Şimdi Ara

##ÇÖZÜLDÜ## Hyundai Accent Era 1.4 Team 2008 Gaz Yememe Ve Tekleme Sorunu Hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
9.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhabalar.

    Benim sorunum eskiden yolda giderken araba stop ediyordu. Gaz kelebeğinin orayı temizleyince sorun düzeldi.

    Şimdiki sorunum ise; Araba ısındıktan sonra (yaklaşık 15-20 km) gaz yememeye başlıyor ve tekleme yapıyor. Motor arıza lambası eğer hiç yanmazsa herhangi bir sorun yok. Fakat 15-20 km gittikten sonra motor ariza lambası yanıp yanıp söndüğünde gaz yeme ve tekleme başlıyor. Kaç tane tamirci ve kaç tane gazcıya gittiysem sorun çözülemedi.
    Düzelmesi için yapılanlar;
    *Hava filtresi kutusu kırıktı değiştirilidi.
    *Katalizör tıkalı ondan denildi içi boşaltıldı.
    *Elektrik kablolarında bir kaçak var denildi ondan yapıyor dediler komple kontrol edilip sorunlu yer düzeltildi.
    *Tüp tesisatında bir yerlerde kaçak var borular eskimiş ve aşınmış dediler onu yaptılar.
    Bu işlemler yapıldıktan sonra yine olmadı.
    Ve yukarıdaki yaptığım yer çok ufak bir sente açıklığı var dedi ondan yapıyor olabilir dedi fakat sente açıklığı kontrol edildiğine triger değişmediyse ve yıpranma varsa triger değişmesi lazım denildi. Bende yaptırmadım ayrı bir ücret çıkacağı için.

    Ayrıca İnternetten elm327 cihazı aldım hata kodları görmek için. Genelde P0326 hata kodu veriyor. Ne zaman hata kodlarını silsem araç canavar gibi oluyor.

    Daha sonra hyundai özel servise gittim araba benzinde hiç bir sorun yaşatmıyor sağlam bir tüp ayarı gerekiyor denildi ve tüp ayarı yaptırmaya gittiğimde tüp ayarında sorun yok tüp beyninden (ECU gibi bir şey) kaynaklanıyor denildi ve 600tl gider dedi. Yaptırmadım. Başka bir tüpçüye gittim. O elindeki çalışan ECU ları denedi ve ecu da sorun yok dedi. Beni bir tamirciye götürdü. O da motorun sağ tarafında giriş çıkışlı fişler var bunlardan kaynaklanıyor araba çukura girince fişler çıkıyor dedi japonla yapıştırın geçer dedi yapıştırdık yine aynı. Bir tamirci buji ve buji kablolarından dedi. (Arabyı aldığımda buji kablosunu değiştirdim gitmiş özel servis yan sanayi takmış) Sonra araştırdım gaz yememe ve tekleme buji ve kabloları orijinal değilse yapar diye video vs izledim. Orijinal hyundai servisine gittim buji kablosu aldım. Sonra orijinal NGK buji seti aldım. kendim değiştirdim ve araba boğulması vs olmadı atik olmaya başladı fakat yine motor ısınınca tekleme ve gaz yememe başlıyor. Özellikle araba 3-4 kişi olduğumuzda ve klima çalıştığında.

    Daha sonra orijinal servis ile görüştüm arabanız tüplü olduğu için yapılan işler için garanti veremeyiz ve olur ya da olmaz diyemeyiz dedi.

    İşin içinden bir türlü çıkamadım. Sonra buraya yazmaya karar verdim.

    Sizden ricam servise götür şöyle böyle demeyin. Sorun için yardım edecekler ve bilgisi olanlar cevap yazarsa sevinirim.

    Bu yukarıdaki yapılanlara para gitti mi gitti. Yapacak bir şey yok.

    Başına gelen arabasında böyle sorun yaşayan varsa yardımlarını rica ediyorum.

