Şimdi Ara

Corsair Vengeance C70 İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
2
Favori
8.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mid Tower kasa pazarında söz sahibi firmalardan olan Corsair firmasının yeni lanse ettiği Vengeance serisinin ilk üyesi olan C70 'i elimden geldiğince inceleyeceğim. .Mid Tower olarak Carbide ve Graphite serileriyle oldukça ses getiren kasaları piyasaya süren Corsair, Vengeance serisiyle sadece kasa olarak değil kulaklık,klavye,fare gibi farklı platformlarda ürünleri de bulunuyo.C70 in piyasada ‘’Buz Beyaz’’ ‘’Askeri Yeşil’’ ve ‘’ Tunç Siyah’’ olmak üzere üç farklı modeli bulunuyor.İlk göze çarpan özellikleri kasanın çelikten üretilmesi,lan parti oyuncularına ve diğer kullanıcılara taşımada kolaylık saglamak amacıyla kasanın üstünde konumlandırılmış taşıma taşıma kolları,8 adet Pci genişleme yuvası,6 adet 2.5 ve 3.5 sabit disk yuvası ve 3 adet 5.25 sürücü yuvası.3 adet fanla birlikte gelen kasaya toplamda 10 adet fan takabilirsiniz.

Teknik Özellikler

Kutu Ve Kutu İçerigi

İlk olarak kutu ve içeriginden başlıyalım.Kasa yaklaşık olarak kendi boyutları sahip bir kutuyla beraber geliyor ve zarar görmemesi,sabit durması için iki adet köpükle sabitlenmiş.Kutu içerigine geçecek olursak ; 8 adet fan titreşim önleyici lastik(Halihazırda zaten kasanın üzerinde 16 adet mevcut),16 adet fan montaj vidası,8 adet uzun fan montaj vidası(Hdd kafeslerine takılan fanlar için),18 adet hdd ve anakart montajı için gerekli olan vida ve 6 adet kelepçe.

Corsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesi
    Corsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesi

Dış Görünüm

Kasada agırlıklı olarak beyaz renk kullanılmış ve siyahla gayet güzel harmanlaşmış.Dış yüzey olaraksa mat ve pürüzlü bir boya kullanılmış ve bu sayede dışarıdan gelen darbelerle çizilme şansı çok düşük.Bazıları için dezavantaj gelebilir fakat benim için avantaj çünkü piano black tarzı kasalarda ellesen dahi parmak izi çıkıyo ve çok kolay çizilebiliyor bu yüzden mat her zaman öncelikli tercihimdir.

Ön Panelde siyah renk hakim durumda.Power butonu,reset butonu,2 adet Usb 3.0 ve bir adet ses,kulaklık girişi bulunuyor.5.25 olarak 3 slot slot bırakılmış ve hemen altında 2 adet fan yardımıyla temiz hava girişi için bırakılan yer petekli bir yapıya sahip.

Corsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesi

Arka Panelde yine ön paneldeki gibi siyah renk hakim.En üstte radyatör ve hortum için bırakılan boşluk,bir adet 120MM fan yuvası,8 adet pci genişleme yuvası ve psu nun çeşitlerde montajı için bırakılmış 8 adet vida yeri.

Corsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesi

Sag yan panelde tamamen beyaz renk hakim.Bombeli kısım görsel olarak bir estetik unsuru oluşturmuş ayrıca bu bombe arkada kablo toplama açısından bize büyük kolaylık saglıyacak.Sol yan panelde ise oyuncuların sistemlerini sergilemesi için kullanılmış plexi ve üzerine konumlandırılmış 2 adet 12 cm veya 14 cm kullanıcının istegine baglı olarak fan yeri bulunuyor.Plexi hafif siyah filmli gibi siyaha çalan renkte bir plexi kullanılmış.Plexi konusunda tavsiyem üstündeki koruyucu jelatini sökmeyin çok çabuk çiziliyor Ayrıca tozunu alırken gözlük temizleme beziyle alın.Diger ufak detay ise kapakların vidasız montajı.Kapakları iki adet mandal tarzı sistem tutuyor.

Kasanın üst kısmında beyaz renk hakim.Ayrıca iki adet taşıma kolu ,hava tahliyesi amacıyla konumlandırılmış kullanıcının istegine baglı olarak 120MM veya 1400MM 2 Adet Fan yeri ve titreşimi minimize etmek için bu fan vida yerlerine yerleşitrilmiş plastik titreşim önleyiciler.Ayrıca istege baglı olarak 2400MM radyatörde monte edilebilir..Kasanın alt kısmındaysa kullanıcının istegine baglı olarak 120MM veya 1400MM 2 Adet Fan yeri ve güç kaynagının temiz havayı çekmesi için petekli boş bir alan bırakılmış.Ayriyetten alt taraftan temiz hava çekilecegi için tamamen toz filtreleriyle kapatılmış ve bu filtreler kolayca çıkıyor.

