Şimdi Ara

[Çözüldü] B450 ve Ryzen 7 3700x uyumsuzluğu var mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Gigabyte b450m s2h anakart
    Team t force vulcan tuf 3200 mHz 2x8 ram

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BirDHayranı kullanıcısına yanıt
    Ramlarin bir uzanti kodu olmasi lazim. Onuda yazarmisiniz? Birde PSU nedir ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • englishman22 kullanıcısına yanıt
    Anakart destek listesinde kullandığım ramler bulunmuyordu diye biliyorum eğer o sebeple soruyorsanız. TLTYD416G3200HC16CDC01 kodu bu.
    PSU Aerocool vx600 herhangi bir sertifikası yok. Eski bilgisayarımdan aldım.

Sizde birinci şüpheli Aerocool VX Serisi 600W 39A@12V güç kaynağı gibi duruyor. Yani bu psu aslında 468w hem eskimiş hemde 2 adet 12v kanalına bu gücü bölünmüş olarak verebiliyor.

Bu psu 5600XT için önerilen ideali single rail minimum 550-650w aralığının çok çok altında.. Yeni nesil düzgün güçlü bir psu alıp denemeniz gerekecek gibi duruyor.. Malesef kaliteli denebilecek psu lar ucuz olmuyor.. Fazla alternatif yok. Size bir iki uzun ömürlü kullanım sunabilecek ürün önerisi yapacağım. Umarım sorununuz çözülür.

[Çözüldü] B450 ve Ryzen 7 3700x uyumsuzluğu var mı ?

1. En garanti en kaliteli en iyi fiyat performansı veren ürün budur.
    teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J750GD-F12S) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-750w-80-gold-performance-gd-aktif-pfc-guc-kaynagi-hp1-j750gd-f12s.html

2. Olarak 700W MWE 80+ Ürünü şuan kampanyalı bu üründe tier sınıfı b fiyat performans açısından güzel bir ürün.
    www.bizdehesapli.com
    Cooler Master MWE WHITE MPE-7001-ACABW-EU 700W 80+ Aktif PFC GAMING PSU
    https://www.bizdehesapli.com/cooler-master-mwe-white-mpe-7001-acabw-eu-700w-80-aktif-pfc-gaming-psu-urun-MPE-7001-70?ref=akakce&v=1.62.5

Geçmiş olsun.

Not: Tabi ram yada ssd de sorun çıkarıyor olabilir. Ama şuan birinci şüpheli benim görüşüm psu gibi duruyor.

Yani bu psu değişmeden ne desek boş gibi bir durum var ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 9 Eylül 2020; 6:15:6 >

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
    PSU değiştirmek en başından beri planladığım bir durumdu zaten. AMD ekran kartlarının yazılım sıkıntıları olduğunu araştırdıktan sonra ertelemiş bulundum. Yalnız attığınız psular ciddi fiyat etiketleriyle satılıyor. 650-700 wattlık 80+ bir PSU yeterli olur diye düşünüyorum doğru mudur? Bu arada kendi kullandığım güç kaynağının da fotoğrafını buraya bırakıyorum çünkü bahsettiğiniz değerleri göstermiyor.

• Çözüldüğünü okumak guzel, çok geçmiş olsun.

En azından bazı alyanaklar gibi konuyu açıp gitmemissiniz.

Teşekkürler.

Tam olarak doğru değil önerim aerocool markasından psu konusunda uzak durun.

Minimum deneme yapabileceğiniz en uygun fiyatlı psu modelini ekliyorum bunun altında hiç bir ürünü tavsiye etmiyorum.

www.bizdehesapli.com
    Cooler Master MWE WHITE MPE-6501-ACABW-EU 650W 80+ Aktif PFC GAMING PSU
    https://www.bizdehesapli.com/cooler-master-mwe-white-mpe-6501-acabw-eu-650w-80-aktif-pfc-gaming-psu-urun-MPE-6501-65?ref=akakce&v=1.89.1

Artık kalite iyice düşüyor çünkü.

Birde şu ekran kartının yanında gelen msi dragon center , Asus oc tweak falan bunları kurmayın. Ve anakartınız msi ise bu özelliği kesinlikle açmayın.

Dediğim gibi resetlenme öncelikle PSU veya Ram sonrasında Ssd veya stabil olmayan bir parça üzerinde yapılmış overclock işlemi yada bu parçalardan herhangi biri üzerinde arıza veya uyumsuzluk oluşmuş olması sebebiyle olur genellikle.. Öncelikle şu eski aerocool psu dan daha düzgün bir psu ya geçip ve ramlerinizi sıkı bir teste alarak denemenizi öneririm..

Windowsu da farklı bir diske kurun mümkünse.. Bu şekilde muhtemelen sorun çözülecektir parçalarda arıza yoksa. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 9 Eylül 2020; 15:58:8 >

• Abba sever kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam sağolasın, aynnen iyi oldu. Çözüm olayını yazdıktan sonra benzer sorun yaşayan bir çok arkadaş DM'ler ulaşıp bilgi aldı.
    evet hocam bende baktım anakart uyumluluk listesinde RAM'lar görünmüyor, XMP açmadan kullanmaya denediniz mi ? denemediyseniz o şekilde bir deneyin bakalım sorun olacak mı=

ardındanda @timeguard bu işin üstadıdır. Onun dediklerinide uygularsanız, sorununuz çözülür inşallah.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim. Yazdıklarını dikkate alacağım sağ olun, var olun Acaba size dm atmam mümkün müdür psu gibi bir konuda sıkıntı yaşadığım vakit?
  • englishman22 kullanıcısına yanıt
    XMP kapalı hiç kullanım yapmadım. Sadece BIOS'ta CPB kısmı kapalı. Fakat dediğim gibi her zaman sorun yaşamıyorum bazen günlerce problem olmuyor. Bazen de bir günde 2-3 kere bu sorunu yaşıyorum gerçekten ilginç ve can sıkıcı bir durum. İnsanı her an tetikte bekletiyor. Acaba kapanacak mı ne zaman kapanır gibisinden...
    @timeguard 'a buradan tekrar teşekkürler.
    Canım kardeşim kimse yani bir teknik servis cihazı görmeden kesin şundandır bundandır diyemez demez.. Biz burda tecrübemize yaşadığımız sorunların ortalamasına göre bir yorum yapıyoruz.

Sıralama şu Kalitesi düşük / Bozuk yada yetersiz PSU -> Arızalı yada uyumsuz RAM -> Arızalı SSD -> Formatsız yeni ekran kartına geçiş yada hatalı sürücü kurulumu -> Çakışan usb aygıtı yada ses kartı, wifi gibi bir aygıtın sürücüsü -> İşlemci , Ekran kartı , Anakart gibi bir ana parçada arıza yada aşırı ısınma , stabil olmayan overclock veya undervolt işlemi yada bios sürümü bozukluğu..

Bu sıralamadan gitmeniz lazım. %99 çözülür bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 10 Eylül 2020; 10:19:15 >
    üstad naptın sorun devcam ediyor mu hala? XMP kapalı şekilde ddenemenizi tavsiye derim sorun olmaz ise sorun uyumsuz RAM'lardir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.