada gözüküyormu hdd
  • Xpde açıyılıyor google fln geziyorum bios görüyor fakat w7 formatlarken c ve de gözükmüyor hard disk disk yönetimindede gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Columbia- -- 10 Şubat 2013; 23:27:35 >
  • quote:

Xpde açıyılıyor google fln geziyorum bios görüyor fakat w7 formatlarken c ve de gözükmüyor hard disk disk yönetimindede gözüküyor

hata falan veriyormu yoksa disk ayar bölümüne gelince gözükmüyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

quote:

Xpde açıyılıyor google fln geziyorum bios görüyor fakat w7 formatlarken c ve de gözükmüyor hard disk disk yönetimindede gözüküyor

hata falan veriyormu yoksa disk ayar bölümüne gelince gözükmüyormu?

Hata vermiyor win 7 formatlarken biçinlendirme işete hangi diske yükleme yapacagımız bölümde gözükmüyor sistem ayrıldı var bideenim takılı harddiski dahiliyi görmüyor işte

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güncel

• başka bir pcye takabiliyorsan yönet seçeneğinden ayrılmamış şekline gelecek şekilde sil çıkarıp kendi pcne tak 7 formatını at...
  • Biostan sata ayarlarini RAlD ten IDE mode ye getir prob çözülecektir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CIZIK

Biostan sata ayarlarini RAlD ten IDE mode ye getir prob çözülecektir...

+1 olmadı hdd yi yukarıda arkadaşın da dediği gibi başka pc de biçimlendir hata denetlemesi yaptır.
  • quote:

Arkadaşlar önceden windows 7 kullanıyordum Ide sorunu fln çıktı xpye geçtim xpyi şuan kullanıyorum bütün harddisklerimi görüyor fakat windows 7 format dvdsini takınca hddmi görmüyor sorun nedir nasıl çözerim anakartım Gigabyte pcim açılıyor.

Selam
    İmzanızdaki anakart ise, aşağıdaki anakartınızın linkine girin ve en üstteki Intel SATA Preinstall driver (For AHCI / RAID Mode) yazan yerdeki sürücüyü indirip bir flash belleğe veya HDD'nin D:\ biriminde bir klasöre çıkarttıktan sonra, kuruluma şöyle başlayın..

1. @Bios ayarlarından HDD modunu AHCI olarak ayarlayın ve F10 tuşu ile kaydederek çıkın.
    2. DVD veya flash bellek ile bilgisayarı başlatın, HDD birimlerini bulamadığı alana geldiğinde, Gözat seçeneğine tıklayarak indirdiğiniz sürücünün yerini göstererek(HDD veya Flash Bellek) taramasını sağlayın.
    3. Uygun sürücü bulunduğunda, size HDD birimlerini gösteren seçenekler çıkacaktır. Bu seçeneklerden Birinci bölüme tıklayın ve sağ alttaki (gelişmiş) yazan yere tıklayın.
    4. Sil, Biçimlendir vs. gibi simgeler göreceksiniz. Siz sadece biçimlendir seçeneğine tıklayarak kuruluma devam edeceksiniz.

Anakartınızın linki:http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-p55-usb3_10/download/
    Bilginize ve kolay gelsin..

• biostan AHCI yaptım format hdd seçme yeriine gelince sürücü yükle dedim yükledi hdd seçme yerine getirdi 2-3 defa yenile dedim hala gözükmedi video+ss atacağım
  • Video:https://www.dropbox.com/s/r2rydi78zd03d3l/2013-02-11%2016.01.56.mov
    Resim:https://www.dropbox.com/s/zr0wp5d6kotmvge/2013-02-11%2015.38.20.jpg
    Resim2:https://www.dropbox.com/s/uup3yq7x90rnwe0/2013-02-11%2015.38.10.jpg
    Yıkarıdaki resimlrden sonra ahcıyı seçtim ve dvd den format atmaya başladım sürücü yükledim hala gözKmedi

• pc nin elektriğini tamamen kes (kasanın arkasındaki enerji kablolarını çıkar monitörde dahil) kasayı aç bios pilini çıkar ramleri çıkar hdd kablosunu da çıkar 1-2dk bekle tekrar tak hepsini işlemlere en baştan başla (gigabayt ankartda yaşadım böyle bir sorun)
  • deneyeceğim teşekkürler :)
  • güncel
  • götürdüm servise adam dedi harddisk bozulmuş dedi başka bir servise götürdüm zorlandılar ama yaptılar chkdsk attılar bide bios u güncellediler oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

quote:

Orijinalden alıntı: CIZIK

Biostan sata ayarlarini RAlD ten IDE mode ye getir prob çözülecektir...

+1 olmadı hdd yi yukarıda arkadaşın da dediği gibi başka pc de biçimlendir hata denetlemesi yaptır.

hata denetlmesi yaptır dedim ama pek tiye almadın başka pc de yada windows üstünden de yapabilirsin. chedisk ile hata denetleme aynı şey
    neyse geçmiş olsun başlığı çözüldü olarak değiştiriver
  • Cd yada usb den format atmak için sırasıyla adımları takip edip SHIFT+F10 basın.
    (veya cd, usb ile onar dedikten sonra ms dos komut istemcisi ile başlatın.)

sonra Diskpart.exe yardımcı programını kullanarak sabit diski temizlemek için şu adımları izleyin:

list disk yazın ve ENTER tuşuna basın. Mevcut sabit disklerin listesi görüntülenir.
    sel disk numara yazın (örnegin: sel disk 0 , sel disk 2 gibi) ve ENTER tuşuna basın. Burada numara, temizlemek istediğiniz sabit diskin numarasıdır. Sabit disk şimdi seçilidir.
    det disk yazın ve ENTER tuşuna basın. Sabit diskte bulunan bölümlerin listesi görüntülenir. Bu bilgileri kullanarak doğru diskin seçildiğini doğrulayın.
    Diskte gerekli veri bulunmadığından emin olun, clean veya clean all yazın ve ENTER tuşuna basarak diski temizleyin. Diskte bulunan tüm bölümler ve tüm veriler kalıcı olarak silinir.
    exit yazın ve ENTER tuşuna basın.
    Windows Vista Kurulumu'nu çalıştırarak Windows Vista'nın temiz bir önyüklemesini gerçekleştirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabrifidan -- 29 Ekim 2013; 20:28:16 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.