İç Görünüm

İç Kısımda tamamen siyah renk kullanılmış.Anakart destegi olarak Matx ve atx platformlarını desteskliyor ayrıca işlemci nun arkaya gelen kısmı işlemci sogutucusu montajında kolaylık saglamak amacıyla boş bırakılmış ,bu sayede anakartı sökmeden kolayca kurulum yapabilirsiniz.İşlemciyi besleyecek olan 4 ve 8 Pin güç kablosunun kablo gizleme kanalında geçmesi için ufak bir delik bırakılmış ,böylece temiz bir kurulum yapmış olacaksınız fakat bazı güç kaynaklarının kablosu kısa geldiginden uzatmaya ihtiyaç duyabilirsiniz.

Eger üst kısma 240MM radyatör konumlandırmak istiyorsanız genel olarak hazır su sogutma setleri sıkıntı çıkarmayacaktır fakat özel sogutma sistemlerinden kullanılan radyatörlerin boyutları fazla oldugundan bazı kasalardan bu sorun yaratabiliyor.Vengeance C70 de bu uzunluk 5 Cm.Ayrıca Pci slotları montajında parmak vida kullanılmış ve boş pci slot slotları sirkülasyonu saglamak amacıyla delikli biçimde tasarlanmış.

Günümüz kasalarının olmazsa olmaz ayrıntılarından olan bir diger özellik kablo yönetimi Corsair Vengeance C70 de oldukça ihtiyaçları karşılayacak seviyede.İşlemci güç soketinin üstündeki kanal haricinde 3 adet kanal bulunuyor ve bunları yukarıdan aşşagıya dogru sıralayacak şekilde söylemek gerekirse ; ilk kanal 20-24 Pin Atx güç kablosu,ikinci kanal ekran kartını beslyecek olan güç kabloları ve sata kabloları, en alttaki kanal ise güç kaynagının tüm kablolarını anakart tablasının arkasına göndermek için kullanılmış

Kanallardan arkaya gönderilen kabloları arka taraftadan düzenli bir şekilde toplamak için 3 adet mandallı bir mekanizma kullanılmış.Ayrıca arka kapagın bombeli yapısı ve sayesinde sorun yaşamadan tüm kabloları arkada topluyabilirsiniz.

Kablo yönteminde kablo kanalı sayısından başka önemli olan bir diger husus anakart tablasının arkasında ve kapagın arasında bırakılan mesafenin ne kadar oldugu.Eger anakart tablasının bittigi yerde hemen kasa kapagı başlıyorsa yeterli sayıda kanal olsa dahi gerekli mesafe olmadıgından oldukça sorun yaratıyor bu husus fakat Corisar Vengeance C70 de kasa kapagına yapılan bombe yaricinden anakart tablasının bittigi yerden itibaren yeterince boşluk var.Bu mesafe kapaktaki bombeyi hesaba katmadan en geniş yerde 2.7 Cm (güç kaynagı kablolarının hepsinin çıktıgı en alttaki kanal) en dar yerdeyse 1.7 Cm. Kapaktaki bombeyide hesaba katarsak yeterli genişligi sagladıgından dolayı kolayca kabloları toplayabilir hatta çeşitli yöntemlerle buraya 2.5 sürücünüzü dahi konuşlandırabilirsiniz.

Corsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesi

3.5 ve 5.25 yuvalarından bahsetmek gerekirse, ikisindede vidasız montaj imkanı var. 5.25 sürücü yuvasından sürücü yerleştirdikten sonra slotun üzerindeki düzenegi kaldırarak sürücü yerine oturtduktan sonra düzenegi geri indirip kolayca montaj yapabiliyorsunuz.

Toplamda 2 ayrı kafes olmak üzere 6 adet 3.5'' slot bulnuyor. 3.5 slotlarında en çok dikkat çeken özelliklerden biri üzerlerinde konumlandırılmış 2 adet 120MM Fan.Hava sirkülasyonu ve kullanılan 2 li 3 lü Crossfire Sli düzeneklerinde ek soğutma sağlamak için yararlı olabilir. 3.5 sürücülerdeki bir diger husus ise hdd kafeslerinin birini veya hepsini kaldırabilirsiniz.Uzun ekran kartları ve bazı kartların güç girişlerinin yandan olmasından dolayı bu slotu kaldırarak piyasadaki en uzun kartın montanı dahi gerçekleştirebilirsiniz.3.5 '' slotları kaldırdıktan sonra yine ön panele 120MM fan montajı yapabilirsiniz.

