Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] Sıfır Astra'da Senkromeç Arızası Çıktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
2
Favori
8.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: onboardx

GM matah bir araba üreticisi olsa batmazdı zar zor abd hükümetini ikna ettilerde kurtardılar.Aracınız sorunlu servise gidin garantiden parça değişimi yapılır.

Haklısınız hocam. GM ve Steve Ballmer zamanı Microsoft kadar kötü yönetilen başka bir büyük şirket yoktur herhalde.

Zamanında bu araba yerine Corolla HB'nin CVT'sini almaya niyetlenmiştim ama %0 faizli 136 bin lira kredi kampanyası olunca mecbur Opel almıştım... Hayırlısı artık :/

• quote:

Orijinalden alıntı: deliyürek54

2. Vitesin senkromeçi fabrikada hatalı takılmis olabilir hocam. Bende astra j 1.3 dizel vardı 3 e takarken çart ediyordu serviste senkromeç demişlerdi sizin sorunda bence senkromeçten servise gitmenizde yarar var.

Muhtemelen aynı sorun hocam. Teşekkürler deneyiminizi paylaştığınız için. Müşteri memnuniyeti açısından Opel Türkiye'nin şöhreti pek iyi değil, benim de cenabetliğim ortada zaten [ÇÖZÜLDÜ] Sıfır Astra'da Senkromeç Arızası Çıktı  inşallah problem çıkartmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 3 Haziran 2021; 23:48:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abandonware

Teşekkürler hocam. Ben efendi efendi süreyim o zaman servis randevusu gelene kadar. Biraz araştırdım internetten, sorunun o olma ihtimali yüksek gayet. Teşekkürler yeniden.

Alıntıları Göster

Rica ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

İyi. Çekmeye devam o zaman.

Alıntıları Göster

OLUR

• Astraların 2.vitesi öyledir. Engellemek için 2ye çekerken en sol duvara yapıştırmayın sanki en sola değil de 1-2mm boşluk bırakır gibi 4 e doğru geçirin. Hala geliyorsa servis :)

• Öğleden sonra servise gideceğim. Sormak istediğim bir soru var, diyelim ki senkromeç arızası var ve tamiri için şanzımanın inmesi gerekiyor. Yetkili servis, getirin garantiden tamir edelim dedi diyelim. Daha 3500 km'deki arabada böyle bir tamir akıl karı bir şey mi? Gipgicir arabada şanzıman inecek, açılacak, geri toplanacak falan, benim aklıma yatmıyor. Adamlardan ne gibi taleplerde bulunmaliyim sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle

Astraların 2.vitesi öyledir. Engellemek için 2ye çekerken en sol duvara yapıştırmayın sanki en sola değil de 1-2mm boşluk bırakır gibi 4 e doğru geçirin. Hala geliyorsa servis :)

Çok enteresanmış, ilk kez duyuyorum. Arabaya bindiğimde deneyeyim, teşekkürler.

• abandonware A kullanıcısına yanıt

Yeni şanzıman komple talep et senkromeç için açılan şanzımandan hayır gelmez daha yepyeni araç ,yeni şanzıman takmıyorlarsa o zaman mahkemede görüşürüz dersin .

diyelim hiç biri olmadı ,tavsiyem şanzıman yağına çok kaliteli az bir miktar yağ katkısı katıp denemek işe yarayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geberit -- 4 Haziran 2021; 10:51:20 >
  • geberit kullanıcısına yanıt

Tamamdır hocam teşekkürler.

• Serviste manuel vitesli araba surmedim falan deme hocam. Lafi agzindan alir sana karsi kullanirlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: geberit

Yeni şanzıman komple talep et senkromeç için açılan şanzımandan hayır gelmez daha yepyeni araç ,yeni şanzıman takmıyorlarsa o zaman mahkemede görüşürüz dersin .

diyelim hiç biri olmadı ,tavsiyem şanzıman yağına çok kaliteli az bir miktar yağ katkısı katıp denemek işe yarayabilir.

Hocam servis senkromeçleri değiştireceğiz dedi. Şanzıman istiyorum olacak şey mi falan dedim ama bu bazı araçlarda nadiren olabiliyor zaten Opel bize böyle bilgi verdi bu şekilde yapılması lazım merak etmeyin bir şey olmaz virt zırt dediler. Ne yapmalı?

