Şimdi Ara

Covid 19 yasaklar ve IMEI kaydı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu son dönemlerde Hükümetimizin IMEI kaydı konusunda gittikçe paranoyaklaştığını görüyoruz. Bu durumun teknoloji çağında teknoloji ile uğraşan bizler gibi yeni cihazları taklip etmek gerekliliği duyan yazılım geliştiricilerini ve her ne olursa olsun teknolojiyi kullanmaktan keyif alanları çok değişik hal ve durumlara doğru itekliyor. Yasa dışı imei kaydı yapanların vs peşinden koşup duruyor herkes. Sonra ne oluyor 7 yıldır kullanılmayan cep telefonu ve imei barındıran herşey örneğin sim kart girişi barındıran Ultra book Pc ler teknoloji koleksiyonu yapan bilhassa telefon gibi cihazları biriktirenler ve bununla hobi amaçlı uğraşanlar, 7 yıldır kullanmıyorsanız bu tip cihazların imei kaydınızı sileceğiz uyarısı ile karşılaşıyorlar.
    Pasaporta 1800 TL verip kayıt yaptırıp sadece o pasaport sahibinin GSM hattıyla kullanmasını sağlayan bir yasa.
    Eğer yurtdışına çıkıp böyle bir teknolojik cihaz alıyorsanız ülkemiz haricinde her yerde özgürce ve kısıtlama olmadan kullanıyorsunuz. Bizim vatandaşımız haricinde herkes Uygun fiyata alıp kullanıyor bu cihazları. Peki soruyorum size bizim halkımız bu kadar zengin mi (2 kat vergi ödüyoruz bu cihazlara olmadı kayıt kuyut ile uğraşıp bir telefon parasında devlete veriyoruz ) yada diğer ülke halklarımı fakir mesela Almanya , Amerika gibi?

Sanırım gezegende bizim gibi iletişim cihazlarına ülke içinden satın alınmadığında imei kaydını zorunlu kılan bir 2. Yada 3. Ülke yok, gerçi tam emin değilim bu konuda ama birde Çin olabilir belki.

Şu Corona virüs günlerinde iletişimimizin kesilmesi gibi bir durumu evden çıkamadığım için , cihazımı satamadığım için, başka bir telefonla bile değiştokuş takas yoluna korkudan gidemediğimizi için, her yerin kapalı olmasında kaynaklı iletişimsiz kalma riskimin olduğu için yazmak zorunda kaldım. Bu yasa zamanında mantıklı bir nedenden dolayı çıkarılmıştı belki ama şu an paranoyak bir devlet kazanç kapısı haline geldi. İnanın biz bu cihazları uygun fiyata falan kullanmıyoruz , inanın o kadar da zengin de değiliz . Bu konuya bu dönemde bir af yada bir düzenleme getirmeli ve rahatlatılmalı diye düşünüyorum. Çok ayrıntıya giremedim belki , ama sesimizi duyuracağımıza inanıyorum. Herkes bu ülkede potansiyel hırsız değil, herkes bir ithalatçı değil. Bireysel bazı çabaların gümrük vergilerinin dip fiyatlarının değiştirilmesine takılmasını falan kabullenmek istemiyorum.

Ne yapılabilir bu konuda bilmiyorum, sesizimi duyurabilirmiyiz o nu da bilmiyorum. Sadece yazayım dedim.

• Çıkarılma nedeni de mantıklı değildi.
    Ne dediler:
    -Telefon çalındığında kaybolduğunda hemen IMEI numarasını sistemden banlayacagiz kullanılamayacak.
    -Yurda yasadışı yollardan getirilen telefonları IMEI numaralarindan engelleyecegiz.

Öne sürdükleri iki mantıklı sebep bu idi. Peki sizce bu iki argüman ülkedeki tüm telefonların bir veri tabanına kaydedilmesini gerektiriyor mu?
    Hayır tabii ki.
    Kaybolan çalınan telefonların IMEI numarasını, sisteme tanımlar engelleyebilirsin.
    Keza kacak telefonlar da öyle. Havalimanında, gümrükte operasyonla yakaladığın telefonların IMEI numaralarını engelleyebilirsin. Bunları yapmak için ülkedeki tüm telefonları kaydetmek gerekli değil.

Dünyanın hiç bir medeni ülkesinde kaçak çalıntı telefonu şebekede kullanamazsınız. Ancak durup dururken hiç kimse senden elindeki telefonu bir yere kaydettir kaydettirmezsen kapatacagiz demez.

Ancak teknoloji ilerliyor.Telefon hatlarının yerini networkler alınca IMEI numarasının yerini Mac adresi alacak. Bu durumda IMEI kayıt yasası çökecek. Zira Mac adresleri niteliği gereği değiştirilebiliyor. Mac değiştirme illegal bir şey değil. Ağ donanımı üreten firmalar bunun için program sağlıyor genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 5 Nisan 2020; 9:21:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.