    Fazla zamanınızı çaldıysam kusura bakmayın. Çünkü benzin döküm yakma seviyesine geldim.

    Herkese Şimdiden Teşekkür ederim.
    Saygılar.



    Düzeltme:yazı ekleme

    22.07.2020 tarihinde deneme yaptım benzinde bir atiklik yok hafif haz yemiyor gibi. Bu sorun genel olarak dur kalk ve trafiğin yoğun olduğu zamanlarda arıza lambası yanıp sönüyor ve gaz yemiyor tekleme yapıyor.

    27.07.2020 Sorun çözüldü.

    Desteklerinizden dolayı @tiske ve @sehzade63 ikinize de teşekkür ederim. Hiç olmazsa ilgilenip cevap yazip sorunu çözmek için yardımcı oldunuz.

    Yıllardır oto tamirciliği yapan çocukluktan geldiğini duyduğum son bir oto tamircisine götürdüm. Bu defa araba teklerken ve gaz yemiyorken götürdüm. Ustanin orda da yaptı. Usta nokta atışı yaparak benzin enjektör soketinin ordaki kablolarla oynadi. Anında buldu sorunu. Benzin enjektörunun fişi gevşeyip çıkıyormuş. Bundan dolayı sorun yapıyor. O fişi saglamlastirdik ve gaz ayarı yaptık 2 3 gündür ne arıza lambası yanıyor ne de tekleme gaz yememe var. Sorun bu şekilde çözülmüş oldu. Bu şekilde sorun yaşayan olursa bir de benzin ve gaz enjektorune baksınlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adonise -- 27 Temmuz 2020; 7:16:0 >







  • bilgisayara bağlama işlemi hiç görmedim. bağlatmışsındır illa ki de?
    Ne dediler?
    6 -7 sene önce motorun sağ tarafında bir yerlerde bir kablo var iki soketle birbirine bağlanıyor.
    Benzer sorun bende de olmuştu. Bilgisayar; krank mil sensörü demişti galiba.
    Kablolar soketlerden gevşemiş sıkılaştırıp bantla destekledik düzelmişti.
    getz - benzin ,tüpsüz
  • @TiSKE

    Dediğiniz gibi her gittiğim yer cihaza bağladı tabiki ama arıza kodlarıyla ilgili bir şey söylemedi sadece kodları siliyorlardi. Konuda yazmayı unutmuştum tam ekledim siz yazdınız. 🙂

    Ben dayanamadım gittim elm327 cihazı aldım hata kodları görmek icin orada P0326 knock sensör 1 arıza kodu veriyor. Belirttiğim gibi hata kodları silindiği zaman canavar gibi oluyor araç.

    Bende de öyle bir gevşek kablo vardı japonla soketi destekledik sorun devam ediyor anlayamadım çözemedim bir türlü
  • O ne saçma şey
    bilgisayarın yazdığı arızayı gidermeden silmek nedir.
    Ben olsam bilgisayardan yürürüm. o ne diyorsa yaptırırım.
    Ve bütün sensörlerin kablolarını kontrol ettiririm
    bir yerlerde kablo ezilmiş falan da olabilir.
  • @TiSKE

    Benimde çıldırdığım nokta orası bir türlü sağlam usta bulamadım. Arıza lambası tüplü olduğu için yanar hepsinde öyle diyor kime gittiysek. Çıkar yol bulmak için buraya yazdım
  • Bilen başına gelen hiç kimse yok mu nokta atışı yapamadık bir türlü...

