Şimdi Ara

ÇÖZÜLDÜ Acronis Restore sorunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
8.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Acronis True Image 2011 bootable CD ile daha önce aldığım yedek dosyalarından "recovery" yaparken, açılan pencerede aşağıdaki hata iletisi çıkmaktadır.

"Error
    Failed to read data from the disk.
    Failed to read from sector "623,304,959' of hard disk '1'.
    Direct R/W operation has failed (0X590001)"

Doğal olarak da recovery işlemi gerçekleşmemektedir.

Ne yapmam gerektiği konusunda, değerli düşünce ve görüşlerinizi öğrenmek istiyorum.

İlginiz ve yardımlarınız için önceden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assenucler -- 2 Aralık 2012; 10:37:47 >

• Yöntemler;

1- Birden fazla ram takılı ise birini sök yada bir tane kalsın öyle dene
    2- Tek ram ise yuvayı değiştir dene
    3- İlgili yedek disk bozulmuş olabilir
    4- HDD first sektörler bozulmuş olabilir

Ayrıca ilgili hata numarasını Google amcaya yazar arasan kesin neticelere ulaşma şansın daha yüksek olacaktır.
  • İlginiz ve yanıtınız için teşekkürler.

Sorun yaşadığım PC, notebook...Tek bir HDD var ve 3 bölüme ayrılmış durumda.

D:'de acronis yedekleri
    E:'de veri dosyalarım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assenucler -- 29 Kasım 2012; 19:21:10 >
  • Acaba, hard diskin C bölümünde bazı sektörler bozulmuş olabilir mi?

Yoksa, aldığım acronis yedekleri mi bozulmuş... Bunu hata iletisinden tam çıkaramadım.
  • C den ziyada tahminimce imaj yedeklerinizin bulunduğu sektörde sıkıntı var diye algılıyorum ben. İlgili imajı başka bir alana aktarıp deneye çalışın isterseniz.
  • D:'de farklı tarihlerde aldığım yedek dosyaları mevcut...

Yeniden eskiye doğru yedekleri geri yüklediğimde de aynı sorunla karşılaşıyorum. Geri Yükleme seviyesi % 70'lere geldiğinde yukarıdaki hata iletisi çıkıyor.
  • Yukarıdaki iletinin Türkçesi;

"Diskten veri okumak için başarısız oldu.
    Sektör 'sabit disk '1' "623304959 okunamadı.
    Doğrudan R / W işlemi "(0X590001) başarısız oldu."

Bad Sector için C'ye format atmak mı gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assenucler -- 29 Kasım 2012; 22:42:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uefi format sorunum
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • diskten veri okunamadı diyor. ya veri dosyanız hasar görmüş yada hdd bad sector atmış..
    bad sector bir ihtimal düzele bilir. maxblast tarzı yazılımlar ile. bad sector üzerine çok konuşuldu onun hakkında arama yaparsanız bir çok program ve bad sector temizleme yöntemi bulabilirsiniz.
    ama bad sector üzerine düşünmeden önce yedeğinizi hasarlı olup olmadığı konusuda emin olun.
    çünkü bad sector temizlemek için yazılım kullandığınız zaman hdd komple fdisk çekilebilir.
  • Yanıtınız için teşekkürler.
  • Yedeği alırken bir şekilde hata alırsanız (C:) ye tekrar yedeği yüklemeniz zor,her seferinde hata alırsınız.Acronis nedense bunu yapıyor,yedeklerinizden birini yüklemeden önce elinizdeki xp veya windows 7 cd.si ile format atar gibi başlayın ve (C:)'yi biçimlendirdirdikten sonra formatı iptal edip acronisle yedeğinizi tekrar yükleyin.Ben bu şekilde yapabildiğim için bu öneriyi yapıyorum.Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neman -- 30 Kasım 2012; 12:56:05 >
  • quote:

ya veri dosyanız hasar görmüş yada hdd bad sector atmış..

+1
  • Hazır Acronis konusu açılmışken, acaba bu program sistemi yedeklerken regeditleri ve driverları da yedekliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zenyxia

Hazır Acronis konusu açılmışken, acaba bu program sistemi yedeklerken regeditleri ve driverları da yedekliyor mu?