Açtırma şanzımanı senkromec ne demek ya 30 senelik araç mı bu hayretler içindeyim ,yeni şanzıman istiyorum de kabul etmezlerse Opel Türkiye'ye yaz olmassa almanyaya ,hakkını ara yedirme ,ne saçma iş lan bu bende tam bu araçtan alacaktım golfden vazgeçtim,sen böyle konu açınca soğudum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geberit -- 4 Haziran 2021; 15:22:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: geberit

Açtırma şanzımanı senkromec ne demek ya 30 senelik araç mı bu hayretler içindeyim ,yeni şanzıman istiyorum de kabul etmezlerse Opel Türkiye'ye yaz olmassa almanyaya ,hakkını ara yedirme ,ne saçma iş lan bu bende tam bu araçtan alacaktım golfden vazgeçtim,sen böyle konu açınca soğudum.

Merhabalar, sabah hararetten dolayı tam yazamadım. Verdikleri rapor şu hocam, görünene göre şanzıman tarafında değişmeyen bir ben kalacam. Henüz 4-5 aylık araba için sürecin 2-4 hafta süreceğini ve aracın şanzımanının dağıtılıp geri toplanacağını, garantiden karşılanacağını ve Astra muadili ikame araç vereceklerini söylediler. Yeni şanzıman isteğime ise kesinlikle yanaşmadılar. Opel'in konu hakkında bilgisi olduğu ve bu şekilde talimat aldıklarını söylediler. Doğru mu yalan mı bilmiyorum. Fabrikasyon problemi ve kronik bir arıza gibi duruyor. Belgeleri aşağıdan inceleyebilirsiniz. (Not: Aracımı ocakta satın aldım, şanzıman şubatta revizyon görmüş).

Şimdi ben ne yapmalıyım? Aracı servise teslim etmedim. Opel Türkiye müşteri hizmetlerini aradım, biz kaydınızı oluşturuyoruz ama yetkili servis size ne dediyse muhtemelen onu dönerler dedi telefondaki kadın. Opel Türkiye ve Almanya ile mail'leşeyim mi, Ekşi'de rezalet başlığı mı açayım? Ya da Ankara'daki diğer 2 yetkili servis ile görüşüp, siz garantiden şanzımanı değiştirecek şekilde tamir edecekseniz size geleyim diyeyim mi mesela?

[ÇÖZÜLDÜ] Sıfır Astra'da Senkromeç Arızası Çıktı

[ÇÖZÜLDÜ] Sıfır Astra'da Senkromeç Arızası Çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 4 Haziran 2021; 21:23:32 >

Yahu şimdi o şanzıman fabrikada üretilip komple kalibrasyonla çıkıyor dağıtılıp, senkromeç değişirse hayır etmez ,bak raporda üretim kısmında 3 şubat 2021 de revizyon geçirmiş şanzıman kodu var ,sen aracı ocakta almıştım demişsin yukarda o kodlu şanzımanı sana bedava komple takmaları gerekir ,hemen bu revizyonlu şanzımandan istediğini maille hem almanyaya hemde opel türkiyeye yaz ,gerçi bunların revizyonunu yiyim ben oda ayrıda ,hiç güvenmiyorum hiçbir üreticiye artık ,ben olsam eğer değiştirmiyorlarsa komple hiç açtırmazdım ,insan hata payı ile daha beter hale getirirler şanzımanı ,bence her yere başlık aç ekşide dahil ve revizyon geçirmiş şanzımanı kendileri eksiklerini bildikleri halde takmadıklarını belirt.

• geberit kullanıcısına yanıt

Yeni revizyon şanzımanı talep ettiğimi yazayım. Kuru kuru yeni şanzıman verin bana demekten çok daha akla yatan bir talep en nihayetinde.

Sigortacı bir tanıdığım ihtar çekmem gerektiğini söyledi. Bilmiyorum başka ne yapabilirim. Epey canım sıkıldı duruma. Yardımınız için de teşekkürler yeniden.

• Bir avukat ile görüşün 6 ay içinde çıkan bir arıza gizli ayıp olarak kabul edilebiliyor. Eğer böyle bir durum varsa dava sonucunda aracın misli ile değişimini veya paranızı geri isteyebilirsiniz.

• Yapsınlar hocam. Neden sıfır şanzıman istiyorsunuz ki? TSB'si de yayınlanmış zaten. Oradaki direktiflerle onarırlar.

• defiant82 kullanıcısına yanıt

bu araç komple gm şanzıman dahil.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.