Şimdi Ara

(ÇÖZÜLDÜ) Windows 10 da sürekli kapanma ve mavi ekran hatası yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Windows 8 kopya dan windows10 a geçtim ve bu da orijinal değil. Windows 8 de iken çok sık olmasa da mavi ekran alıyordum ama Windows 10 a geçince bu çok arttı ilk başlar da dizi video izlerken veya sürekli kullanımda almıyordum fakat bilgisayarı indirmeye bıraktığımda veya herhangi bir şekilde açık bıraktığımda mavi ekran alıyordum ama bugün akşamüstü eve geldiğimde her 15 dakika da bir bu hatayı alıyorum ve mavi ekran çok hızlı geçtiği için Hatayı da okuyamıyorum bilgisayarım windows z580 6gb ram nitel i5 işlemci 3 gb nvidia GeForce ekran kartına ve 500 gb harddisk sahip fanlardan herhangi bir sıkıntılı ses gelmemekte lütfen yardım edin yeni bir bilgisayara muhtaç olmak istemiyorum

Burda da disk kullanımı %100 gözüküyor arkadaşlar

http://i.imgur.com/lu4T0A3.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UtkuErem -- 14 Aralık 2015; 22:15:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows 10'da Sürekli Mavi Ekran Hatası: Çözümler

Windows 10 kullanıcıları, "mavi ekran hatası" olarak da bilinen bir sorunu yaygın olarak bildirmektedir. Bu hata, bilgisayarınızın beklenmedik bir şekilde yeniden başlamasına ve mavi bir ekranda bir hata mesajı görüntülemesine neden olur. Bu sorun, çok sayıda faktörden kaynaklanabilir ve bilgisayarınızı kullanmanızı önemli ölçüde engelleyebilir.

Windows 10 Mavi Ekran Hatasının Nedenleri

Windows 10 mavi ekran hatası, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Donanım sorunları (arızalı RAM veya grafik kartı gibi)
    • Yazılım sorunları (bozuk sürücüler veya Windows güncellemeleri gibi)
    • Kötü amaçlı yazılım veya virüsler

Windows 10 Mavi Ekran Hatası Çözümleri

Bu sorunu çözmek için uygulayabileceğin birkaç adım vardır:

1. Donanımını Kontrol Et: Arızalı donanım, mavi ekran hatasına neden olabilir. RAM'ini ve grafik kartını kontrol et ve gerekirse değiştir.

2. Sürücülerini Güncelle: Bozuk veya eski sürücüler de bu soruna neden olabilir. Aygıt Yöneticisi'ni aç ve tüm sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.

3. Windows Güncellemelerini Kontrol Et: Microsoft, mavi ekran hatalarını düzeltmek için düzenli olarak Windows güncellemeleri yayınlar. Bilgisayarının en son güncellemelere sahip olduğundan emin ol.

4. Sistem Dosyalarını Tara: Bozuk sistem dosyaları mavi ekran hatasına neden olabilir. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştır ve şu komutu yaz: "sfc /scannow".

5. Temiz Önyükleme Gerçekleştir: Temiz önyükleme, üçüncü taraf uygulamalarının veya hizmetlerinin soruna neden olup olmadığını belirlemeye yardımcı olur. Bilgisayarını temiz önyükleme modunda başlat ve mavi ekran hatasının hala oluşup oluşmadığını kontrol et.

6. Sistem Geri Yükleme Yap: Sorun son zamanlarda başladıysa, sistem geri yüklemesi gerçekleştirerek bilgisayarını önceki bir duruma geri alabilirsin.

7. Windows'u Yeniden Yükle: Diğer tüm adımlar başarısız olursa, Windows'u yeniden yüklemeyi deneyebilirsin. Bu, mavi ekran hatasına neden olan tüm sorunları çözecektir, ancak tüm dosyalarını ve uygulamalarını kaybedeceksin.

Mavi ekran hatasıyla karşılaşıyorsan, sorunu çözmek için bu adımları izleyerek başlayabilirsin. Ancak, sorunun nedenini doğru bir şekilde teşhis edemediysen veya çözmekte güçlük çekiyorsan, bir bilgisayar teknisyeninden yardım alman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • disk kullanımı çözümü olarak:
    çalıştıra services.msc yaz ve çıkan listeden hızlı getirme ve windows search hizmetlerine sağ tıkla durdur de ve yine sağ tıkla özellikler de başlangıç türlerini devre dışı bırakı seç. bu şekilde sistem boştayken disk kullanımı %0 olur

mavi ekranı düzeltmek için şunları dene:
    1-Biosa gir f9 ile sıfırla
    2-Başlat çalıştırı yönetici olarak aç ve sfc/scannow yaz %100e kadar dolacak.. Ardından chkdsk /f /c /r yaz ve yes no yazısı cıkacak y yaz enterle ve yeniden başlat. Yeniden başlattığında sistem doğrulaması yapıcak onun bitmesini bekle 15-20dk sürer.
    3-Uyumsuz driver olmadığından emin ol
  • Deniycem şu an tekrar kuruyorum bitince hepsini deniycem

• hdd bozuluyor galiba ses geliyormu içinde takır tukur yada ıslık sesi gibi birşey
  • Hayır ilk aldığımdaki sesler geliyor bazen sadece fan sesi artıyor gibi geliyor acaba ben mi öyle zannediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: samtiger

disk kullanımı çözümü olarak:
    çalıştıra services.msc yaz ve çıkan listeden hızlı getirme ve windows search hizmetlerine sağ tıkla durdur de ve yine sağ tıkla özellikler de başlangıç türlerini devre dışı bırakı seç. bu şekilde sistem boştayken disk kullanımı %0 olur

2-Başlat çalıştırı yönetici olarak aç ve sfc/scannow yaz %100e kadar dolacak.. Ardından chkdsk /f /c /r yaz ve yes no yazısı cıkacak y yaz enterle ve yeniden başlat. Yeniden başlattığında sistem doğrulaması yapıcak onun bitmesini bekle 15-20dk sürer.

Yönetici olarak çalıştır diye bir seçenek bulamadım dediğin kodu yazında da geçerli değil gibisinden bir hata verdi

• UtkuErem U kullanıcısına yanıt
    o cmd yi yani komut istemcisini yönetici olarak çalıştır demek istemiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: UtkuErem

quote:

Orijinalden alıntı: samtiger

disk kullanımı çözümü olarak:

Yönetici olarak çalıştır diye bir seçenek bulamadım dediğin kodu yazında da geçerli değil gibisinden bir hata verdi

Yönetici olarak calistirmadigin için hata anliyorsun. Baslata baş o ordaki arama kısmına cmd yaz ve orda cmd diye birşey cikicak ona sağ tıkla yönetici olarak AC de gelen şeyede evet de sonra yönetici olarak açılacaktır. Ve sonra Dediklerimi uygula

• Arkadaşlar olayı çözdüm baya olaylı bir gün oldu ama sonunda halettim laf kalabalığına gerek yok hdd kafa atıyormuş ve seagate 500 gb için 210 lira para istediler bende 1 tb Samsung harici aldım 5400 rpm 200 liraya be usb 3.0 dan kullanıyorum ve bilmeyenler in söyliyeyim tecrübe olarak Samsung değil de dell veya başka bir ürün alırsanız haricinin kasasını açıp harddiski çıkarıp laptopa takabilirsiniz yardım eden herkese teşekkürler

• UtkuErem U kullanıcısına yanıt
    dediğim doğru çıktı bro hdd bozuk ama her mavi ekran hdd değildir özellikle ramda çok sebeb olur başlığa çözüldü yazın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.