Şimdi Ara

coupé nedir...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kelime manası fransızca "kesik" yada "kesilmiş" demektir ama türkiyede bir çok konuda olduğu gibi bu konudada kafalar karışık sanki.... üstü açılmayan yani cabrio olmayan buna karşın tek kapılı olan(2 kapı yada hb gibi olunca 3 kapı da deniyor) her araç coupé midir??? yoksa coupé saılması için başka özellikler de mi gerekir...günümüzde çoğu hb modelin tek kapılıları var hepsi coupé midir... neyse uzattım... galiba derdimi çoktan anlattım :)))

• Her ne kadar günümüzde artık bir pazarlama terimi halini alsa da coupe, sadece spor görünen değil altyapısı ve üretim tekniği açısından sportif amaçla üretilmiş araç anlamına gelmelidir, coupe araç herşeyden önce sürüş zevki ruhuna aykırı olmamalıdır. Coupe kavramı uzun kaputlu ve bagaj çıkıntısı olan amerikanlar ile ortaya çıkmış olsa da günümüzde megane coupe gibi bagaj kapağı arka cam ile birlikte açılan örnekleri de vardır.

Benim kişisel görüşüm şudur ki altyapısı, üretim tekniği, tasarımı ve sürüşü sedan versyonundan farklılık yaratamayan bir araba asla coupe tanımını hak etmez.
  • dostum tekkapıların hatcback olanlarına coupe denildiğini biliyorum ve tekkapı olmasından başka bir şey aranmıyor coupe adında anılması için.birde cc olanlar var, yani coupe cabrıo olanlar var,oda hem üstü komple açılıyor(bu da yanlız komple açılır metal tavan olanlara verilen ad..)birde yanlız brandalı açılan tavanlarada cabrıo deniliyor.farklı bir yorum olabilir bekleyelim ve görelim.
  • almanyada sedanlara limuzin deniyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: GREvV

almanyada sedanlara limuzin deniyor

Evet. Örneğin 530 Bir Limuzin ve VW Touareg bir limuzin
  • doğru limuzin kiralama servislerindede görmüştüm.bmw 7 serilerine limuzin dediklerini,mercedesin s modellerine ,limuzin dediklerine şahit oldum.
  • ana konudan 3 mesaj sonra konu coupe den limuzine gelmişse 2. sayfada biz heralde jet uçaklarından konuşuyor oluruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayrıca amerikada da sedanlara salon(saloon) diolar...

acaba ticarilere ne diolar (bedroom-hall)
  • coupe genel olarak iki kapılı araçlara deniyor yanlız bu iki kapılı araçların coupe olabilmesi için arkada da koltuk olması lazım ama bazen iki kişilik araçlara da coupe diyorlar ve benim sinirlerimi oynatıyorlar

konuya tekrar dönüş yaptım nassı ama
  • civic coupe

coupé nedir...

civic hb

coupé nedir...
  • yaw niye şu civic lerin coupe lerini getirmezler Türkiye'ye bir türlü anlamam. bir getirseler peynir ekmek gibi satılır.

coupé nedir...
  • quote:

yaw niye şu civic lerin coupe lerini getirmezler Türkiye'ye bir türlü anlamam. bir getirseler peynir ekmek gibi satılır.

Herkesin kişisel görüşüdür değişir ama bence tasarım özürlü olduğu için getirmiyorlar. Önü agresif mi agresif, arkası (önkapıdan sonrası) da yumuşak ve kavisli mi kavisli bu fotodan anlaşıldığı üzere.
    -
    -Bu arada konunun coupelerin dışına kaymasının nedeni bu konunun üstünde konuşulacak bir yanının olmaması heralde.. Tabi şimdi bi reno aşırı fanatiği çıkıp neden megane coupe' ye laf atıyosunuz da diyebilir, belli olmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 3 Mart 2007; 21:32:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.