Sürgülü şekilde tasarlanmış Hdd kızagı titreşimi minimize etmek amacıyla plastik olarak tasarlanmış.HDD montajında ise vidaya ihtiyaç duymadan 3.5 Hdd disklerinizi kızaktan bulunan vida yerlerine gelen tırnaklara oturtabilirsiniz.Eger 2.5'' hdd ve ssd lerinizde 3.25'' dönüştürücü aparat yok ise kızagın altında bulunan yerlerden kolayca montajını yapabilirsiniz sürücünüzün.

Tüm 3.5 sürücüleri söktügümüzde karşımıza 2 adet 12 cm veya 14 cm kullanıcının istegine baglı olarak fan yeri bulunuyor.Buraya isterseniz temiz hava girişi saglamak amacıyla fan konumlandırabilir ya da 240MM radyatör koyabilirsiniz.

Eger radyatörü dikey konumlandırmak istiyorsanız yerden 5.25 sürücü yuvasına kadar olan uzunluk 28,6 Cm.Eger yatay konumlandırmak istiyorsanız güç kaynagına kadar olan uzunlık 30 Cm toplam uzunluk ise 47 Cm.

Bonus

Montaj

Öne iki adet,alta bir adet, yana bir adet,tepeye adet adet,arkaya bir adet ve optic sürücüye bir adet olmak üzere toplamda toplamda 8 adet 12 ve 14 Cm mavi ledli fan taktım.Tüm fanları sayarsak 17 fan var.Fanların montajını yaparken titreşimi minimize etmek için vida yerine çift taraflı yapışkan süngerimsi bir yapışken kullandım.

Corsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesi

Corsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesi

Corsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesiCorsair Vengeance C70 İncelemesi

Performans

Sistem Boştayken Genel Degerler

Fan Devirleri Sırasıyla

%0 %50 %100

İşlemci Yükteyken

Fan Devirleri Sırasıyla

%0 %50 %100

Ekran kartları boşta 30 32 derece civarı seyrediyor fakat yükteyken furmark testtinde görüntü alamadıgımdan yayınlayamadım ama yükte 49 52 derece civarı kartlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 18 Aralık 2017; 20:33:18 >

• Bazı bekledigim parçalar oldugu için montajı yapmadım.Bir hafta içerisinden montaj dahil olmak üzere sıcaklık degerlerinin de oldugu bilgiler eklenecektir.
  • Hayırlı olsun, inceleme için çok emek vermişsiniz elinize sağlık.

Yalnız tanıtım fotoğrafları ile inceleme fotoları arasında dağlar kadar farklar var, incelemede her detayı görüne ne yazık ki beyaz rengine karşı olan sempatik kattiyen bitti. O beyaz renk kasanın belli noktalarına siyah renk eklenseydi daha iyi olabilirdi. Şu saatten sonra Corsair C70 alacak olursam kesinlikle siyah olacaktır.
  • detaylı güzel bir inceleme olmuş,elinize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senbonzaku®a

Hayırlı olsun, inceleme için çok emek vermişsiniz elinize sağlık.

Yalnız tanıtım fotoğrafları ile inceleme fotoları arasında dağlar kadar farklar var, incelemede her detayı görüne ne yazık ki beyaz rengine karşı olan sempatik kattiyen bitti. O beyaz renk kasanın belli noktalarına siyah renk eklenseydi daha iyi olabilirdi. Şu saatten sonra Corsair C70 alacak olursam kesinlikle siyah olacaktır.

Eger bu kasayı düşünüyorsan beyaz renkte olan başka incelemelere başmanda fayda var.Çünkü fotografları sarı ışık altında çektim ve renkte fazla sarıya kaçınca ps de biraz oynama yaptım.Ondan dolayı direk dogal rengini veremeyebilir.Açıkcası kasa bekledigim gibi çıktı ,beklentilerimin aksinde çıkan bir şey olmadı hem renk hem özellik konusundan.

Yinede gün ışıgında temiz bir fotograf çekerim.

@ra1dz

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 26 Ağustos 2012; 19:10:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Orijinalden alıntı: Senbonzaku®a

Hayırlı olsun, inceleme için çok emek vermişsiniz elinize sağlık.

Eger bu kasayı düşünüyorsan beyaz renkte olan başka incelemelere başmanda fayda var.Çünkü fotografları sarı ışık altında çektim ve renkte fazla sarıya kaçınca ps de biraz oynama yaptım.Ondan dolayı direk dogal rengini veremeyebilir.Açıkcası kasa bekledigim gibi çıktı ,beklentilerimin aksinde çıkan bir şey olmadı hem renk hem özellik konusundan.