Selam
    Evet kardeş, C: biriminde ne varsa hepsini yedekler. Virüste olsa gözünün yaşına bakmaz alır içeri..

Yedekleme yaparken mutlaka önyükleme(Win7 için 100 MB civarında ayrılmış alan) kısmını da yedeklemeniz sistemde oluşacak boot hatalarını da birlikte yükleyecektir..
    Bilginize ve kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: assenucler

D:'de farklı tarihlerde aldığım yedek dosyaları mevcut...

Yeniden eskiye doğru yedekleri geri yüklediğimde de aynı sorunla karşılaşıyorum. Geri Yükleme seviyesi % 70'lere geldiğinde yukarıdaki hata iletisi çıkıyor.

Selam
    Selim usta aşağıdaki yazacaklarımı uygula lütfen..

1. Yedeğin olduğu bölüme(D: sanırım) sağ tıkla ve Özelliklere girdikten sonra açılan pencereden Araçlar sekmesine geç ve üstteki Şimdi denetle tuşuna tıkladıktan sonra açılan küçük penceredeki her 2 kutucuğu da seçerek, disk taramasını gerçekleştir. Uyarı verirse, Zorla seçeneğine tıkla.

2. Bilgisayarı Acronis ile başlat, sol menüdeki Tools & Utilities yazan yere gir ve sağdaki şeridi aşağıya doğru çektikten sonra orada Acronis DriveCleanser yazan yere tıkla. Değişen ekranda C: biriminin üzerine tıkla kırmızı renkte X işareti belirecektir. İleri ile devam ederek diski TAM formatla. Yani bir nevi LOW LEVEL FORMAT atacaksın.. İşlem biraz uzun sürecektir. Bu işlem bad sector dahil, diskin en ufak noktasına kadar denetleyecek ve format atacaktır.

3. İşlem sonrasında tekrar geri yükleme yap. Eğer olmuyorsa, hatırladığım kadarı ile sende Acronis Backup & Recovery Server 10.0 build 12703 With Universal Restore veya üst sürümü de olabilir. Bu yazılımla %90 geri yükleme şansın var..

4. Hiç biri olmuyorsa, yeni bir HDD alma ve sistem kurma zamanı gelmiş demektir..
    Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Orijinalden alıntı: Zenyxia

Hazır Acronis konusu açılmışken, acaba bu program sistemi yedeklerken regeditleri ve driverları da yedekliyor mu?

Selam
    Evet kardeş, C: biriminde ne varsa hepsini yedekler. Virüste olsa gözünün yaşına bakmaz alır içeri..

Yedekleme yaparken mutlaka önyükleme(Win7 için 100 MB civarında ayrılmış alan) kısmını da yedeklemeniz sistemde oluşacak boot hatalarını da birlikte yükleyecektir..
    Bilginize ve kolay gelsin..

Eyvallah kardeşim.

• Değerli dostlar ilginiz ve yanıtlarınız için teşekkürler.

Değerli üstadım Bay_KG,

Size olan sevgim, beni yanlış anlamış olsanız bile, hiç bir zaman azalmayacak ve bitmeyecek... Her zaman olduğu gibi, yine en doğru ve sağlıklı bilgiyi vererek, beni çok mutlu ettiniz.

Siz bu sağlıklı ve doğru bilgilendirmeniz ile bana ve bizlere ışık oluyorsunuz... Sağ olun var olun...

En içten teşekkürlerimi sunarım. Her şey gönlünüzce olsun.

Sevgiyle ve sağlıcakla hoşçakalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assenucler -- 2 Aralık 2012; 10:30:01 >
  • quote:

Değerli dostlar ilginiz ve yanıtlarınız için teşekkürler.

Değerli üstadım Bay_KG,

Size olan sevgim, beni yanlış anlamış olsanız bile, hiç bir zaman azalmayacak ve bitmeyecek... Her zaman olduğu gibi, yine en doğru ve sağlıklı bilgiyi vererek, beni çok mutlu ettiniz.

Siz bu sağlıklı ve doğru bilgilendirmeniz ile bana ve bizlere ışık oluyorsunuz... Sağ olun var olun...

En içten teşekkürlerimi sunarım. Her şey gönlünüzce olsun.

