Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] Önden gelen vuuu sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2006 lpgli getzimin ön amortisörlerini monroe ile yeniledim z rotlarını değiştirdim. bazı şikayetlerim böylece bertaraf oldu ama bende şans denen şey olmadığı için yenileri hemen ortaya çıktı.

    sıkıntım özetle şöyle:
    aracımla düz yolda giderken özellikle 80 kmyi geçince ve kafa sallama diye tabir edilen amortisör ve yayların aşağı yukarı hareketi esnasında (aşağı harekette çok belirgin) vuuuuu vuuuuu diye rahatsız edici bir ses ortaya çıkıyor.sanki yüksek devirde debriyaja basınca motorun boşa çıktığı andaki sese benzer birşey.yani dönen bir parça boşa çıkıyormuş gibi inşallah anlatabilmişimdir.

    sanayiye gidip şundandır bundandır diye bi sürü gereksiz işlem yaptırmadan önce bu konuda tecrübe yaşayan veya uzman olan arkadaşlardan görüşlerini rica ediyorum.

    şimdiden teşekkürler.

    Güncel:
    Rulmanlardan olabileceğine dair görüş bildiren arkadaşlar oldu. Değiştirmeyi düşündüm ancak yolda kendimce bir test yaptım. 80km'den ziyade araç 3000 devire yaklaşınca farkedilen bir ses bu. hız farketmiyor. hızlı giderken ve ses hissedilir kıvama gelince vitesi boşa aldım ve ses soluk kesildi. tekerlerin sesi bile zor duyuyulor. o yüzden bu sesin motor kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi htepe -- 27 Aralık 2014; 13:41:20 >







  • htepe H kullanıcısına yanıt
    fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • benzine atınca ses kesilmiyormu bende aynı sıkıntı var ancak benimki hız fark etmiyor araba tam ısındımı gaza yüklenince uğultu yapıyor gazı hafif bırakınca kesiliyor veya benzine alınca yine kesiliyor.. lpg beyninde kaynaklanıyor sanırım başka bir forumda biri daha bahsetmişti getz lerde lpg beyni torpidonun hemen ününe montaj yaptıkları için gaz geçişi sırasında titreşim yapıyor ve saca bağlı olan beyin uğultu sesi yaptırıyor inşallah sizdede sorun bundan kaynaklanıyordur benzine atıp bir deneyin
  • Dediginiz olay sanirim baska bisey. Ugultudan ziyade bi çınlama sesi. Bende de oluyor ama normal olsa gerek. Bu arada aks koruklerimin yirtik olmasindanmis sanirim. Ustaya baktirdim bi ara gidip yaglaticam veya kas baslari degisecek buyuk ihtimalle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor egzoz bağlantı spiralin patlak olabilir.
  • Gaza yuklenince ve kalkislarda silkeleme ve şak diye vuruntu yapoyirdu.sag motor kulagi mahvolmus yeniledim ne ses kaldi ne silkeleme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.