Yinede gün ışıgında temiz bir fotograf çekerim.

@ra1dz

Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Güzel bir inceleme, resimler de çok detaylı olmuş elinize sağlık güle güle kullanın.

Keşke şu 500R da Pleksi'li olsaydı.

Ben Corsair'in bu kasaları için Minik DEV diyorum :)
    Mid Tower segmenti'ni salladılar resmen. Hele şu kablo yolu çok hoş olmuş Corsair Vengeance C70 İncelemesi

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Güzel bir inceleme, resimler de çok detaylı olmuş elinize sağlık güle güle kullanın.

Keşke şu 500R da Pleksi'li olsaydı.

Ben Corsair'in bu kasaları için Minik DEV diyorum :)
    Mid Tower segmenti'ni salladılar resmen. Hele şu kablo yolu çok hoş olmuş Corsair Vengeance C70 İncelemesi

Alıntıları Göster
    Elinize sağlık epey detaylı gitmişsiniz buraya kadar Montajlanmış halini bekliyoruz merakla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Elinize sağlık epey detaylı gitmişsiniz buraya kadar Montajlanmış halini bekliyoruz merakla.

Alıntıları Göster
    Güzel ve detaylı bir inceleme olmuş. Kasa içinse zaten söylenecek bir olumsuzluk yok. Kullanıcıların tüm beklentileri corsair tarafından karşılanmış halde sunulmuş bu kasalar. Güle güle kullan.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Güzel ve detaylı bir inceleme olmuş. Kasa içinse zaten söylenecek bir olumsuzluk yok. Kullanıcıların tüm beklentileri corsair tarafından karşılanmış halde sunulmuş bu kasalar. Güle güle kullan.

Alıntıları Göster
    c70 de inventusta % 25 var
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLoNe

Alıntıları Göster
    Güzel inceleme. Elinize sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLoNe

Alıntıları Göster
    Beyazında gözüm kalmıştı zaten, incelemen hepten tuz biber oldu sağolasın :D Kasa çok hoş cidden, Corsair her modelde daha çok darbe vuruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LUZz

Beyazında gözüm kalmıştı zaten, incelemen hepten tuz biber oldu sağolasın :D Kasa çok hoş cidden, Corsair her modelde daha çok darbe vuruyor.

Alıntıları Göster
    Yararlı inceleme.Beyaz renk hoşuma gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaesterAemonTargaryen

Yararlı inceleme.Beyaz renk hoşuma gitti

Alıntıları Göster
    İnceleme tamamlanmıştır,montajlanmış halinide yükledim.
  • quote:

İnceleme tamamlanmıştır,montajlanmış halinide yükledim.

Alıntıları Göster
    ooh mis gibi :D hayirli olsun kasan, nereden aldin acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

ooh mis gibi :D hayirli olsun kasan, nereden aldin acaba?

Alıntıları Göster
    Güzel kasa,hayırlı olsun

İnceleme için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EC61787AD

Güzel kasa,hayırlı olsun

İnceleme için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Bu sistemi toplayacak parayı nasıl buluyorsunuz anlamıyorum....
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris_55

Bu sistemi toplayacak parayı nasıl buluyorsunuz anlamıyorum....

Alıntıları Göster
    @gamblerbarbo

Eksenbilgisayardan almıştım.

@Turbo-Boost

Teşekkürler.

@baris_55 .

Sistemimin fazla bir aşırı tarafı yok,hatta f/p bilgisayarı bile diyebiliriz.Sadece sogutma ürünlrine biraz fazla ücret ödedim, kaldı ki benim sistem parasına forumda ekran kartı alan bir çok kullanıcı var.
  • quote:

@gamblerbarbo

Eksenbilgisayardan almıştım.

@Turbo-Boost

Teşekkürler.

@baris_55 .

Sistemimin fazla bir aşırı tarafı yok,hatta f/p bilgisayarı bile diyebiliriz.Sadece sogutma ürünlrine biraz fazla ücret ödedim, kaldı ki benim sistem parasına forumda ekran kartı alan bir çok kullanıcı var.

Alıntıları Göster
    Bu seride carbide serisinin 500R modelinde ki gibi 3 kademeli fan kontrolcü mevcut mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: frt33

Bu seride carbide serisinin 500R modelinde ki gibi 3 kademeli fan kontrolcü mevcut mu ?

Kasanın üzerinde fan kontrolcü bulunmuyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: frt33

Kasanın üzerinde fan kontrolcü bulunmuyor.

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun çok güzel görünüyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.