Sevgiyle ve sağlıcakla hoşçakalın.

Selam Selim usta
    Rica ederim..
    Ben, kim olursa olsun insanlık görevimi yapmaya çalışıyorum.. Madem ki yardımcı olmaya çalışıyorum olasılıkları da göz önünde bulundurarak her ihtimali yazmaya çalışıyorum. Bu nedenle mesajlarım tek cümlelik değildir. Bende ya hep, ya da hiç olur her şey..

Bunları geçelim de, durum nedir onu açıklarsan bilgimiz olur..
    Kolay gelsin ve iyi akşamlar olsun..

• Üstadım biraz önce değerli mesajınızı okuyabildim.

Galatasaraylı olarak, bu gece maç ve yorumlarla zaman geçireceğim.. Sanırım yarın bakabileceğim... Sonucu yazarım...

Tekrar teşekkürler ve iyi akşamlar.
  • Cemal üstadım,

Günaydın...

Önerdiğiniz çözüm yollarından 1. sıradakini uyguladıktan sonra, 2011 yılında aldığım bir yedekten son bir kez daha geri yükleme (recovery) yapayım dedim.

Recover Wizard'ın Recovery yapılacak yeri gösteren pencerede:

100 MB ve 78 GB'lık kutucukları işaretleyip Next'e tıkladıktan sonra,
    açılan (specify rocover settings of partition C) penceresinde Next düğmesinin pasif olduğunu gördüm.

Panik atak bir yapım dolayısıyla yanlış bir tuşa basarsam ne yaparım diye düşünürken, daha önce bir forumdaki bir arkadaşa verdiğiniz yanıttan esinlenerek New Location ya da Change Default'tan herhangi birine tıklayarak 78 GB'lık bölümü seçtiğimde, Next düğmesi etkin oldu ve Summary penceresinde "Proceed" ile geri yükleme başladı ve başarılı olarak sonuçlandı.

Sorun çözüldü. İlginiz ve bilgilendirmeniz için bir kez daha teşekkürler.

Lütfen, 2. çözüm önerinizi uygulamadım diye kusuruma bakmayın ve beni yanlış anlamayın.

Sevgiyle ve sağlıcakla hoşçakalın..

• quote:

Cemal üstadım,
    Günaydın...
    Önerdiğiniz çözüm yollarından 1. sıradakini uyguladıktan sonra, 2011 yılında aldığım bir yedekten son bir kez daha geri yükleme (recovery) yapayım dedim.

Recover Wizard'ın Recovery yapılacak yeri gösteren pencerede:

100 MB ve 78 GB'lık kutucukları işaretleyip Next'e tıkladıktan sonra,
    açılan (specify rocover settings of partition C) penceresinde Next düğmesinin pasif olduğunu gördüm.

Panik atak bir yapım dolayısıyla yanlış bir tuşa basarsam ne yaparım diye düşünürken, daha önce bir forumdaki bir arkadaşa verdiğiniz yanıttan esinlenerek New Location ya da Change Default'tan herhangi birine tıklayarak 78 GB'lık bölümü seçtiğimde, Next düğmesi etkin oldu ve Summary penceresinde "Proceed" ile geri yükleme başladı ve başarılı olarak sonuçlandı.

Sorun çözüldü. İlginiz ve bilgilendirmeniz için bir kez daha teşekkürler.

Lütfen, 2. çözüm önerinizi uygulamadım diye kusuruma bakmayın ve beni yanlış anlamayın.

Sevgiyle ve sağlıcakla hoşçakalın..

Günaydın Selim usta..
    Neden kusura bakayım ki, sonuçta başka birine önerdiğim yönyemle sorunu çözmüşsünüz.

Şunu asla unutmaman gerekir sevgili Selim..
    Aldığın yedekten sonra HDD üzerinde her hangi bir değişiklik yapmışsan(alan küçültme veya büyültme), uyguladığın yöntemi kullanmak durumundasın! Aksi durumda bazı sorunlar zuhur edecektir.
    Bilgine ve kolay gelsin..

Edit: Konu başlığını biraz azaltarak [ÇÖZÜLDÜ] kelimesini eklersen, başkalarına da yardımcı olmuş olursun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 2 Aralık 2012; 10:13:02 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.