Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ]Dev C++ Derleyememe Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Windows 10, Dev C++ 5.11 kullanıcısıyım. C de ufak bir uygulama yaptım fakat ne yaptıysam derleyemedim. Run dışında hiç bir fonksiyon çalışmıyor. Resimde de butonların pasif olduğu görülüyor. İnternette araştırmalarım sonunda hata olabileceği sonucuna vardım ama onuda bulamadım. Aynı sorun Code Blocks'da da vardı onun üzerine tavsiyelerle Dev C++ ya geçtim. Sorun belki de işletim sistemi ile alakalı. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

[ÇÖZÜLDÜ]Dev C++ Derleyememe Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodyShift -- 17 Ocak 2017; 20:12:0 >

• Derlerken karşılaştığın hata veya sorun nedir?

Orijinalden alıntı: mw1337

Derlerken karşılaştığın hata veya sorun nedir?

Hocam hiç derleyemiyorum o buton hiç aktif olmuyor. Sadece run aktif o da derleme yapılmadığından çalışmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mw1337

Programın eski versiyonlarını dener misin? Eğer o da olmazsa Google'da İngilizce arama yaparsan faydalı olacaktır.

Eski versiyonlarda fayda etmedi hocam sorun hala devam ediyor. Teşekkürler

Orijinalden alıntı: seyfi84

yıllardır printf scanf konuları başka şey yok içimiz kurudu. biraz Python konuları açın.. generators, iterators, lambda, coroutines gözümüz gönlümüz açılsın yahu. Javascript konuları olsun closures, promises, symbols, tail call, rest params, destructuring assign..
    forum boş kalmasın diye periyodik konu açanlar hiç mi yeni birşeyler öğrenmeyecek? farklı adlarda aynı kişi sürekli konular açıp cevap yazıyor farkındayım, da 5 yılda hiç mi ilerleme kaydetmez bu kişi yahu?

Hocam elektronik alanında uzmanlaşmak istiyorum bunun yolu da C ve C++ dan geçiyor. Malesef emeklemeden yürümek, koşmak mümkün değil en temelden almak zorundayım.
    Diğer konuya değinecek olursak piyasada türkçe kaynak az bunun yüzünden ilerleme kaydedemeyen kişilerde çok fazla malesef. Bilgilerinizi forum ile de paylaşıp insanların gözünü, gönlünü açmak istemez misiniz? Ayrıca vermiş olduğunuz tavsiyelerinizi de dikkate alacağım, teşekkürler.

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    İnanın çok haklısınız fakat bunların temelinde Türkçe kaynak eksikliği de var arkadaşın dediği gibi. İngilizcesi olduktan sonra işler kolaylaşıyor tabii fakat bunun bir de diğer yüzü var. İnsanlar Türkçe kaynak ile bir yere kadar ilerleyebiliyor, İngilizce kaynaklardan faydalanmayı bilenler hayatta kalıyor.

Code::Blocks olsun, Dev-C++ olsun bunlar derleyici ile gelmez uygun derleyiciyi kendin indirip kuracaksın. Dev-C++ için benim tavsiyem TDM-GCC derleyiciyi indirip C:\TDM-GCC-32 (veya 64bit kullanıosan -64) gibi klasör altına kuracaksın ve bu klasör adresini Dev-C++ 'daki derleyici adresi gibi bir seçenek altına tanımlayacaksın (Dev-C++ 'daki derleyici adresi nerededir diye sorma, onu da sen bulacaksın) Bu esnada Dev-C++ C INCLUDE klasörü gibi gerekli diğer klasörleri kendisi otomatik olarak varsayılanları bulmaya calışacaktır, bulamadığı takdirde onları da kendin elle tanımlaman gerekebilir.

Orijinalden alıntı: revivo72

Bahsettiğin sorun bilgisayarında C derleyici eksik olması veya olsa bile eksik konfigürasyonla ilgili olmalı.

Code::Blocks olsun, Dev-C++ olsun bunlar derleyici ile gelmez uygun derleyiciyi kendin indirip kuracaksın. Dev-C++ için benim tavsiyem TDM-GCC derleyiciyi indirip C:\TDM-GCC-32 (veya 64bit kullanıosan -64) gibi klasör altına kuracaksın ve bu klasör adresini Dev-C++ 'daki derleyici adresi gibi bir seçenek altına tanımlayacaksın (Dev-C++ 'daki derleyici adresi nerededir diye sorma, onu da sen bulacaksın) Bu esnada Dev-C++ C INCLUDE klasörü gibi gerekli diğer klasörleri kendisi otomatik olarak varsayılanları bulmaya calışacaktır, bulamadığı takdirde onları da kendin elle tanımlaman gerekebilir.

Hocam en son çare Visual Studio Code'u indirdim orda C ile proje açamayınca uyandım duruma :) Çok teşekkürler ben programlama dilinin ismiyle olunca uygulama herşey içindedir diye düşünmüştüm.

• Windows'ta GNU Wget-1.8'i kaynağından derleyip çalıştırdım geçen yaz, o esnada tüm bu ayrıntıları öğrendim ben de.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.