Arkadaşlar cidden çözümü için yardım dilediğim bir sorun var karşımda.
Bende Toshiba Satellite M70 markalı bir dizüstü bilgisayar mevcut..Alalı tam 2 sene olduki halen daha işimi görmekte.Ancak beni delirten bir sorun var.Garantisi 1 yıllıktı yurt dışından getittirdiğim için.İlk başlarda önemsemiyordum fakat artık can sıkmaya başladı bu arıza..Aslında arızamı değilmi onu bile bilmemekteyim..
Sorunu anlatayım..
Bilgisayara kendi recaovery cdsinden format atıyoruz..Herşey mükemller bir şekilde çalışıyor..Oyunlar yükleniyor siliniyor,programlar yükleniyor siliniyor ve ortalam 1 ay geçince ilk belirti olarak bilgisayar geç açılmaya başlıyor.Windows başlatılırkenki o yükleme panelinde neredeyse 3-4 belki 5-6 dakika beklemeye başlıyor.O sırada bilgisayarın ön panelinde yer alan 'cpu gözterge ışığımızıdr nedir' o sönmeksizin yanıyor ve bilgisayarın içinden ritmik bir ses geliyor.tık-tık tık tık-tık tık misali.Güçte olsa bilgisayar açılıyor...Ancak bu zor duyulan fakat beynime işleyen ses bilgisayarla bazı işlemler yaptığım zaman bile karşıma çıkabiliyor.Ağırlaşıyor bir nevi.Format ata ata bir hal oldum.Recovery cdsi bile bozuldu o derece..Kısacası çok yordum hardiski.Bu olaylar başladığı zaman C denetleme yapıyorum diyelim.Okunamayan kısımlar oluyor,Dolar işaretli sekmeler siliniyor ve bilgisayar bir nebze ferahlıyor.Ancak 2 gün sonra daha yoğun bir şekilde bu sorun karşıma çıkıyor..
Saygılarımla.
Sorun bu arkadaşlar..Neden kaynaklanabilir ? bu ses ? bu bekleme..Eğer net olarak Hard Disk geberikse yeni bir tane alacağımki sorun çözülmesse diye korkuyorum.
Biraz can sıkıcı bir metin oldu ancak yardımlarınızı bekliyorum..
Bilgisayar Özellikleri : 1gb RAM,1.8 centrino işlemci,ATI RADEON x700 256 mb grafik kartı,100 gb harddisk.
Arkadaşlar yokmu yardımcı olabilecek ?
seninde söylediğin gibi büyük ihtimalle harddiskinde problem var gibi gözüküyor... o tık tık seside harddiskin kafa atması gibi... genelde disk bozulmadan önce harddiskten böle sesler gelir... gene yapacagın en mantıklı iş başka bir harddiskle sistemini yeniden kurup denemek... bide şunu deniye bilirsin daha önce sistemine deepfreeze kurdunmu bilmiyorum... önce sistemini tekrar kur ve pc için bütün driver ve programlarını yükle enson deepfreeze kur ve birde böyle dene veya kendi harddiskini bi arkadaşına ver ve arkadaşın o harddiski biraz kullansın... kolay gelsin...
deepreezin ne olduğunu tam bilmiyorum.Onu bir araştırayım..Başka bi harddisk deneme olayı çok mantıklı.Lakin bir problem yaşanmazsa anlayacağım gibi sorun hard diskten kaynaklanıyo olucak..O da yeni bir taneyle almakla cozulebılır..Umarım problem budur..anakarttan yada hardisk harici bir cihazdan boyle bır sorun yaşanılabilir mi peki ? mantıken ?=