    22.07.2020 tarihinde deneme yaptım benzinde bir atiklik yok hafif haz yemiyor gibi. Bu sorun genel olarak dur kalk ve trafiğin yoğun olduğu zamanlarda arıza lambası yanıp sönüyor ve gaz yemiyor tekleme yapıyor.
  • Hocamm senin sorunun oksijen sensörü olabilir mi.?? Hem katalizörde hemde egzoz kismina takili 2 tane var kontrol et derim hatta servisle görüş sorunun kaynagi olma olasiliği yüksek
  • @SEHZADE63

    Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Özel serviste katalizör temizlendiği için oksijen sensörü kablosunu çıkardı ve böyle kullan dedi sonuç yine aynı malesef. Fakat iki tane dediniz ya bu adam önde bulunan oksijen sensörü çıkardı ikinci nerede bilmiyorum. Hatta oksijen sensorunden dedi fişi çıkardı geçmedi sorun anlayamadım bir turlu...

    Aşağıdaki resimde bulunan yerden bahsediyorum.
    ##ÇÖZÜLDÜ## Hyundai Accent Era 1.4 Team 2008 Gaz Yememe Ve Tekleme Sorunu Hk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adonise -- 24 Temmuz 2020; 6:55:34 >




  • adonise kullanıcısına yanıt
    Vallaha hocam hava yakit oranini oksijen sensörü ayarliyor akla başka şey gelmiyor gaz kelebegi kontrol edilebilir buji ve buji kablosu orjinal ile değiştirmişsindir kesin..Bundan 1 ay önce katalik temizleme almiştim bogaz kelebeginden fiskirtarak yaptigimda ariza işiği yanip sönuyodu zaten bi haltada yaramadi yani sorunu pc baglayip sorunun kaynagi kodlari cikar bence servise gidip sorunu cözdürmeye caliş fiş cikartmak care olmaz ,Bi oksijen sensörüde alt kisimda egzoza bagli bilgin olsun
  • @SEHZADE63
    Eskiden durduk yere stop ediyordu araç gaz kelebeğin temizledim stop etmesi durdu şuan yok. Buji ve buji kabloları 3 4 gün önce servisten alıp orijinal değiştim. Bujilerde kitapçıkta NGk yazıyordu ondan alım taktim. Katalizörü ise içini boşalttım temizleyin. Bilemedim işte hata kodlarinda p0326 veriyor şuan.


    Edit:p0236 yerine p0326 olarak düzeltme (Sevhen)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adonise -- 25 Temmuz 2020; 10:59:21 >
  • adonise kullanıcısına yanıt
    ##ÇÖZÜLDÜ## Hyundai Accent Era 1.4 Team 2008 Gaz Yememe Ve Tekleme Sorunu Hk.
    Turbo arizasi diyor,Googleye yazinca cikan hata bu
  • ##ÇÖZÜLDÜ## Hyundai Accent Era 1.4 Team 2008 Gaz Yememe Ve Tekleme Sorunu Hk.


    @SEHZADE63
    Özür dilerim ben bir önceki mesajda yanlış yazmışım yoğunluktan kusura bakmayın yeni gördüm.
    Bendeki elm27 cihazında yukarıdaki hata çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adonise -- 25 Temmuz 2020; 10:57:37 >
  • adonise kullanıcısına yanıt
    Krank sensörü olmasin mi hocam.? Yada öyle bir sensör varmi bilmiyorum yani neden yetkili servisde cözmuyosun hocam onu bunu değiştirerek masraf altindan kacinamazsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 25 Temmuz 2020; 11:25:1 >
  • Desteklerinizden dolayı ikinize de teşekkür ederim.

    Yıllardır oto tamirciliği yapan çocukluktan geldiğini duyduğum son bir oto tamircisine götürdüm. Bu defa araba teklerken ve gaz yemiyorken götürdüm. Ustanin orda da yaptı. Usta nokta atışı yaparak benzin enjektör soketinin ordaki kablolarla oynadi. Anında buldu sorunu. Benzin enjektörunun fişi gevşeyip çıkıyormuş. Bundan dolayı sorun yapıyor. O fişi saglamlastirdik ve gaz ayarı yaptık 2 3 gündür ne arıza lambası yanıyor ne de tekleme gaz yememe var. Sorun bu şekilde çözülmüş oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.